Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

5 най-добри хардуерни портфейла за съхранение на вашите биткойни (през 2021 г.)

нашият избор

Най-добрият биткойн портфейл за

Популярност

счетоводна книга Посетете уебсайта

Най-добрият биткойн портфейл за

Сигурност

трезор Посетете уебсайта

Най-добрият биткойн портфейл за

Ниска цена

Keepkey Посетете уебсайта

Съхраняването на биткойн и криптовалутни монети на борса като Coinbase, Binance и Bybit поставя собствеността върху актива под сериозен риск. Статистически обменът на цифрови валути е най-лошото място за защита на вашите крипто монети.

В това ръководство ще оценим най-добрите хардуерни портфейли на Bitcoin според нас въз основа на важни потребителски функции като лекота на използване, съвместимост, функции за архивиране и сигурност и поддържани криптовалути.

Най-добрите хардуерни портфейли за биткойни

Ето нашия списък с най-добрите портфейли за биткойн или портфейли за криптовалута:

Какво е портфейл за биткойн / криптовалута?


Портфейлът за биткойн или криптовалута е важна стъпка към това да станете собственик на биткойн или крипто активи. Портфейлът е основно цифрова версия на банкова сметка, която позволява на потребителите да получават, съхраняват и изпращат биткойни и монети на хората. Той служи като точка за връзка с блокчейн мрежата.

Биткойн портфейлите съхраняват и защитават частните ключове или тайните кодове, които са от съществено значение за изпращане и получаване на цифрови активи с помощта на устройството. Портфейлът за криптовалута не съхранява действителните монети и жетони, а частните ключове, които дават достъп до тях.

Да обобщим, биткойн или крипто портфейл е устройство, мобилно приложение или уебсайт, което управлява и защитава частните ключове към актива.

Защо да използвате Bitcoin хардуерен портфейл?

Биткойн или криптовалута хардуерно устройство е вид устройство, което поддържа в безопасност частните ключове, необходими за легитимен достъп до съхраняваните цифрови активи на портфейла. Тези устройства са специално създадени електронни устройства с размерите на USB стик за осигуряване на крипто монети.

Хардуерните портфейли могат да бъдат свързани онлайн, за да позволят прехвърлянето на биткойни и алткойни от крипто борси и платформи за търговия. След това може да бъде премахнат офлайн, за да защити безопасно данните за криптовалутата. Това е като да имате цифрова банкова сметка в портфейла си.

Две от най-популярните и най-добрите хардуерни портфейли за биткойни и криптовалути в света, които ще разгледаме в това ръководство, са:

Сериозните инвеститори и търговци, които изискват най-високо ниво на сигурност и убеждават, трябва да използват хардуерен портфейл. Киберпрестъпниците потенциално могат да се насочат към частните ключове, които се съхраняват на платформа за търговия с криптовалути в обмен на хакове.

Използване на цифров хардуерен портфейл осигурява шлюз между устройства, свързани с интернет и съхранявания актив. Поддържането на сигурността на частните ключове на крипто портфейла гарантира, че хакерът няма начин да достигне до цифровата валута, съхранявана на устройството.

Ако биткойн портфейл бъде откраднат, повечето устройства разполагат с няколко мерки за сигурност, като ПИН, което затруднява локалния достъп до устройството. Собствениците на биткойни, които закупуват хардуерен портфейл, могат да създадат таен резервен код или фраза за възстановяване. Това е много важно по време на настройката на устройството, както потребителите могат възстановяване и извличане на съхранените монети, ако биткойн & криптовалутният хардуерен портфейл е загубен, откраднат или повреден.

Биткойн & Сравнение на крипто хардуерния портфейл

Прочетете таблицата по-долу за бързо сравнение на най-добрите биткойни & крипто хардуерни портфейли.

Биткойн & Отзиви за крипто хардуерен портфейл

Оценихме и прегледахме най-добрите хардуерни портфейли на пазара. Тъй като много компании и производители разработват собствени хардуерни портфейли, е важно да закупите най-безопасния хардуерен портфейл от надеждна компания. Без повече шум, ето нашите най-добри предложения за най-добрите биткойн и крипто портфейли.

Ledger Nano X

Nano X е най-новият флаг-продукт на Ledger, пуснат през 2019 г., който предлага истинска най-съвременна сигурност. Той се превърна в най-сигурния хардуерен портфейл на Bitcoin и е удобен за мобилни устройства в света на криптовалутите. Ledger е една от най-големите и популярни компании за хардуерни портфейли за криптовалути.

Ledger Nano X пробива нова територия, като се фокусира върху мобилността, по-специално своята Bluetooth достъпност и вградената батерия.

