Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Bitcoin Mining Hardware: Как да изберем най-добрия

Ей там! Позволете ми да ви приветствам с това ръководство за избор на най-добрия хардуер за копаене на биткойни. Ако искате да започнете да печелите пасивни доходи Bitcoin, вие сте попаднали на правилното място. Това ръководство ще обясни разликите между най-добрите платформи за копаене на биткойни на пазара днес.

Ако не знаете вашите DragonMints от вашите Antminers, не се притеснявайте. Както обикновено, ще ви обясня всичко това по лесен за разбиране начин.

Това ръководство за машини за добив на биткойни ще обхваща следното:

 • Какво е добив на биткойни.
 • Как да изберете машина за копаене на биткойни в зависимост от вашите обстоятелства.
 • Поглед към най-добрите добивни единици на пазара днес. Ще разгледам: DragonMint T1, Antminer T9 +, Antminer R4, Avalon6, Antminer S9 и PangolinMiner M3X. Ще има и намеци за какъв вид миньор ще се обърне всеки от тях.
 • Удобна таблица, която ще ви помогне да сравните всеки от единиците.

Както винаги, в това ръководство има много неща, за да преминете към най-добрия хардуер за копаене на биткойни наоколо. Без повече шум, нека започнем!

Преди да направите това обаче, трябва да знаете, че има различни надеждни борси за криптовалута за покупка и търговия с биткойн. Това включва Coinbase, Binance и Coinmama.

Какво е Bitcoin Mining?

Ролята на копаенето на биткойн е да провери дали транзакциите в мрежата следват правилата. За целта се използват сложни компютърни модули за проверка на транзакциите и излъчването им към други компютърни системи по света. Операторите на тези компютърни системи са възнаградени за усилията си. Тази награда идва както от таксите, които всяка транзакция, така и от възнаграждението за майнинг, зададено от самата мрежа.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

За да се спрат хората, които изневеряват на мрежата, се използва система, известна като „доказателство за работа“. Необходима е доказателство за работа, преди да се добави към блокчейн която и да е група (блок) транзакции. Когато компютрите извършват доказателство за работа, това, което правят, е да се опитат да отгатнат дълъг низ от цифри и букви. Този низ е известен като хеш.

Само компютърът, който правилно познае хеша, може да добави блока към веригата. Доказването на работа изисква изчислителна мощ и процесът не е нито бърз, нито евтин. За измама на мрежата ще са необходими толкова много инвестиции, че не е финансово жизнеспособно някой да се опита да измени блокчейна. Това е основната характеристика за сигурност на Bitcoin (и други криптовалути) мрежи.

Копаенето на биткойни е можело да се извършва от процесори (централни процесори) като тези, намиращи се във вашата компютърна система у дома. Въпреки това, тъй като повече единици започнаха да копаят мрежата, трудността на хешовете, които се опитваха да отгатнат, се увеличи. Това накара хората да се обърнат към по-мощни процесори като графични процесори (графични процесори). Тези графични процесори често се намират в игрални компютри от висок клас.

Днес хешовете са толкова трудни за решаване и има толкова много майнери, които се опитват да ги решат, че само специализирани компютърни системи могат да ги решат. Тези устройства използват специфични за приложението чипове с интегрални схеми – или накратко ASIC. Ето за какво става дума в тази статия!

Минният хардуер зависи от вашите обстоятелства

Въпреки че сега майнерите на биткойни се ограничават до избора от редица ASIC за добив на биткойн, все още има много възможности. Избирането на такъв ще зависи от индивидуалните обстоятелства на всеки миньор. Някои миньори ще искат единична единица, която да работи в резервната им спалня. Други ще искат няколко достъпни ASIC, за да започнат да копаят за първи път. И накрая, има някои хора, които искат да запълнят склад с най-добрия хардуер за копаене на биткойни наоколо.

Има много неща, които трябва да се вземат предвид при избора на хардуер за копаене на биткойни. Важно е да прецените всеки уред въз основа на тяхната хешираща мощност, консумацията на електроенергия, околната температура и първоначалните разходи за закупуване.


