Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Дневна търговия с криптовалута: Как да търгувате с криптовалута за ден 101

Ако мислите да напуснете работата си и да станете дневен експерт за търговия с криптовалути? Е, преди да го направите, мисля, че първо трябва да прочетете моето ръководство!

Дневната търговия с криптовалута не е за всеки и има много да се помисли, преди да започнете. Всъщност се изчислява, че почти 95% от целодневните търговци в крайна сметка се провалят.

В моето ръководство „Дневна търговия с криптовалута“ ще ви разкажа всичко, което трябва да знаете. Това ще започне с обяснение точно кой ден е търговията, последвано от нещата, които трябва да имате предвид.

След това, ако все още се интересувате, ще ви покажа как да започнете!

До края на четенето на моето ръководство от началото до края ще имате цялата информация, от която се нуждаете, за да решите дали денят за търговия с криптовалута е подходящ за вас.

И така, какво чакате? Нека започнем, като разберем кой ден е търговията!

Дневна търговия Криптовалута: Какво представлява Дневната търговия?

Когато хората говорят за търговия, те имат предвид покупката и продажбата на актив с цел печалба. Например на реалните фондови борси хората търгуват с всякакви неща. Това може да включва акции и акции като Apple, валути като щатски долари и дори метали като злато и сребро.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Каквото и да се търгува, целта е една и съща. Купете актив и след това го продайте за повече, отколкото сте платили за него! Това е точно същото като търговията с криптовалута.

Има различни видове търговски цели, които обикновено се разделят на краткосрочна и дългосрочна търговия. Това се определя от това колко дълго искате да държите актив, преди да го продадете.

Дневната търговия е много краткосрочна търговия и може да означава задържане на актив само за няколко секунди до няколко часа. Идеята е да продадете актива си преди края на деня, надявайки се да постигнете малка, но бърза печалба.

Нека да разгледаме набързо пример за две сделки за ден на криптовалута.

Пример 1:

  1. Питър купува малко Ripple (XRP), тъй като смята, че цената ще се увеличи през следващите няколко минути, тъй като току-що беше обявено в новините, че голяма американска банка ще го използва за международните си плащания.
  2. Той купува 1000 XRP на цена от 0,80 долара
  3. Тъй като много други хора сега се опитват да го купят, цената се покачва.
  4. 10 минути по-късно цената на XRP вече е 0,816 долара и Питър реши, че иска да продаде, за да спечели бързо.
  5. Петър прави 2% печалба, която възлиза на $ 16 – не е лошо само за няколко минути „работа“!

Пример 2:


  1. Джон купува малко EOS (EOS), тъй като изучава класациите и изглежда, че цената ще продължи да расте.
  2. Той купува 100 EOS на цена от 17 долара.
  3. Цената продължава да се покачва, достигайки $ 24 само за няколко часа, но след това започва да се връща надолу.
  4. Джон продава своя EOS на цена от 21 долара.
  5. Джон реализира печалба от малко над 23%, което възлиза на малко над 391 долара!

Важно е обаче да запомните, че горните две сделки са примери за успешна прогноза. В друг ден цените лесно биха могли да отидат в другата посока, което би означавало, че и Петър, и Джон губят пари.

Основната идея е, че при дневна търговия търсите възможности за бърза печалба. Ако планирате да задържите криптовалута по-дълго, това се нарича дългосрочна търговия.

Забавен факт: Модна дума, която ще чуете много в крипто пространството, е „HODL“. Това е неправилно изписване на думата „задръжте“, тъй като някой веднъж е направил печатна грешка във форум и оттогава тя е останала като тенденция на крипто-общността. Това буквално просто означава да държите монета или жетон дълго време и да се съпротивлявате срещу продажбата му.

Има много различни методи, които хората използват днес, но основните два са базирани на спекулации или анализ на графики.

Спекулацията е, когато търговецът вярва, че цената ще се покачи или понижи поради определено събитие. В горния пример на Питър той закупи Ripple, защото видя положителна новина. Нямаше гаранция, че цената ще се покачи, но той предположи, че това ще се основава на собственото му мнение.

Често използваната стратегия за търговия с криптовалута е анализ на графики. Тук търговците изучават движението на цените на дадена криптовалута и се опитват да отгатнат по какъв начин ще тръгне, въз основа на историческото движение на цените. Когато анализирате графики, можете да видите как се движи цената на всеки няколко секунди, минути или дори часове.

Графика на цените за дневна търговия

Така че сега, след като знаете как работи, следващата част от моето ръководство за „Дневна търговия с криптовалута“ ще разгледа какво трябва да знаете, преди да започнете.

Дневна търговия с криптовалута: Какво трябва да знаете първо

В горния раздел обсъдих накратко кой ден всъщност е търговията с криптовалута и някои от стратегиите за крипто търговия, които хората използват. Този раздел ще говори за умствената страна на търговията, която е може би най-важното нещо, което трябва да се има предвид.

Летливост

Първо, има една основна разлика между дневната търговия с криптовалута и дневната търговия с реални активи. Причината за това е нестабилността. Волатилността е, когато цената на актива се движи нагоре или надолу наистина бързо, което означава, че може да бъде или голям успех за търговеца, или алтернативно голям провал.

Например, ако сте търгували дневни акции на NYSE (Нюйоркската фондова борса), е много малко вероятно цените да се променят толкова много за период от 24 часа. Това е така, защото те са безопасни компании, които работят от дълго време. Разбира се, цените все още се покачват или намаляват, но в сравнение с криптовалутите, това обикновено би било само с малка сума.

От друга страна, цените на криптовалутите са много волатилни. Не е необичайно цената на една монета да се покачва или спада с повече от 10% -50% за един ден. При някои обстоятелства дори повече. Например, през февруари 2018 г., криптовалута, наречена E-Coin, се увеличи с повече от 4000% само за 24 часа, само за да падне направо обратно там, откъдето започна.

Всеки, който е купил монетата в началото на деня, би спечелил много пари, но хората, които са я купили на най-високата цена, биха загубили по-голямата част от инвестицията си.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Приемане на загуби

Примерът с E-Coin е защо е важно да се разбере, че дневната търговия с биткойн и други криптовалути не винаги ще се планира. Трябва да можете да приемате загуби, когато те се случат, тъй като това е част от търговията. Дори и най-успешните търговци в света правят загуби, тъй като е невъзможно винаги да се прави правилната прогноза.

Не забравяйте, че трябва никога опитайте се да “преследвате” загубите си.

Преследването на загуби е актът, при който търговецът претърпява лоша загуба и се опитва да я върне, като поема наистина високи рискове.

Това е една от основните причини, поради която повечето търговци се провалят. Трябва да приемете, че винаги ще имате загуби в даден момент!

Практиката прави перфектни

Преди дори да помислите за депозиране на средства в новата ви сметка за търговия, наистина е важно първо да практикувате. Въпреки че никоя от основните борси за криптовалути не предлага демо сметка, добро място за начало би било Coins2Learn.

Coins2Learn предлага симулатор на търговия, който ви позволява да търгувате с фалшиви пари. Платформата е наистина добра за начинаещи и дори предлага съвети и как да постигнете успех.

Можете да получите достъп до уебсайта им чрез щракнете върху тази връзка!

След като разберете по-добре как работят пазарите, следващата стъпка е да направите истинското нещо. Въпреки че използването на демо симулатор е добро за научаване как работи търговията, това не ви подготвя за реални загуби.

Ето защо е важно да започнете с наистина ниски суми. Всъщност сумите не трябва да са по-големи, отколкото можете да си позволите да загубите. На този етап от вашата ежедневна търговия с криптовалута ще научите за върховете и паденията на пазарите и най-важното ще подобрите своите умения и знания.

Цели

След като разберете как работят пазарите и почувствате, че сте готови да започнете да търгувате с реални пари, сега трябва да си поставите някои цели. Това е наистина важно, тъй като ако планирате да направите това като работа на непълен работен ден или на пълен работен ден, трябва да имате очаквания колко се надявате да спечелите.

Както споменах по-рано, дневните търговци се стремят да постигнат бързи, краткосрочни печалби, които могат да бъдат по-ниски от 1% на сделка. Тези търговци ще имат много големи "банкрол", което означава, че те все още могат да правят добри пари, дори ако процентните печалби са малки.

Забележка: Банкрол е общата сума пари, с която търговията разполага.

Опитните търговци рядко ще рискуват повече от 1% от общия си банрол. Това означава, че ако имате $ 1000 за инвестиране, никога не поставяте повече от $ 10 за всяка сделка. Въпреки че това звучи като малко количество, в дългосрочен план това ще ви предпази от счупване.

Това също ще ви позволи да генерирате стабилен доход, като увеличите общия си банкрол в дългосрочен план.

Спиране на загубите

Друг важен аспект при ежедневната търговия с криптовалута е, че сте си задали стоп загуба. Стоп-загуба е, когато въведете цена, която искате автоматично да излезете от вашата сделка.

Например, ако сте закупили Ethereum на цена от $ 700, можете да си зададете стоп загуба от 10%. Това означава, че ако цената на Ethereum спадне до $ 630, системата автоматично ще продаде вашата инвестиция. Това предпазва от внезапен спад в цената или ако не сте били на компютъра си, направете го сами.

Инструкции как да правите дневна търговия

Можете също така да направите „ограничена поръчка за продажба“, което означава, че вашата сделка може да бъде автоматично затворена, когато монетата ви достигне определена по-висока цена. Ако използвахме горния пример за Ethereum, можете да зададете поръчка за продажба с лимит от 10%, което би означавало, че ако цената достигне $ 770, системата автоматично ще затвори вашата сделка.

Помислете за алтернатива

След като вече знаете за всички неща, които могат да ви попречат да станете успешен дневен търговец, е важно да запомните, че това не е единствената опция. Ако смятате, че няма да имате психическо желание, време или търпение да станете дневен търговец, винаги можете да помислите за дългосрочно инвестиране вместо това.

Дългосрочната търговия е далеч по-малко стресираща, тъй като след като купите монета, можете да я оставите да расте за по-дълъг период от време. Например, ако сте закупили някои монети от Dash в началото на 2017 г., когато те са на стойност около $ 15 всяка и след това изчакате до декември същата година, когато достигнат над $ 1500, бихте спечелили 10 000%!

Това би могло да бъде постигнато, без да се налага да седите на компютъра си цял ден, за да проверите за движение на цените. Можете също да приложите същите техники за търговия, като например задаване на стоп-загуби или пазарни лимитирани поръчки.

Ако обаче сте сигурни, че искате да станете търговец на криптовалута, тогава следващата част от моето ръководство ще ви покаже как да започнете!

Дневна търговия с криптовалута: Как да започнем

Сега, след като знаете какъв ден изисква търговията с криптовалута, както и какво трябва да имате предвид, сега ще ви покажа как да започнете!

Първата стъпка, когато разглеждате как ежедневно да търгувате с криптовалута, ще изисква да намерите добра борса. Криптовалутна борса ще ви позволи да купувате и продавате монети 24 часа на ден. Важно е да помислите с какъв тип криптовалути търсите да се свържете.

Ако търсите дневна търговия на пълен работен ден, тогава си струва да изберете борса, която има много изброени двойки разлики.

Забележка: Сдвояването се отнася до двете монети, които се търгуват. Например, ако вярвате, че цената на Ethereum ще се увеличи спрямо цената на Bitcoin, тогава ще трябва да намерите BTC / ETH сдвояване!

Също така е важно да се намери борса, която има много ликвидност. Това ще гарантира, че винаги можете да се съчетаете с купувач или продавач, в противен случай може да не успеете да приключите сделката си, когато цената пада!

Добро място за начало би било Binance, тъй като те имат на разположение стотици двойки за търговия и те също имат един от най-големите обеми на търговия на пазара. За да научите повече информация за създаване на акаунт в Binance, вижте моя водач тук!

След като сте отворили сметка с борса, е време да депозирате малко средства. Повечето борси за криптовалута не ви позволяват да депозирате с дебитна / кредитна карта или банкова сметка, но някои го правят.

Ако борсата, която искате да използвате, не приема парични депозити в реалния свят, тогава можете първо да отидете в Coinbase, за да купите малко биткойн или Ethereum и след това да ги прехвърлите. За да разберете повече информация за това как да закупите криптовалута в Coinbase с помощта на дебитна / кредитна карта, вижте моя водач тук!

Също така трябва да помислите колко планирате да депозирате. Никога не забравяйте, че криптовалутните пазари са наистина нестабилни, така че винаги има шанс да загубите цялата си инвестиция. Започнете първо с по-малки суми.

След като сте настроени и сте депозирали малко средства, отделете малко време, за да разберете различните функции на търговския екран. Всяка борса ще има диаграма, така че е добре да се научите как да анализирате ценовите движения.

В CryptoPotatoe има наистина добро ръководство за начинаещи, което ви показва как да четете диаграми и след това как да анализирате тенденциите в ценообразуването. Можете да посетите техния безплатен гид тук.

Дневна търговия с Bitstamp

Както ще видите на горната екранна снимка, търговецът разглежда ценовото движение на USD / BTC. Зелените ленти означават, че цената е нараснала, докато червените ленти означават, че цената е спаднала.

Да научите как работят тези инструменти е наистина важно, тъй като ще ви позволи да определите кога има голям шанс монета да се издигне или да падне. Обаче за пореден път няма гаранция, че прогнозата ви ще бъде вярна, така че винаги се уверявайте, че сте готови да излезете от сделка, ако нещата вървят зле!

Заключение

Това е краят на ръководството ми за „Дневна търговия с криптовалута“! Знам, че ви дадох много и много информация, но мисля, че е наистина важно за вас да разберете всички рискове.

Ако сте прочели ръководството ми от началото до края, сега трябва да знаете дали дневната търговия е подходяща за вас, както и как да търгувате с биткойн и как да търгувате с криптовалута като цяло.

Както вероятно сте забелязали, има много стъпки, които трябва да обмислите, преди да започнете търговската си кариера. В действителност ще отнеме много време, преди да можете да търгувате успешно, сякаш правите нещата правилно, ще трябва да изграждате нещата бавно.

Въпреки че загубите никога не са нещо добро, когато ги изпитате в ранните си дни на търговия, това ще ви помогне да се научите да не правите същата грешка отново!

И така, какво мислите за дневна търговия с криптовалута? Това ли е нещо, което ще обмислите, или вместо това предпочитате звука на дългосрочна търговия? Ще трябва да отделите много време, ако ще го направите, но може да си струва, след като спечелите първия си милион!

Просто се уверете, че вие никога инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите и това вие никога преследвайте загубите си.

Сега, след като знаете как да търгувате на ден и как да печелите пари с криптовалута, уведомете ме в раздела за коментари по-долу. Дори ако дневната търговия с криптовалута не е за вас, кажете ми защо!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector