Биткойн алтернатива: Най-добрите алткойни и най-добрите биткойн конкуренти

Хей, фенове на крипто, днес моята работа е да ви помогна да намерите перфектната алтернатива на биткойн!

Биткойнът привлече вниманието на обществеността, когато нарасна от под $ 1000 до близо $ 20 000 през 2017 г. Той не само даде огромни печалби на своите инвеститори, но и отвори вратите за много други криптовалути.

Много от тези криптовалути също са се представили изключително добре в миналото и може би предоставят добра алтернатива на най-популярната. Всъщност, някои валути като Litecoin и Ethereum са дали възвръщаемост от над 12000% през 2017 г.!

Не е лошо, нали?!

Така че, ако вече сте инвестирали в биткойн и се интересувате да знаете за най-добрите алткойни и да намерите най-добрите алтернативи, тогава сте на правилното място. Ще представя 10 биткойн конкуренти, включително Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple и други.

В края на това ръководство ще имате подробно сравнение на алтернативите на Биткойн по различни ключови фактори, включително технология, скорост, пазарна капитализация и т.н..

Забележка: Пазарната капитализация е общата стойност на всички монети. Например пазарната капитализация (често наричана „пазарна капитализация“) на биткойн е броят на биткойните в обращение, умножен по цената на един биткойн. Уравнението му ще изглежда като Общо биткойни X Цена на биткойн = пазарна капитализация на биткойн.

Сега, тогава. Нека започнем с най-популярната алтернатива на биткойн до момента: Ethereum.

Ethereum (ETH)

Ethereum стартира през 2015 г. от, вече известния, Vitalik Buterin. Целта му беше да подобри технологията на Биткойн чрез въвеждане на език за програмиране в рамките на блокчейн. Това е най-известната биткойн алтернатива там.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Всички транзакции в блокчейна Ethereum трябва да бъдат платени за използване на Ether, който може да бъде наречен криптовалута на Ethereum.

Нека да видим как се представя Ethereum:

  • Текуща цена на етер: 535 долара
  • Текуща пазарна капитализация: 52,98 милиарда долара
  • Максимален брой етер: За разлика от биткойните, чието предлагане е ограничено, предлагането на етер не е ограничено. както и да е отделянето на етер е ограничено на 18 милиона етер годишно. Освен това, с подобренията, които се дължат на механизма, който използва Ethereum, Vitalik Buterin твърди, че общото количество Ether няма да достигне 100 000 000
  • Технология: Докато Bitcoin е само цифрова валута, Ethereum е много повече от това. Ethereum предлага език за програмиране и платформа, на която могат да бъдат изградени интелигентни договори и децентрализирани приложения.

Разработчиците не трябва да разработват блокчейн от нулата за всяко приложение, тъй като те могат просто да използват Ethereum като основа.

Ethereum беше първата биткойн алтернатива, която предложи това. Той беше напълно уникален, когато започна, което е една от основните причини за неговата популярност и успех.


  • Скорост на транзакцията: Транзакциите на Ethereum отнемат няколко секунди в сравнение с 10 минути или повече, отколкото отнема транзакциите с биткойн.
  • Популярност: Ethereum е втората най-популярна криптовалута след Биткойн.

Както можете да видите на снимката по-долу, цената на Ethereum е нараснала с около 17000% от $ 9 през януари 2017 г. до $ 1389 през януари 2018 г. Това е огромно!

Графики за прогнозиране на цените на Ethereum

Bitcoin Cash (BCH)

Страхотна алтернатива на Bitcoin е вилицата на самия Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH). Можете да мислите за биткойн вилица като дете на Биткойн.

Вилица се случва, когато се прави актуализация на блокчейн, но не всички потребители, работещи с блокчейн, се съгласяват с него. И така, направена е нова криптовалута / вилица. Актуализацията вече се изпълнява на собствена блокчейн, която е известна като вилицата. Оригиналният блокчейн остава същият.

В този случай Bitcoin Cash е актуализацията. Не всички се съгласиха с актуализацията, така че вилицата беше направена вместо това и нейната криптовалута беше наречена Bitcoin Cash.

Това се случи към края на 2016 г..

Текуща цена на BCH: $ 940

Текуща пазарна капитализация: 16,07 милиарда долара

Максимален брой BCH: Подобно на биткойните, максималното предлагане на BCH също е ограничено до 21 милиона.

Технология: BCH е създаден с цел решаване на 2 основни технологични проблеми на биткойн:

  • Мащабируемост – BCH транзакциите са по-бързи от Bitcoin транзакциите, което му позволява да побере повече транзакции в секунда.
  • Разходи за транзакции – Таксите за транзакции с BCH са почти 5-10 пъти по-евтини от таксите за транзакции в Биткойн!

Bitcoin Cash използва по-голям „блок“ в своята блокчейн в сравнение с блокчейна на Bitcoin.

Забележка: Blockchain е основната технология зад всички криптовалути.

Скорост на транзакцията: Както споменах по-горе, BCH предлага по-добра скорост на транзакциите, което е една от областите, в които той има предимство пред биткойните.

Популярност: Bitcoin Cash е една от най-добрите истории за успех в света на криптовалутите. Въпреки че е един от най-младите, той се превърна в четвъртата по големина алтернатива за криптовалута и биткойн.

Както е показано от тази диаграма от coinmarketcap.com, Той нарасна от около 500 долара през юли 2017 г. до около 4000 долара през декември 2017 г. Това е ръст от около 10000% за по-малко от шест месеца!

Биткойн алтернативни биткойн парични класации

Tron (TRX)

Основана през септември 2017 г. от настоящия изпълнителен директор Джъстин Сън, Tron е базирана на блокчейн платформа, насочена към децентрализация на глобалната индустрия за развлечения и споделяне на съдържание.

Tron или TRX е криптовалутата, която се използва на тази платформа за извършване на транзакции. Можете да споделяте съдържанието си в Tron и да получавате пари за него директно от крайните потребители на вашето съдържание. Така че, нека разгледаме характеристиките на Tron като биткойн алтернатива.

Текуща цена на TRX: 0,049 долара

Текуща пазарна капитализация: 3,22 милиарда долара

Максимален брой TRX:  Предлагането на TRX е ограничено, но се предлага в огромна доставка от 100 милиарда.

Технология: Прякото сравнение на технологията на TRX и Bitcoin може да не е осъществимо, тъй като и двете служат за много различни цели.

Докато Bitcoin има за цел да замени фиатните валути като EUR или USD, тази алтернатива на Bitcoin се използва на собствена платформа за продажба и покупка на съдържание.

Прави го, като обединява създателите на съдържание и неговите потребители на една и съща блокчейн и елиминира посредниците.

Скорост: Скоростите на транзакциите Tron са 1000 транзакции в секунда срещу средно 7-8 транзакции в секунда.

Популярност: Tron придоби огромна популярност, тъй като изглежда следващото голямо нещо за индустрията на игрите, развлеченията и съдържанието.

Той видя огромен скок в пазарната си капитализация през 2017 г. и е една от малкото криптовалути, които показват прилични резултати през 2018 г..

Графики за биткойн алтернативни tron ​​монети

Пулсации (XRP)

Друга алтернатива за биткойн, Ripple, е основана през 2012 г. само с една цел: да реши проблемите, свързани с международните транзакции. Трансграничните транзакции са не само бавни, но и много скъпи.

За разлика от други криптовалути, Ripple използва много по-централизиран подход към криптовалутата. Въпреки това, тя все още служи за целта си като евтино и бързо решение за трансгранични транзакции. Вече си партнира с някои огромни централни банки!

Нека видим какво го прави един от най-големите алткойни там.

Текуща цена на XRP: 0,859 долара

Текуща пазарна капитализация: 33,63 милиарда долара

Максимален брой XRP: Подобно на биткойните, предлагането на XRP също е ограничено и този брой е 100 милиарда XRP. Разликата е, че биткойните се създават постепенно в процеса на добив, но с Ripple всички XRP вече са създадени! Всички те са създадени, когато Ripple стартира.

Както бе споменато по-горе, тази алтернатива на Bitcoin е доста централизирана в сравнение с други криптовалути. Така че не е изненадващо, че 50 милиарда XRP (половината от общото предлагане) са собственост на лабораториите Ripple (компанията зад Ripple).

Технология: Както вече споменах, Ripple има за цел да направи международните транзакции по-евтини, по-бързи и прозрачни. Международен банков превод, който може да отнеме около седмица, може да се случи за секунди чрез Ripple.

Технологията на Ripple е доста по-различна от тази на Bitcoin. Биткойн използва блокчейн, докато Ripple е изграден върху нещо подобно – Система за разпределена консенсусна книга.

Биткойнът е 100% децентрализиран, при което решенията се вземат от общността. Ripple обаче се управлява от частна организация, която има силата да взема повечето решения за самата Ripple.

Скорост: Пулсационните транзакции отнемат няколко секунди, което е много по-бързо от 10-те минути, взети от биткойн транзакциите. Превръщането на Ripple в чудесна биткойн алтернатива по отношение на скоростта!

Популярност: Ripple може да се разглежда като една от най-успешните криптовалути за 2017 г. Както можете да видите в таблицата по-долу, тя нарасна от почти нула през януари 2017 г. до около $ 3,65 през януари 2018 г. Това е възвръщаемост от над 56 000%!

Той е не само популярен сред инвеститорите, но и сред потребителите. Той се тества в реалния свят от организации като American Express и Santander.

Графики за прогнозиране на биткойн алтернативни пулсации

EOS

EOS е блокчейн, който предоставя платформа за програмиране, подобна на тази на Ethereum. Той се разработва като платформа, която може да се използва за изграждане на децентрализирани приложения и интелигентни договори.

Платформата EOS все още е в процес на разработка и се очаква да стартира през юни 2018 г..

EOS е основана от Дан Лаример, който вече е добре известен в блокчейн пространството за създаване Битшари и Steemit.

Текуща цена на EOS: $ 10.49

Текуща пазарна капитализация: 8,44 милиарда долара

Максимален брой EOS: Максималното предлагане на EOS е ограничено до 900 милиона.

Технология: EOS е подобен на Ethereum и различен от Bitcoin. Докато Bitcoin е само цифрова валута, тази алтернатива на Bitcoin е децентрализиран софтуер с отворен код.

Това означава, че много други приложения могат да бъдат изградени чрез платформата EOS. Целта му е да улесни разработването на интелигентни договори, точно както Ethereum.

Забележка: Интелигентните договори са договорите, изградени върху блокчейн, които се изпълняват при изпълнение на определени предварително зададени условия.

Основна разлика между EOS и Ethereum е, че EOS ще използва вариант на dPoS (делегиран Proof-of-Stake), докато Ethereum понастоящем използва Proof of Work. DPoS консенсусът е част от механизма на EOS и е една от основните причини EOS да твърди, че тяхната блокчейн ще бъде много по-мащабируема от Ethereum.

Скорост: Тъй като платформата все още не е стартирана, все още не знаем скоростта на EOS транзакциите.

Популярност: Още преди пускането на платформата, EOS coin спечели голяма популярност. На него се гледа като на нещо, което допълнително ще подобри технологията, която Етериум е пионер. Следователно това може да бъде чудесна алтернатива на Ethereum или Bitcoin.

EOS беше едно от най-успешните ICO за 2017 г. – събра над 700 милиона долара!

Цената на EOS нарасна от около $ 4 през юли 2017 г. до максимум от $ 18 през януари 2018 г. Както можете да видите на снимката по-долу, това е една от монетите, която в момента показва положителен ръст.

Биткойн алтернативни EOS диаграми

Litecoin

Биткойн срещу Лайткойн … Ако има криптовалута, която може да се сравни с Биткойн и да се нарече Биткойн алтернатива, тогава това е Лайткойн.

Litecoin, също цифрова валута, е създадена през 2011 г. от бивш служител на Google Чарли Лий. Litecoin е изграден върху същата блокчейн като Bitcoin, с намерение да направи подобрения в него.

И това го направи! Подобри скоростта на транзакциите!

Всъщност тя се нарича „Lite“ монета, защото нейните транзакции са около 4 пъти по-бързи от Bitcoin.

Текуща цена на Litecoin: 142,74 долара

Текуща пазарна капитализация: 8,01 милиарда долара

Максимален брой Litecoin: Максималното предлагане на Litecoin е ограничено до 84 милиона, което е доста по-голямо от това на Bitcoin.

Технология: Litecoin е доста подобен на Bitcoin както по отношение на технологията, така и по отношение на функциите си. Тази алтернатива на биткойн е само цифрова валута, за разлика от други монети като Ethereum, които имат многобройни функции.

Най-голямата разлика в технологията на двете монети е скоростта на транзакцията. Litecoin успя да подобри скоростта на транзакциите, тъй като направи промени в основния алгоритъм на Bitcoin.

Скорост на транзакциите: Извършването на транзакция с биткойн отнема около 10 минути, докато транзакция с лайткойн отнема само 2,5 минути.

Популярност: Бих казал, че Litecoin е най-близкият съперник на Bitcoin. Това прави Litecoin широко популярен сред инвеститори и потребители.

Litecoin издържа изпитанието на времето, тъй като съществува от почти 7 години. Той е нараснал от около $ 4 през януари 2017 г. на $ 350 през декември 2017 г., което дава възвръщаемост от над 8000%!

Биткойн алтернативни графики на Litecoin

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic беше пуснат през юли 2016 г., като създаде хард форк на Ethereum.

Децентрализирана автономна организация (DAO) е създадена от Ethereum за набиране на средства за нея. Пробив в сигурността на DAO доведе до кражба на 50 милиона долара. За да възстанови тези 50 милиона долара, Ethereum беше трудно раздвоен на 2 блокчейна (и криптовалути) – Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Така че, за разлика от Litecoin и Bitcoin Cash, целта на създаването на този вид алтернатива на Bitcoin не е свързана с технологични подобрения.

Текуща цена на ETC: 18,19 долара

Текуща пазарна капитализация: 1,84 млрд. Долара

Максимален брой ETC: За разлика от Ethereum, чието предлагане не е ограничено, беше взето решение доставката на ETC да бъде ограничена 230 милиона през 2017г.

Технология: Както споменах, технологията на Ethereum classic е изключително подобна на тази на самия Ethereum.

В сравнение с биткойн, ETC действа много повече от просто цифрова валута. Той предоставя платформа за разработчиците, които искат да изградят интелигентни договори и DApps.

Тъй като ETC е хард форк, промените, направени в кода на Ethereum, не се възпроизвеждат в кода на ETC. Сега, когато Ethereum има по-силна общност от разработчици, той е далеч пред ETC в технологичните подобрения.

Скорост на транзакцията: Подобно на Ethereum, Ethereum classic също има скорост на транзакция от няколко секунди.

Популярност: Ethereum classic е по-малко популярен както от Ethereum, така и от Bitcoin. Той нарасна от 1,50 долара през януари 2017 г. до максимум от 43,50 долара през януари 2018 г., като донесе възвръщаемост от около 2 900%. Това е увеличение от 29 пъти, което така или иначе е огромно!

Както можете да видите на графиката по-долу, ETC се представи добре, но не съвсем добре, както най-добрите биткойн алтернативни криптовалути.

Биткойн алтернативни класически класации Ethereum

NEO

NEO, който първоначално се нарича AntShares, е създаден в Китай през 2014 г. Често се нарича „китайски Ethereum“, тъй като подобно на Ethereum, NEO също е платформа, използвана за изграждане на децентрализирани приложения.

Neo е постигнал огромен напредък от старта си и може да се счита за една от най-добрите алтернативи за биткойн.

Текуща цена на NEO: $ 73,92

Текуща пазарна капитализация: 4,80 млрд. Долара

Максимален брой NEO: Максималното предлагане на NEO е ограничено до 100 милиона.

Технология: Както в случая с ETH и EOS, NEO е много повече от просто цифрова валута. Той също така предоставя платформа за разработване на интелигентни договори и DApps.

NEO използва уникален алгоритъм на блокчейн, който подобрява модела на Ethereum. Да Хонгфей, главен изпълнителен директор на NEO, казва „Нейната технология показва по-добри обещания по отношение на висока сигурност, висока мащабируемост и по-добра съвместимост между приложенията“

Скорост на транзакцията: Срещу 7-10 транзакции на Биткойн в секунда, NEO може да се справи 10 000 транзакции в секунда. Това значително подобрение прави NEO бърз и мащабируем.

Популярност: NEO е най-голямата монета в Китай и една от най-популярните монети като цяло. В миналото той се е представил изключително добре, тъй като е нараснал от около $ 0,16 през януари 2017 г. до около $ 162 през януари 2018 г..

Можете ли да познаете каква може да е възвръщаемостта?

… това е около 111 400%! Това е почти двойно повече от възвръщаемостта, която Ripple произведе!

Така че, да, NEO е страхотен проект и фантастична алтернатива на Биткойн.

Биткойн алтернативни графики NEO монети

Binance Coin (BNB)

Binance coin е криптовалута, пусната от една от най-големите налични платформи за търговия с криптовалути – Binance. Той беше пуснат като част от тяхната ICO, която беше използвана за набиране на средства за платформата през юли 2017 г..

Монетата BNB може да се използва за търговия на Binance на по-ниска цена. Когато търгувате с БНБ, получавате 50% отстъпка от таксите за търговия. Това на пръв поглед е единствената му функция, което го прави доста уникален в сравнение с останалите топ криптовалути.

Нека да разгледаме основите му.

Текуща цена на БНБ: $ 12,98

Текуща пазарна капитализация: 1,48 милиарда долара

Максимален брой BNB: Максималното предлагане на БНБ е ограничено до 194 972 068 монети.

Технология: BNB е ERC-20 маркер. Това означава, че е създаден в блокчейн Ethereum и остава в мрежата Ethereum.

Забележка: ERC-20 е технически стандарт, използван за интелигентни договори в блокчейн Ethereum.

Наскоро обаче Binance обяви плановете си да създаде своя собствена блокчейн, наречена Binance Chain. Това е част от техния преход от компания в общност – те създават децентрализиран обмен.

Скорост на транзакцията: BNB монета, биткойн алтернатива, транзакциите са по-бързи от самия биткойн, защото те се изпълняват в мрежата Ethereum, което означава, че се обработват само за секунди, за разлика от десет минути.

Популярност: Предвид големия обем на търговия с Binance, БНБ естествено се превърна в много популярна монета. Тъй като монетата на BNB има солидна подкрепа на борсата Binance, потребителите и инвеститорите са се доверили на нея.

БНБ нарасна от 0,10 долара до около 24 долара, всичко това в рамките на 6 месеца след старта си. И продължава да бъде един от най-добрите алткойни, особено заради ползата, която предоставя при търговия на борсата Binance.

Биткойн алтернативни бинарни монети

Кардано (ADA)

Крайната биткойн алтернатива в нашия списък е Cardano. Издаден през септември 2017 г., Cardano е един от най-младите и въпреки това един от най-търсените проекти за криптовалута. Cardano е създаден от Чарлз Хоскинсън, който също е един от съоснователите на Ethereum.

Докато Bitcoin е 1-во поколение, а Ethereum е 2-ро поколение блокчейн, Cardano се счита за следващото (3-то) поколение поради своята модерна технология. EOS и NEO също принадлежат към тази класификация.

Родната криптовалута на Cardano е известна като ADA. Така че нека сравним биткойн алтернативата на Cardanos.

Текуща цена на ADA: $ 0,28

Текуща пазарна капитализация: 7,35 милиарда долара

Максимален брой ADA: Общото предлагане на ADA, което някога ще съществува, е 31 112 483 745.

Технология: Cardano твърди, че е 3-то поколение блокчейн, защото се опитва да реши проблемите на своите предшественици – Bitcoin и Ethereum.

Той трябва да реши три проблема чрез своята технологична надстройка: мащабируемост, оперативна съвместимост и устойчивост.

Това също би могло да даде силна конкуренция на XRP, тъй като е фокусирано върху това да направи международните платежни транзакции по-гладки.

Скорост на транзакцията: Понастоящем алтернативата за биткойн на Cardanos има капацитет за обработка на 257 транзакции в секунда което е много по-високо от биткойните, но не толкова високо, колкото тези на NEO.

Популярност: Cardano спечели огромна популярност благодарение на технологичните подобрения, които обещава. Друг фактор, който му е помогнал, несъмнено е фактът, че неговият основател Чарлз Хоскинсън е толкова утвърдена фигура в пространството на блокчейн.

ADA е най-новата криптовалута в този списък и не е дала толкова висока възвръщаемост, колкото другите криптовалути. Както можете да видите от графиката по-долу, той е нараснал от около $ 0.20 при пускането му до най-високата цена от $ 1.20 през януари 2018 г..

Въпреки това Cardano успя да постигне много висока пазарна капитализация и се превърна в един от най-добрите алткойни за много кратко време.

Биткойн алтернативни графики за монети Cardano

Заключителни думи

И ето го, дълъг списък с чудесни алтернативи на биткойн! Несъмнено биткойнът все още е кралят на криптовалутите, но има много биткойн конкуренти, които си струва да се проучат като биткойн алтернатива.

И така, коя от тези алтернативи на биткойн смятате за най-добра? Или, ако не сме посочили любимата ви алтернатива на биткойн, уведомете ни коя е тя!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map