Съществуват и някои идеологически причини да изберете един производител пред друг. Те се отнасят до децентрализацията и ще засегна някои от проблемите, които обграждат това по-късно в тази статия.

Най-добрият хардуер за добив

И накрая, мога да стигна до истинската тема на тази статия – хардуер за копаене на биткойни. Прегледах биткойн майнинг платформи от някои от най-големите и известни производители на планетата, за да създам този списък.

Също така се опитах да групирам различните устройства по отношение на приложенията, за които са най-подходящи. Ще ви дам моите препоръки за биткойн майнинг платформи за:

 • Хора с ограничен бюджет.
 • Хора, които искат да копаят у дома.
 • Тези, които никога досега не са добивали биткойни.
 • Хора, които искат да похарчат най-много за най-мощния хардуер за добив на биткойни наоколо.
 • Няколко алтернативни избора за професионални миньори, които не могат да намерят достатъчно DragonMint T1s за тяхната работа.

Който и вариант да решите да изберете, не забравяйте да получите и надежден биткойн портфейл. Препоръчително е да изберете Ledger Nano X и Trezor Model T.

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Най-добрият хардуер за копаене на биткойни с ограничен бюджет – Antminer Т9+

За биткойн миньорите, които имат бюджет, една от най-добрите платформи за копаене на биткойни е Antminer T9 +. Може да се вземе много по-евтино от повечето други устройства в този списък. Не позволявайте обаче цената да ви заблуждава – тя все още е прилична машина.

Освен че е страхотен за тези, които се тревожат за цената на техния минен агрегат, Antminer T9 + е идеален и когато пространството е проблем. Това е така, защото се отличава с компактен дизайн. Това го прави чудесен за набиване на много единици във ферма за добивна платформа. Ако по този начин възнамерявате да използвате ASIC миньорите си, ще се радвате още повече на функциите за намаляване на температурата на Antminer T9 +. Ще спестите много пари и за оборудване за добив.

По отношение на хардуера, който използва това устройство, Antminer T9 + разполага с 162 от чиповете BM1387 на Bitmain. Това му позволява да генерира брилянтна скорост на хеширане от 10,5 TH / s, докато черпи само 1332W от стената.

Освен отличен изпълнител, Antminer T9 + има и лесен за разбиране потребителски интерфейс. Това се използва за конфигуриране на различни настройки и надграждане на фърмуера, тъй като новите версии идват от Bitmain.

На цена между $ 550 и $ 600 за биткойн майнинг платформа, Antminer T9 + със сигурност е най-достъпната единица в нашия списък. Можете да вземете един от тук.

За съжаление, подобно на средната машина за добив на биткойни, захранването се продава отделно.

Биткойн майнинг хардуер

Бъдасt за начинаещи – Avalon6

Следващата част от хардуера за копаене на биткойни, който ще разгледам, е този за начинаещите в копаенето на биткойни. Създателите на платформата за копаене на биткойни Avalon6, Canaan Creative, я изградиха с оглед на простотата.

Биткойн миньорът Avalon6 е един от най-лесните за настройка ASIC единици. Както усъвършенстваната, така и основната процедура са лесни и това прави устройството чудесно за начинаещи. За съжаление, това не е най-печелившата единица наоколо. От 1050W, които тегли от стената, той успява да произведе само 3,5 TH / s.

Въпреки че със сигурност няма да впечатли нито един сериозен биткойн миньор, лекотата, с която можете да настроите този комплект, заедно с достъпната цена, ще го направи чудесна единица за тези, които искат да започнат в света на копаенето на биткойни.

За съжаление, както повечето от нашите единици в това ръководство за хардуер за копаене на биткойни, Avalon6 не се предлага със собствено захранване. Те се продават отделно.

Има опции за закупуване на самия уред директно от Canaan Creative, но те са само за поръчки на едро. За щастие е възможно да ги вземете в по-малки размери за поръчки за около $ 650 всеки от тук.

Пускане на Avalon6 (или която и да е машина за копаене на биткойни), без печалба?

Освен че е чудесен за начинаещи, Avalon6 е и добър хардуер за тези, които искат да копаят биткойни, без да печелят. В началото това може да звучи странно, но има много добра причина, поради която хората биха искали да добиват биткойни, без непременно да генерират печалби.

Казано по-просто, колкото повече единици добиват в мрежа за криптовалута, толкова по-сигурна е тази мрежа. Надеждността на сигурността на Биткойн идва от неговата децентрализация. Има много любители и страстни разработчици по целия свят, които или не са в състояние, или не искат да добиват биткойн с цел печалба. Има много причини това да е така. Те включват, но не се ограничават до следното:

 • Нямате площ от дома си, която искате да отделите за управление на множество добивни единици.
 • Живеейки някъде много горещо, което означава, че цялото това оборудване, което работи, ще генерира непоносимо количество топлина.
 • Електричеството е твърде скъпо, за да генерира печалба от управлението на платформи за копаене на биткойни.
 • Не сте у дома достатъчно често, за да се притеснявате да създадете ферма за копаене на биткойни, която в крайна сметка може да представлява опасност от пожар.

Avalon6 прави добър блок за работа в офис или у дома, който може да загуби пари, но служи на много алтруистична цел – осигуряване на мрежата. За много разработчици цената на управлението на техния майнинг е малка цена за пълна финансова свобода от банки и други институции, които имат абсолютен контрол върху създаването и предлагането на пари.

Биткойн майнинг хардуер Avalon 6

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Най-доброто за домашна употреба – Antminer R4

Подобно на Avalon6, следващата селекция в списъка с най-добрите платформи за копаене на биткойни е добра за малки приложения, където пространството е проблем. Това е така, защото работи толкова тихо. Можете дори да го накарате да изпълнява важните си задължения за осигуряване на мрежа в същата стая, в която спите!

Подобно на техния T9 + модул, R4 използва BM1387 чипове на Bitmain. Той използва 126 от тях, за да произведе много конкурентни 0,098 J / GHs. Ако не сте сигурни какво означава това, прочетете го като „много ефективно“!

Основната точка на продажба на Antminer R4 е, разбира се, неговата тиха работа. Bitmain постигна това, като изцяло преработи своите фенове. Екипът беше вдъхновен от безшумни сплит климатици. Заимствайки дизайнерски характеристики, те успяха да създадат вентилатор, който е също толкова ефективен като традиционните, но вдига по-малко от половината шум. Те също така оборудваха R4 с автоматичен контролер. Това гарантира, че вентилаторът никога не издава повече шум, отколкото е необходимо.

Един от най-големите недостатъци на Antminer R4 е, че е много скъп. Изглежда, че цената варира драстично в зависимост от това къде сте го взели. Някои сайтове рекламират $ 1000, но нямат връзка, за да ги видят на тази цена. Единственият сайт за продажба на единицата, който успях да намеря, беше европейски уебсайт, наречен AntMiner Distribution Europe BV. Те ги бяха изброили на 1500 евро или 1700 долара.

Bitcoin Mining Hardware Antminer R4

Проблеми с Bitmain?

Разбира се, както всички Antminer единици, R4 е изграден от китайските биткойн копаещи гиганти Bitmain. Bitmain е нещо като спорна компания. Всъщност през 2017 г. те бяха обвинени в забавяне на важното надстройване на SegWit до биткойн мрежата.

Мнозина ги обвиниха, че правят това, за да могат да се възползват от екстра високите такси, които са били необходими по това време. Поради тази причина някои биткойн миньори отказват да използват Bitmain продукти. Ако обаче не се интересувате от политика, те правят някои отлични биткойн копаещи единици!

Най-добре, ако парите не са обект – DragonMint Т1

Сега стигнахме до абсолютно най-добрата минна единица на пазара днес. DragonMint T1 е създаден от Halong Mining, нова компания, специализирана в ASIC миньори. Халонг твърди, че е похарчил над 30 милиона долара за разработването на този звяр от единица!

DragonMint T1 използва най-модерния чип дизайн (DM8575). Това го прави първият ASIC, който успява да постигне забележителната скорост на хеширане от 16 TH / s.

Нещо повече, той успява да постигне тази невероятна скорост на хеширане, като същевременно остава ефективен, когато става въпрос за консумация на енергия. Устройството консумира само 0,075J / GH. Това е около 1480W мощност. Това смазва водещия модел на Bitmain, Antminer S9, който има рейтинг на консумация на енергия от 0.098J / GH.

Охлаждането на DragonMint T1 се управлява от два променливи вентилатора с девет лопатки. Те успяват да поддържат средната температура на околната среда само до 25 градуса.

Отново, както при повечето биткойн майнинг платформи, DragonMint T1 не се предлага с захранване. Компанията препоръчва използването на DragonMint 1600W.

За съжаление, като такъв звяр на единица, DragonMint T1 е в голямо търсене. Това означава, че може да се наложи да се присъедините към списък с чакащи, за да се докопате до такъв! Когато най-накрая получите възможността да го купите, може да бъдете малко потиснати от цената. Вие гледате на начална цена от $ 2729 за самата единица. Официалното захранване ще ви върне допълнително $ 115.

Ако все пак решите да закупите DragonMint единици, вие също подкрепяте децентрализацията на копаенето, като предоставите вашия персонализиран на компания, която не е Bitmain. За някои това също може да бъде прекъсване на сделката!

Ако всичко това не беше достатъчно, за да ви убеди в възможностите на DragonMint, отстрани също има страхотна графика на дракон!

Bitcoin Mining Hardware Dragonmint T1

Antminer S9 – Следващото най-добро нещо на DragonMint Т1

Тъй като DragonMint T1 е толкова популярен, производителите се борят да се справят с търсенето на тях. Поради тази причина реших да включа още няколко парчета хардуер за копаене на биткойни, който беше почти толкова добър.

Ако сте сериозен копач и не можете да получите DragonMint T1, не се притеснявайте. Единици като Antminer S9 ще произвеждат почти толкова хешираща мощност.

Подобно на другите устройства на Antminer, които съм включил в това ръководство, S9 е оборудван с чип BM1389 на Bitmain. Въпреки това, за разлика от останалите, този звяр има 189 от тях. По времето, когато е създаден, това го прави най-високата хешираща единица на планетата. Въпреки че вече не може да претендира, че е най-добрият по отношение на скоростта на хеширане, при 14 TH / s, това е близо секунда до DragonMint T1.

Antminer S9 се охлажда, използвайки специално изработени радиатори. Те са изградени с помощта на висококачествена алуминиева сплав. Той също така използва два високоскоростни вентилатора от двата края на устройството. Това гарантира, че горещият въздух бързо се отървава и подменя.

Като платформа за копаене на биткойни с толкова висока скорост на хеширане, бихте си помислили, че би било кошмар за създаване. Това обаче не е така. Antminer S9 има същия удобен за потребителя интерфейс, който използват повечето Bitmain майнери. Това ви позволява бързо да коригирате настройките и да надграждате фърмуера, когато е необходимо.

Подобно на DragonMint T1, най-добрият Antminer модул на пазара не е евтин. Вие разглеждате около 2700 – 3000 $ всеки за тях. Отново, както при повечето хардуерни хардуери за ASIC Bitcoin, захранването се продава отделно. Това ще струва още $ 100 – $ 150. Ясно е, че те не са за любители на биткойн миньори!

Можете да вземете Antminer S9 тук.

Bitcoin Mining Hardware PangolinMiner M3X

Най-добре, ако избягване Bitmain и не мога да получа DragonMintPangolinMiner M3X

И накрая, като се има предвид противоречието относно произвеждания от Bitmain хардуер за копаене на биткойни, мислех, че е най-добре да включим алтернатива DragonMint, която не е направена от тях.

За мнозина единицата Pangolin ще представлява добър баланс между стойност и мощност на хеширане. Способен е да работи с между 12 и 13 TH / s. Въпреки че това е само три четвърти от мощността на водещия модел DragonMint, той все още е уважаван.

Тази мощност става още по-забележима, когато вземете предвид първоначалната покупна цена на Pangolin. В момента се продава от официалния представител на компанията уебсайт само на 850 долара. Сравнете това с 2700 долара, които ще струва DragonMint на Antminer S9, и веднага можете да видите привлекателността на Pangolin M3X.

В момента това вероятно звучи твърде добре, за да е истина. Просто изчакайте секунда. Има доста недостатъци!

Първо, Pangolin е може би най-шумната единица, която съм разглеждал в тази статия. Което означава, че не е подходящ за домашна употреба.

Целият този шум вероятно се дължи на огромното количество енергия, необходимо за стартирането на Pangolin M3X. С мощност 2100 W, това е най-гладното устройство, което съм разглеждал в това ръководство за хардуер за копаене на биткойни. Това означава, че всички спестявания, които може да сте направили на предварителната цена на закупуване, ще бъдат загубени с течение на времето, когато сметките за електричество започнат да постъпват.

Тези, които живеят някъде, където енергията е евтина, вероятно ще благоприятстват Панголина. Като алтернатива, ако сте използвали такъв, при който електричеството е безплатно, и не живеете на място, Pangolin ще представлява най-добрият избор на хардуер за копаене на биткойни.

Таблица за сравнение на хардуер за копаене

По-долу съм включил таблица за сравнение на шестте части хардуер за копаене на биткойни, които съм разгледал в това ръководство. Това трябва да ви помогне да решите кое ще бъде най-доброто звено за вашата операция по добив.

Компания Цена Честота на хеш Консумация на енергия
DragonMint T1 Копаене Халонг 2729 долара 16 TH / s 1480W
Antminer T9+ Bitmain $ 550-600 10,5 TH / s 1332W
Antminer R4 Bitmain 1700 долара 8,6 TH / s 845W
6 Canaan Creative 650 долара 3,5 TH / s 1050W
Antminer S9 Bitmain 2700 – 3000 долара 14 TH / s 1,372W
M3X Панголин 1000 долара 12 – 13 TH / s 2100W

Заключение

Така че това е моят обзор на най-добрия хардуер за добив на биткойни, наличен днес. Надявам се, че ви е било интересно и информативно.

Както можете да видите, има много какво да се вземе предвид, когато се прави избор за хардуер за копаене. И така, това, което е най-доброто за един човек, може да е пълната противоположност за вас. Ето защо всяка от моите селекции се опита да насочи към различна група потенциални миньори.

След като прочетете това ръководство, може да решите, че то не е за вас. Ако все пак искате да инвестирате в биткойн, трябва да изберете сигурна и лесна за използване борса за криптовалута, като Coinbase, Binance и Coinmama.

Нека бързо закръглим някои от важните неща, които трябва да обмислите относно собствената си операция по добив, с няколко въпроса, които да си зададете:

 • Къде ще правите копаенето на биткойни? Имате ли нужда от тиха машина?
 • Колко трябва да похарчите за хардуер за добив на биткойни? С единици, вариращи от $ 550 до $ 3000, тук има огромен избор!
 • Имате ли нужда от възможно най-високата мощност на хеширане, за да генерирате максимални печалби?
 • Колко струва електричеството ви? Ако е евтино, консумацията на енергия ще бъде по-малко важна за вас.
 • Интересува ли ви дали вашият хардуер за копаене на биткойни е изграден от Bitmain или бихте предпочели допълнително да децентрализирате мрежата и да използвате един от техните конкуренти?

След като копаете биткойн, от решаващо значение е да намерите надежден хардуерен портфейл за да бъде защитен. Ledger Nano X и Trezor Model T са сред най-препоръчваните опции.

Сега, когато стигнахме до края на това ръководство, трябва да имате много по-силни мнения за различния хардуер за хардуер, наличен днес. За копаенето на биткойни със сигурност ще ви трябва някакъв софтуер, можете да разгледате моето ръководство за софтуер за копаене на биткойни тук.

И така, какво мислите? Кой според вас е най-добрият хардуер за копаене на биткойни на пазара днес?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector