Dogecoin Mining: Как да добивам Dogecoin – Ръководство за начинаещи

Нека предположим, че сте тук днес, защото сте чували много за криптовалути и искате да се включите, нали? Ако сте човек от общността, Копаене на Dogecoin може да е идеалното начало за вас!

Биткойн беше първият през 2009г, и сега има хиляди криптовалути. Тези нови монети (които оперират върху собствената си родна блокчейн) се наричат ​​алткойни или алтернативни монети. Един популярен алткойн е Dogecoin. Може да се купува, продава и търгува, точно както биткойн. Може и да бъде добит!

И така, какво е добив на Dogecoin?

Докато приключите с четенето на това ръководство, ще знаете всичко за как да копая Dogecoin и какво е това. Ще знаете какво хардуер и какво софтуер трябва да започнете. Също така ще знаете дали добивът на Dogecoin е за вас!

Докато Dogecoin копаенето е вълнуващо и всичко това, трябва да знаете това DOGE цената се увеличи с повече от 1000% след няколко дни, така че трябва да го разгледате и като бъдеща монета за възможност!

Забележка: Винаги дръжте DOGE и други криптовалути сигурни портфейли (като Ledger Nano X и Trezor Model T). Също така, ако решите Купува DOGE незабавно, изберете a надежден обмен, като Binance или Kraken.

И така, откъде бихте искали да започнете? Началото? Страхотен избор. Нека да разгледаме набързо как започна Dogecoin.

(Много) кратка история на Dogecoin

През 2013, австралиец на име Джаксън Палмър и американец на име Били Маркус станаха приятели. Станаха приятели, защото и двамата харесваха криптовалути. Те обаче също мислеха, че всичко става твърде сериозно, така че те решиха да създадат свои.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Палмър и Маркус искаха монетата им да бъде по-забавна и по-приятелска от другите крипто монети. Те искаха хора, които обикновено не се интересуват от крипто, да се включат.

Копаене на Dogecoin: Начална страница на Dogecoin.

Решиха да използват популярен мем като техен талисман – а Куче Шиба Ину.

Dogecoin беше стартира на 6 декември, 2013. Оттогава тя стана популярна, защото е игрива и добродушна. Точно като талисмана си!

Dogecoin се превърна всеизвестен за използването му в благотворителни актове и онлайн бакшиши. През 2014г, 50 000 долара на стойност Dogecoin е дарен на отбора на ямайския бобслей, за да могат да отидат на олимпийски игри. Dogecoin също е бил използван за изграждане на кладенци в Кения. Не е ли страхотно!


Потребители на социални платформи – като Reddit – могат да използват Dogecoin, за да се разменят или възнаграждават за публикуване на добро съдържание.

Dogecoin има 27-ми най-голямата пазарна капитализация на която и да е криптовалута.

Забележка: A пазарна капитализация (или пазарна капитализация) е общата стойност на всички монети на пазара.

Така че, Dogecoin е популярен алткойн, известен с това, че е забавен, приятелски настроен и мил. Това е монета с куче! Вече го обичате, нали?

След това искам да поговоря как работи добивът

Разбиране на Crypto Mining Bottom Line

За да разберете копаенето, първо трябва да разберете как работят криптовалутите. Криптовалутите са равностойни цифрови валути. Това означава, че те позволяват прехвърляне на пари от едно лице на друго, без да се използва банка.

Всяка криптовалутна транзакция е записани в огромна цифрова база данни наречен a блокчейн. Базата данни се съхранява на хиляди компютри, наречени възли. Възлите обединяват групи от нови транзакции и ги добавят към блокчейна. Тези групи се наричат ​​блокове.

Всеки блок от транзакции трябва да бъде проверен от всички възли в мрежата, преди да бъде добавен към блокчейна. Ако възлите не проверяват транзакциите, хората могат да се преструват, че имат повече пари, отколкото в действителност (знам, че бих!).

Потвърждаване на транзакции (добив) изисква много компютърна мощ и електричество така че е доста скъпо.

Blockchains нямат платени служители като банки, така че те предлагат награда на потребители, които потвърждават транзакции. Наградата за потвърждаване на нови транзакции е нова криптовалута. Процесът на награждаване с нова валута за потвърждаване на транзакции е това, което наричаме "минен"!

Dogecoin копае мем

Нарича се майнинг, защото е малко като копаене на злато или диаманти. Вместо да копаете с лопата за злато, вие сте копаене с вашия компютър за крипто монети!

Забележка: За повече информация относно технологията на блокчейн, вижте нашата Обяснено на блокчейн ръководство.

Всяка криптовалута има своя собствена блокчейн. Различни начини за добив на нова валута се използват от различни монети, където се предлагат различни награди.

И така, как се копае Dogecoin? Какво е особеното в добива на Dogecoin? Да видим…

Какво е Dogecoin Mining?

Копаене на Dogecoin е процесът на се възнаграждава с нов Dogecoin за проверка на транзакции в блокчейна Dogecoin. Просто, нали? Е, не, не е толкова просто, нищо никога не е!

Майнинг на Dogecoin е като a лотария. За да играете на лотарията, трябва да свършите малко работа. Е, всъщност вашият компютър (или възел) трябва да свърши някаква работа! Тази работа включва потвърждаване и проверка на транзакции, за които говорих в последния раздел.

Закупуване на Dogecoin отнема много по-малко усилия, особено когато използвате Binance или Kraken. Това е времето, когато Dogecoin достигна рекорда си за всички времена и продължава да се увеличава значително в цената. Така че, ако го направите сега, все пак може да се качите на този влак! Цената на Dogecoin се увеличава с повече от 300% процента за един ден, както можете да видите на таблицата по-долу.

Купете Dogecoin: цена на Dogecoin.

Купете Dogecoin на Binance СЕГА!

Много компютри работа по същия блок транзакции в същото време, но единственият може да спечели наградата за нови монети. Тази, която печели новите монети е възелът, който добавя новия блок на транзакциите към стария блок транзакции. Това е завършено с помощта на сложни математически уравнения.

Възелът, който първо решава математическия проблем, печели! След това той може да прикачи новопотвърдения блок от транзакции към останалата част от блокчейна.

Повечето копаене на криптовалути се случват по този начин. въпреки това, Копаенето на Dogecoin се различава от другите монети в няколко важни области. Тези области са:

 • Алгоритъм: Всяка криптовалута има набор от правила за добив на нова валута. Тези правила се наричат ​​алгоритъм за добив или хеширане.
 • Блок време: Това е средната продължителност на времето, необходимо за нов блок от транзакции да бъде проверен и добавен към блокчейна.
 • Трудност: Това е число, което представя колко е трудно да се добива всеки нов блок валута. Можете да използвате номера на трудността, за да разберете колко вероятно е да спечелите лотария за добив. Трудността на копаенето може да се покачи или намали в зависимост от това колко миньори има. Трудността се коригира и от протокола на монетата, за да се гарантира, че времето за блокиране остава същото.
 • Награда: Това е сумата на новата валута, която се присъжда на майнера на всеки нов блок.

Сега, нека сравним как работи добивът на DogeCoin в сравнение с Litecoin и Биткойн

Сравнение на копаене

Litecoin Биткойн Dogecoin
Алгоритъм Скрипт SHA-256 Скрипт
Трудно 6802626.0955 3511060552899.72 2798252.1991
Блок време (След минути) 2.5 10 1
Награда (На блок) 25 12.5 10 000
Награда (На блок в щатски долари) 3 027,35 86 391,63 27.36

Източник: www.coinwarz.com

Биткойн използва SHA-256 да се ръководят копаенето на нова валута, а другите две използват Скрипт. Това е важна разлика, защото Извличането на скриптове се нуждае от много по-малко енергия и е a много по-бързо от SHA-256. Това улеснява добива на миньори с по-малко мощни компютри. Феновете на Litecoin и Dogecoin смятат, че те са по-справедливи от Bitcoin, защото повече хора могат да ги добиват.

Забележка: През 2014 г. Litecoin и Dogecoin обединиха добива. Това означава, че те са позволили да се добиват и двете монети в един и същ процес. Копаенето на Dogecoin сега е свързано с добива на Litecoin. Това е като два различни футболни отбора, които играят домакински мачове на същия стадион!

Майнинг на Dogecoin е много по-бързо отколкото копаенето на Litecoin или Bitcoin. Наградата за блока също е много по-висока!

Не се вълнувайте твърде много (съжалявам!). Dogecoin е все още струва много по-малко от Bitcoin и Litecoin. Наградата от десет хиляди Dogecoin струва по-малко от тридесет щатски долара. Понастоящем награда от 12,5 биткойна струва 86 391,63 щатски долара!

Dogecoin Mining: Как да добивам Dogecoin - Ръководство за начинаещи

Забележка: Числата може да са малко по-различни по времето, когато четете това ръководство.

Това обаче не е толкова лошо, колкото звучи. Трудността на копаенето на Dogecoin е повече от един милион пъти по-малка от трудността на копаенето на Bitcoin. Това означава, че сте много по-вероятно да спечелите блока награда когато копаете Dogecoin.

Сега ви казах за това какво е добивът на Dogecoin и как работи, бихте ли искали да опитате?

Нека да видим какво трябва да направите, за да станете Dogecoin миньор…

Как да добивам Dogecoin

Има два начина за копаене на Dogecoin, соло (от себе си) или в a Копаене на Dogecoin басейн.

Забележка: Доджкойн пул е група потребители, които споделят своята изчислителна мощ, за да увеличат шансовете за победа в надпреварата за потвърждаване на транзакции. Когато един от възлите в пула потвърди транзакция, той разделя по равно възнаграждението между потребителите на пула.

Dogecoin Mining: Solo срещу Pool

Когато копаете като част от Dogecoin пул, трябва плащат такси. Също така, когато пулът добива блок, ще получите само a малка част от общата награда. Въпреки това басейните минават блокове много по-често от соло миньорите. И така, шансът ви да спечелите награда (въпреки че тя е споделена) се увеличава. Това може да ви осигури стабилно ново предлагане на Dogecoin.

Ако решите да добиете самостоятелно, тогава рискувате да чакате дълго време, за да потвърдите транзакция, тъй като има голяма конкуренция. Може да минат седмици или дори месеци, преди да копаете първия си блок! Когато обаче спечелите, цялата награда ще бъде ваша. Няма да се налага да го споделяте или да плащате такси.

Като начинаещ бих препоръчал присъединяване към басейн Dogecoin. По този начин няма да се налага да чакате толкова дълго, за да добиете първия си блок нова валута. Също така ще се почувствате като част от общността и за това се занимава Dogecoin!

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Какво трябва да започнете да копаете Dogecoin

Преди да започнете копаенето на Dogecoin, ще ви трябват няколко основни положения. Те са:

 • Компютър с операционна система Windows, OS X или Linux.
 • Интернет връзка.
 • Кученце Шиба Ину (шегувам се!).

Вие също ще имате нужда някъде, за да запазите Dogecoin, който моите. Не се препоръчва да избирате онлайн портфейли, изберете софтуер или хардуер портфейли вместо това. Те включват Ledger Nano S, Trezor Модел T и Coinbase. Последният вариант е софтуерен портфейл, докато първите два са хардуерни портфейли.

Забележка: Портфейлът е като имейл акаунт. Той има публичен адрес за изпращане / получаване на Dogecoin и частен ключ за достъп до тях. Вашите лични ключове са като паролата на имейла ви. Частните ключове са много важни и трябва да се пазят напълно сигурни.

добив на dogecoin

Има два различни типа; лек портфейл и пълен портфейл. За да копаете Dogecoin, ще ви е необходим пълният портфейл. Нарича се Dogecoin Core.

След като имате портфейл, имате нужда от софтуер и хардуер.

Доджкойн хардуер за хардуер

Можете да копаете Dogecoin с:

 • Процесорът на вашия компютър: Процесорът във вашия компютър вероятно е достатъчно мощен, за да копае Dogecoin. Не се препоръчва обаче. Копаенето може да доведе до прегряване на по-малко мощни компютри, което причинява щети.
 • GPU: Графичните процесори (или графични карти) се използват за подобряване на компютърната графика, но могат да се използват и за добив на Dogecoin. Има много графични процесори, от които можете да избирате, но ето няколко, за да започнете:
 • A Scrypt ASIC Miner: Това е хардуер, предназначен да върши само една работа. Scrypt ASIC миньорите са програмирани да копаят базирани на scrypt валути като Litecoin и Dogecoin. ASIC миньорите са много мощни. Те също са много скъпо, много силен и може да получи много горещо! Ето няколко, които да проверите:
  • Innosilicon A2 Terminator (760 долара)
  • Bitmain Antminer L3 ($ 1649)
  • BW L21 Scrypt Miner (7 700 долара)
  • Софтуер за копаене на Dogecoin

   Независимо дали копаете с ASIC, а GPU или а процесор, ще ви трябва някакъв софтуер, за да го използвате. Трябва да се опитате да използвате софтуера, който работи най-добре с хардуера, който използвате. Ето кратък списък с най-добрия безплатен софтуер за всеки избор на хардуер за добив;

   • ПРОЦЕСОР: Ако просто искате да опитате бърз опит за копаене, използването на процесора на компютъра ви ще работи добре. Единственият софтуер, който бих препоръчал за копаене само с CPU, е CPU miner, който можете да изтеглите безплатно тук.
   • GPU: Ако добивате с графичен процесор, има повече опции за софтуер. Ето няколко, които да проверите;
   • CudaMiner– Работи най-добре с продуктите на Nvidia.
   • CGminer – Работи с повечето хардуери на GPU.
   • EasyMiner– Лесен за ползване, така че е добър за начинаещи.
  • Scrypt ASIC майнер:
   • MultiMiner– Страхотно за копаене на валути, базирани на криптиране като Litecoin и Dogecoin. Може да се използва и за добив на SHA-256 валути като биткойн.
   • CGminer и EasyMiner могат да се използват и с ASIC миньори.
   • Препоръки

    Вие сте начинаещ, така че бъдете прости! Когато за първи път започнете да копаете Dogecoin, бих препоръчал да използвате a GPU като Radeon RX 580 със софтуера EasyMiner. Тогава бих препоръчал да се присъедините към пул за копаене на Dogecoin. Най-добрите пулове за присъединяване са мултивалутни пулове като Multipool или AikaPool.

    Dogecoin Mining: Как да добивам Dogecoin - Ръководство за начинаещи

    Ако искате да копаете Dogecoin, но не искате да инвестирате във всички технологии, има още една възможност …

    Dogecoin Cloud Mining

    Облачният майнинг е майнинг без майнинг! Казано по-просто, наемате компютърна мощност от огромен център за данни срещу месечна или годишна такса. Dogecoin се добива в центъра и след това вашият дял ви се изпраща.

    Всичко, от което се нуждаете за облачно копаене на Dogecoin, е портфейл на Dogecoin. След това изберете пул за облачно копаене, към който да се присъедините. Eobot, Хубав хеш и Genesis Mining всички оферти Облачно копаене, базирано на Scrypt срещу месечна такса.

    Има плюсове и минуси на облачния добив на Dogecoin.

    Плюсовете

    • Това е по-евтино от настройката на собствената минна операция. Освен това около къщата не лежи горещ, шумен хардуер!
    • Като начинаещ няма много технически неща, за които да мислите.
    • Получавате постоянно предлагане на нова валута всеки месец.

    Недостатъците

    • Пуловете за облачно копаене не споделят много информация за себе си и как работят. Може да е трудно да се разбере дали договорът за облачен майнинг е добра стойност за парите.
    • Наемате само компютърно захранване. Ако цената на Dogecoin падне, пак ще трябва да платите същата сума за нещо, което е безполезно.
    • Пуловете на Dogecoin имат фиксирани договори. Светът на крипто може да се промени много бързо. Може да останете с неизгоден договор за две години!
    • Не е забавно да оставите някой друг да извърши копаенето вместо вас!

    Сега знаете за всички различни начини за копаене на Dogecoin, можем да зададем големия въпрос, можете ли да печелите тонове пари, добивайки Dogecoin?

    И така, печеливша ли е копаенето на Dogecoin?

    Краткият отговор е, не наистина. Извличането на Dogecoin няма да ви превърне в крипто милиардер за една нощ. Един Dogecoin си струва 0,05 Щатски долари.

    Ако решите да мина Dogecoin соло, ще бъде трудно да се реализира печалба. Вероятно ще похарчите повече пари за електричество и хардуер, отколкото ще спечелите от добива на Dogecoin. Дори ако изберете басейн Dogecoin или облак, печалбите ви ще бъдат малки.

    Ако търсите по-бърз и лесен начин за печелене на пари, ти трябва мислете за Dogecoin като бъдеща монета за възможност. Тази криптовалута се увеличава с повече от 300% за един ден!

    Dogecoin добив: DOGE ключови показатели.

    КУПЕТЕ Dogecoin моментално!

    Ако обаче мислите, че ви казвам да не копаете Dogecoin, значи сте ГРЕШНИ! Разбира се, мисля, че трябва да копаете Dogecoin, но има просто по-добри начини да печелите пари с DOGE. Един от най-добрите варианти е да започнете да търгувате. Ако решите да направите това, препоръчително е да изберете надеждни крипто борси, като например Binance.

    Уверете се, че не държите криптовалутите си в онлайн портфейл, изберете сигурни портфейли вместо. Такива опции включват Ledger Nano X и Trezor Модел T.

    Но защо? Сериозно…

    Е, трябва да копаете Dogecoin, защото е така забавно и искате да станете част от семейството на Dogecoin. Криптовалутата ще промени света и вие искате да бъдете част от тази промяна, нали? Майнинг Dogecoin е чудесен начин да се включите.

    Dogecoin е монетата, която усмихва лицата на хората. Чрез копаенето на Dogecoin ще поддържате всичко добра работа, която върши общността. Ще научите за копаенето от най-приятелската банда в крипто. И кой знае? След няколко години Dogecoin, който сега добивате, може да струва хиляди или дори милиони! През 2010 г. биткойн беше безполезен. Помислете за това!

    Само вие можете да изберете дали да копаете Dogecoin или не. Вече знаете всичко, което трябва да знаете, за да направите своя избор. Бъдещето е тук. И така, какво ще правиш?

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map