Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Сигурна и сигурна ли е вашата Digital Identity?

Живеем в свят, където идентичността ни се изисква навсякъде като валута и тя само ще се влошава. Всяко приложение, което използваме, всеки уебсайт, към който се присъединяваме, всяка организация, с която си партнираме, изискват от нас да създадем идентификационен номер и парола за вход. Резултатът е безброй потребителски имена и пароли, които са кошмар за поддържане. Не само това, но повечето от нас са силно предвидими в нашите конвенции за именуване и често използват едни и същи пароли и колкото повече пароли имаме, толкова по-предсказуеми (и хакерски) получаваме.

Блокчейн за цифрова идентичност

Това видео говори за често срещани предизвикателства пред Digital Identity и изследва как Blockchain може да ви помогне да контролирате вашата цифрова самоличност и да я защитите. Самите функции, които правят Blockchain на стойност са тези, които са ни необходими за по-сигурно управление на идентичността. Произходството, неизменността и окончателността са ключови за поддържането на ефективен контрол върху идентичността.

Може да засегне всички нас

За да дам личен пример, преди около година смених работата си. Това включваше отказ от работния ми мобилен телефон и получаване на нов личен. Можех да запазя стария си номер, но реших да направя чиста почивка и да взема нов номер. По това време това изглеждаше добра идея, но малко знаех броя на проблемите, които това би създало с дигиталната ми идентичност. Броят на уебсайтовете с включен стария ми номер беше плашещ и повечето хора ще знаят, че ако срещнете проблем с вашия идентификатор или парола за даден сайт, те изпращат код на вашия имейл или мобилен телефон, за да го отключат. Но какво, ако този номер на мобилен телефон вече не съществува и вече нямате стария си работен имейл акаунт. Следва вашата проверка и така започва безкраен цикъл за възстановяване на вашата самоличност и достъп до уебсайтове, системи и приложения. Отне много време да променя номера на мобилния си телефон на всички места, на които имах нужда, и все още, една година по-късно, попадам на сайтове, които имат моя стар номер на мобилен телефон в своите акаунти.

Единствен източник на истината.

Но какво ще стане, ако мога да променя номера на мобилния си телефон (или имейл адрес) само веднъж на централно място и след това е препредаден или достъпен от всички приложения, акаунти и уебсайтове, които се нуждаят от него. И ако трябваше да го променя, отивам на това централно място, направете актуализацията, която след това автоматично се копира и актуализира навсякъде другаде, че информацията се съхранява. Това не би ли променило играта. Колко време и усилия биха ни спестили всички.

Един от водещите принципи на Blockchain е, че той може да осигури единствен източник на истината по дизайн.

Блокчейн за цифрова идентичност

Това е само един малък пример за това къде Blockchain има способността и може да бъде използван, за да позволи и опрости поддръжката и сигурността на нашата цифрова идентичност. Както обяснява видеото, има много аспекти на нашата идентичност и ние трябва да сме сигурни, че всички те са сигурни, актуални и достъпни.

Предизвикателства пред корпоративната идентичност

Досега сме се фокусирали върху цифровата идентичност от индивидуална гледна точка, но същите проблеми могат да бъдат приложени към всеки бизнес, чийто персонал трябва да има достъп до множество системи и който разчита на вътрешни или външни защитни стени. Наличието на сигурна среда на Blockchain, за да помогне на компаниите да поддържат централно самоличността на служителите, е ключов фактор, който гарантира, че правилните хора имат достъп до точната информация в точното време.


Повечето компании имат идентификатори на служители и имейл акаунти и до известна степен използват това, за да настроят мрежата на служителите и достъпа до системата, но това решава само част от проблема, особено ако служителите им също използват външни системи и трябва да имат допълнителни потребителски имена и пароли техните работни места.

Тъй като връзката по-долу показва, че Digital Identity не изчезва, всъщност тя се разширява във все повече и повече аспекти на ежедневието и бизнеса.

Топ 5 тенденции за цифрови идентификатори през 2020 г.

Притежаване на вашите данни

Много от предизвикателствата в този дигитален възрастов център са кой притежава и контролира данни и именно там Blockchain може да осигури яснота, като постави собствеността в правилните ръце. Не само можете да имате една единствена точка за достъп, но тази точка на достъп е свързана с правомощия собственик на данните. В допълнение, Blockchain осигурява допълнителна сигурност, като гарантира, че единственият, който може да промени тези данни, е истинският собственик на данните.

Прочетете също: Blockchain for Digital Identity, тук.

От индивидуална гледна точка не би ли било чудесно да се чувствате под контрол на личните си ключови данни, независимо дали става въпрос за медицински записи, лични комуникационни канали и медии или финансови подробности. А от гледна точка на компанията няма да се изяснят ролите и отговорностите, включително дефинирана и сигурна собственост и достъп до данни, подобряват оперативната ефективност и помагат за намаляване на нарушенията и хакерството в данните.

Това е разрешим проблем

Изводът е, че колкото повече пъти се иска цифрова самоличност и колкото повече места се съхранява, толкова по-голям е рискът да бъде компрометиран или достъпен от други. Това може да доведе до дезинформация или дублиране на данни в най-добрия случай, но в най-лошите случаи в крайна сметка може да доведе до кражба на самоличност или злоупотреба.

Вече всички имаме цифрова идентичност, от нас зависи да приемем, че това идва с отговорност да я притежаваме и управляваме индивидуално и колективно. Може да имате вашия под пълен контрол, но ако е така, вероятно сте в малцинство и тази ситуация може да се промени във всяка минута. Независимо от това ви препоръчваме да гледате това видео и да помислите какво бихте могли да направите вие ​​и / или вашата компания, за да защитите и поддържате вашата самоличност сега и в бъдеще!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector