Как да закупите биткойн в Австралия (актуализирано 2021)

Вие начинаещ ли се чудите как за закупуване на биткойн (BTC) в Австралия но не знаете откъде да започнете? Ако е така, това ръководство ще ви покаже колко лесно е всъщност да купувате биткойни. Някои борси изискват портфейл Bitcoin, преди да можете да купите Bitcoin. Ако нямате портфейл, прочетете нашето ръководство за най-добрите хардуерни портфейли за биткойни, преди да започнете.

Най-добър обмен за

Като цяло

swyftx Посетете уебсайта

Най-добър обмен за

Сигурност

coinpotpot Посетете уебсайта

Най-добър обмен за

Мобилно приложение

coinjar Посетете уебсайта

Най-добър обмен за

Начинаещи

цифров изблик Посетете уебсайта

Contents

Как да купя биткойн в Австралия

Ако искате да закупите биткойн, изпълнете следните стъпки, за да започнете:


Как да получите биткойн в Австралия

В Австралия има няколко начина за жителите да купуват биткойн. Всеки метод ще се състои от различни рискове и такси, които трябва да се имат предвид, преди да се направи каквато и да е транзакция за инвестиране в биткойн с AUD.

Използвайте биткойн борса

Биткойн и крипто обмен са онлайн уебсайт или приложения за търговия, които са достъпни за лица, използващи интернет връзка. Тези платформи са силно регулирани и позволяват на потребителите депозирайте средства в AUD и конвертирайте в Bitcoin.

swyftx

вземете $ 10 безплатни BITCOIN, когато създавате и потвърждавате акаунт

ОЦЕНКА

5/5

Вземете $ 10 BTC

Използването на борса за закупуване на биткойн ще изисква удостоверяване на самоличността, за да се спазват австралийските закони. Нашите най-високо оценени платформи за закупуване на биткойн са изброени по-долу. За да видите пълния списък, прочетете нашата статия на най-добрите борси за криптовалута в Австралия.

Купете с използване на пари в ръка

Разменете пари в брой за биткойни с доверен приятел или член на семейството, който желае да купува и продава биткойни. Ползата от получаването на биткойн лично е, че купувачът не трябва да създава акаунт с борса и пълна проверка на самоличността. Въпреки това може да бъде труден процес за попълване и препоръчване на портфейл за мобилен телефон или лаптоп се използва за потвърждаване на успешния трансфер на биткойн.

Използвайте Peer To Peer Exchange

Peer to Peer (P2P) борси често се използваше преди няколко години за закупуване на биткойни преди извънредната ситуация на централизираните борси. Платформи като Paxful свързват желаещи купувачи и продавачи от цял ​​свят.

спокоен

Тъй като тези услуги разчитат на доверие между купувача и продавача, Paxful използва ескроу услуга, за да се гарантира, че транзакцията е изпълнена от двете страни. Биткойнът се задържа от сайта и се освобождава на купувача, след като бъде потвърдено плащането за биткойн. P2P борсите могат да се използват, ако искате да купувате и продавате Bitcoin анонимно, но таксите за търговия са по-високи.

Търгувайте с карта за подарък

Няколко борси приемат голямо разнообразие от форми за плащане като предплатени карти, карти за подарък от iTunes, Amazon и много други. Тези карти могат да се търгуват в обмена за цифрови валути като биткойн. Борси като Paxful ще приемат подаръчна карта на Amazon за закупуване на биткойн. Трябва да се отбележи, че таксите могат да бъдат по-високи, отколкото при използване на традиционен метод.

Използвайте биткойн банкомат

Автоматичните касови апарати за биткойн (ATM) са разположени предимно на източния бряг на Австралия в столичните градове, които осигуряват средство за инвеститорите да купувайте биткойн директно от банкомат. Процесът е подобен на използването на банкомат за теглене на пари в брой и има нарастващ брой банкомати, които могат да бъдат намерени с помощта на услуга като Coinatmradar.

Най-добрият начин за закупуване на биткойн

Предпочитаният метод за получаване на биткойн е да използвайте регулирана и надеждна борса, която предлага BTC и приема AUD плащания. Ето няколко плюса и минуса от закупуването на биткойн с борса.

Професионалисти

 • Австралийските борси трябва да се съобразяват със задълженията за отчитане на AML / CTF, които се налагат от AUSTRAC
 • Купувайте / продавайте биткойн директно от борсата, използвайки австралийски долари
 • Поддържа местни методи за депозиране на AUD като POLi, PayID и BPAY
 • Местна служба за поддръжка на клиенти, с която е по-лесно да се свържете

Минуси

 • Ще трябва да представите документи за самоличност, за да докажете самоличността си, преди да направите покупка
 • Австралийските борси могат да имат по-ниска ликвидност в сравнение с чуждестранните, което означава, че спредовете могат да бъдат по-високи
 • Иновативни продукти и услуги, предлагани на глобални борси, не се предлагат на австралийските борси

Как да използваме биткойн борса

Най-популярният и безопасен метод за закупуване на биткойн е използването на регулирана и надеждна борса за криптовалута в Австралия за конвертиране на AUD в BTC. Ето ръководство стъпка по стъпка, обясняващо как да закупите биткойн с помощта на Swyftx.

1. Създайте акаунт с австралийска биткойн платформа

Посетете уебсайта и щракнете върху "Регистрирай се" бутон, който ще насочи към страницата за регистрация. Въведете вашия имейл, задайте парола, въведете вашето име и телефонен номер. Щракнете "Съгласен" към условията и удара "Създай моя акаунт".

2. Проверете самоличността & Активирайте 2FA

Придвижете се до страничната лента вляво и кликнете "Профил" след това под вашето име отидете на "Проверка". Ще се появи онлайн формуляр за въвеждане във вашите данни, който отнема няколко минути. След като завършите всички стъпки за проверка на идентификатора, активирайте двуфакторно удостоверяване, което добавя още един защитен слой за защита на средствата по сметката. Отидете на "относно" страница и щракнете "Настройте MFA" и следвайте указанията за инсталиране на приложението Google Authenticator на вашето смарт устройство. Въведете маркера, който се появява, след като сте сканирали QR кода.

3. Депозит AUD

Следващата стъпка е да щракнете върху "Депозит AUD" връзка в лявата странична лента. Тук ще можете да изберете сумата от австралийски долари, която искате да внесете. След като сте на страницата за депозит, можете да финансирате сметката си в Swyftx с австралийски долари (AUD), като използвате PayID (незабавно) или BPAY (в рамките на същия работен ден).

4. Купете биткойн

След като сметката ви е потвърдена и сте депозирали AUD, можете да купувате биткойни. За да започнете, щракнете върху "Търговия" в лявата странична лента. Това ще изведе "Активи" списък, където можете да търсите и изберете Bitcoin. Изберете колко AUD искате да похарчите и кликнете "Незабавна покупка". Сумата на биткойн ще бъде закупена, показана в историята на търговията ви и съхранена в портфейла Swyftx.

Не всички борси за криптовалути в Австралия са еднакви.

СРАВНИ 10 НАЙ-ДОБРИТЕ БИТКИ ЗА БИТКИ

Сравнете сега!

Какво да търсите в обмен на биткойни

С толкова много опции, от които можете да избирате, за начинаещите може да е трудна задача да разберат коя платформа да използват. Преди да започнете да купувате биткойн, ето няколко важни съображения, които да вземете под внимание, за да помогнете при сравняването на борсите.

 • Доверен и регулиран: Използването на местна борса е умно решение при покупка или продажба на биткойни. Базираните в Австралия платформи трябва да спазват строги закони и разпоредби, които регулират индустрията на цифровите валути. Тези борси също така изградиха репутация в местната общност като надеждни и безопасни места за закупуване на биткойн.
 • Подходящ за начинаещи & лесен за използване: Потърсете борса, която позволява бързи и лесни AUD депозити и мобилно приложение за закупуване на Bitcoin по всяко време или място.
 • Начини на депозит: Намерете борса, която предлага предпочитани опции за депозит като PayID, POLi, покупки на кредитни или дебитни карти за закупуване на Bitcoin. Не всички борси предлагат еднакви методи на плащане за депозиране на AUD средства и имат ограничения върху минималната и максималната сума, които могат да бъдат депозирани за 24 часа.
 • Поддържани криптовалути: Биткойнът е широко достъпен в по-голямата част от платформите за цифрова валута. Ако обаче искате да закупите пакет с други екзотични цифрови активи с биткойн, проверете дали платформата предлага двойките за търговия.
 • Сигурност на портфейла: Рискът от онлайн измами, измами и кражби е основна грижа в блокчейн общността, така че е важно да се гарантира, че борсата включва функции за сигурност и „подобни на банки“ за защита на средствата, които се съхраняват на борсата. Общите мерки за сигурност включват студено съхранение на портфейла, процес на изтегляне с много подписи и двуфакторно удостоверяване.
 • Такси: Има няколко различни такси, които трябва да знаете, когато използвате крипто обмен, като например депозиране на AUD, теглене на пари в брой или крипто и търговия между активи. Освен това борсите могат да начисляват такса за разпространение, която често е „скрита цена“ и не се разкрива напълно. По същество това е разликата между цената на оферта и цена на пазара.
 • Поддръжка на клиенти: Разгледайте уебсайта, за да разберете какви методи за комуникация са на разположение в подкрепа на потребители, които се нуждаят от съвет за отстраняване на неизправности или помощ при борсата. Също така някои борси ще предоставят изчерпателни ЧЗВ и ръководства за ръководство, което е полезно за начинаещи.
 • Отзиви: Търсете отзиви за онлайн обмен, коментари на форуми и публикации в социалните медии е чудесен начин да видите какъв опит са имали други инвеститори и търговци с платформата.

Как да платя за биткойн

Знаете ли, че не е нужно да купувате пълен биткойн (BTC), за да притежавате актива? Можете да закупите фрагмент от криптовалутата с помощта на борса. Макар в началото да изглежда смущаващо, купуването и продажбата чрез борса е просто. Ето често срещаните начини за закупуване на биткойн, всеки от които има своите плюсове и минуси.

Купете биткойн с банков превод

Можете да закупите биткойн чрез банков превод (EFT) чрез NPP, PayID или POLi плащания, като използвате регулирана борса за криптовалута в Австралия. Тези трансфери обикновено са безплатно и почти моментално, обикновено в рамките на същия бизнес ден в зависимост от банката. Повечето австралийци ще бъдат запознати с използването на онлайн банков превод, използвайки своята онлайн банкова сметка.

Борсите в Австралия, които приемат тези форми на банкови депозити като опция за плащане, включват Swyftx, Independent Reserve, Coinspot, CoinJar и Binance.

Изпращането на средства от чуждестранна банкова сметка обикновено използва услуга на трета страна като SWIFT за обработка на международния банков превод. Обработката на SWIFT плащания отнема повече време и може да доведе до солидни такси и конвертиране на валута в сравнение с използването на вътрешен банков превод.

Купете биткойн с депозит в брой

Борси като CoinJar и Coinspot позволяват на потребителите, които искат да купят биткойн с депозит в брой в Австралия. Има допълнителна такса от 1,5% до 2,5% за да използвате тази опция в сравнение с PayID и POLi. Има често срещано погрешно схващане, че плащането на биткойн с пари е анонимно. Това не е вярно (поне в Австралия), тъй като потребителите все още трябва да предоставят удостоверяване на самоличността с паричен депозит чрез борсата съгласно строгите разпоредби.

Процесът на използване на паричен депозит за закупуване на BTC отнема повече време, тъй като инвеститорът ще трябва да получи QR кода от борсата и да го отведе до поддържан вестник, за да завърши плащането. Закупените биткойни обикновено се изпращат до посочения BTC адрес в рамките на един ден.

Купете биткойн с кредитна или дебитна карта

Понастоящем австралийските банки не позволяват на клиентите купувайте биткойн с кредитна карта. Алтернатива на използването на кредитна карта е банкова карта, която се поддържа от някои австралийски банки и институции. Препоръчително е да се консултирате с вашия финансов институт или издател на карта, за да разберете дали можете да закупите BTC с кредитна карта и / или дебитна карта.

Търговците могат също така да създадат акаунт в глобални борси като CEX.IO, Coinbase, Binance и Changelly, които позволяват закупуването на Bitcoin и друга цифрова валута с помощта на кредитна и спестовна карта. След това биткойнът може да бъде прехвърлен в хардуерен портфейл или австралийска борса за търговия, съхранение или продажба обратно на AUD. Покупките с карти са безопасен и удобен начин за извършване на покупка на биткойн, въпреки че в някои случаи таксите могат да достигнат до 5% в допълнение към таксата за търговия.

Купете биткойн с PayPal

PayPal е популярен вид плащане, който се използва в цял свят и е използван силно за закупуване на Bitcoin (BTC) през последните години. eToro и Paxful са една от малкото борси в света, които все още приемат PayPal като метод за депозит. Тази опция за плащане има паднал в немилост поради обратно плащане и по-високи такси.

Купете биткойн с BPAY

Обмени като Digital Surge позволяват на потребителите да депозират AUD в онлайн портфейла, като използват плащане BPAY за закупуване на Bitcoin. Този метод обикновено е по-бавно и може да доведе до допълнителни такси за доплащане.

Купете биткойн с доплащане

Afterpay е услуга в Австралия, която позволява на клиентите да купуват артикули сега и да плащат по-късно. Доколкото ни е известно, в момента има такива не криптовалута борси в Австралия, които поддържат Afterpay като средство за закупуване на BTC или други цифрови валути.

Купете биткойн с криптовалута

Борсите за търговия с криптовалути и платформите за крипто суап позволяват на потребителите да конвертират алткойни като Ethereum, Litecoin, Cardano и Tron в Bitcoin. Процесът за инвеститорите, които искат да купят биткойн с помощта на криптовалута, може да завърши в няколко стъпки. Включва прехвърляне на altcoin на борса и продажба на биткойн.

Популярните борси в Австралия за търговия с биткойни са Binance и BTC пазари. Преди да използвате, уверете се, че платформата поддържа цифровия актив, който искате да конвертирате в биткойн, и проверете депозита, тегленето и таксите за търговия.

Купете биткойн анонимно

Борсите в Австралия, които приемат фиатна валута в замяна на криптовалутен актив като Биткойн, ще изискват от вас да потвърдите самоличността си, като завършите процес на идентификация за проверка. Това ще включва предаване на лична документация на борсата за преглед и одобрение. Това е в съответствие със строгите разпоредби и закони. Ако купувате биткойни без следа, ако е предпочитано, най-добрият начин е да платете с пари в брой или използвайте предплатена карта за подарък на партньорска размяна.

Къде да съхранявате биткойни в Австралия

Ако сте закупили биткойн и в момента го съхранявате на борса за криптовалута, тогава собствеността върху вашата биткойн инвестиция е изложена на риск от кражба и измамна дейност. Най-безопасният и най-сигурното място за съхранение на закупени биткойни е изтеглянето към хардуерен портфейл като Ledger Nano X и го пазете във ваше притежание.

Устройствата са малки компактни портфейли, които съхраняват криптирани частни ключове, които дават достъп до Bitcoin. Достъпът до биткойните може да бъде възстановен, ако портфейлът е загубен или откраднат с помощта на фраза за възстановяване.

Многобройните борси включват защитени портфейли и онлайн версии на трети страни. Според нашия опит най-безопасният метод срещу измами и кражби е поддържането на контрол над частните ключове с помощта на надежден хардуерен портфейл. Оценихме най-добрите хардуерни портфейли за Bitcoin и препоръчваме портфейлите Nano Ledger и Tezor.

История на приемането на биткойни в Австралия

Биткойнът все повече се използва като метод за плащане в Австралия, тъй като блокчейнът се увеличава при приемането, хората стават любопитни за транзакции без намеса на банка или правителство и ниски такси. Австралийците могат да си купят предмети за всеки ден, като чаша кафе, дрехи и дори да резервират почивка, използвайки биткойн.

Големи световни компании, водещи в приемането на биткойн като плащане за стоки и услуги. Ако искате да знаете какви магазини или банкомати за биткойни в близост до вас приемат BTC, посетете FindBitcoinATM.

често задавани въпроси

Какво е биткойн?

Биткойн е децентрализирана цифрова валута, която може да се купува, продава или търгува като всяка друга стока като благородни метали. Той е уникален, тъй като може да се използва и за закупуване на стоки и услуги като храна, коли, къща, каквото искате. Биткойнът се различава от традиционната „фиат“ валута като щатските долари, защото използва peer-to-peer технология да се да работи без централен орган или банка.

Тези функции са вградени в самия биткойн и се захранват от блокчейн което го прави привлекателно предложение като Стойността на биткойн не може да бъде манипулирана от организация, правителство или отделен човек. Използването на биткойн като метод на плащане е по-евтино от кредитните карти за транзакции, с нулево обратно връщане на такси и нулев риск от кражба на самоличност.

Коя биткойн платформа е най-добрата?

Най-добрият обмен в Австралия за закупуване на биткойн според нас е Swyftx. Платформата предлага нови и вълнуващи функции, които улесняват австралийците бързо и лесно да инвестират в биткойн. Потребителите могат да купуват биткойн с помощта на банков превод с такси за търговия от 0,6%. За повече информация относно най-добрите сайтове за биткойни, прочетете нашата статия за най-добрите борси за криптовалути в Австралия, преди да започнете да търгувате.

Можете ли да продавате биткойн?

Ако искате да продадете биткойн, най-добрият начин е да го търгувате на австралийска крипто борса за друга монета или да конвертирате обратно в австралийски долари. Процесът на покупка и продажба на биткойн в Австралия е подобен, вместо да изберете бутона „купувам“ на борса, изберете „продавам“ и въведете количеството биткойни, които да конвертирате.

Мога ли да купя биткойн с помощта на Commsec?

Онлайн платформата за търговия с акции и инвестиции Commsec не позволява на австралийски инвеститори да купуват биткойн (BTC) използване на уебсайта или приложението. Клиентите на Commonwealth Bank ще трябва да създадат акаунт с регулиран обмен в Австралия и да използват банков превод или покупка на дебитна карта с AUD, за да получат актива на Bitcoin.

Коя е най-евтината биткойн борса?

Един от най-евтините борси в Австралия за закупуване на биткойн е Swyftx. Платформата предлага конкурентна такса за търговия от 0,6% с спредове до 0,2%. В сравнение с други доставчици на биткойн, спредовете могат да достигнат 5,2%, което поглъща сумата на вашия депозит.

Облага ли се биткойн в Австралия?

Всякакви печалбите в резултат на търговия с криптовалути все още трябва да се облагат съгласно правилата за данък върху капиталовите печалби (CGT). За повече информация прочетете нашето ръководство за данък за криптовалута в Австралия.

Популярен ли е добивът на биткойни в Австралия?

Биткойн копаене беше популярен сред някои групи в Австралия обаче стават нерентабилни през 2018 г. на мечи пазар поради скъпите разходи за електроенергия.

Поради това възвръщаемостта на инвестициите в копаенето на биткойни в Австралия е тънка и зависи от цената на BTC, която трябва да се увеличи, за да си струва инвестицията. Копаенето на биткойни е по-популярно в страни като Китай и Индия, където разходите за електроенергия са по-ниски и следователно по-евтино за добиване на биткойни.

Заключение

За да завършим нашата статия за закупуване на биткойни в Австралия, важно е при всяка финансова инвестиция да се уверите, че сте направили свое собствено проучване и надлежна проверка на борсата, преди да депозирате средства, за да започнете да купувате биткойни. Освен това, ако нямате хардуерен портфейл, ви предлагаме да прочетете нашия преглед за най-добрите крипто хардуерни портфейли, за да можете да запазите крипто инвестицията си в безопасност.

Ако тази статия ви е била полезна, не се колебайте да я споделите с вашата социална мрежа.

цифров изблик

Още няколко свързани статии за четене:

 • Как да закупите Ethereum (ETH) в Австралия [за начинаещи]
 • 5 уебсайта за демонстрация на търговия с биткойн с виртуални пари
 • 6 най-добри места за закупуване на биткойни във Великобритания
 • 8 най-добри борси за криптовалута в Нова Зеландия
 • Luno Review: Характеристики, такси & Още (Пълно ръководство)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map