книга нано x

Ledger Nano X има елегантен и здрав дизайн с по-голям цифров дисплей. Бутоните са се увеличили по размер, което го прави по-лесен за използване в сравнение с предишния модел.

Той разполага с увеличен капацитет за съхранение до 100 криптовалути като Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano и много други алткойни. Ledger X улеснява прехвърлянето на различни монети от различни борси на едно устройство.

книга X

Страхотна характеристика на модела Nano X е Bluetooth свързаността. Това позволява на Nano X да се свързва както с Android, така и с Apple (iOS) iphones и други интелигентни устройства, използвайки приложението Ledger Live. Безжичният сигнал е напълно криптиран от край до край, за да се предпази от всякакви заплахи за сигурността.

Това, което разделя този крипто портфейл, е колко лесно е да се конфигурира първо. Както при другите портфейли, настройката може да бъде сложен и досаден процес за тези нетехнически хора. Въпреки това Nano X има по-стръмна ценова точка и може да не е идеален за инвеститори в криптовалута за първи път.

Ledger Nano S

Ledger Nano S е първият независимо сертифициран хардуерен портфейл, разработен за защита на криптовалути. Това е най-популярният крипто портфейл на пазара и според съобщенията е продал 1,5 милиона устройства.

Моделът Ledger Nano S поддържа над 1000 криптовалути като:

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Пулсации (XRP)
 • Binance верига (BNB)
 • Тире
 • Кардано (ADA)
 • EOS (EOS)
 • USDT
 • Трон
 • Monero (XMR)
 • Всички ERC 20 Token
 • USDC
 • BAT (основен знак за внимание)

модел счетоводна книга

Ledger Nano S разполага със съвременна сигурност чрез защитен чип от същия тип, използван в паспортите. Това е като да имате банков депозит в джоба си, за да съхранявате любимите си криптовалути.

Устройството е добре проектирано с LED дисплей и метален корпус, което го прави по-издръжлив в ръката ви. Както повечето хардуерни портфейли, устройството е свързано чрез USB и разполага с приложението Ledger Live за взаимодействие с устройството.

Софтуерният интерфейс може да се използва за показване на салда по сметки и извършване на транзакции. Софтуерното приложение е интуитивно, удобно за ползване и идеално за начинаещи. Като цяло, Ledger Nano S е перфектен избор за начинаещи и включва всички функции за защита, за да защитите вашите крипто активи на атрактивна цена.

Trezor T

Trezor T е второ поколение крипто хардуерен портфейл от Satoshi Labs. Satoshi Labs разработват хардуерни портфейли за криптовалута от 2011 г. и са реномирана и доверена компания. Това е едно от най-популярните решения за хладилно съхранение до момента и често в сравнение с портфейлите на Ledger.

Портфейлът Trezor T работи с множество валути и като мениджър на пароли, двуфакторно устройство за удостоверяване и други полезни функции. Едно от предимствата на Trezor T е цифровият сензорен дисплей, който премахва необходимостта от малки физически бутони.

трезор т

Всички операции, изискващи въвеждане на поверителни данни, се извършват изключително на екрана на устройството. Можете да сте сигурни, че никой няма да види вашия ПИН или вашето семе за възстановяване.

Моделът Trezor T разширява границите на технологиите и се основава на принципа на нулево доверие. Това означава, че всяка част от защитена система може да бъде компрометирана в даден момент. Това означава, че ако някоя част от вашия хардуерен портфейл е компрометирана, вашите криптовалути ще останат напълно в безопасност.

Trezor One

Trezor One стартира през август 2014 г. и беше първият хардуерен портфейл на Биткойн, който осигурява сигурно хладилно съхранение с гъвкавост за транспортиране и харчене с удобство като горещ портфейл.

Компанията, която е основала продукта Trezor, Satoshi Labs е пионер в биткойн индустрията. Устройството разполага с допълнителни мерки за сигурност като ПИН кодове и пароли, които правят този хардуерен портфейл безопасен избор за защита на вашите монети за криптовалута.

Trezor поддържа над 600 криптовалути като:

 • BTC – биткойн
 • ETH / ETC – Ethereum / Ethereum Classic
 • NMC – Namecoin
 • LTC – Litecoin
 • DOGE – Dogecoin
 • ZEC – Zcash
 • ЧЕТКА – тире

трезор един

Устройството се предлага в малък форм-фактор, който го прави лесен за носене в джоба ви. Удобството на Trezor One ви позволява лесно да харчите биткойни в движение. Всичко, което трябва да направите, е да свържете вашия Trezor One към всеки компютър и това е всичко!

Цената на Trezor One е достъпна и съвсем просто много добър хардуерен портфейл за всички видове инвеститори в криптовалута.

Запази ключ

The KeepKey портфейлът беше пуснат през 2015 г. и по-късно изкупен от Shapeshift. Устройството е с красиво проектирана, но здрава конструкция с голям екран. Устройството е доста по-голямо от Ledger Nano X, а също и от Trezor T.

Устройството е лесно за използване и се предлага на достъпна цена. Потребителите на крипто, които търсят комбинация от стойност и сигурност при управление на своите портфейли за криптовалута, трябва да обмислят KeepKey.

портфейл за съхранение

Портфейлът Keep Key предлага подобни функции за сигурност на портфейлите Ledger и Trezor, но не поддържа толкова много криптовалути.

Това е идеален портфейл, ако притежавате множество криптовалути или искате да изградите портфолио от цифрови активи. Keep Key може да няма голяма репутация в сравнение с Ledger и Trezor. Въпреки това е лесно и лесно да се проектира устройство, което е достъпно.

Други биткойни & Криптовалутни портфейли

Различни видове портфейли, които предлагат различна функционалност с различно ниво на сигурност, характеристики и цена. Ето преглед на всеки тип портфейл.

Портфейли за настолни криптовалути

Портфейлите за настолни компютри са клиент за изтегляне под формата на настолно приложение. Интерфейсът осигурява директна връзка с вашата криптовалута. Настолните портфейли могат да бъдат уязвими за хакери, които използват злонамерен софтуер, ключови регистратори и социално инженерство (например фишинг), за да получат лесно достъп и да компрометират портфейла. Препоръчително е да използвате реномирани портфейли за настолни компютри като Изход и Портфейл Lumi.

Портфейл Lumi е интуитивно приложение с отворен код, подходящо за начинаещи и напреднали потребители. Lumi е портфейл без лични права, което означава, че портфейлът не съхранява личните ключове и мнемоничните фрази на потребителите. Портфейлът поддържа хиляди токени и популярни активи като BTC, ETH и един от малкото портфейли, който поддържа EOS токени. Популярните токени DeFi могат да бъдат интегрирани в портфейла на Lumi. Интерфейсът е проектиран така, че да позволява на потребителите да задават различни опции за управление на портфейла и да избират желаните настройки.

Мобилни портфейли за криптовалута

Подобно на настолните портфейли, като се използва мобилен портфейл като Мицел и Доверете се на портфейла идва със собствени рискове, тъй като частните ключове се съхраняват на устройството. Въпреки че имат лекота на използване и фактор за удобство, смартфоните могат лесно да бъдат загубени, откраднати или компрометирани. Повечето потребители на смартфони не мислят за сигурността на телефона по същия начин, както биха го направили за компютър.

Онлайн портфейли за криптовалута

Достъпен чрез интернет, онлайн портфейли като Блокчейн съхранявайте своите крипто транзакции онлайн, които се хостват на сървъри извън вашия контрол. Въпреки че могат да използват криптиране, те са уязвими за хакерство.

Всички алтернативни (и по-евтини) методи за осигуряване на биткойн имат присъщи рискове и уязвимости. Всяка инвестиция трябва да бъде защитена и най-добрият начин да запазите безопасността на биткойните си е използването на хардуерен портфейл.

Хартиени портфейли за криптовалута

Вероятно най-ниската форма на сигурност, този хартиен портфейл се състои от съхраняване на публичния и частния ключ върху лист хартия (или подобен), след което го държи на сигурно място като семейния сейф. Този метод за съхранение на вашите биткойни е изключително уязвим за повреди, загуба, разкъсване, избледняване или случайно изхвърляне.

Заключение

Поради ограниченото предлагане на биткойн, цифровите активи и други криптовалути се увеличиха популярността си през последните години. Инвеститорите търсят безопасни и сигурни начини за съхранение на биткойн. Един от най-добрите методи за опазване на биткойн е използването на хардуерен портфейл.

В крайна сметка всеки инвеститор е отговорен за сигурността на цифровите активи и се надявам, че това ръководство за най-добрите хардуерни портфейли за биткойни и криптовалути е полезно.

Харесва ли тази публикация? Не забравяйте да го споделите!

Ако има други портфейли за крипто хардуер, които искате да прегледаме, оставете ни коментар.

Също така, ето няколко други ръчно подбрани статии, които да прочетете по-нататък:

 • Преглед на WazirX: Биткойн, търговия & Такси
 • Как да закупите Ethereum (ETH) в Австралия [за начинаещи]
 • Преглед на Plus500: Търговия с CFD на крипто, характеристики & Такси
 • 4 най-добри места за залагане Tezos (XTZ) & Печелете награди
 • 5 уебсайта за демонстрация на търговия с биткойн с виртуални пари

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector