Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Кой трябва да изберете

Bitcoin Cash VS Bitcoin – война от двама крипто титани!

Знаете ли, че Bitcoin Cash произхожда от самия Bitcoin? Това е вярно – Bitcoin Cash възли някога са били част от Биткойн блокчейн. Bitcoin Cash е вилица на Bitcoin.

Но в коя от двете трябва да изберете да инвестирате? Каква е разликата между Bitcoin Cash VS Bitcoin? Какво е „вилица“? Има толкова много въпроси и Тук съм, за да отговоря на всички тях!

До края на това ръководство ще разберете разликата между две различни криптовалути – Bitcoin Cash VS Bitcoin.

Ще научите повече за техните история, стойност и техния потенциал за бъдещето. След това трябва да можете да решите в коя бихте предпочели да инвестирате или дали искате да инвестирате и в двете.

Първо, нека разгледаме малко за Биткойн и неговия фон. След това ще обясня какво е вилица. След това ще разгледаме историята зад Bitcoin Cash и нейните характеристики.

Преди да се втурнете направо в водача, трябва да сте наясно с a няколко важни аспекта. На първо място, не забравяйте да изберете надеждни платформи за криптообмен при закупуване на BTC (Coinbase е една от препоръчаните опции) или се възползвайте от най-лесния начин да закупите биткойни с кредитната си карта – Simplex.

На второ място, криптовалутите трябва да се съхраняват в сигурни портфейли. Ledger Nano S и Трезор са няколко от най-препоръчваните и надеждни хардуерни портфейли.

Ако вече сте запознати с Bitcoin и Bitcoin Cash и сте тук само за сравнение, преминете към раздела, озаглавен Bitcoin Cash VS Bitcoin: Войната на цените!

Биткойн

Биткойн беше първата по рода си криптовалута и в продължение на много години не беше много известно. То е като всяка друга реална валута. Можете да го използвате, за да купувате, продавате и търгувате за стоки, услуги, инвестиции и други.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

The блокчейн технология че е направен от предотвратява фалшифицирането му. Това също означава, че е така не се притежава, издава или контролира от която и да е отделна група или партия.

Например Американски долар се издава от правителството на САЩ и е контролирани от банки. При този сценарий централната партия са правителството и банките. Когато прехвърляте долари на приятел, разчитате на банката да разреши и обработи транзакцията.

Биткойн, от друга страна е не се издава или контролира от който и да е централен орган. Транзакциите в blockchain се проверяват от компютрите, които стартират blockchain, и тези компютри могат да бъдат собственост на никого – blockchain е децентрализиран.


Bitcoin Cash VS Bitcoin: Кой трябва да изберете

На блокчейн, транзакциите са съхранявани и подавани в блокове. Компютрите проверяват целия блок транзакции наведнъж, като решават сложен математически проблем. Когато проблемът е решен, транзакциите в блока се проверяват и създава се нов биткойн – дава се на компютъра, решил проблема. Този процес се нарича минен!

The общ брой биткойни което някога ще съществува е ограничено до 21 милиона. Въпреки че вече има над 16 милиона биткойни, ще мине много време, докато броят на биткойните достигне 21 милиона! Това е така, защото на всеки 4 години, количеството създаден биткойн на блок е разрежете наполовина.

Тъй като все повече хора се опитват да се докопат до някои биткойни и скоростта на създаване намалява, общоприетото убеждение е, че стойността ще се увеличи. Ето защо толкова много хора са луди по биткойн сега!

Днес, Биткойнът е най-ценната криптовалута в момента на пазара. Докато другите валути са опит да надмине биткойн и да намали своето господство над сектора на дигиталните монети, Bitcoin Cash може да бъде изключение от това поради разликата между Bitcoin и Bitcoin Cash!

Тъй като Bitcoin Cash е вилица на Bitcoin, ще ви обясня какво е вилка, преди да преминете към Bitcoin Cash!

Вилица

Има доста биткойн вилици, но никой не е толкова използван или толкова известен като Биткойн Кеш. A вилица се създава, когато оригиналният код на блокчейн се актуализира но само някои от възлите (компютрите) на блокчейна приемат актуализацията.

The оригинална блокчейн (като биткойн) остава същото, и актуализираните възли се отделят от оригиналната блокчейн и създават нова блокчейн (като Bitcoin Cash) и монетите в блокчейна станете отделни и уникален от тези в оригиналната блокчейн.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Кой трябва да изберете

Всеки, който държи оригиналната монета по времето, когато е била раздвоена, ще го направи автоматично да получите разклонената версия от монетата, която държаха. Така че, когато Bitcoin се разклонява към Bitcoin Cash, някой, който имаше 10 BTC, автоматично би получил определен брой BCH, съответстващ на стойността на своите 10 BTC.

Сега нека поговорим за самия Bitcoin Cash!

Биткойн Кеш

Като биткойн, Биткойн Кеш е криптовалута със своя собствен блокчейн. Работи точно като цифрова валута и нова BCH (Bitcoin Cash) се създава чрез Bitcoin Cash mining. Създаден е в края на 2016г, което го прави много по-млад от биткойн.

Биткойн беше раздвоен да създаде Bitcoin Cash, защото разработчиците на Bitcoin искаха да направят някои важни промени в Bitcoin. Разработчиците на биткойн общността не можаха да постигнат споразумение относно някои от промените, които искаха да направят. И така, а малка група от тези разработчици раздели Bitcoin да създадете a нова версия на същия код с няколко модификации.

The промените, които правят разликата между Bitcoin Cash VS Bitcoin са тези:

  • Bitcoin Cash има по-ниски такси за трансфер (около $ 0,20 на транзакция), така че извършването на транзакции в BCH ще ви спести повече пари, отколкото използването на BTC. BTC транзакцията може да струва около $ 1 USD за транзакция, въпреки че преди това е нараствала до около $ 25 за транзакция!
  • BCH има по-бързо време за трансфер. Така че, не е нужно да чакате 10-те минути, необходими за проверка на биткойн транзакция!
  • BCH може да обработва повече транзакции в секунда. Това означава, че повече хора могат да използват BCH едновременно, отколкото с BTC.

Всички тези промени се дължат на факта, че a Bitcoin Cash блок (в блокчейна) е осем пъти по-голям отколкото блок Bitcoin. Това прави BCH по-бърз, по-евтин и по-мащабируем от Bitcoin. Биткойн кешът става все по-приет от ден на ден поради това.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Войната на цените

Както бе споменато по-рано, криптовалутите харесват Биткойн или Биткойн Кеш извлечете стойността си от това колко са приети, използвани и изисквани. Можем да ги анализираме от гледна точка на ROI (възвръщаемост на инвестицията) и ръст на стойността.

Те са и двамата притежатели на стойност, и докато Bitcoin е притежател на най-ценната стойност досега, Bitcoin Cash печели потребители и оценява бързо.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Кой трябва да изберете

Bitcoin Cash е много по-млад от Bitcoin. Така че, все още е на етап улавяне и реализиране на собственото си място на крипто пазара. Много хора предполагат, че Bitcoin Cash може да заеме голяма част от пазарния дял на Bitcoin, което го прави новата доминираща крипто в индустрията. Това е така, защото Bitcoin Cash е разгледал проблемите с мащабирането, пред които е изправен Bitcoin, позволявайки на повече хора да го използват с лекота и по-ниски такси.

Ако общността на разработчиците на Биткойн не намери начин да се съгласи на взаимно актуализиране на кода на Биткойн, за да реши проблемите си, Биткойн може да загуби във войната между BTC VS BCH. Това означава, че повече хора вероятно ще преминат към използването на BCH като основното им хранилище на стойност и валута на транзакциите.

В близкото минало, Биткойн Кеш е била на стойност едва 5% от биткойн, да се до 33%. В момента остава в рамките на 10-15% от цената на биткойн. По-долу са дадени диаграми на цените BCH VS BTC през последните девет месеца.

(Оранжевата линия е BCH до BTC)

График на цените на Bitcoin Cash

График на цените на биткойн

АКТУАЛИЗИРАНЕ 2021: Биткойн пари в брой в момента си струва 226,83 долара и Биткойн струва $ 10 258,22 USD, което означава, че 1 биткойн се равнява на 44,90 биткойн кеш.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Кой трябва да изберете

Едно от нещата, които задържат бързия растеж на BCH, е объркване между хората между Bitcoin и Bitcoin Cash. Много начинаещи инвеститори виждат Bitcoin Cash като по-евтин биткойн с по-ниска входна точка на пазара. Това е така, защото те споделят много сходни имена и произхождат от една и съща марка и общност.

The объркване също доведе до Bitcoin Cash да получи отрицателно внимание като копирна валута, която е просто грабване на пари, целяща да подмами новите крипто инвеститори да си купят фалшив Bitcoin. Това обаче не е вярно.

BCH не е фалшив биткойн, но може и да е по-добър.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Характеристиките

Предимства на Bitcoin Cash

The основно предимство на Bitcoin Cash е, че е така по-евтино и по-бързо за използване. Това е така, защото е по-мащабируемо, което означава, че повече хора могат да извършват транзакции в блокчейна по всяко време.

Екипът му за разработка е бързи за изпълнение решения които правят блокчейна по-мащабируем. Което му дава голям бъдещ потенциал за приемане и използване.

То е също по-евтино за придвижване между борсите. Всеки път, когато цените му скочат, това е страхотен търговски актив срещу биткойн и солидна инвестиция за хеджиране срещу биткойн, ако биткойн загуби господството си на пазара един ден.

Забележка: Нищо в тази статия не е финансов съвет! Ти трябва винаги консултирайте се с финансов съветник, преди да инвестирате. Също така винаги избирайте надеждни портфейли за криптовалута, като например Ledger Nano S, Coinbase и Трезор, за да запазите монетите си сигурни!

Недостатъци на Bitcoin Cash

Биткойн Кеш няма толкова голямо доверие на инвеститорите, колкото биткойн. Също така степента на приемане и проникването на пазара е много по-ниска от тази на Биткойн. Това има много общо с факта, че тази монета е много по-нова от биткойн.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Кой трябва да изберете

Копаенето на Bitcoin Cash е относително същото като добива на Bitcoin. Това означава, че някой, който добива Bitcoin Cash прави много по-малко печалба отколкото някой, копаещ Bitcoin със същото оборудване. Поради тази причина миньорите не са толкова бързи, че добиват Bitcoin Cash.

И накрая, когато става въпрос за търговия, BCH има много по-малко търговски двойки от BTC, което го прави по-малко търгуем от биткойн. Всички тези недостатъци работят, за да направят нивата на приемане и цените на Bitcoin Cash много по-ниски от тези на Bitcoin.

Предимства на биткойн пред биткойн кеш

Като оригиналната криптовалута, Биткойнът е основната валута на целия сектор. Това е, срещу което се търгуват всички останали криптовалути (както и ETH, през повечето време) и се търгуват на повечето борси. Биткойнът е най-популярен и има най-много търговски двойки с други криптовалути.

Към 23 март 2018 г. биткойнът представлява 44,5% от целия капитал на криптосектора и се счита за златен стандарт на бързо развиваща се индустрия.

АКТУАЛИЗИРАНЕ 2021: Биткойн в момента си струва 57,3% на цялата крипто индустрия.

The най-голямото предимство Bitcoin има над Bitcoin Cash е неговата общност и култово следното: това е първата криптовалута, за която някой е чувал. Това е супер, супер популярно – ако баба ви знае за една криптовалута, ще се обзаложа с $ 100, че това е биткойн!

Недостатъци на биткойн пред биткойн кеш

The недостатъци на биткойн в сравнение с Bitcoin Cash се отнасят главно до мащабируемост въпроси с лице към биткойн. Биткойн е по-възрастни, по-бавно и струва много повече на транзакция. Вероятно с нарастването на сектора Биткойн ще продължи да губи господството си над тези други монети.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Приложение Bitcoin.

Друг недостатък е, че основен екип за разработка на Биткойн не е обединен толкова добре, колкото други крипто отбори, като този на Ether например. Изглежда, че са разделени като група и им липсва ясно ръководство.

Това прави прилагането на решения за мащабиране по-трудно за съгласуване и внедряване в мрежата – изобщо не е добро!

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Къде можете да ги купите?

Една от най-популярните борси за закупуване на Bitcoin и Bitcoin Cash е Coinbase.

На тази платформа можете да използвате fiat за закупуване на популярни криптовалути (включително Bitcoin и Bitcoin Cash) чрез вашата кредитна карта, банкова сметка и др. За съжаление Coinbase се предлага само в 32 държави:

САЩ, Канада, Великобритания, Швейцария, Швеция, Испания, Словения, Сан Марино, Португалия, Полша, Норвегия, Холандия, Монако, Малта, Лихтенщайн, Латвия, Джърси, Италия, Ирландия, Унгария, Гърция, Финландия, Дания, Чехия, Кипър, Хърватия, България, Белгия, Австрия, Австралия и Сингапур.

АКТУАЛИЗИРАНЕ 2021: Coinbase в момента е наличен в повече от 100 държави.

Ако използвате брокер, който не продава BCH, а продава BTC, винаги можете да купите Bitcoin и да го замените за Bitcoin Cash на платформа за търговия като Binance.

Последният и най-лесният начин да закупите BTC и BCH с кредитната си карта е чрез Симплекс – онлайн обработка без измами.

Bitcoin Cash VS Bitcoin: Заключение

Много хора са с впечатлението, че Bitcoin Cash VS Bitcoin е война и тази трябва да е по-добра от другата. По практически съображения, Bitcoin Cash е по-бърз и по-евтин актив да се използва за транзакции в блокчейна.

Но Биткойн, бидейки оригинална криптовалута, е най-много приета и в момента най-големият запас от стойност в криптомаркета. Това ме кара да вярвам, че и двете монети могат да останат като основни елементи в индустрията, докато тя се развива и узрява.

BCH може да се превърне в основния инструмент за транзакции и придвижване на пари, докато повече потребители го възприемат. BTC може да продължи да се използва като съхранение на стойност, която се счита златото на цифровата валута. И двете с течение на времето растат в стойност и приемане, което ги прави достойни инвестиции за всеки инвеститор, който да разгледа и обмисли.

След като вече знаете разликите между тези две монети, можете и по-добре решете как искате да инвестирате в тях и как ще ги използвате.

Например можете да инвестирате в Bitcoin Cash, за да го използвате като основна форма на валута, с която да извършвате транзакции. Можете обаче да инвестирате в биткойн по начина, по който бихте инвестирали в злато инвестиционни ползи.

Въпросът е кой предпочитате? И за какво? Предпочитате ли Bitcoin като инвестиция, но Bitcoin Cash като използваема монета? Какво е вашето мнение за Bitcoin Cash VS Bitcoin? Кажи ми!

Важна забележка: Винаги правете допълнителни, независими изследвания и винаги се консултирайте с финансов инвеститор, преди да инвестирате. Освен това имайте предвид, че е от решаващо значение да запазите криптовалутите си защитени цифрови портфейли, като Ledger Nano S, Trezor Модел T и Coinbase. Когато купувате BTC и BCH, е добра идея да изберете Симплекс – сигурна обработка на плащанията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector