Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Bithumb Review

Здравейте и добре дошли в моя преглед на Bithumb!

Мислите ли за купуване и продажба на някои криптовалути в Bithumb, но първо искате да разберете дали те са подходящата борса за вас? Или може би сте нервни за търговията на Bithumb и бихте искали да научите повече за техните функции за сигурност, преди да започнете?

Така или иначе, покрих те! В това пълен Bithumb преглед, Ще започна, като ви дам кратък преглед на това кои са Bithumb и как са започнали. След това ще премина през как всъщност можете да си купите монети и какви такси таксите за обмен.

След това ще говоря за вид монети че Bithumb обича да изброява и за кого е най-подходящ обменът. Накрая ще обобщя всичко за вас, като изброя техните предимства и недостатъци, както и ще ви предоставя други препоръчани борси.

До края на четенето му от началото до края ще имате цялата информация, която ви е необходима, за да решите дали отговарят на вашите изисквания като платформа за търговия.

И така, какво чакаш? Позволете ми да ви запозная с Bithumb и да ви дам задълбочен Bithumb преглед!

Професионалисти

 • Поддръжка на живо
 • Голям обем на търговия
 • Надежден
 • Добре за начинаещи

Минуси

 • Относително бавен процес на проверка
 • Хакнат през 2017г

Кратко въведение в Bithumb

Bithumb е размяна на трета страна което ви позволява да купувайте, продавайте и търгувайте с редица криптовалути. Те бяха създаден през 2013г от компания, наречена BTC Korea.com Co. Ltd, а седалището им се намира в Южна Корея. Като такива, това ги прави една от най-утвърдените борси в бранша!

Откакто бяха пуснати, Bithumb стана една от най-големите борси в света за дневния обем на търговията. Това е количеството пари, което хората търгуват за 24-часов период. Всъщност по време на писането през юни 2018 г. Bithumb е средно над 100 милиона долара в търговия всеки ден, но е достигнал до 2 милиарда долара!

Bithumb Review Ежедневен обем на търговията

Източник: theatlas

Bithumb също осигурява сметки за институционални инвеститори, което е една от причините да има толкова голям обем на търговия. Това е наистина важно, тъй като гарантира, че на пазара винаги има достатъчно ликвидност, за да се направи сделка.

Основателите са проектирали платформата Bithumb по начин, който може да се използва от всеки, което означава, че е много лесен за употреба и идеален за начинаещи. Въпреки че голям процент от техните търговци са от Южна Корея, уебсайтът също така поддържа английски, китайски, японски, испански и дори хинди.

Така че, след като вече знаете кои са те и кога са основани, следващата част от моя преглед на Bithumb ще разгледа как можете да купувате монети и какви такси те начисляват.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

начини за плащане


Винаги е важно да се помисли какво начини за плащане обмен на криптовалута поддържа преди регистрация, тъй като те може да нямат опцията, която търсите.

Добрата новина е, че Bithumb има средства за обработка фиатни валутни депозити и тегления. Лошата новина обаче е, че това е достъпно само за жителите на Южна Корея, използващи KRW!

Ако четете този преглед на Bithumb и не сте от Южна Корея, не се притеснявайте, тъй като все още можете депозит с помощта на криптовалута вместо това.

Ако тепърва започвате с криптовалута и все още нямате монети, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да отворите сметка Coinbase. Coinbase ви позволява да регистрирате сметка и да депозирате с помощта на дебитна / кредитна карта или банкова сметка веднага. След като закупите една от най-добрите криптовалути на Coinbase, всичко, което трябва да направите, е да прехвърлите монетите си в Bithumb.

Толкова е просто!

Сравнете Bithumb рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Bithumb рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Bithumb такси – депозити, тегления & Търговия

Таксите за депозит зависят от вида на монетата, с която искате да попълните сметката си. По някаква причина, криптовалути като Ethereum, Пулсации и EOS са безплатни, докато други като Биткойн, Тире и Litecoin носят много малка такса. Например биткойн депозит ще струва 0,001 BTC.

Съществуват и минимални лимити за депозити, които трябва да имате предвид, но по време на писането на този Bithumb преглед установих, че те са много ниски. Например минималният Litecoin депозит е 0,1 LTC и минималният депозит на Ethereum Classic също е 0,1 ETC!

Що се отнася до изтеглянето на вашите криптовалути извън Bithumb, ТАКСИТЕ също ще зависят от вида на монетата, която искате да извадите. Например Ethereum струва 0,01 ETH, а Bitcoin струва 0,001 BTC. Продължавайте да проверявате уебсайта на Bithumb за актуален списък с цени.

И така, какво ще кажете за Bithumb такси за търговия?

Уебсайтът твърди, че те имат най-ниските такси в бранша. Основната такса за търговия, която Bithumb начислява 0,15% от общата сума купувате или продавате. Например, ако купувате Ripple на стойност $ 1000, ще платите 0,15% от тази сума, което е $ 1,50.

основни такси

Източник: bithumb

Технически погледнато, всъщност това не е най-ниското в бранша Binance само такси а фиксирана ставка от 0,1%. Въпреки това всъщност е възможно да получите по-ниски цени, ако използвате Bithumb ваучер, до които можете да влезете в акаунта си.

Това намалява Bithumb таксите ви за търговия с 0,01% -0,07%. Ако сте в състояние да получите максимална отстъпка (която се дава за големи обеми на търговия), тогава Bithumb е един от най-евтините в бранша!

Така че, след като знаете как да депозирате монети и начислените такси Bithumb, следващата част от моя преглед на Bithumb ще разгледа видовете монети, които можете да купите.

Наличност на монети

По време на писането има общо 103 различни монети че можете купувайте, продавайте и търгувайте в Bithumb. Видът на наличните монети зависи от това, което търсите.

Те поддържат повечето популярни криптовалути като Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin и Bitcoin Cash. Те също така поддържат и по-малко популярни монети, като например Произход, Авгур и Вечност.

Bithumb Review

Интересното е, че както повечето други южнокорейски борси, цените на популярни монети като Bitcoin всъщност са по-скъпи от борсите, намиращи се в други страни. Хората смятат, че това е така, защото южнокорейските борси са много по-професионални от другите, което включва бързо теглене и най-добра сигурност.

Освен това, тъй като търговията с криптовалути вече е забранена в Китай, много китайски търговци използват борси в Южна Корея, за да заобиколят правилата.

Въпреки че Bithumb е една от най-големите борси в света, количеството налични монети е много по-малко в сравнение с други. Например борси като Binance и Криптопия имат стотици различни криптовалути за търговия, като списъкът се добавя през цялото време.

Bithumb Review

От друга страна, Bithumb е по-селективен в монетите, които те изброяват. Най-новото добавяне беше през юни 2018 г., като борсата добави Cardano и Status Token. Въпреки че това може да е разочароващо за хора, които обичат да имат много монети, от които да избират, екипът на Bithumb обича да подкрепя само проекти, които според тях са законни.

Това означава, че когато новите криптовалути са пуснати за първи път след тяхното ICO, може да отнеме много време, преди монетата да е включена в Bithumb. Историята обаче предполага, че когато в крайна сметка монета се добави към Bithumb, тя получава увеличение на стойността!

За пълен списък с криптовалути, достъпни за търговия в Bithumb, вижте тук.

Списък за преглед на Bithumb на криптовалути, достъпни за търговия на Bithumb

Източник: coinmarketcap

Така че, след като знаете вида на монетите, които можете да закупите, и таксите, които се начисляват, следващата част от моя преглед на Bithumb ще разгледа колко лесно или трудно е да се регистрирате!

Регистриране в Bithumb

За този преглед на Bithumb мислех, че най-лесният начин да обясня колко лесно е да отворите акаунт е да ви покажа с помощта на няколко скрийншота! По този начин, ако имате някакви затруднения, винаги можете да следвате моите ръководство стъпка по стъпка.

Преди да продължа по-нататък, важно е да ви уведомя, че през май 2018 г. екипът на Bithumb обяви, че ще ограничи регистрациите на акаунти от 11 държави.

Тези конкретни държави са описани като Страни и територии без сътрудничество (NCCT) от Работна група за финансови действия, а проблемите са свързани със слабостите на прането на пари.

Както и да е, нека да влезем в него!

Първото нещо, което трябва да направите, е да посетите официалния уебсайт на Bithumb, което можете да направите тук.

След това кликнете върху Регистрирай се бутон.

Bithumb Review

Това е частта от процеса на регистрация, където ще трябва предоставят основна информация. Ще забележите, че за разлика от някои борси, Bithumb иска още няколко подробности, но те трябва да направят това, за да се уверят, че не нарушават корейските разпоредби.

Трябва да въведете вашия имейл адрес и след това да кликнете върху Проверете Дубликат. Освен това трябва да поставите отметка в квадратчето, за да знаят, че НЕ сте робот!

Bithumb Review

След това ще трябва да въведете вашата националност. Трябва също да въведете своя номер на мобилен телефон. Важно е да въведете правилния номер, тъй като той ще ви е необходим, за да завършите регистрацията си.

Bithumb Review

След като въведете номера на мобилния си телефон, щракнете върху SMS заявка. След това ще ви бъде изпратен 6-цифрен код, който трябва да въведете в Номер за проверка на мобилен телефон кутия.

След това ще трябва да въведете личната си информация. Това включва вашата пълно име, дата на раждане и пол. Трябва също да въведете своя пълен домашен адрес.

Bithumb Review

Сега ще трябва да създадете силна парола. Трябва да е с дължина между 8 и 12 знака и трябва да го въведете отново в полето по-долу. Също така трябва да изберете 4-цифрен ПИН номер. Уверете се, че това е нещо, което никой не би могъл да отгатне, например 1234 или датата ви на раждане.

Bithumb Review

Също така трябва да отбележите двете полета за условия. Вероятно е най-добре да ги прочетете, за да сте сигурни, че разбирате условията на Bithumb.

Bithumb Review

След като сте доволни от цялата въведена информация, щракнете върху Регистрирай се бутон. След това ще ви бъде изпратен имейл за потвърждение, на който ще трябва да кликнете, когато пристигне.

Поздравления, вече имате акаунт в Bithumb!

Ти си сега класифицирани като ниво 1, което означава, че сте в състояние търгувайте веднага без да е необходимо да правите нищо повече. Ако обаче искате да търгувате наистина големи суми, ще трябва да надстроите акаунта си до следващото ниво.

Това ще изисква да качите някои документи за самоличност, като паспорт и доказателство за пребиваване. За съжаление уебсайтът на Bithumb не посочва ясно колко можете да депозирате и изтеглите, преди да се наложи да направите това, така че е най-добре да се свържете директно с тях.

Така че, след като знаете как да се регистрирате, следващата част от моя преглед на Bithumb ще разгледа кои търговци са най-подходящи за борсата.

Кой трябва да използва Bithumb?

Може би си спомняте как споменах по-рано, че Платформата Bithumb е чудесна за начинаещи. Уебсайтът е наистина ясен и използва прости цветове. Всичко също е етикетирано добре, което прави търговията много права напред.

Bithumb Review

Дори по-добре, можете също играйте наоколо, като използвате виртуални кредити, което ви дава отлична възможност да тествате платформата, преди да използвате реални средства. Първо обаче ще трябва да отворите акаунт, преди да използвате виртуалния режим.

От друга страна, платформата Bithumb е подходящ и за професионални търговци! Има много различни инструменти за търговия, които можете да използвате, като анализ на диаграми и свещници. Освен това, тъй като Bithumb има един от най-големите обеми на търговия в света, винаги има добра ликвидност за хората, които искат да търгуват наистина големи суми.

Има и готина функция наречен „паричен превод“, който позволява на хората да изпращат средства в международен план!

В крайна сметка, независимо дали сте начинаещ или по-опитен търговец, платформата Bithumb е чудесна за всички търговци.

Що се отнася до поддръжката на клиенти, Bithumb обмен има 24/7 чат на живо съоръжение, както и телефонна поддръжка също. Това означава, че ако имате някакви проблеми с вашия акаунт, винаги можете да получите помощ.

Bithumb Review

Също така е важно да запомните, че няма да можете да търгувате анонимно в Bithumb. Въпреки че може да депозирате и теглите само с помощта на криптовалута, все пак трябва да предоставите пълна гама от лична информация. Ако това не звучи като нещо, което искате да направите, тогава Bithumb може да не е най-добрата борса за вас.

Така че, след като вече знаете за кого е най-подходящ обменът, следващата част от моя преглед на Bithumb ще разгледа колко безопасна е платформата.

Bithumb Review: Безопасен ли е Bithumb?

Преди да депозирате трудно спечелените си пари на борса на трета страна, винаги е важно първо да разберете колко сигурно те са.

И така, безопасно ли е Bithumb? Първо, регулирането на криптовалутите е малко по-силно в Южна Корея, така че борсите имат отговорност пазете средствата на клиентите в безопасност.

Може би сте забелязали от горните инструкции за регистрация, които трябва да предоставите пълна и пълна лична информация. Това гарантира, че само един акаунт може да бъде отворен на човек и също така ограничава анонимната търговия.

Също така споменах, че трябва не само осигури Вашият мобилен номер но също потвърдете то също. Освен това Bithumb ви позволява да настроите двуфакторно удостоверяване. Това означава, че всеки път, когато влезете или се опитате да изтеглите средства, трябва да въведете номер, който се изпраща на мобилния ви телефон.

Уебсайтът използва също технология за криптиране, която допълнително защитава личните ви данни от външни хакери.

Bithumb Hack?!

През юни 2017 г. беше съобщено, че Bithumb сървъри бяха хакнати, което води до загуба от приблизително 100 милиарда спечелени. По това време това възлизаше на около 94 милиона долара. Според докладите, над 31 000 индивидуални акаунта са били достъпен от хакери, което означава, че много хора са загубили парите си.

В отговор екипът на Bithumb каза, че ще възстанови на всички засегнати до максимум 900 долара. Въпреки че размяната оттогава не е претърпял хакове (поне за това, което знаем), е много тревожно, че хакерите са успели да нарушат контрола си за сигурност.

Bithumb Review Quote

„Освен това, за членовете, които претърпят допълнителни щети поради този инцидент, ние ще компенсираме целия размер на щетите по отговорен начин чрез представителната размяна, тъй като размерът на щетите е фиксиран.“

Bithumb

Това трябва да ви напомни силно, че винаги трябва да държите малки количества криптовалута в борсата, както никога не можеш да бъдеш 100% сигурен че няма да бъдат хакнати.

Допълнителен проблем, който наскоро изпита обменът беше задълбочено разследване от корейските власти. Това включваше националния данъчен отдел, звеното за финансово разузнаване, както и финансовите регулатори.

Агенциите разследват дали Bithumb е действал в рамките на закона и когато новината за разследването е била съобщена първоначално, различни цени на криптовалутите са спаднали. Добрата новина обаче е, че през юни 2018 г. беше съобщено, че обменът беше изчистен от всякакви грешки.

В крайна сметка Bithumb има някои наистина добри контроли за сигурност, за да гарантира, че вашите средства се пазят в безопасност. Те не допускат анонимни акаунти и имат екип от служители, които са там, за да наблюдават подозрителна дейност. Въпреки че никоя криптовалута никога не е 100% безопасна, Bithumb е една от най-сигурните.

И така, сега, след като знаете, че Bithumb е безопасен, последната част от моя Bithumb преглед ще разгледа предимствата и недостатъците на борсата.

Bithumb Review: Предимствата и недостатъците

Le’s разгледа списъка за и против на Bithumb.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПРОТИВ
 • Създаден през 2013 г. – превръщайки ги в една от най-утвърдените борси
 • Много ниски такси
 • Голям обем на търговия – винаги добра ликвидност
 • Денонощна поддръжка – както чат на живо, така и телефон
 • Добър контрол на сигурността
 • Идеален както за начинаещи, така и за напреднали търговци
 • Валутни депозити на Fiat само за южнокорейски жители
 • Exchange беше хакнат през 2017 г. и разследван през 2018 г.
 • Бавен процес на проверка за увеличени лимити

Заключение

И това е краят на моя Bithumb преглед! Ако сте го прочели от началото до края, трябва да имате добра представа дали Bithumb е подходящата борса за вас.

В този преглед разгледах Bithumb такси, поддържани монети и методи за депозиране. Също така преминах през процеса на регистрация с вас и включих няколко екранни снимки стъпка по стъпка.

Bithumb се различава от повечето криптовалутни борси, които съм прегледал, тъй като те ви молят много лична информация при регистрация. Дори ако използвате само криптовалута за депозиране и теглене, пак трябва да предоставите подробности за вашата самоличност.

Аз лично обаче смятам, че Bithumb е чудесен обмен за използване, въпреки че те наистина са изпробвали хак през 2017 г. Просто се уверявам, че не държа парите си там твърде дълго – по същия начин, по който не го правя с каквато и да е размяна.

Ако имате някакви притеснения, проверете по-сигурни платформи за обмен, като Coinbase, Binance и Кракен. Напълно си заслужават.

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови инвестиционни решения, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector