Биткойн студено съхранение: изчерпателно ръководство

Биткойн хладилен склад може да звучи като съхраняване на вашата криптовалута в хладилник, но реалността е съвсем различна.

Що се отнася до крипто, топли и студени складове вижте портфейлите, които ги държат. Има много различни начини да съхранявате своя биткойн (или друга криптовалута при това), така че може да е объркващо кои методи са най-добрите и кои са най-лошите, особено ако сте начинаещ в тази област.

В това ръководство ще говорим за всички неща „биткойн за студено съхранение“: ще говорим за това как да съхранявате Биткойн офлайн, покрийте най-добрите портфейли за хладилно съхранение (също и най-лошите!) и сравнете горещи портфейли срещу студени портфейли (като Ledger Nano S и Трезор).

Все пак ще започнем бавно – за да сме сигурни, че и двамата сме на една и съща страница, нека преминем през определенията.

Разбиране на биткойн студено съхранение

Така, какво е биткойн хладилно съхранение?

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

В криптовалута свят, хладилното съхранение се отнася до физически обекти (обикновено сложни, но малки устройства), в които бихте съхранили своите криптовалути.

Тези устройства са шифровани със специални кодове за сигурност за да защитите вашите крипто монети и да останете достъпни във всеки един момент от времето. Освен студено съхранение, тези устройства могат да се нарекат и студени портфейли.

На свой ред, горещо съхранение (или горещи портфейли) се отнася до цифрови крипто портфейли за съхранение – тези портфейли могат да бъдат достъпни в интернет, вашия работен плот или друго място между тях.

Биткойн студено съхранение: изчерпателно ръководство

Има много дискусии за това кой портфейл е по-добрият, превъзходен избор. Така че, преди да продължим с ръководството за биткойн студено съхранение, нека опитаме да отговорим на този въпрос.

Hot Wallet срещу Cold Wallet

Двата метода как съхранявам Биткойн извън линия са обект на текущ дебат. В този дебат хората сравняват и сравняват горещите портфейли срещу студените портфейли с надеждата да намерят перфектния избор за съхранение на техните криптовалути. Ще говорим за биткойни както за горещо, така и за студено съхранение.

Има много позиции, от които можете да започнете този дебат. Лично аз обаче мисля, че трябва да има само един – сигурност.


Няма значение колко струва портфейлът, колко добре изглежда или колко опции има – всичко става произволно, когато методът на съхранение липсва сигурност. Ако един ден се събудите и проверите вашия горещ или студен портфейл, само за да видите, че всичките ви средства са хакнати и откраднати, мисля, че визуалната привлекателност на портфейла ще бъде най-малкото от притесненията ви.

Биткойн студено съхранение: изчерпателно ръководство

Запазване на горепосочен пример имайте предвид, че основната ми точка на фокус, когато говорим за топло и студено съхранение (биткойн), ще бъде сигурност. Ако методът на съхранение изглежда превъзходен в повечето аспекти, но изглежда липсва адекватни средства за предотвратяване на измама, е извън този списък.

Като казах това, обаче ще представя обективна информация за двата метода за съхранение на биткойни – както от силните, така и от слабите им страни.

Биткойн горещо съхранение – плюсове и минуси

Вероятно е безопасно да се каже, че метод за горещо съхранение е най-популярният начин за съхранение на криптовалути. Има няколко причини зад това.

На първо място, горещото съхранение обикновено е безплатно. Вероятно има стотици, ако не и хиляди уебсайтове, предлагащи портфейлите си на хора, които търсят горещо методи за съхранение – безплатно! Това носи много трафик, особено ако сайтът го продава правилно.

Друг чудесен фактор, когато става въпрос за онлайн и настолни портфейли, е той няма значение какъв тип криптовалута искате да съхранявате – вероятно ще намерите портфейл за него.

Дори някои от най-малко популярните и добре познати криптовалути често имат определени цифрови портфейли, за да ги съхраняват. През повечето време, създатели или разработчици от тези самите валути имат по избор, специално проектирани портфейли, които можете да използвате.

Само този факт рязко увеличава броя на потребителите на горещи хранилища, тъй като има много хора, които държат други криптовалути, не само Биткойн или Ethereum.

Хладно съхранение на биткойни: портфейл за биткойн.

Още една привлекателна характеристика, която имат дигиталните портфейли, е, че те са лесно достъпни. Ако сте на вашия работен плот или лаптоп, можете да получите достъп до портфейла си чрез няколко щраквания. Това елиминира възможността винаги да имате физически елемент до себе си, когато искате да извършите транзакция.

Долната страна

Основната критика към горещите портфейли обаче е тяхната безопасност. По-рано споменах, че това трябва да е най-важният приоритет, когато става въпрос за крипто хранилища, така че ще го направим не губете време и скочи направо в него.

По подразбиране, горещите портфейли са свързани към интернет. Макар че това не е проблем сам по себе си, в крайна сметка може да причини такъв. Потенциални хакери, крадци и други пакостливи хора непрекъснато търсят нови начини и методи, за да проникнат в портфейлите на хората и да откраднат техните криптовалути.

Много уебсайтове и компании, които предлагат цифрово крипто съхранение, вече са изпитали това и непрекъснато се опитват да подобрят своите мерки за сигурност. Въпреки че това е похвално, то предлага почти никакви съболезнования на хората, които вече са имали работа с измамници.

Ако горещ портфейл е актуална и постоянно получава актуализации на защитата и други интегрирани подобрения, това намалява възможността за нарушаване на сигурността. Много от по-известните и сериозни бизнеси, които се занимават с дигитални портфейли, се опитват да направят това.

за жалост, никога не можеш бъдете напълно сигурни – всичко, което е необходимо, е една-единствена грешка и всички ваши крипто доходи и спестявания може да изчезнат завинаги.

Биткойн студено съхранение: изчерпателно ръководство

Ако съхранявате своите биткойни онлайн, възниква друга възможна опасност – технически неизправности.

Онлайн портфейлите съхраняват вашия ключ за портфейла вътре в техните сървъри. Докато сайтът работи и работи, всичко е наред. Ако обаче възникне нещо като технически проблем или неизправност, вие може да загуби вашия ключ (и от своя страна – вашите крипто монети) завинаги.

Много уебсайтове дори предлагат отказ от отговорност и изискват от вас да подпишете документ, който освобождава компанията от всякаква отговорност, ако се случи подобно събитие.

Обобщение

Нека направим кратко обобщение.

Професионалисти на горещи портфейли:

 • Обикновено безплатни;
 • Може да съхранява почти всички криптовалути там;
 • Лесен за използване, нещо като „дръжте ръката си през целия процес“;
 • Предлага се само с няколко щраквания на бутон.

Горещи портфейли против:

 • Това, че е безплатно, може да доведе до лошо представяне, технически неизправности и др .;
 • Не се чувствате като контролиращи – всеки технически проблем може да изтрие всички ваши спестявания;
 • Уязвим за измами, измами, податлив на хакери и крадци.

Сега, когато имате по-добро разбиране за горещите портфейли, нека преминем към студените.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Биткойн студено съхранение – плюсове и минуси

Ако гледате как да съхранявате Bitcoin офлайн, Биткойни хладилен склад определено е за вас.

Въпреки че далеч не е толкова популярен и широко използван, колкото горещите портфейли, биткойн хладилното съхранение непрекъснато нараства и става все по-добре познато. Има няколко добри причини зад това.

На първо място, в момента е съхранението на биткойни възможно най-безопасният начин за съхранение на вашите биткойни. Крипто монетите се съхраняват в малко устройство и могат да бъдат пренасяни или поставяни в силна кутия, безопасни или скрити на всяко друго възможно място извън погледа..

Тези устройства не изискват връзка с интернет, за да работят и функционират правилно – този фактор сам по себе си елиминира по-голямата част от потенциалния риск от кражба, измама и т.н..

Биткойн студено съхранение: изчерпателно ръководство

Освен че е в безопасност, хладилен склад (Биткойн) ви предлага усещане за контрол, което горещите портфейли просто не.

Ако желаете, можете да носите устройството за съхранение на биткойн в джоба си цял ден и винаги да го държите буквално до себе си. Вие ще отговаряте за всичко, което би се случило с него – независимо дали става дума за транзакция или когато става въпрос съхраняване на безопасно място.

Наличието на тази опция ви уверява, че вашите монети няма да бъдат измамени и откраднати по всяко време. Не е нужно да се доверявате на трети страни доставчици на услуги – отговорността лежи тържествено на вашите плещи.

Долната страна

Обръщайки се към негативни аспекти на биткойн студено съхранение, очевидното, което се появява в съзнанието на никого, е цената.

За разлика от горещите портфейли, биткойн хладилното хранилище може да получи доста скъпо. Това обаче е субективно – ако имате много биткойни, тогава цената изглежда като нищо, когато става въпрос за най-добрата защита на спестяванията ви. Алтернативно, ако това, което държите, е само много малко количество криптовалута, тогава студените портфейли може да изглеждат като огромно прекалено много.

Хладилното съхранение на биткойни има тенденция да остава около цената диапазон от $ 50 – $ 100. Опциите от $ 100 обикновено са доста изискани и многофункционални, докато по-евтините версии са просто устройства за съхранение.

Друго нещо, което обикновено отблъсква хората, е малкият брой криптовалути, които студените портфейли поддържат.

По време на писането на това ръководство, физически устройства за съхранение поддръжка и може да съхранява само няколко от основните криптовалути на пазара. Новите опции стават достъпни всеки ден, но процесът е твърде бавен, за да навакса постоянно нарастващия брой крипто монети.

Обобщение

Кратко обобщение:

Професионалисти за студен портфейл:

 • НА най-сигурните опции, когато става въпрос за съхранение на криптовалута;
 • Позволява ви не само да се чувствате така, но и да БЪДЕТЕ контролирани;
 • Обикновено малки и компактни, лесни за скриване или пренасяне.

Минуси за студен портфейл:

 • Може да е скъпо за някои хора;
 • Той не е толкова практичен или лесно достъпен като горещите портфейли.

Сега, след като знаете как да съхранявате биткойн офлайн, нека се опитаме да намерим най-добрите портфейли за студено съхранение на пазара.

Най-добрите студени портфейли

Ще ви разкажа за трите най-популярни и добре познати биткойн студени портфейли в магазина. Кой е най-добрият портфейл за студено съхранение? Е, ще ви оставя да решите.

Трезор

Трезор е много всеизвестен в общността на криптовалутите. И с право – това беше първото устройство за съхранение на биткойни там.

Хладилно съхранение на биткойни: Trezor.

Днес Trezor се смята от мнозина за лидер в сигурната и напълно функционален студен портфейл отдели. Той защитава вашата криптовалута във всеки от възможните сценарии, независимо дали е физическа здравина или когато я включите в устройство, което има злонамерени вируси.

Trezor е чудесен избор, когато става въпрос за устройства за хладилно съхранение на Bitcoin.

Ledger Nano S

Този портфейл за студено съхранение на Биткойн е един от основни конкуренти за Trezor. Той предлага страхотна сигурност на конкурентно ниска цена.

The Ledger Nano S е известен и със своята размер – това е по-малки и по-съвместими отколкото много други физически портфейли там.

Биткойн студено съхранение: изчерпателно ръководство

Ако търсите нещо подобно, но по-евтино от Trezor, Ledger е чудесна алтернатива.

KeepKey

KeepKey може да е по-малко известни биткойн студено съхранение устройство в този списък, но това е, защото все още е сравнително ново.

Този крипто портфейл бързо стана известен със своя елегантен и изтънчен дизайн. Повечето от неговите спецификации са почти идентични с тези на Trezor. Основното нещо, което ги отличава? Дизайнът.

KeepKey е доста по-тежък от, например, Трезор или Нано Леджър S. Това би могло или не би могло да създаде неприятности в дългосрочен план – по принцип това е сценарий за всеки отделен случай. Някои хора харесват по-тежките версии на портфейлите, други ги предпочитат леки.

Заключение

В това ръководство сме обхванали най-често срещаните теми, касаещи физически устройства за съхранение. Говорихме за най-добрите портфейли за студено съхранение, разгледахме как да съхраняваме Bitcoin офлайн, сравнени горещи портфейли срещу студени портфейли и ви дадох няколко примера за някои от Повече ▼ забележителни студени портфейли там, включително Трезор и Ledger Nano S.

Темата за хладилното съхранение на биткойни е само малка част от по-голям разговор – с нарастващата популярност на криптовалутите все повече хора ще разгледат наличните опции за портфейли, което от своя страна ще доведе до появата на още повече от тези опции.

Добро правило за запомняне е сигурност. Винаги поставяйте безопасността на вашите криптовалути като основен приоритет и винаги избирайте както топъл, така и студен портфейли. Естетиката на портфейла няма значение, когато не е безопасна и ненадеждна.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map