Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

A криптовалута е ценен само когато е там. Вероятно не бихте се интересували толкова много от колебанията на цените Биткойн или Ethereum ако не сте държали нищо – разбира се, все пак е интересно, но не до степен, в която притежавате такива.

Има обаче хора, които могат да се опитат да ви ограбят вашите криптовалути – независимо дали е с кейлоггер, вирус, нарушение на сигурността или по някакъв друг начин. Ето защо хората се нуждаят от безопасен портфейл за криптовалута – и точно за това ще говорим в това CoolWallet С срещу Ledger Nano S срещу Трезор сравнение на крипто портфейла.

Таблица: Основните характеристики на Ledger Nano S и Trezor One

Ще започнем с определяне на критерии за оценяване. След това ще продължим и ще поговорим за действителните портфейли, техните плюсове, минуси и др. В самия край ще ви дам кратко обобщение и ще ви позволя да решите кой портфейл би бил най-добре да използвате.

Въведение – критерии за оценка

Би било трудно да започнем да говорим за и сравняване на портфейли за криптовалута без да установяваме основанията, на които бихме могли да ги сравним.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Има много различни аспекти и характеристики, които криптовалутата трябва да притежава, за да бъде привлекателна и използваема, но тъй като най-вече се стремим да сравним трите крипто портфейла и да открием техните силни и слаби страни, ще се придържаме към основните неща.

Следват критериите, които ще използваме като основа за нашите Сравнение CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor:

 • Сигурност. Вдигнати ръце, сигурността е най-важните аспект, когато става въпрос за избор на портфейл за криптовалута. Въпреки че CoolWallet, Ledger и Trezor по подразбиране горе-долу покриват това (всички те са хардуерни крипто портфейли), все пак ще разгледаме малко по-задълбочено всеки един и ще се опитаме да разграничим двете силни страни и недостатъците на този аспект.
 • Достъпност. Ако закупите портфейл за криптовалута, вероятно бихте искали да бъде достъпни и лесни за използване. На пазара има много тромави и остарели крипто портфейли – въпреки че може да са от по-евтината страна на цената, те са ужасни за използване. В това сравнение на крипто портфейла CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor ще разгледаме всеки от трите хардуерни портфейла и ще видим дали можем да постигнем ясен консенсус за това колко са лесни за употреба..
 • Поддръжка на криптовалута. Новите криптовалути навлизат на пазара почти всеки ден. Сега повечето хора държат не една, а две или три (или пет или десет) различни криптовалути, независимо дали става дума за различни транзакции по други причини. Поради това е важно добрият хардуерен портфейл за криптовалута не само да има страхотни условия за съхранение на криптовалута но също така ще позволи съхраняване на множество валути. Ще видим дали можем да намерим ясен победител в това сравнение CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor.
 • Визуална страна. Въпреки че това е може би един от най-малко важните аспекти, когато става въпрос за добро крипто съхранение на портфейли, винаги е по-добре да носите хлъзгаво, естетически приятно устройство, а не тромаво и отвратително.
 • Етикет. Накрая ще говорим за ценовите етикети на тези три портфейла. Цената на хардуерен портфейл за криптовалута е най-често определящият фактор за решението за закупуване или пропускане на устройството. Трябва да имате предвид, че ще говорим за три от най-напредналите крипто портфейли в играта – техните цени най-вероятно ще отразяват този факт.

Това ще бъдат основните критерии за оценка, които ще използваме, за да анализираме и сравним и трите портфейла. Преди да започнем обаче, нека направим кратък преглед на всеки от портфейлите, само за да можем да знаем с какво си имаме работа.

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor – Кратък преглед

Само за да можем и двамата да сме на една и съща страница, нека обхванем накратко въпросните три портфейла.

CoolWallet S

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?


CoolWallet S крипто портфейл е първият в света мобилен портфейл за криптовалута. Компанията CoolBitX (и продуктът, който стои зад него) не е толкова известен, колкото другите претенденти в този списък, но портфейлът бавно, но със сигурност си проправя път в масовия поток.

Въпреки че самата компания стартира едва през 2014г, все повече и повече хора, които прекарват времето си в криптовалутни общности по света, започват да чуват колко страхотен е този нов играч на пазара на портфейли за криптовалути.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Ledger Nano S

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

Ledger Nano S е един от най-обсъжданите хардуерни портфейли за криптовалута в магазина. Той е изградил солидна репутация през годините, когато е на върха, що се отнася до надеждност, сигурност и цялостна производителност. С повече от 1 милион продажби на продукти по света, Ledger все още е един от водещите портфейли за криптовалута на пазара.

Трезор

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

Trezor е първо хардуерен портфейл за криптовалута някога създадени. Към днешна дата той се разглежда като основен конкурент на Ledger Nano S – и двата хардуерни портфейла в момента доминират на пазара. Тъй като Trezor се занимава толкова дълго с бизнеса и се състезава за най-добрия ранг на най-добрите крипто портфейли, това служи като чудесно доказателство за това колко наистина е надежден и изпитан във времето този хардуерен портфейл.

Сравнението

Сега, когато имате представа с какво си имаме работа, най-накрая можем да преминем към действителния CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor сравнение на продукти. Критериите, по които ще сравняваме портфейлите, не са изброени в определен ред, освен ако не е посочено друго.

Сигурност

Що се отнася до сигурността, CoolWallet S крипто портфейл в момента има няма недостатъци. Той предлага няколко различни елемента на сигурност, а именно Secure Element, криптиран Bluetooth, 2 + 1 фактор удостоверяване и няколко други.

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Функциите на CoolWallet S.

Засега общественото мнение за Защита на CooWallet S е преобладаващо положителен – няма забележими пробиви в сигурността, които биха компрометирали крипто монетите на потребителя или биха разкрили някакъв огромен недостатък в системата.

Същото като CoolWallet, Книга Също така е на върха когато става въпрос за сигурност. Устройството предлага офлайн памет, опция за архивиране и възстановяване на вашите крипто монети ако загубите портфейла или той бъде откраднат (ще ви е необходим лист за възстановяване), защитени с ПИН брави и др. Ledger Nano S предлага първокласна сигурност, което е точно това, което трябва да търсите в портфейла за криптовалута.

Таблица: Функциите за защита на Ledger Nano S и CoolWallet S

Същото като двамата му претенденти, Trezor Модел T ви покрива в отдела за сигурност. Портфейлът предлага и защита, базирана на ПИН код, с активирани блокировки, архивиране и множество потвърждения.

В последно време имаше известни противоречия относно сигурността на Ledger и Trezor, но беше доказано, че не е толкова голяма сделка. Е, поне от страна на главната книга – Трезор получи по-голям удар. Дори тогава обаче хакер трябва да е близо до вашето устройство и да знае всякакви идентификационни данни.

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

Така че, вероятно е безопасно да се каже, че що се отнася до аспекта на сигурността на сравнението CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor, и трите портфейла са претенденти от най-високо ниво.

Достъпност

Тъй като една от основните цели на CoolBitX беше да се създаде устройство, което да бъде лесно достъпно и забавно за използване, предлага крипто портфейлът CoolWallet S никакви проблеми и не повдига оплаквания, когато става въпрос за този аспект.

Той предлага a тип с едно натискане на бутон на лесна връзка към приложението, работи без проблеми и не ви кара да се чувствате така, сякаш бихте искали да промените нещо, за да „улесните нещата“. Фактът, че CoolWallet S е удобен за мобилни устройства, говори много за това колко е достъпен! Като цяло страхотно представяне в тази част!

Точно като CoolWallet, Книга също не повдига никакви проблеми в отдела за достъпност. Той е изключително лесен за използване, не затрупва потребителя с голямо разнообразие от безполезни функции и е доста директно като цяло. Ledger има два бутона (което е с един повече от CoolWallet S) и всички операции могат да се извършват и преглеждат директно на неговия екран.

Трезор е супер лесен за използване – както при книгата, можете да видите вашите операции на екрана. Основният интерфейс обаче се намира на определен, определен уебсайт. Въпреки че общата употреба на портфейла е доста опростена, Trezor предлага на потребителите възможност да преглеждат някои от по-сложната информация и функции, ако решат да.

Поддръжка на криптовалута

Тъй като това е много важен аспект за всеки хардуерен портфейл за криптовалута, това със сигурност е един от основните фактори за анализ в това сравнение на CoolWallet S срещу Ledger Nano S и Trezor за крипто портфейл.

CoolWallet S позволява на потребителите да съхраняват шест основни криптовалути – Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, ERC 20 токени (тези, които са базирани на мрежата Ethereum – BitDegree BDG жетони също се поддържат в портфейла!), Litecoin и Пулсации. Въпреки че това е относително малък брой валути, портфейлът покрива основните криптовалути на пазара.

Таблица: Поддържаните криптовалути на CoolWallet S и Trezor One

В допълнение към основните крипто монети, Ledger Nano S поддържа и множество различни криптовалути. Ако търсите да съхранявате крипто, което не е толкова добре познато или общоприето, Книгата може да е само инструментът за вас.

Подобно на Ledger, Trezor поддържа голямо разнообразие от алткойни, включително основните, споменати по-рано. Фактът, че Trezor позволява на потребителите да съхраняват такива монети като Тире, NEM, ETH Класически и Dogecoin го прави много атрактивно устройство за любителите на altcoin.

Визуална страна

Какво би било сравнението CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor, без да се говори за естетика от портфейлите, нали?

The Крипто портфейл CoolWallet S се откроява от своите претенденти с това, че е супер тънък и плосък. Това е естетически приятен портфейл който привлича погледа и просто изглежда елегантно. Друго чудесно нещо в дизайна на портфейла е, че наистина е лесно да се побере навсякъде и да се носи – размерът и формата на устройството ви позволяват да го поставите почти навсякъде, без изобщо да заема много място.

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

Книга е сравним със стандартно USB устройство – както по размер, така и по форма на хардуерния портфейл. Неговият метален дизайн го прави доста незабележим, което винаги е чудесно, когато говорим за крипто съхранение на портфейли като цяло.

От трите, Трезор изглежда най-уникален – и най-тромавия. Размерът и формата му далеч не са трудни за боравене или скриване, когато е необходимо, но въпреки това той остава недостатъчен в естетическия отдел, поне в сравнение с другите претенденти в този списък.

Етикет

Накрая достигнахме цената. Нека да разгледаме разликите в цената, които предлагат тези портфейли.

The CoolWallet S ви позволява да избирате между две опции – основният портфейл или дуетната версия. Самият CoolWallet S струва $ 99, докато дуо опцията излиза $ 159. Версията Duo ви позволява да закупите 2 устройства CoolWallet S вместо 1. По този начин спестявате около $ 20 на портфейл.

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

The Ledger Nano S е на цена от € 59 EUR, или почти $ 68.

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

Trezor Model T се оказва на € 180,29 EUR, или $ 206,85.

CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor: Кой е по-добър?

И така … Какво ни казват тези цени?

Книгата е най-евтината от партидата, като Trezor е безумно скъпата опция за съхранение на вашите криптовалути. CoolWallet S се оказва най-сладкото място, като е напълно достъпно и предлага много добро представяне за цената си.

Предимства и недостатъци

И накрая, нека направим кратко обобщение на това сравнение на крипто портфейла CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor, подчертавайки плюсовете и минусите на всеки от портфейлите.

CoolWallet S

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПРОТИВ
 • Изключителна сигурност
 • Страхотно изглеждащ дизайн
 • Водоустойчив
 • Лесен за начинаещи – лесен за използване
 • Не е с отворен код
 • Поддържайте само няколко от основните валути

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Ledger Nano S

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПРОТИВ
 • Поддържа много различни криптовалути
 • Поддържа и интегрира с доста горещи портфейли
 • Предлага страхотно съотношение цена-качество
 • Малко тромав в сравнение с CoolWallet S
 • Може да е малко трудно да се настрои и да се влезе

Трезор

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПРОТИВ
 • Утвърдена репутация
 • Лесен за използване
 • Много сигурно
 • Удобен за потребителя
 • Много скъпи
 • Само сензорен екран с навигация

Заключения

И така, стигнахме до края на нашия преглед на CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor хардуерен портфейл.

Както вероятно можете да видите и разберете сами, всеки от портфейлите, които сме разгледали в този урок, има различни плюсове и минуси. В зависимост от желанията и нуждите на хората, когато става въпрос за крипто съхранение, всеки може да намери различни портфейли, които му подхождат най-добре.

Този урок CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor нямаше за цел да ви подтикне да закупите един продукт над друг. По-скоро имах за цел да подчертая някои от най-изявените характеристики и недостатъци на всеки от портфейлите и да ви позволя да решите какво мислите за най-добрия хардуерен портфейл за използване.

В случай, че искате да проверите още една алтернатива, силно препоръчвам да проверите портфейла на Coinbase.

Надявам се, че тази статия за сравнение „CoolWallet S срещу Ledger Nano S срещу Trezor“ е била полезна за вас. Успех с всички ваши криптовалутни начинания!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector