Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Binance VS Coinbase: Два гиганта за криптообмен

В това Binance СРЕЩУ Coinbase сравнение, ще обсъдим две от най-големите крипто борси на пазара. Ще ти кажа какво са те, какви услуги предлагат, и колко безопасни са за използване. Тъй като това е преглед на Coinbase VS Binance, аз също ще ви кажа коя борса е най-подходяща за начинаещи търговци.

Пазарът на криптовалути си заслужава повече от 320 милиарда долара днес. Така че, ако сте мислили да инвестирате в някои Ethereum, Биткойн или Пулсации тогава не сте единственият! За създаването му е създадена цяла индустрия възможно най-лесно за хората да купуват и продават криптовалути.

Наричат ​​се бизнесите, съставляващи тази индустрия криптовалутни борси. CoinMarketCap списъци 204 криптовалутни борси където потребителите могат да търгуват стотици монети и жетони. За начинаещи броят на изборите може да бъде плашещ, но не се притеснявайте, тъй като съм тук, за да ви помогна!

Ще отговоря на всички важни въпроси като безопасно ли е Binance? И какви са ограниченията на Coinbase? Първият въпрос, който ще задам обаче, е – ще започнем ли? Да Страхотен!

Преди да започна да говоря за сравнението на Coinbase VS Binance, ще разгледам набързо какво представлява всяка борса и откъде идва. Ще започна с Coinbase и след това преминете към Binance. Освен това, ако бързате, можете да намерите основни подробности за всяка от платформите по-долу.

Сега да преминем към Coinbase.

Корени на Coinbase

Coinbase е брокерска борса, основана през 2012 г. от Брайън Армстронг и Фред Ерсам в Сан Франциско, Калифорния.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Брокерска борса купува криптовалута за своите клиенти, вместо да събира купувачи и продавачи, както правят борсите за търговия. Coinbase е най-голямата борсова борса на пазара.Binance VS Coinbase: CEO & amp; Съосновател на Coinbase.

През август 2017 г. Coinbase беше първата борса, която се превърна в еднорог! Не, не митичният кон! Coinbase се превърна във финансов еднорог, което е компания на стойност над 1 милиард долара. Брайън Армстронг също е класиран на 10-о място Fortune’s списък на най-влиятелните млади хора в бизнеса. Не е лошо за компания, която е само на шест години, нали?

От създаването си Coinbase изгради партньорства с големи компании като Dell, Time Inc.., и Expedia. Съвсем наскоро беше слухове че гигантът на социалните медии, Facebook, се интересува от закупуване на борсата! Всичко това прави Coinbase един от най-законните бизнеси в крипто.

Но какво да кажем за Binance?

Кратък преглед на Binance


Binance е основана през 2017 г. от Чанпенг Джао и Yi He. Базиран е в Малта, въпреки че е имал офиси в Китай, Япония и Тайван. И двамата основатели започнаха кариерата си в крипто OKCoin обмен.

Binance е обмен между крипто и крипто, което означава това свързва купувачите с продавачи за търговия с криптовалута. Също така има своя криптовалута, наречена Binance Coin (BNB). Борсата използва Binance Coin ICO да вдига 15 милиона долара USD през юли 2017 г..Binance VS Coinbase: лого на Binance.

Забележка: ICO е първоначално предлагане на монети и е начин за новия бизнес да набира средства, без да използва по-традиционни методи като издаване на акции или облигации.

Binance е добре известен с това, че раздава страхотни награди на своите най-добри търговци. В миналото наградите включват iPhone, MacBook, Mercedes-Benz и дори Maserati! В момента екипът на Binance търси партньори, които да формират инвестиционен фонд за милиарди долари.

И така, и двете борси са голям… но кое е по-голямо? Нека направим сравнение на размера на Coinbase VS Binance.

Размер

Coinbase има обслужва повече от 20 милиона клиенти в 32 различни държави. На платформата са закупени и продадени криптовалути на стойност над 150 милиарда долара.

Binance е класиран второ най-големият в списъка с 204 борси на CoinMarketCap. Той има 24-часов обем на търговия от $ 1,261,129,677.

Забележка: 24-часов обем на търговия е общата стойност на криптовалутата, която се купува и продава на борса за един ден. Показаната цифра е за 07/02/18.

Трудно е да се каже кой обмен е по-голям, тъй като Coinbase не е включен в списъка на CoinMarketCap. Можете обаче да направите приблизителна оценка на средния дневен обем на Coinbase въз основа на данните, които той предоставя на началната си страница. Тази оценка е около $ 85-100 милиона на ден.

Сега знаете, че и двете борси са огромни, но кое е по-добро? За да разберем, трябва да проверим какви валутни услуги предлага всяка борса. Нека да разгледаме сравнението на Coinbase VS Binance на техните валутни услуги.

Валутни услуги

Двата вида валутни услуги, предлагани от крипто борсите, са фиат търговия и търговия с криптовалута.

Фиат търговия е услуга, която позволява на потребителите да купуват и продават криптовалута с фиат валути. Валутите на Fiat са официалните валути на нации или групи нации. Примери за фиатна валута включват канадския долар (CAD), индийската рупия (INR) и еврото на Европейския съюз (EUR).

Търговия с криптовалута е услуга, която позволява на потребителите да търгуват с една криптовалута за друга.

Двойките валути, в които борсите предлагат обменни курсове, се наричат ​​търговски двойки. Потребителите ще могат да обменят само валути, които са посочени като двойки за търговия. Това е малко като да отидете до Бюрото за промяна на летището;

 • Двойка за търговия с фиат изглежда така; 1 британска лира (GBP) = 90 индийски рупии (INR).
 • Двойка за крипто търговия изглежда така; 1 биткойн (BTC) = 14 Ethereum (ETH)
 • Двойка фиат / крипто търговия изглежда така; 1 биткойн (BTC) = 6300 американски долара (USD).

Нека видим какви валутни услуги предлага Coinbase.

Coinbase валутни услуги

Търговците на Coinbase могат да купуват криптовалути, използвайки фиатните валути на която и да е от 32-те държави, в които оперира. Всички държави, в които Coinbase работи, са в Европа и Северна Америка, с изключение на Австралия и Сингапур.

Забележка: Търговците могат също да използват Coinbase за продажба на криптовалути във всички 32 държави, с изключение на Австралия и Канада.

Фиатът търгува на Coinbase чудесно за начинаещи защото не е необходимо да посещават друга борса, преди да започнат да търгуват с криптовалути. Те ще намерят всичко необходимо на едно място!

Binance VS Coinbase: Функция Coinbase.

В момента Coinbase предлага само за търговия Биткойн (BTC), Биткойн Кеш (BCH), Litecoin (LTC) и Ethereum (ETH). Това означава, че Coinbase предлага 12 двойки за търговия с криптовалута като всяка криптовалута се предлага за търговия с трите други.

Сега нека направим преглед на Binance и какво предлагат.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Услуги на Binance Currency

Binance изобщо не предлага фиат търговия. Това означава, че потребителите могат да финансират сметките си – и да търгуват – само с криптовалути. Binance обаче предлага много по-добър избор от търговия с криптовалути от Coinbase. Борсата предлага да търгувате със стотици добре познати и новоиздадени криптовалути. Те включват EOS, СОЛ, Кардано, Подарък, Steem, Лиск, Циклиране, NEO, и много други.

Binance има четири основни криптовалути че предлага търговски двойки за. Те са:

 • Биткойн (BTC): 149 чифта

 • Binance Coin (BNB): 74 двойки

 • Ethereum (ETH): 146 двойки

 • Американски връзки (USDT): 18 чифта

Така че, кои са валутните услуги, са по-добри – Binance VS Coinbase?

За начинаещи, Coinbase има по-добри валутни услуги защото новите търговци могат да купуват криптовалути с фиат валути. Не е необходимо първо да отидат на друга борса. Изборът му на монети е сравнително малък, но все пак е достатъчно голям, за да започне повечето начинаещи търговци.

Binance VS Coinbase: Функция Binance.

За по-напреднали потребители, Binance има по-добри валутни услуги. Изборът му на монети е един от най-добрите на пазара и винаги се добавят нови монети. Този кръг обаче преминава към Coinbase поради липсата на фиат за търговия на Binance.

Вече знаете с какви валути можете да търгувате на Coinbase и Binance. След това нека видим кой начислява най-ниските такси между Coinbase VS Binance.

Такси

Има три основни вида такси търговците трябва да плащат, за да използват услугите на обмен на криптовалута. Те са: такси за депозит, такси за теглене, и такси за търговия. Първо ще разгледам таксите Coinbase.

Такси Coinbase

Coinbase начислява такса от 1,49% за всяка покупка или продажба на криптовалута. Тази такса достига до 3,99% за сделки, направени с кредитна карта.

Binance VS Coinbase: Такси Coinbase.Такси Coinbase | Източник: coinbase

Coinbase не предлага двойки за търговия като Binance. Това означава, че не предлага и обменни курсове. Вместо това той използва услуга за преобразуване, която предлага определена цена или „процент на конверсия“ за всяка сделка. Таксите за преобразуване на Coinbase се основават на обменните курсове на GDAX.

Забележка: GDAX (Global Digital Asset Exchange) е крипто борса, собственост на Coinbase. Той предлага повече търговски двойки и функции от Coinbase. Ако се регистрирате в Coinbase, ще получите достъп до GDAX акаунт.

Coinbase предлага безплатни депозити в евро в SEPA. В SEPA тегленията на евро се таксуват 0,15. Депозитите по банков път в щатски долари са безплатни. Тегленията на щатски долари се таксуват 10 долара.

Забележка: SEPA е единната зона за плащания в евро. Това е организация от 28 държави от ЕС, която позволява бързо и сигурно движение на евро през техните граници.

Таксите на Coinbase са ниски в сравнение с борсите, които предлагат подобни услуги като CEX и Coinmama. Те обаче са високи в сравнение с крипто-до-крипто борси като Binance …

Такси Binance

Binance не начислява такси за депозити или тегления. Това е така, защото Binance предлага само крипто търговия. Обработката на сделки с криптовалута е много по-евтина от обработката на сделки с валута с фиат!

Binance начислява такса от 0,1% за всички сделки. Той също така предлага 50% отстъпка върху таксите за сделки, направени с помощта на Binance Coin.

Binance VS Coinbase: Такси Binance.

Такси за бинанс | Източник: binance

Както можете да видите, тук има ясен победител. Таксата на Binance VS Coinbase е лесна победа за отбора Binance. Таксите му са много ниски и са лесни за разбиране, което е чудесно за начинаещи търговци!

След това искам да говоря за това как удобен за потребителя всяка размяна е. Но първо, кратка бележка за лимитите за търговия на Coinbase VS Binance.

Бърза бележка за лимитите за търговия

Повечето борси имат граници за това колко валутни търговци имат право да депозират и теглят. Нека да видим как се сравняват ограниченията на Binance VS Coinbase.

Граници на Coinbase

Ограниченията на Coinbase зависят от фиатната валута, с която търгувате и дали сте потребител на ниво 0, 1, 2 или 3. Например потребителите от ниво 2 могат да правят сделки на стойност до $ 25 000 ден. Потребителите от ниво 3 могат да правят неограничени сделки.

Binance VS Coinbase: защо да използваме Coinbase.

Забележка: Нивото, което търговецът постига, ще зависи от това колко лична информация предоставя при настройването на акаунта си. Това се нарича проверка на акаунта. Всяко ниво изисква повече информация за потребителя, за да бъде проверена.

Ограничения на Binance

Ограниченията на Binance зависят от това дали търговецът има проверка от ниво 1 или 2. Потребителите от ниво 1 могат да търгуват криптовалута на стойност до 2BTC на ден. Потребителите от ниво 2 могат да направят сделките на стойност до 100BTC на ден (това е около 650 000 USD!).

Binance няма ограничение за това колко криптовалута може да депозира потребител.

И така, Binance предлага по-високи лимити за търговия отколкото Coinbase, но коя платформа е по-лесна за използване?

Удобство за потребителя

В този кръг има явен победител между Binance VS Coinbase.

Coinbase е един от най-удобните за потребителя продукти в криптовалутата. Препоръчва се на всеки крипто начинаещ, защото това е идеалното място да направите първите си сделки. Оформлението е чисти, просто и добре проектирани, и неговите характеристики са основен (в добър смисъл!). Направих първите си сделки с помощта на Coinbase и винаги е първата размяна, която споменавам на приятели.

Binance VS Coinbase: таблото за управление Coinabse.

Източник: Coinbase

Binance можеше да спечели този кръг, ако беше сравнен с друг обмен. Той има две потребителски настройки: основен и напреднали. Основен вероятно е малко прекалено напреднал за напълно начинаещи. Той обаче предлага на по-уверени търговци цялата информация и функции, от които се нуждае, просто и ясно.

Coinbase печели този кръг, но Бих препоръчал и двете борси за начинаещи. Използвайте Coinbase първо и Binance по-късно за пълно търговско изживяване.

Binance VS Coinbase: таблото за управление на Binance.

И така, сега знаете какви услуги предлагат Coinbase и Binance, колко струват и колко лесно се използват.

След това искам да отговоря два много важни въпроса. Безопасен ли е Binance? И има ли по-добра сигурност от Coinbase? Нека разберем, докато сравняваме Binance VS Coinbase сигурност.

Сигурност

И двете борси използват двуфакторно удостоверяване за защита на потребителски акаунти. Това е система, при която всеки акаунт има два вида парола. Първият се избира от потребителя, а вторият се изпраща до мобилния телефон на потребителя или създаден от приложение като Google Удостоверител.

Binance VS Coinbase: Google Authenticator.

Coinbase съхранява 98% от потребителските средства офлайн. 2%, които се поддържат онлайн, са застраховани срещу кражба от Lloyd’s of London. Coinbase също така държи потребителските средства отделно от оперативните фондове, за да предотврати злоупотреба. Базирането в САЩ също означава, че Coinbase трябва да следва американските финансови закони, които са едни от най-трудните в света.

По-малко ясно е как Binance управлява парите на своите клиенти и това притеснява някои потребители. Още на 27 юни 2018г, Потребителите на Binance съобщиха за липсващи средства след планирано надграждане на системата. Binance беше принуден да се извини и предложи 70% отстъпки от таксите за търговия за причинените от надстройката проблеми.

Екипът за сигурност в Binance обаче е бил похвали, че защитава парите на потребителите си от хакери. През март 2018 г. хакери откраднаха потребителски данни за вход и се опитаха да ограбят борсата. Binance системи откриха хака и го спряха. Никой потребител не загуби средства и средствата на хакера бяха дарени за благотворителност!

Binance VS Coinbase: купувайте Bitcoin с USD в Binance.

И така, безопасно ли е Binance и може ли да се има доверие на Coinbase, за да защити парите на своите потребители?

И Binance, и Coinbase имат по-добри записи за сигурност от повечето други борси. Те се грижат за безопасността на клиентите много сериозно. В Binance VS Coinbase този кръг преминава към Coinbase, защото е по-отворен и честен за това къде са средствата на потребителя и за какво се използват.

Криптовалутите са все още нова технология, така че потребителите често изпитват проблеми. Искам да видя коя борса се справя най-добре с тези проблеми. След това Binance VS Coinbase – поддръжка на клиенти.

Поддръжка на клиенти

Много борси са критикувани, че имат лошо обслужване на клиентите. За съжаление, Binance и Coinbase биха могли да се подобрят и в тази област. Нито една от борсите няма опция за чат на живо на своите домашни сайтове. И двете борси предпочитат да общуват със своите клиенти чрез имейл. Въпреки това и двете борси предлагат услуги „SupportBot“ и за общи запитвания.

Coinbase отнема между 1-3 дни за отговор на имейли на клиенти, и някои потребители се оплакват, че отговорите са безполезен или твърде общ. Борсата има подробен раздел с често задавани въпроси на сайта си за „поддръжка“, който много нови търговци ще намерят за полезен. Coinbase също има телефонна линия за помощ но е със седалище в Съединените щати, така че е трудно достъп до международни клиенти.

Binance поддръжката може да бъде бавна, когато обменът е зает, но е наличен в четири различни езика (Китайски, корейски, английски и японски), така че поне се опитват, нали?

Крипто борсите все още предлагат много по-лоша поддръжка на клиенти от традиционните финансови институции. Binance и Coinbase също биха могли да се справят много по-добре. Нито една борса не печели кръга за поддръжка на клиенти Coinbase VS Binance. Крипто общността заслужава по-добро!

Преди да решите кой обмен е най-подходящ за вас, има още един кръг. Последният кръг на състезанието се нарича Binance VS Coinbase: Мобилни платформи.

Мобилни платформи

И Coinbase, и Binance имат мобилни приложения, но кое е по-добро? Нека да видим какво мислят потребителите:

 • Мобилно приложение Coinbase:
 • iTunes рейтинг: 5 от 5 (61,9 000 отзива)
 • Оценка на Google Play: 4 от 5 (144.4k отзиви)
 • Мобилно приложение Binance:

Така че, Coinbase печели битката на мобилните приложения поради своите наличност и популярност.

Почти приключих, така че сложих всичко, което научихте досега, в удобна таблица за сравнение на Binance VS Coinbase.

Binance VS Coinbase: Сравнителна диаграма

Coinbase Binance
Местоположение САЩ Малта
Вид търговия Брокер Крипто към крипто
Брой монети за търговия 30+ 150+
Такси Високо Ниска
Удобство за потребителя Много високо Среден
Сигурност Високо Високо
Поддръжка на клиенти Средно аритметично Средно аритметично
Мобилно приложение Да Да

И това е, пълното ми ръководство за начинаещи за Binance VS Coinbase! Преди да отида, ще споделя още няколко мисли, които могат да ви помогнат да решите кой обмен е най-подходящ за вас.

Заключения

За първи път може да се търгува криптовалута страшен, скъпо, и разочароващо! Ето защо е толкова важно да изберете правилната борса.

Binance и Coinbase са чудесен избор за начинаещи търговци. Моята препоръка е да ги използвате и двете! Започнете, като отворите акаунт в Coinbase. Направете няколко прости сделки с Litecoin или Ethereum и след това, когато се почувствате готови, преминете към Binance. Coinbase е идеалното въведение в крипто търговията, а Binance е едно от най-добрите места за продължаване на вашето крипто образование!

Тази битка на Binance СРЕЩУ Coinbase завършва с щастлива вратовръзка! За мен беше удоволствие да ви разкажа за две от най-много професионален, надежден, и лесен за употреба обмен на пазара. Какво мислиш? Вярвате ли, че има по-добър обмен там? Ако го направите, уведомете ме и ще го проверя!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector