ABC на Blockchain

2020: Година като никоя друга

Блокчейн и ефектите от коронавируса

Начинът, по който работим, къде работим и как си взаимодействаме, са се променили неотменимо след COVID. Така че, когато погледнем Blockchain сега, той е с нов, различен обектив, отколкото това, което може да е било в началото на 2020 г..

Прочетете още:Blockchain и Lean Six Sigma

По-долу са някои от областите, в които предложенията за стойност на Blockchain са се развили и са станали по-важни от всякога.

Letter2019Definition2020Definition
A Одит Blockchain има вградени възможности за одит, включително следи от транзакции и времеви печати. Настройка Недостигът на оборудване, неясните процеси и липсата на опит, където е необходимо, всичко излезе на преден план в ранните дни на COVID. Тъй като Blockchain запазва един източник на истината и има пълно проследяване и проследяване на съдържанието и потребителите, е по-лесно да се намерят необходимите данни и да се намали сложността и несигурността.
Б. Блокчейн Инфраструктура, изградена върху четири ключови характеристики, вижте *. Полза Функции като виртуална работа, оперативна съвместимост, децентрализация и оперативна скорост, докато винаги важните изведнъж се превръщат в основния ни фокус. Характеристиките на Blockchain могат да подобрят и активират тези функции.
° С * Консенсус За да бъде транзакцията валидна, всички участници трябва да се споразумеят за нейната валидност. Непрекъснатост Консенсусът е важен, но също така трябва да се управлява плътно и бързо, когато се справяме с течна пандемична ситуация.
д Децентрализирайте Осигуряване на възможност за избягване на единична точка на повреда и разпределяне на товара. Отделяне С повече служители, работещи от вкъщи, комуникациите и фирмените инструменти трябва да могат да се справят със съответния увеличен, по-разпределен капацитет.
Е. Ethereum Един от ключовите протоколи, използвани за Blockchain среди. Спешен случай Възстановяването при бедствия и непрекъснатостта на бизнеса са тествани, докато фирмите се ориентират в COVID. Blockchain позволява резервно копие и преглед по дизайн.
F * Окончателност Едно място, което да отидете, за да определите собствеността върху даден актив или завършване на транзакция. По-бързо Когато навременността стане критична, като например за управление на тестове за COVID или ваксиниране, окончателността трябва да бъде бърза и точна.
G Глобален По-широкото разпределение на данните разчита на по-интелигентна, стандартна структура за оптимизиране на ефективността. Оправете се Виртуалната работа се е променила от опция на необходимост и заедно с това необходимостта да си вършите работата, където и да сте, с каквото и да е оборудване, достъпно на място.
З. Хеш Цифров пръстов отпечатък или уникален идентификатор, използван за свързване на блокове във веригата. Хостинг Децентрализираната инфраструктура на Blockchain позволява на компаниите да прехвърлят дейности между възлите и да променят структурата с минимално по-широко въздействие.
Аз * Неизменност Никой не може да фалшифицира транзакция, веднъж записана в книгата на Blockchain. Интегритет Целостта на информацията гарантира, че коригиращите действия се основават на факти, а не на пропаганда.
J Точно навреме Когато се направи промяна, тя се разпространява в мрежата почти веднага. Решение При пандемия най-новите данни могат да бъдат ключови за осигуряването на навременни решения и отговори на бързо променящата се ситуация.
К Знание С всяка записана транзакция знанията нарастват в мрежата. Основни показатели Изграждането на ефективен план за действие зависи от наличието на ясни знания какво се е случило къде и кога досега.
L Книга Средствата за записване на блокчейн транзакции. Локален достъп Записите трябва да се поддържат и да имат достъп, където е необходимо, за да се измери напредъкът на COVID и да се запишат резултатите и леченията.
М Монитор Тъй като Blockchain улавя всички транзакции е вграден ефективен мониторинг. Средна М е средната буква в азбуката и ние сме в средата на пандемия.
н Възел Термин, означаващ участник в блокчейн мрежа, данните се движат между възлите. Ново COVID изисква от бизнеса да работи и да бъде продуктивен по нови начини. Blockchain предоставя гъвкавост, за да подкрепи това.
О Оркестрирайте Бизнес правилата и интелигентните договори позволяват организирани блокчейн мрежи. Едно Докато компаниите се пренасочват към COVID, един източник на истината прави бизнес решенията по-лесни и коригиращите действия по-фокусирани.
P * Произход Участниците знаят откъде е дошъл активът и как се е променила собствеността. Пандемия Това е първата голяма пандемия, която повечето от нас са преживели, но може и да не е последната. Трябва да сме готови следващия път.
Въпрос: Заявка Наличието на един източник на истината значително опростява възможностите за търсене и извличане. Кворум Във времена на екстремна принуда консенсусът на Blockchain гарантира, че никой не се възползва в ущърб на по-широката общност.
R Регулатор Потребител на Blockchain със специални разрешения за надзор на транзакции в мрежата. Изисквания Регулаторните органи и правителствата трябва да контролират сигурността на данните и да осигурят стратегически контрол, когато е необходимо.
С Интелигентен договор Споразумение или набор от правила, които управляват бизнес сделка. Оцеляване Много индустрии се борят да се ориентират през въздействието на COVID. Blockchain може да помогне, като предостави сигурни, точни данни за анализ и планиране.
т Прозрачност Всеки в мрежата на Blockchain може да види какво се случва по всяко време. Обучение Прозрачността е ключова при установяването на правила и ограничения на COVID, така че хората да разбират защо и как се прилагат.
U Уникален идентификационен номер Използва се, за да се гарантира, че всяка транзакция може да бъде проследена и проследена. Разкрийте „Проследяване и проследяване“ е ключова цел в стремежа да контролира разпространението на COVID.
V Видимост Blockchain подобрява видимостта в мрежата чрез актуализации в реално време за всички участници. Ваксина Можем да използваме опита на веригата за доставки на Blockchains, за да помогнем при тестване и разпространение на ваксини, администриране и спазване.
W Богатство Биткойн представи нов начин за управление на парите чрез Blockchain. Тренирайте Компаниите, които се нуждаят от оценка на своите ресурси и възможности за продукти / услуги, имат всички свои текущи и предишни данни достъпни чрез Blockchain.
х Оста X Хоризонталната! Не е специфична за Blockchain функция, но е ключова за всякакъв анализ на данни. Оста X Графиките с номера на COVID станаха част от начина, по който го анализираме в отделните държави, региони и популации.
Y. Ос Y Вертикалната! Blockchain позволява по-богат анализ и извличане на данни. Ос Y Брой положителни тестове, хоспитализации, вентилатори и смъртни случаи, за да назовем само няколко класации, с които свикнахме.
Z. Зона Аспектът на интелигентния договор на Blockchain може да бъде описан като създаване на отделни зони. зоологическа градина При пандемия всичко може да се почувства извън контрол като някой, който пуска животните от зоопарка, но блокчейнът може да помогне да се предпазят портите.

Въпреки че Blockchain сам по себе си не може да разреши COVID или да се справи с какъвто и да е вид национално бедствие, той осигурява стабилен, сигурен и единствен източник за ключови данни. Когато решенията трябва да се вземат бързо, времето, прекарано в решаването кои данни са актуални, къде се съхраняват и как да се осъществи достъп до тях, само отнема от процеса и може да доведе до закъснения и ненужни разходи.

Прочетете също:Могат ли Blockchain и традиционните бази данни да съществуват едновременно?

В светлината на COVID всички фирми трябва да оценяват ретроспективно как са се справили през 2020 г., какво е работило и какво може да се подобри, така че следващия път всички да сме по-подготвени. Ако съпоставянето, целостта или валидирането на данни е било проблем, може би помислете дали решението на Blockchain може да помогне за придвижването напред.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map