CryptoKitties: Как да получите своя собствена CryptoKitty

Светът на блокчейн създаде забележителна история в името на CryptoKitties, където хората могат да купуват, развъждат и търгуват виртуални котки. Но нека позная, чудите се какво е и как работи всичко? Е, попаднали сте на правилното място!

Между другото, знаете ли, че играта Ethereum ‘CryptoKitties’ стана толкова популярна през декември 2017 г., че тя отговаря за 25% от целия трафик на Ethereum? Луд, знам!

Изчакващи транзакции с ethereum след пускането на CryptoKitties

Както и да е, това пълно ръководство за начинаещи CryptoKitties ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете, включително как е започнала историята, как работи тяхната технология за генетичен алгоритъм и най-важното, как да играете CryptoKitties!

Ако вече сте уверени в знанията си за CryptoKitties, не се колебайте да преминете към раздела „Как да играете CryptoKitties“.

И така, какво чакаш? Да започваме!

Какво е CryptoKitties?

CryptoKitties е създаден от канадския стартъп Axiom Zen през декември 2017 г. Axiom Zen участва в много различни неща като разработване на софтуер и виртуална реалност, но CryptoKitties е един от най-успешните им проекти досега!

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Основателите искаха да създадат игра Ethereum, която да позволи на всеки по света да притежава виртуални котки, създадени от интелигентен договор. Всяка създадена котка е уникална, която включва различни цветове козина, очи и коса!

Има и различни полове CryptoKitty, които вземат имената си от мъжки или женски кон! Мъжки CryptoKitty се нарича Sire, а женските Dames!

Мислете за това като за човешко ДНК. Всеки на планетата има уникална вътрешна ДНК, която никога не е същата като на никой друг, което е същото с CryptoKitties! Технологията, която поддържа това, е известна като генетичен алгоритъм, което ще обясня по-подробно по-късно.

Въпреки че CryptoKitties се нарича игра, всъщност не можете да правите нищо с тях, освен да ги купувате, развъждате и продавате.

Някои котки са много по-редки от други и те могат да бъдат продадени за много пари. В някои случаи хората са платили над 100 000 долара за една котка!

Лого на Cryptokitties


Спомняте ли си играта на карти Pokémon, където бихте купили пакет и се надявате да получите рядка карта като Charizard? Е, CryptoKitties е много подобен, тъй като когато се създават нови котки, те се генерират на случаен принцип от интелигентен код на договора!

Дали CryptoKitties е криптовалута?

Хората често правят грешката, че държането на CryptoKitties е същото като притежаването на криптовалута като Bitcoin или Litecoin. Е, не е! CryptoKitties нямат стойност извън мрежата, нито могат да се търгуват с други цифрови токени или монети на борси на трети страни. Тъй като обаче хората са готови да плащат пари за тях, CryptoKitties всъщност са „блокчейн активи“.

CryptoKitties са създадени върху блокчейн Ethereum и те са ERC-721 токени. ERC означава Ethereum Request for Comments. Има много вариации на ERC, като най-популярният е ERC-20. ERC-20 жетоните обаче не могат да се разграничават помежду си, което означава, че са заменими.

Реален пример за заменим актив е щатският долар. Ако заемете на някой бележка от 20 долара, когато той ви върне, вероятно няма да бъде със същата бележка, която сте му дали. Това няма значение, тъй като каквато и бележка да ви дадат, тя ще има същата стойност и може да бъде изразходвана по същия начин.

Токените ERC-721 са незаменими. Това означава, че всеки отделен маркер е уникален и може да бъде независимо проверен. Мислете за това като за притежание на парцел земя. Въпреки че има много различни парцели земя по света, парцелът, който притежавате, е уникален! Това е същото като CryptoKitties!

Откъде идват CryptoKitties?

Първият по рода си CryptoKitty е роден на 2 декември 2017 г. От тази дата нов блок е създаден от блокчейн Ethereum на всеки 15 минути, което ще се случи до ноември 2018 г. Тези CryptoKitties се наричат ​​котета Generation-0 и ще има 50 000 от тях общо.

CryptoKitties обаче могат да бъдат създадени и по различен начин! Спомняте ли си как ви казах по-рано, че можете да получите както мъжки, така и женски CryptoKitties? Е, точно като котенцата в реалния живот, CryptoKitties могат да се размножават помежду си, за да правят нови CryptoKitties!

откъде идват криптокитите

Най-лесният начин за отглеждане е ако притежавате едновременно Sire (мъж) и Dame (жена). Ако обаче имате само един от тях, можете да намерите някой друг, който да ви помогне!

Да предположим, че притежавате Sire (мъжки) CryptoKitty и искате да го развъждате. Ще трябва да намерите някой, който е притежавал дама (жена) CryptoKitty и след като го направите, можете да започнете развъдния процес!

Важното нещо, което трябва да запомните, е, че собственикът на дама (жена) трябва да задържи новороденото CryptoKittie! Ако обаче имате само Sire (мъж), все още можете да печелите пари, тъй като можете да начислите на собственика на дама (жена) такса за озвучаване! За разлика от Generation-0 CryptoKitties, които са създадени от разработчиците, няма ограничение за количеството CryptoKitties, което можете да създадете чрез развъждане!

Когато се роди нов CryptoKitty, те наследяват някои атрибути от родителите си. Интересното е, че разработчиците на CryptoKitty наричат ​​тези „Катрибути“! Мислете за това като за новородено човешко бебе. Те може да вземат черната коса на майка си и кривия нос на баща си.

Бебето обаче може да има и уникални характеристики като наистина големи крака! Това е същото като новородено CryptoKitty и те се генерират произволно! Не забравяйте, колкото по-редки са чертите на новороденото, толкова по-голяма стойност може да има!

И така, сега, когато знаете откъде идват и как се раждат нови, сега ще говоря за пазара на CryptoKitty!

Пазарът CryptoKitty

Спомняте ли си как казах, че CryptoKitties е блокчейн актив? Е, това означава, че можете да ги купувате, търгувате и продавате на открит пазар!

Първо, поколенията-0 котки се считат за най-ценните, тъй като някога ще има само 50 000 от тях. Те първоначално са собственост на разработчиците на платформата, така че когато ги продават, те запазват цялата печалба. Като допълнителна бележка разработчиците също така реализират 3,75% печалба от всяка транзакция от поколение 0, която се случва на пазара.

Както и да е, пазарът е много подобен на eBay, тъй като ще видите дълъг списък с CryptoKitties, които можете да закупите. Валутата, използвана за закупуването им, е Ethereum (ETH). Всяка CryptoKitty ще се цени по различен начин и ще зависи от това колко редки са те.

След като решите да си купите, токенът CryptoKitty автоматично ще бъде изпратен до вашия портфейл ERC-271, така че е наистина лесен за използване. Ако искате да продадете своя CryptoKitty, можете да решите за колко ETH искате да го продадете. След като някой го купи от вас, ETH ще бъде изпратен директно към портфейла ви!

Забележка: Платформата CryptoKitty използва портфейла MetaMask, който ще трябва да инсталирате. Ще обясня това по-подробно за това как да си купя ръководство.

Тъй като има хиляди различни CryptoKitties за продажба, можете да сортирате резултатите от търсенето. Например можете да го сортирате по възраст, номер на поколение или стойност!

Пазарът CryptoKitties постига незабавен успех, откакто стартира през декември 2017 г. През първата седмица се регистрираха над 60 000 души, с общо 5 милиона долара продажби на CryptoKitty! Само една седмица по-късно това се увеличи до 150 000 потребители и продадените CryptoKitties на стойност 15 милиона долара!

Cryptokitties кумулативни продажби

Едно нещо, което трябва да запомните е, че всеки път, когато купувате, продавате, развъждате или търгувате CryptoKitty, ще трябва да платите такса за транзакция на блокчейн Ethereum.

Забележка: Таксите се изискват за завършване на транзакции в блокчейн Ethereum и са известни като GAS. Тези такси плащат на миньорите, които помагат за проверка на транзакциите. Тъй като мрежата става все по-заета, цената на ГАЗ се увеличава. За повече информация как работи блокчейнът Ethereum, вижте моя водач тук!

Тъй като играта ставаше все по-популярна, времето за транзакции се забавяше. За да разрешат този проблем, разработчиците след това решиха да увеличат таксите за GAS, за да се уверят, че хората не трябва да чакат дълги периоди от време, преди да бъде завършена тяхната транзакция CryptoKitty.

Така че сега, след като знаете как работи онлайн пазарът, следващата част от моето ръководство за CryptoKitties ще говори за това как работи генетичният алгоритъм!

Генетичен алгоритъм

Основната технология, която прави всеки CryptoKitty уникален, е функцията за генетичен алгоритъм. Терминологията може да бъде доста трудна за разбиране, така че ще я обясня по много прост начин!

Може би си спомняте как обясних по-рано, че уникалните характеристики на CryptoKittie са подобни на тези на човешката ДНК, която показва информация за това как работи тялото ви. Вашата ДНК решава всичко за вас, като например дали имате права коса, дали сте висока или ниска или какъв цвят на кожата имате!

В света на CryptoKitties, Генетичният алгоритъм определя цвета на фона, изражението на лицето, дали котката има ивици и шарките на козината им!

В човешкото тяло ДНК се състои от много и много различни протеини, които са свързани по определен начин. Генетичният алгоритъм обаче използва числа вместо това! Когато човек се роди със смес 50/50 между майка си и баща, гените на родителите му се смесват.

Когато говорим за генетичния алгоритъм, това се нарича кръстосване. Нека да разгледаме моя пример по-долу.

ДНК на човека Гени на Майко кросоувър с гени на Татко = ДНК на бебето

ДНК на CryptoKitty 01011101 (уникален номер на Дама) кросоувър с 011110010 (уникален номер на Sire) = 010110010 (уникален номер на новородено CryptoKitty)

Криптокитна бинарна ДНК

Както можете да видите в горния пример, числата, използвани за генериране на уникален CryptoKitty, са двоични, което означава, че се използват само 0 и 1. Също така не могат да бъдат еднакви две групи числа, което гарантира, че вашите новородени CryptoKitties са уникални!

Не забравяйте, че въпреки че новата CryptoKitty ще има много подобни характеристики на своите родители, тя също ще има малки разлики. Най-ценното развъждане се извършва от онези, които използват както рядка Дама, така и рядка Сира!

Всички горепосочени кодове се генерират чрез интелигентни договори на Ethereum, което означава, че всичко е автоматизирано. Например, когато решите да развъждате, отделните двоични кодове на Дамата и Сире се изпращат към блокчейна и интелигентният договор връща нов код, който е новороденото Crypto Kitty.

Всеки интелигентен договор на CryptoKitty се хоства от децентрализирано приложение, наречено иначе dApp. Платформата CryptoKitties е един от най-успешните dApps за всички времена и позволява генетичният алгоритъм да бъде преобразуван във визуални обекти, които приличат на сладки котки! По-скоро невероятно, нали?

За по-подробно обяснение как работят интелигентните договори и dApps, вижте моя водач тук!

Така че сега, когато разбирате как работи Генетичният алгоритъм, ще ви дам кратка демонстрация как да започнете с CryptoKitties!

Как се играе на CryptoKitties

Купете малко Ethereum

Преди да започнете с CryptoKitties, ще трябва да закупите малко Ethereum (ETH). Най-лесният начин да направите това е с Coinbase, тъй като можете лесно и бързо да купите някои с помощта на вашата дебитна / кредитна карта или банкова сметка. За да видите ръководството ми за това как да закупите Ethereum с Coinbase, Натисни тук!

Инсталирайте MetaMask

След като сте си купили малко ETH, сега трябва да инсталирате виртуален портфейл, наречен MetaMask. Това е портфейлът, който е съвместим с платформата CryptoKitties и ще ви позволи да купувате, развъждате и продавате котки.

Портфейлът MetaMask е наистина лесен за използване и дори можете да го инсталирате като разширение на Google Chrome! След като настроите MetaMask, прехвърлете вашия ETH в него.

Създайте акаунт в CryptoKitties

 1. Сега, след като имате портфейл MetaMask, финансиран с ETH, можете да посетите уебсайта CryptoKitties и да създадете акаунт. Ето линка!
 2. Първо ще трябва да въведете своя имейл адрес и да изберете псевдоним. Както ще видите на екранната снимка по-долу, вашият адрес на портфейла на MetaMask се вмъква автоматично.

  Адрес на портфейла на метамаска Cryptokitties

 3. Сега ще ви бъдат показани Общите условия на CryptoKitties. Уверете се, че сте ги прочели, преди да щракнете Съгласен!

 4. След това изскачащото поле на MetaMask ще ви помоли да влезете в CryptoKitties. Кликнете върху Впиши се

  Известие за MetaMask

 5. Вече трябва да сте на платформата CryptoKitties, което означава, че успешно сте отворили акаунт!

Как да закупите CryptoKitties

Ако сте изпълнили всички стъпки досега, сега трябва да имате портфейл MetaMask, който се финансира с ETH и да сте на платформата CryptoKitties с регистриран акаунт. Сега е време да отидете и да купите някои CryptoKitties!

 1. В горната част на страницата кликнете върху Пазар

  Пазар на криптокитии

 2. Както ще видите от екранната снимка по-долу, има 140 000 уникални CryptoKitties, от които можете да избирате! Това е много размножаване!

  Криптокитии

 3. Ако щракнете върху Филтър бутон, можете да изберете какъв тип CryptoKitty искате да купите.

  Криптокитни типове

 4. Както ще видите по-долу, най-скъпите CryptoKitty за продажба са на цена 100 000 ETH! От май 2018 г. това си струва 60 милиона долара! Това е извън моя ценови диапазон, така че вместо това ще купя най-евтиния
 5. Харесва ми външният вид на Kitty 702165, който струва 0,002 ETH. Кликнете върху снимката на тази, която искате да купите.

  Криптокитни типове

 6. Сега трябва да кликнете върху оранжевото Купи сега бутон!
 7. Преди да завършите сделката, ще трябва да потвърдите сумата. След като сте доволни, кликнете върху Добре, купи това Кити. Как да закупите cryptokitty
 8. Сега ще се покаже изскачащо поле MetaMask, което ще ви покаже подробности за транзакцията, заедно с таксите за GAS. И накрая, за да завършите вашата сделка, кликнете върху Потвърдете.

  Известие за метамаска за потвърждение на транзакцията

Това е, току-що сте купили своя собствен CryptoKitty! След като блокчейнът Ethereum обработи транзакцията (което не трябва да отнема повече от няколко минути), токенът ще се покаже във вашия портфейл MetaMask!

Как да развъждаме CryptoKitties

Сега, след като знаете как да купувате Crypto Kitties, сега ще ви покажа бързо какво трябва да направите, за да го развъдите!

Важно е да запомните, че само Дамата (майката) може да запази Crypto Kitty, така че ако имате Sire (баща), няма да получите нищо. Някои хора обаче таксуват за тази услуга (известна като такса за Siring), ако имат рядък Sire!

Спомняте ли си как споменах, че монетите от поколение 0 струват най-много, тъй като някога ще има само 50 000 бен? Е, ако дама от поколение-0 се размножава с поколение-0 Sire, тогава тя ще произведе поколение-1 CryptoKitty.

В друг пример, ако дама от поколение-2 се размножава с поколение-4 Sire, тя ще произведе криптокит от поколение-6! Колкото по-ниско е поколението, толкова по-скъпа ще бъде таксата за Siring!

 1. В горната част на екрана кликнете върху Търсене кутия.
 2. Под полето за търсене поставете отметка в квадратчето до Siring.
 3. Понякога можете да намерите Sire, които се радват да се размножават безплатно, което е страхотно! Харесва ми външният вид на Kitty 5144811. Намерете Sire, с който искате да се развъждате, и кликнете върху снимката му.
 4. След това кликнете върху розовото Порода сега бутон

  Размножаване на криптокити

 5. Сега ще трябва да изберете коя от вашите дами искате да развъждате! Кликнете върху Изберете коте за да завършите процеса. След като потвърдите транзакцията, новият токен CryptoKitty ще бъде изпратен до вашия портфейл MetaMask!

  Развъждане на криптокитии

Заключение

Надявам се, че сте се радвали на моето ръководство за Crypto Kitties! Мисля, че е невероятно колко популярна е тази игра за толкова кратко време!

И така, какво мислите за CryptoKitties? Мислите ли, че ще закупите своя CryptoKitty? Ако да, каква котка търсите? Всичко зависи от това колко пари искате да похарчите, предполагам. Generation-0 Dame’s винаги ще бъде най-скъпата, защото винаги трябва да запазите жетона за новороденото!

Ако прочетете моето ръководство от началото до края, трябва също така да разберете как работи генетичният алгоритъм. Наистина е страхотно, че технологията за интелигентни договори работи по същия начин като ДНК!

И накрая, вече трябва да можете сами да използвате платформата Crypto Kitties. Ако сте решили да отидете и да си купите такъв, уведомете ме кой CryptoKitty сте купили. Бих искал да видя как изглежда!

Значи това е. Това е моето ръководство за това как да играя невероятно популярната игра за развъждане на котки, CryptoKitties!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map