Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Exodus Wallet Review

Днес ще разгледаме един от най-лесните за използване софтуерни портфейли наоколопортфейла Exodus. В този преглед на портфейла на Exodus ще разгледаме да започнете със софтуера, различните монети, които можете да съхранявате в портфейла, функциите за сигурност предлага, и списък на неговите предимства и недостатъци.

В края на ръководството ще знаете как да изтеглите и инсталирате Exodus и как да изпращате и получавате различни криптовалути с помощта на портфейла. Вие също ще знаете как да използвате неговите вградени функции за обмен, как да архивирайте портфейла, и за кои случаи на употреба Изходът е добър и за кои не е толкова добър.

Така че, нека не губим повече време и да преминем към нашия преглед на портфейла Exodus!

Професионалисти

 • Лесен за използване
 • Има поддръжка на клиенти
 • Избор на множество криптовалути
 • Софтуерен портфейл
 • Вградени функции за обмен

Минуси

 • Склонни към проблеми със сигурността
 • Съобщава се, че таксите могат да бъдат доста високи

Преглед на портфейла Exodus: Какво е Exodus?

Портфейлът Exodus е сравнително нов софтуерен портфейл. Създаден е от JP Richardson и Даниел Кастаньоли. По-рано Ричардсън е написал кода за много продукти за криптовалута, а Кастаньоли е работил като дизайнер за огромни компании като Apple, BMW, и Nike.

Изходът е проектиран да бъде а удобен за потребителя, мулти-криптовалутен портфейл. С него можете да използвате много различни крипто активи. По-долу съм изброил монетите, които можете да използвате с него (има много!):

0X (ZRX), Арагон (ANT), Augur (REP), Bancor (BNT), BAT (BAT), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Civic (CVC), Dash (DASH) ), Decred (DCR), District0x (DNT), Edgeless (EDG), EOS (EOS), ETH Classic (ETC), Ethereum (ETH), FirstBlood (1ST), FunFair (FUN), Gnosis (GNO), Golem ( GNT), iExec RLC (RLC), Litecoin (LTC), Matchpool (GUP), Numeraire (NMR), OmiseGo (OMG), SALT (SALT), Status (SNT), WeTrust (TRST), Wings (WINGS)

Можете също да съхранявате всички неподдържани в момента и персонализирани токени ERC-20 използване на портфейла на софтуера Exodus.

Защо е създаден Изход?

Има много софтуерни портфейли вече на разположение. Примери за състезатели са Jaxx, Зелен адрес, и Портфейл за хляб. И така, защо екипът на Exodus искаше да направи още един?

Дизайнерите на Exodus искаха да направят удобен за потребителя портфейл които биха могли да направят всичко основно криптовалута потребителят би искал. Надяваха се, че това ще улесни крипто изживяването за хора, които не са свикнали да използват технологията.

Ако тези начинаещи имат приятно преживяване с използването на крипто, по-вероятно е да го препоръчат на своите приятели. Ето как се случва широкото приемане – това е очевидно и от четенето на потребителски рецензии за портфейла Exodus!

Exodus Wallet Review

По тази причина екипът на Exodus включва лесен за четене раздел от портфолио за да организирате активите и да проверите стойността им спрямо различни фиат валути. Те също включват вградена функция за търговия. Това позволява на потребителите да сменят една валута с друга. Освен това екипът на Exodus печели пари оттогава самият софтуер е безплатен за използване.

Забележка: Валутите на Fiat се отнасят до валути, издадени от централната банка. Примери за това включват щатския долар, еврото и спечелената корейска валута.

Сравнете Exodus рамо до рамо с други


Знаеше ли?

Сравнете Exodus рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Какво прави портфейла Exodus различен?

Нека бързо прегледаме основните неща, които карат Exodus да се откроява от тълпата портфейли за криптовалута, които в момента са достъпни за използване.

Дизайн

Екипът отзад портфейла Exodus е работил усилено, за да създаде софтуер, който е възможно най-лесен за използване. Потребителският интерфейс (битът, който можете да видите!) Е чисти и има функции, които основните потребители вероятно ще искат да използват. Това включва функциите за изпращане и получаване на всеки актив, пълен изглед на портфолиото, функцията за търговия, и архивиране / възстановяване настроики.

Преглед на портфейла Exodus: дизайн.

Дизайнът беше ясно много важно към създателите на портфейла на Exodus Bitcoin. В менюто с опции можете да промените външния вид на софтуера. Има множество теми да избера от. Никой от тях обаче не е твърде луд и всички придават на софтуера професионален вид.

Можете също промяна на цвета на фона на портфейла. Тази опция е доста забавна, тъй като можете да избирате само различни нюанси на тъмно синьо, тъмно лилаво и черно.

поддържа

Множество потребителски отзиви за портфейли Exodus ще ви кажат, че това нещо, което липсва на повечето портфейли и криптовалутни услуги добра поддръжка на клиенти. Тъй като повечето портфейли са отворен код и безплатно, те не могат да предложат поддръжка, просто защото ще трябва да плащат на хората, за да отговорят на въпросите на клиента.

Изходът обаче е различен.

Те правят пари от начисляване на такси за сделки, направени с вградената борса. Това означава, че могат да предложат подходяща поддръжка по имейл.

Exodus Wallet Review

Лично не съм използвал поддръжката на клиенти в Exodus. Интернет обаче е пълен с истории на хората за използването му. Те са предимно много положително, и звучи като Exodus вършат чудесна работа, за да поддържат клиентите си доволни.

В допълнение към поддръжката на клиенти, клиентите на Exodus могат да разгледат над 100 статии на уебсайта. Това напълно обяснява характеристиките на портфейла. Те също така разполагат с информация за таксите и съвети за потребители с проблеми. Много статии също имат видеоклипове. Те ви показват как да използвате функциите на портфейла.

Търговия

Портфейлът Exodus има вградена функция за търговия. Това се осигурява от платформата за обмен Shapeshift. Това прави размяната на една валута с друга много бърза и лесна. Може да не предлага толкова ниски цени, каквито ще намерите на борси като CoinBase и Bittrex, но е чудесно за непрофесионални търговци, които искат да закупят различни крипто.

Безопасен ли е за използване Exodus?

Нито един преглед на портфейла на Exodus няма да бъде пълен, без да се гледа сигурността на софтуера. Exodus ви предоставя относително безопасен портфейл за криптовалута за ежедневна употреба. Тъй като е така онлайн портфейл, никога няма да бъде толкова сигурно, колкото оставянето на цифрова валута хладилен склад (като хартиен портфейл).

Липсват и някои функции, които го правят по-малко сигурен от други, по-сложни софтуерни портфейли. Преди да ги разгледаме обаче, нека поговорим за това някои от функциите за безопасност, които Exodus има.

Функции за архивиране

Ако устройството, на което се съхранява портфейла на Exodus Bitcoin (вашият компютър) е загубено, откраднато или повредено, все още можете да получите достъп до вашата криптовалута. Exodus предлага на своите потребители два начина за възстановяване на портфейлите им.

Първият е да се използва стандартна парола с 12 думи. Това ви се дава при първото създаване на акаунт. Много е важно да запазите тази парола сигурно. Запишете го и го приберете в сейф. Ако го загубите и компютърът ви се счупи, няма да имате достъп до криптовалутата си.

Преглед на портфейла Exodus: архивиране и възстановяване.

Друга полезна функция за архивиране е опцията за възстановяване на имейл. Когато създадете акаунт, ще ви бъде изпратен имейл с прикачена резервна връзка. Кликването върху това ще възстанови акаунта ви. Трябва само да въведете паролата си и ще се съберете отново със скъпоценната си крипто!

Недостатъци в сигурността

Горните функции улесняват възстановяването на портфейла ви, но не предлагат такива защита на високо ниво срещу хакери и злонамерен софтуер. С още няколко допълнителни функции, портфейлът Exodus може да предложи много по-добра сигурност. С течение на времето обаче тези функции със сигурност могат да бъдат добавени.

Изход не предлага двуфакторно удостоверяване. Това улеснява използването на хакерите кейлогър да проникне в портфейл. Всичко, което защитава портфейла, е само една парола. Веднъж влязъл, хакер има достъп до криптовалутите, съхранявани там.

Забележка: Keylogger е част от злонамерен софтуер, който записва клавишите, натиснати на клавиатурата. Те се използват за намиране на имейл адреси и пароли.

Преглед на портфейла Exodus: използване на портфейла Exodus.

Друга характеристика, която липсва на портфейла на Exodus, са адресите с много подписи. Идеята зад адрес с много подписи е като двуфакторно удостоверяване. Дава друг слой от сигурност към портфейл. С портфейла с много подписи вие избирате колко устройства да казват на мрежата, че е добре да изпращате пари, преди да бъде изпратено. Примери за това са потвърждение по имейл или текстово съобщение.

Често има портфейл с много подписи на лаптоп и мобилен телефон. И двете устройства трябва да потвърдят транзакция, преди тя да бъде излъчена в мрежата. Това значително затруднява хакерите да крадат средства, защото трябва достъп до две устройства вместо едно.

Това се дължи на тези два недостатъка в сигурността Самите Exodus не препоръчват да съхраняват големи количества криптовалута на своя софтуер. Портфейлът Exodus е много по-подходящ за използване като ежедневен портфейл. Сравнете го с вашия портфейл от реалния живот. Нали не се разхождате из града с спестяванията си от живота в портфейла си?

Как се сравнява сигурността на Exodus ’с други портфейли?

Продължавайки този преглед на портфейла на Exodus, нека да разгледаме как е аспектът на сигурността на портфейла Exodus сравнява с някои други портфейли там.

VS уеб портфейл

Портфейлът Exodus е много по-сигурно отколкото уеб портфейл. Уеб портфейли, като тези, намерени на борсите (като Coinbase), са най-лесно да загубите средства от. Те имат рискове за сигурността, каквито нямат други портфейли. Те включват риска от централните сървъри на борсата са хакнати, или риска на самата компания фалира.

Таблица: Функциите за сигурност на Coinbase Wallet и Exodus

Заради тези причини, уеб портфейлите не са подходящи за съхранение на криптовалута. Ако сте активен търговец, ще трябва да поемете риска. Това е така, защото търговията изисква вашите монети да бъдат достъпни в кратки срокове, така че можете да се възползвате от движенията в цената на определени криптовалути. За всички останали просто не си струва да съхранявате средства в услуга за уеб портфейл.

VS хартиени или хардуерни портфейли

Портфейлът Exodus е много по-малко сигурно отколкото и двете хартиен или хардуерен портфейл. Нито едно от тях не е винаги свързано с интернет, както повечето софтуерни портфейли. Това намалява шансовете да бъдат хакнати. Ако вашият софтуерен портфейл е на компютър, който използвате всеки ден, шансовете за вас изтегляне на зловреден софтуер или кейлогъри са много по-високи.

Преглед на портфейла Exodus: Exodus и Trezor.

Ако искате да съхранявате криптовалутата си за дълъг период от време, хартиени или хардуерни портфейли са най-добрият вариант. Портфейли като портфейла Exodus са чудесни за хора, които редовно използват малки количества криптовалута. Те също са добри, ако искате да замените една криптовалута с друга.

Как да създадете и използвате портфейл Exodus?

След това, в този преглед на портфейла на Exodus, ще ви покажа как да получите собствен портфейл. Наистина е лесно да настроите и започнете да използвате Exodus, затова описах стъпките за вас по-долу.

1. Изтеглете портфейла от официалния уебсайт. Пази се от фишинг (фалшив) уебсайтове. Проверете сертификата за сигурност на сайта, който посещавате, като погледнете зеления текст до адреса на уебсайта. Трябва да пише „сигурно“ или името на компанията.

Преглед на портфейла Exodus: Изход в уеб браузъра.

2. След като изтеглите софтуера, следвайте инструкциите на екрана, за да го инсталирате.

3. Когато е инсталиран, отворете портфейла си и след това щракнете върху „портфейл”В раздела отляво на екрана.

Преглед на портфейла Exodus: Портфейлът Exodus.

4. Кликнете върху криптовалутата, която искате да добавите към Exodus. След това кликнете върху „получавам”.

5. Ще ви бъде показан адрес и QR код. Това е вашият публичен адрес в портфейла и е това, което давате на някой, който иска да ви изпрати малко крипто. Можете също да използвате това, за да изпратите крипто от друг ваш портфейл към вашия портфейл Exodus. Ако изпращате крипто от друго устройство, което има QR код скенер, можете да използвате QR кода, за да получите адреса.

Преглед на портфейла Exodus: Вашият адрес в Ethereum.

Забележка: Уебсайтовете с фишинг са сайтове, създадени да изглеждат като популярни уебсайтове. Те са направени от измамници, за да откраднат информация като данни за вход. След това се използва за кражба на средства от действителната услуга, до която жертвата се е опитвала да получи достъп.

Изпращане на криптовалута с помощта на Изход

За да използвате портфейла си Exodus за изпращане на криптовалута, следвайте стъпките по-долу. Не се притеснявайте, много е лесно – наистина дори не се нуждаете от никакви потребителски отзиви за портфейла на Exodus, за да ви помогнат!

1. Щракнете върху „портфейл”В левия панел.

2. Изберете криптовалутата, която искате да изпратите.

3. Щракнете върху „изпрати”В центъра на прозореца.

4. Ще ви бъде дадена възможност да сканирате QR код с помощта на камерата на вашето устройство или да въведете адрес.

Преглед на портфейла Exodus: изпращане на ETH на адрес.

5. Сканирайте QR или въведете адреса на получателя в раздела с надпис „изпрати на … адрес“.

6. Въведете сумата, която искате да изпратите.

7. Щракнете върху „изпрати”.

Забележка: В портфейла Exodus всяка мрежова такса се изработва автоматично за вас. Това е чудесно за основни потребители. Таксите обаче често са много по-големи, отколкото е необходимо. Таксите за портфейл Exodus са настроени да прехвърлят възможно най-бързо, а не възможно най-евтино.

Използване на борсата

Подобно на други функции на портфейла Exodus, обменът е много лесен за използване. Просто следвайте стъпките по-долу. Предполагам, че за начало вече сте добавили пари към сметката си.

1. Щракнете върху „обмен”В панела отляво на прозореца.

Преглед на портфейла Exodus: възхитителен Bitcoin и Ethereum.

2. Вляво ще изберете криптовалутата, която разменяте. Вдясно избирате криптовалутата, която искате да получите.

4. Щракнете върху лявата опция. Ще каже „Биткойн” по подразбиране. Променете го на валутата, която искате да замените.

5. Повторете това за дясната опция. Това ще бъде валутата, която получавате.

6. В долната част на страницата ще видите текущия обменен курс между двата актива, които сте избрали. Може да се каже нещо като: „1 BTC = 12.6092 ETH“. Това означава, че за всеки биткойн, който сменяте, ще получите малко над 12 Ether обратно в портфейла си.

7. Когато сте проверили дали сте въвели правилно всички данни, щракнете върху бутона за обмен. Трябва да получите новия си крипто актив скоро след това.

Как да добавите персонализирани токени към портфейла на Exodus?

Можете да използвате вашия адрес на Ethereum за съхранение Токени ERC20 дори да не са изброени в Изход. Етер портфейлите и всички токени ERC20 споделят един и същ адрес. Готино, а?

Лесно е да добавите неподдържани и персонализирани ERC20 маркери към Exodus.

 1. Просто намерете адреса си в Ethereum, като следвате горните стъпки за получаване на криптовалути.
 2. След това изпратете маркера от портфейла, в който се съхранява (обикновено MyEtherWallet, особено ако сте създали персонализиран токен) към вашия адрес на Ethereum Exodus.

Свършен!

Тъй като обаче не се поддържат от Изход, те няма да се показват както другите монети. Така че, за да проверите дали са пристигнали, трябва въведете вашия публичен адрес на Ethereum в Изследовател на блокчейн Ethereum.

За да изпратите тези жетони обратно от портфейла на Exodus, е малко по-трудно. Не се притеснявайте – ще ви разкажа стъпка по стъпка!

1. Влезте в менюто за помощ от левия панел.

2. Превъртете надолу до дъното и кликнете върху „показване на менюто за програмисти“.

3. След това в горната част на екрана ще се появят още опции.

4. Щракнете върху „разработчик” и “активи“, тогава “Ethereum”.

5. След това щракнете върху „експортиране на частен ключ”. Появява се изскачащо поле, което ви казва къде е бил експортиран частният ключ (обикновено на работния плот на вашия компютър).

6. Отворете този файл. Маркирайте и копирайте частния ключ.

7. Посетете “MyEtherWalletИ щракнете върху „изпращане на етер и жетони”.

8. Щракнете върху „частен ключ“И поставете личния си ключ в полето.

9. След това ще можете да видите вътре в портфейла си.

10. Използвайки опциите за изпращане на MyEtherWallet, изпращайте вашите персонализирани токени по същия начин, както бихте направили с всеки друг портфейл.

Предимства и недостатъци на портфейла Exodus

След това в този преглед на Exodus Wallet ще разгледам предимствата и недостатъците на използването на софтуера. Нека започнем с добрите неща, преди да преминем към не толкова добрите.

Предимства

 • Лесен за използване. Портфейлът Exodus е един от най-много удобен за потребителя портфейли, които някога съм виждал.
 • Поддържа множество валути. Съхранението на всичките ви активи на едно място го прави лесно да търгувате и харчите.
 • Вградени функции за търговия и портфейл. Размяна на валути и проследяването на печалбите или загубите е много лесно при Изход.
 • Автоматично регулиране на таксата. Начинаещите в криптовалута може да не са сигурни в определянето на правилните мрежови такси за транзакции. Изход се грижи за това за тях.
 • Страхотна подкрепа. Това е рядко при продуктите с криптовалута.
 • Софтуерен портфейл. По-сигурен от уеб портфейла. Изходът е идеален за малки покупки и ежедневни разходи.

Недостатъци

 • Като софтуерен портфейл, портфейлът Exodus може да бъде хакнат. Възможно е да загубите средства, ако устройството ви се зарази със злонамерен софтуер или кейлогъри.
 • Ограничени функции за сигурност. С не двуфакторно удостоверяване или поддръжка на много подписи, трябва да избягвате да оставяте големи суми пари в портфейла на Exodus.

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Заключение

Портфейлът Exodus е чудесно за хора, които са ново за криптовалутното пространство. Това е един от най-лесните за използване портфейли, които съм виждал, и не обърква потребителите си със сложни допълнителни опции. Всички функции на портфейла са много лесни за използване с малко възможности за грешка – това се повтаря и от потребителските прегледи на портфейла Exodus.

Обичам портфейла на Exodus опции за поддръжка на клиенти и факта, че портфейлът ви позволява използвайте множество криптовалути. Вграденият достъп до обменът Shapeshift е чудесно и за тези, които искат да опитат да търгуват, но не искат да рискуват да оставят средства нататък Bittrex, Кракен, или подобна централизирана услуга.

Таблица: Ledger Nano X и портфейлът Exodus

Въпреки че има няколко недостатъка на портфейла Exodus, това не би трябвало да е проблем за повечето хора, които планират да използват портфейла за малък, ежедневни транзакции. Ако обаче търсите да търгувате с огромни количества криптовалути, най-добре е да отделите време и да разгледате Изхода малко по-отблизо.

Ако се интересувате да научите повече за други портфейли за криптовалута, не се колебайте да разгледате нашето ръководство как да изберем най-добрия портфейл за криптовалута.

И така, това е нашият преглед на портфейла Exodus. Сега, след като разбрахте малко по-добре софтуера, какво мислите? Ще го използвате ли за ежедневните си крипто разходи?

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector