Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Биткойн измами, които трябва да се избягват през 2021 г.

Биткойнът и цялостният пазар на криптовалути преминаха през метеоричен възход през последните няколко години и заедно с него биткойн измамници. Нарастващата цена на биткойните и пазарната капитализация са привлекателни за нови инвеститори, които се стекоха на пазара с надеждата за бърз пари.

Може да не разбират напълно технологията, но са чели истории за интелигентни инвеститори, които превърнаха няколко хиляди долара в милиони и сега саБиткойн милионери‘.

Биткойн измами, за които трябва да знаете

Перспективата да се правят пари онлайн, смесени с алчност, разкрива лошото в човешката природа. Докато пазарът на криптовалути често се представя като рисков, измамен и използван от престъпна организация. Реалността е, че навсякъде, където има алчност, ще има онлайн измами.

Ако успеем да забележим ясните признаци, инвеститорите могат да избегнат тези измами и да защитят своите крипто активи. Следващите 5 измами с биткойн са най-често срещаните, които трябва да се избягват.

# 1 – Измами с фалшиви биткойн борси

В рекламата, която е Bitcoin, има много потребители, които не подозират и посещават фалшиви борси в бързане да купуват Bitcoin.


Подобно на фишинга, тези уебсайтове за измама могат да изглеждат като уважаван крипто обмен. Тези уебсайтове обаче са само илюзия за кражба на информация за персонала ви.

Изменните борси ще използват атрактивни рекламни материали, които ще изглеждат твърде добри, за да са истина. Те включват предложения за регистрация, за да поискате награда за „само за ограничен период от време“, допълнителен бонус, ако депозирате големи суми или обещанието да умножите първоначалната си инвестиция за няколко месеца.

Фалшивите борси за биткойни обикновено налагат необичайно високи такси за транзакции, затрудняват тегленето на средства или просто крадат парите ви заедно и никога повече няма да бъдат чути.

Казус: Неотдавнашен пример беше в Южна Корея, където държавни служители разкриха фалшива борса, наречена BitKRX. Те измамиха невинни клиенти, представяйки се за легитимен обмен, като се рекламираха като клон на KRX, най-голямата финансова платформа за търговия в Южна Корея.

Също така имайте предвид обмена с фантастични приложения за смарт телефони. Те могат да бъдат доста сложни, но може да са измама с биткойн. По принцип те могат да откраднат вашата информация на телефона ви, като например данни за вход в реалния ви обмен.

Известен е случаят, когато тези приложения са изтеглени от легитимни магазини за приложения като Google Play.

Как да избегнем фалшива размяна на биткойни Измами

 • Придържайте се към популярни, добре познати, легитимни биткойн борси като Coinbase, Binance и Bitit.
 • Запазете отметката на обмена във вашия браузър и винаги го използвайте
 • Изследвайте щателно обмена, преди да регистрирате акаунт
 • Бъдете усърдни с рекламни материали, които звучат твърде добре, за да са истина
 • Не бъдете притискани да се регистрирате на борса, за да получавате специални оферти

# 2 – Зловреден софтуер в софтуерните портфейли

Зловредният софтуер отдавна е фаворит сред онлайн измамниците. Потребителите, които изтеглят софтуер като Bitcoin софтуерни портфейли, могат да съдържат вреден злонамерен софтуер. Те могат да бъдат малко по-трудни за идентифициране.

След като зловредният софтуер зарази вашия компютър, той ще получи достъп до вашия портфейл на софтуера и ще източи акаунта ви, ще наблюдава „клипборда“ за адреси и парола за криптовалута или просто ще открадне вашите лични ключове.

Walware е често срещан онлайн метод за измама

Как да избегнем злонамерен софтуер в софтуерните портфейли

 • Закупете и използвайте доверен и уважаван хардуерен портфейл за да съхранявате всичките си криптовалутни активи
 • НЕ купувайте хардуерен портфейл от неоторизирани препродавачи
 • НЕ просто изтегляйте който и да е портфейл за Bitcoin в App Store
 • Уверете се, че уебсайтът има катинар и щракнете върху него, за да се уверите, че данните за името на организацията съответстват на описанието на уебсайта
 • Използвайте ExpressVPN или NordVPN, за да шифровате целия си трафик, включително URL адреси, които търсите и защитите вашата самоличност
 • Уверете се, че вашият скенер за вируси е актуален

NordVPN.com

# 3 – Измамни компании, които обещават по-висока възвръщаемост

Може би сте чували за тези компании и преди, тъй като тя е добре рекламирана. Тези измамници ще „търгуват“ парите ви на пазара на криптовалути и ще обещават фиксиран процент

възрастова възвръщаемост, която е доста над средната инвестиция.

Макар че в началото може да звучи привлекателно, тези бързо обогатяващи се крипто уебсайтове (или монети) трябва да се избягват и обикновено са схема на понци или пирамида.

Новодошлите са привлечени от перспективата да умножат първоначалната си инвестиция в рамките на определен период от време, като 12 или 18 месеца.

Казус: Сега известният пример беше Bitconnect което извади най-голямата измама в историята на криптовалутите. Компанията гарантира, че ще печели инвеститори до 40 процента обща възвръщаемост на месец – колкото повече пари сте депозирали, толкова по-големи и бързи печалби можете да спечелите.

Изображение, използвано от BitConnect, за да обясни как работи неговата схема

В началото всичко може да изглежда добре. Балансът започва да се увеличава и да привлича вълнение. Трудно е да повярваме, че може да е измама, ако ви плащат правилно?

Но когато се опитате да изтеглите някои печалби, има винаги усложнение.

Измамниците ще установят контакт и ще ви убедят да депозирате повече средства, за да увеличите възвръщаемостта. По времето, когато изтекат 12 или 18 месеца, вече е твърде късно и вашата трудно спечелена крипто е изчезнала.

Как да избегнем компании, които обещават по-висока доходност

 • Не се притеснявайте да търсите неща като „как да направите Bitcoin безплатно“ или подобни проекти
 • Доверете се на червата си. Ако звучи добре, че е истина, обикновено не е така
 • Никога не ви давайте биткойн или частни ключове на борса, която ще ви го „разменя“

# 4 – Фишинг

Може би вече знаете за първата измама в списъка от работното си място. Чест начин за насочване към потребители, използващи социално инженерство, е използването на нежелана електронна поща, която изглежда легитимна.

Имейлът може да изглежда от доверена организация като банка или в този случай обмен на криптовалута или портфейл на софтуер.

Имейлът често съдържа връзка към друг уебсайт, който изглежда почти идентичен със страницата на борсата или софтуерния портфейл, която обикновено посещавате.

За съжаление, всичко това е маскировка за получаване на вашата информация за вход.

Как да избегнем фишинг измами

 • Никога не отваряйте имейл, който изглежда подозрителен, който получавате от доверен субект като вашата банка или обмен на криптовалута
 • Уверете се, че винаги проверявате отново URL адреса, за да накарате да посещавате действителния уебсайт
 • Не кликвайте върху връзки, изпратени до вас по имейл, които изглеждат подозрителни
 • Никога не давайте личния си ключ на никого, включително борси
 • Отбележете действителния обмен на адрес на софтуерен портфейл и винаги го използвайте, за да посетите уебсайта
 • Уверете се, че уебсайтът има катинар и щракнете върху него, за да се уверите, че данните за името на организацията съвпадат с описанието на уебсайта
 • Използвайте ExpressVPN или NordVPN, за да шифровате целия си трафик, включително URL адреси, които търсите и защитите вашата самоличност
 • Уверете се, че вашият скенер за вируси е актуален
 • Закупете хардуерен портфейл и оставете Bitcoin „офлайн“

Ето няколко подходящи статии, които трябва да прочетете след това:

 • Kraken срещу Близнаци: Сравнение на Crypto Exchange 2021
 • Преглед на Coinmama: Биткойн, търговия & Такси
 • Преглед на StealthEX: Крипто, незабавни суапове & Такси
 • Tokenize Review: Обмен на функции, такси & | Повече ▼
 • Exocrow Review: Безопасно ли е & Законно?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector