Bittrex срещу Poloniex: Каква е по-добрата алтернатива?

Поздрави за всички вас начинаещи Bitcoin, фенове на крипто и начинаещи търговци … Добре дошли в това ръководство за Bittrex срещу Poloniex!

Покупката и продажбата на криптовалути са донесли на много хора много пари. Повече от 23 милиарда Търговия с криптовалута в щатски долари (USD) приключи през последните 24 часа! Местата, където се извършва цялата тази търговия, са на борсите за криптовалути.

Има много различни крипто борси, от които можете да избирате. Като начинаещ трябва много внимателно да изберете първата си криптообмен. Нуждаете се от обмен, който е безопасен и лесен за използване. Изборът на правилната борса ще ви даде идеалното въведение в крипто търговията. В това ръководство ще сравня две крипто борси: Bittrex срещу Poloniex.

Ще ви разкажа всичко, което трябва да знаете за Bittrex срещу Poloniex. Ще разберете какъв вид борси са, за кого са предназначени и какви услуги предлагат. Ще разберете и колко те таксуват за услугите си и колко безопасни са за използване. До края на това ръководство за Bittrex срещу Poloniex ще можете да решите коя от тези криптообменници е най-подходяща за вас.

Първото нещо, което трябва да разберете за Bittrex срещу Poloniex, е какъв вид обмен са те. За да отговорите на този въпрос, трябва да влезете в моята машина на времето. Връщаме се чак до 2014 г.!

Произход на Bittrex

Bittrex е крипто борса, основана от Бил Шихара, Ричи Лай и Рами Кавач през 2014 г. Базирана е в Сиатъл, САЩ.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Bittrex срещу Poloniex

Нещо друго се случва през 2014 г. Най-голямата крипто борса в света, Mt. Gox, фалира. Борсата беше хакната няколко пъти, преди да излезе от бизнес. Наоколо 200 000 Биткойните бяха откраднати. Сривът на такава голяма борса изплаши крипто инвеститорите.

Основателите на Bittrex знаеха, че криптовалутата се нуждае от по-безопасни обмени. Те знаеха това, защото всички бяха работили като професионалисти по сигурността в Amazon и Microsoft! Shihara, Lai и Kawach бяха идеалното трио за изграждане на крипто обмен, на който клиентите могат да се доверят.

През 2014 г. хората смятаха, че търговията с криптовалути е нещо рисковано. Търговците на крипто се смятали или за смели, или за глупави. Обмен като Bittrex промени всичко това. Сега крипто търговията е за всеки. И така, какво ще кажете за Poloniex?

Основи на Poloniex

Bittrex срещу Poloniex

Poloniex е крипто борса, основана от Тристан Д’Агоста през 2014 г. Базирана е в Делауеър, САЩ.


D’Agosta е различен бизнесмен от момчетата в Bittrex. Работил е като композитор на свободна практика и е завършил музика в университета Рутгерс. Веднъж той ръководи компания, наречена Polonius Sheet Music! Това просто потвърждава, че крипто наистина е за всеки!

През февруари 2018 г. D’Agosta продаде борсата на Circle Internet Financial Ltd. Кръгът е подкрепен от банката Goldman Sachs.

Bittrex има по-опитен екип, но Bittrex вероятно има по-опитен екип от повечето крипто стартиращи компании! И двете платформи станаха изключително популярни през четирите години от създаването им. Но кое е по-голямо? Нека разберем…

Bittrex срещу Poloniex

Размер

Трябва да погледнете цифрите, за да определите размера на крипто обмен. Един от най-важните числа за крипто борса е техният 24-часов обем на търговия.

Забележка: 24-часовият обем на търговия на борсата е колко криптовалута се купува и продава на платформата за един ден. Броят обикновено се изчислява в щатски долари.

Нека да разгледаме обемите на търговия за Bittrex срещу Poloniex на 8 май 2018 г .:

Това е много търговия! Както можете да видите, повече търговия е извършена на Bittrex. Потребителите на Bittrex търгуваха с около 30% повече криптовалута от потребителите на Poloniex. Как обаче Bittrex и Poloniex се сравняват с другите борси на пазара?

CoinMarketCap предоставя информация за над 200 крипто борси. Общият обем на денонощната търговия на всички тези борси на 08.08.18 беше 23 394 415 076 ЩАТСКИ ДОЛАР. Това означава, че и двете борси съставляват само около 2% от пазара всяка. Въпреки че това прави борсите да звучат малко, и двете са доста високо в списъка на CoinMarketCap. Bittrex е оценен като 12-ти най-голямата борса и Poloniex изостава само в 15-ти място.

Търговците на Bittrex и Poloniex правят стотици хиляди на сделките всеки ден.

Сравнение на диаграмата Bittrex срещу Poloniex

Източник: cryptocoincharts

Poloniex не е толкова голям като Bittrex днес, но утре ще трябва да проверите отново, за да видите дали това все още е вярно. Числата могат да се променят бързо в света на крипто!

Сега видяхте цифрите, нека да разгледаме какви валути предлагат Bittrex и Poloniex …

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Валути

Различните борси предлагат различни валути за търговия. Добре е да разберете каква валутна търговия се предлага от борсата, преди да се регистрирате. Bittrex и Poloniex предлагат само търговия с криптовалута. Това означава, че не можете да използвате фиат валути, за да купувате и продавате криптовалути.

Забележка: Фиатната валута е валута, която е законово подкрепена от национално правителство. Те са валутите на държавите. Примери за фиатни валути са американският долар (USD), британският паунд (GBP) и китайският юан (CNY).

Bittrex позволява на потребителите да финансират сметките си чрез банков превод, използвайки щатски долари. Bittrex обаче предлага тази опция само на потребители, които финансират сметките си с повече от 100 000 Щатски долари. Не много начинаещи ще правят това!

Най-близкото нещо, което двете платформи предлагат за фиат на валутна търговия, е USD Tether. USDT е криптовалута, която е подкрепена от реални щатски долари. За всеки USDT има истински щатски долар в резерв на Tether.

За съжаление Tether не решава проблема как ще закупите първата си криптовалута. Новаците почти винаги правят първата си покупка на криптовалута с фиатна валута. Това означава, че вероятно ще трябва първо да посетите друга борса, преди да използвате Bittrex или Poloniex за закупуване на криптовалута.

бих препоръчал Coinbase за начинаещи за покупки на фиат валута.

След като закупите малко крипто от друга борса, можете да започнете да търгувате с Poloniex и Bittrex. Какво липсва на платформата при търговия с фиат, те компенсират с избора си на криптовалути. Нека сравним Poloniex срещу Bittrex за избор на монети …

Избор на монети Bittrex срещу Poloniex

Избор на монети Bittrex

Bittrex е известен с огромния си избор от криптовалути. На Bittrex има толкова много монети, че не мога да ги изброя всички тук. Борсата предлага да търгувате за всички добре познати монети като Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) и Ether (ETH). Bittrex предлага и търговия с по-малко популярни монети като Polymath (POLY), eBoost (EBST), Siacoin (SC) и Factom (FCT).

Bittrex предлага 258 различни двойки за търговия с криптовалута.

Забележка: Двойките за търговия са двете валути, за които се предлага валутен курс. Помислете за това като да отидете на летището и да разменяте щатски долари с евро в Bureau de Change.

Някои критици на Bittrex смятат, че целият този избор е нещо лошо. Начинаещите могат лесно да се объркат от огромния брой предлагани монети. Не всички монети на Bittrex си заслужават да се инвестират.

Как се сравнява изборът на монети на Poloniex?

Избор на монети Poloniex

За разлика от Bittrex, Poloniex не предлага стотици монети, но предлага много. Poloniex предлага 97

различни търговски двойки. По-популярните криптовалути, като Bitcoin и Tether, имат най-много налични двойки за търговия. Биткойн има 43 уникални търговски двойки от само себе си. Изборът на налични монети е достатъчно голям, за да могат начинаещите да започнат да търгуват, но не толкова много, че да се объркат.

Това е ръководство за начинаещи Bittrex срещу Poloniex. Поради тази причина мисля, че Poloniex има най-добрия избор на криптовалути, тъй като има по-малък избор. Изборът на валути, предлагани на Bittrex, е впечатляващ, но твърде голям, за да може да се справи с начинаещ.

Сега нека разгледаме какво всяка платформа таксува на своите потребители да купуват и продават криптовалута …

Такси

Важно е новите търговци да могат да разберат какво обменът таксува за сделки и защо. Първо ще ви разкажа за таксите Bittrex, след това таксите Poloniex.

Такси Bittrex

Най-хубавото при таксите Bittrex е, че те са наистина лесни за разбиране. Всяка сделка се таксува 0,25% от търговската сума. Това означава, че за големи или малки сделки таксата остава същата. Просто!

Такса Bittrex срещу Poloniex Bittrex Комисионна за търговия

Такса Bittrex | Източник: bittrex

Такси за Poloniex

Таксите на Poloniex работят по различен начин от таксите Bittrex. Това е така, защото таксите за Poloniex се определят от размера на сделката и дали сте производител или потребител. Въпреки това таксите, които повечето нови търговци ще плащат, ще останат 0,25%. Това е таксата, която взимащите плащат, когато търгуват с по-малко от 600 BTC.

Забележка: Вземащ е някой, който иска да търгува с криптовалута на цена, която вече се предлага на борсата. Производителят е някой, който е готов да търгува с криптовалута на цена, която още не се предлага. Поръчката на вземащия ще бъде попълнена незабавно. Производителят ще трябва да изчака, докато вземащият приеме цената си.

Така че, ако не искате да чакате вашата поръчка да бъде изпълнена или не търгувате с биткойн на стойност повече от 5 милиона долара, тогава ще платите такса от 0,25%.

Bittrex срещу Poloniex Poloniex Такси

Такси за Poloniex | Източник: poloniex

Тази категория е малка победа за Bittrex. И двете платформи предлагат подобни такси за начинаещи, но таксите за Bittrex са по-лесни за разбиране. След това искам да говоря за сигурността. Полониекс безопасен ли е? Безопасен ли е Bittrex? Има само един начин да разберете! Нека сравним Bittrex срещу Poloniex мерките за сигурност.

Сигурност

Сигурността е едно от първите неща, върху които трябва да помислят новите търговци, когато избират крипто обмен.

Безопасен ли е Bittrex?

Bittrex никога не е бил хакнат. Това е една от най-сигурните борси за криптовалута на пазара. Bittrex съхранява 80-90% от цялата валута се съхранява офлайн. Това се нарича хладилно съхранение. Bittrex предлага на своите потребители двуфакторно удостоверяване, за да защити своите акаунти.

Забележка: Двуфакторното удостоверяване е мястото, където потребителят трябва да предостави два вида информация за достъп до своя акаунт. Двата вида информация са парола и код, които се изпращат до мобилния телефон на потребителя.

И така, вашият отговор е безопасен за Bittrex? е да.

Безопасен ли е Poloniex?

През 2014 г. Poloniex беше хакнат. Хакери откраднаха 12,5% от биткойните, държани на борсата. Екипът на Poloniex реагира бързо. Те спряха атаката и възстановиха сума на потребители, загубили пари. Откакто това се случи, Poloniex работи много усилено за подобряване на безопасността на потребителите.

Подобно на Bittrex, Poloniex поддържа повечето си средства в хладилно хранилище и насърчава потребителите да настроят двуфакторно удостоверяване.

Отново отговорът ви е дали Poloniex е в безопасност? е да.

Когато сравните защитата на Bittrex срещу Poloniex, можете да видите, че и двете са безопасни платформи, които предлагат подобни функции за сигурност. Много е важно обаче да запомните, че крипто борсите не са банки.

Bittrex и Poloniex бяха критикувани, че бавно помагат на потребители, които имат проблеми. Нито една борса не получава много добри отзиви за обслужване на клиенти! Това означава, че всички търговци трябва да се уверят, че правят всичко възможно, за да защитят собствените си сметки.

И двете платформи предлагат подобни функции за сигурност. Екипът на Bittrex обаче е професионалист по сигурността и платформата не е била хакната. Поради тези причини Bittrex е по-сигурен обмен.

Досега научихте какви услуги предлагат Bittrex и Poloniex, колко струват и колко безопасни са. След това искам да поговоря за удобството на потребителите. Кой обмен е по-лесен за използване от начинаещи?

Удобство за потребителя

Bittrex и Poloniex бяха проектирани да бъдат професионални платформи за търговия. Това означава, че и двамата предлагат услуги и функции, които може да са трудни за начинаещи.

Bittrex

Новите потребители ще открият съвсем лесно откриването на акаунт в Bittrex. Регистрацията и проверката са лесни процеси и след като се уверите, сте готови да търгувате. Bittrex е изграден с еластични изчисления. Това означава, че сделките се обработват много бързо, дори когато сайтът е зает. Като начинаещ ще искате вашите първи сделки да бъдат възможно най-гладки!

Bittrex предлага на своите потребители много различна информация за търговия. Това е чудесно за опитни търговци, но е твърде много за някои начинаещи. Ето моментна снимка на страница за търговия с Bittrex:

Bittrex срещу Poloniex Bittrex Страница за търговия

Не се притеснявайте! Не разбирам и какво от това означава! Да видим дали Poloniex е по-лесен за използване …

Poloniex

Регистрацията и проверката на Poloniex са приятни и прости. Всичко, което трябва да направите, е да попълните необходимата информация и ще бъдете готови за търговия за нула време. Poloniex също има доста просто оформление. Това е достатъчно просто за използване от повечето търговци.

Poloniex обаче предлага по-разширени функции за търговия от Bittrex. Тези функции включват маржин търговия и сделките на производители / вземачи, които споменах по-рано. Маржин търговията включва заемане на валута за търговия. Възнагражденията от този вид търговия могат да бъдат много високи, но също и загубите!

Не бих препоръчал маржин търговия за начинаещи. Предупредени сте! Ако не ми вярвате, погледнете страницата за маржин търговия на Poloniex:

Bittrex срещу Poloniex Ethereum маржин търговия

Доста страшно, нали? И така, сега знаете. Когато сравняваме Poloniex срещу Bittrex, можете да видите, че те са достатъчно лесни за използване от начинаещи, но имат много функции и услуги, които не са толкова лесни за използване. Мисля, че за повечето потребители ще бъде търговията на Bittrex и Poloniex предизвикателна. И двете борси си заслужават да бъдат посетени, когато имате повече опит в търговията. Poloniex има интересни стилове на търговия, за да опита, а Bittrex има много възможности за избор и информация за пазара. Това е вратовръзка!

Сега бих искал да споделя някои последни препоръки, преди да изберете кой обмен е най-подходящ за вас.

Poloniex срещу Bittrex … И победителят е …

В началото на това ръководство попитах; Bittrex срещу Poloniex: Коя е по-добрата алтернатива? Е, това беше много близък конкурс. И двете платформи са добре проектирани борси за търговия. И двамата са на почит в крипто общността. И двете борси са много популярни и предлагат богат избор от криптовалути. Bittrex и Poloniex имат някои общи черти. Те споделят и някои по-малко положителни черти.

Bittrex и Poloniex не позволяват търговия с фиат. Това е проблем за новите търговци, които искат да купуват криптовалути с местната си фиатна валута. Разнообразието от монети, информация и стилове на търговия и на двете платформи ще обърка много начинаещи. Това е твърде много, твърде скоро. Новодошлите се нуждаят от прости платформи, като Coinbase, когато започнат да търгуват с криптовалути.

Bittrex и Poloniex са добри платформи за търговия, но не бих препоръчал нито за начинаещи. Когато обаче сте готови да правите по-напреднали сделки, тогава Bittrex и Poloniex са чудесни места за учене. Ако искате да научите за нови пазари на монети, тогава Bittrex е борсата за вас. Ако искате да изпробвате по-вълнуващи стилове на търговия, регистрирайте се в Poloniex!

Сега знаете всичко, което трябва да знаете за Bittrex срещу Poloniex. Какво мислиш? Разбрах ли го напълно погрешно? Не би било за първи път! Смятате ли, че Poloniex е по-добър от Bittrex? Или Bittrex е кралят на борсите? Кажи ми!

Ако искате повече информация за Bittrex, вижте нашето Какво е Bittrex? ръководство.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map