Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Инвестиране в биткойн: Всичко, което трябва да знаете, за да купите това Lambo

инвестиране в биткойн - официално лого

Биткойн, първата криптовалута някога, е пусната през 2009 г. Сатоши Накамото създава и стартира феномена на блокчейн. Blockchain остана под радара в продължение на години, но сега е една от най-актуалните теми в интернет. Всички са любопитни към крипто, но малцина разбират какво е и как работи. Ако някога сте се питали „Трябва ли да инвестирам в биткойн?“, Първо трябва да помислите добре. Инвестирането в биткойн е нестабилна, но и печеливша дейност. Ако е направено правилно, т.е..

Да го направиш правилно е трудната част.

Истината е, че крипто сцената е нова и никой не знае как точно работят нейните пазари. Инвеститорите в акции могат да черпят опит и ноу-хау от десетилетия, дори векове.

Няма нищо подобно, ако искате да направите биткойн инвестиция. Потенциалното изплащане, ако инвестирате в биткойн и успеете, е огромно, така че си струва поне да го обмислите.

В този урок ще ви кажем какво трябва да знаете, за да започнете да инвестирате в биткойни или да решим дали изобщо е за вас.

Сатоши Накамото – загадъчен разработчик на биткойни

Биткойн е блокчейнът и съответната криптовалута. Целта му е да освободи човечеството от банките и други традиционни финансови институции.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Биткойн се опитва да направи това, като позволява на хората да търгуват с биткойни и да плащат за неща анонимно.

Този основополагащ принцип оцеля през времето, защото все още не знаем кой е Сатоши Накамото. Не и поради липсата на опит да се разбере от журналисти и ентусиасти на биткойни.

Сатоши Накамото може дори да не е един човек.

История на биткойните

Официалният рожден ден на блокчейна на Биткойн може да бъде 3 януари 2009 г. Това е денят, когато Сатоши Накамото добива първия блок Биткойн, стартирайки финансовата революция, която има потенциала да промени света.

Отне известно време, докато Биткойн наистина започна да оказва своето въздействие.


Дълго време след старта биткойните изобщо не бяха ценни. Един човек похарчи 10 000 биткойни, за да си купи няколко пици.

инвестирайте в биткойн - диаграмаВ началото хората използваха биткойни, за да плащат за стоки на черния пазар на уебсайтове като Silk Road. С нарастването на цената им все повече хора се интересуваха да ги търгуват като инвестиция.

През 2013 г. блокчейнът на Биткойн имаше първата страхотна година. Цената започна от 13,30 долара за биткойн и се повиши до 770 долара през цялата година.

На 17 декември 2017 г. цената на биткойните достигна рекордното си ниво от 19 666 долара. Когато Китай забрани търговията с биткойни, той претърпя огромен спад и никога не се възстанови.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Как работят биткойните?

поверителност

Всички знаят, че поверителността ви при прехвърляне на биткойни е абсолютна. Но защо е така?

Не използвате истинското си име за прехвърляне на биткойни. Вместо това имате уникален адрес. Адресът ви се състои от цифри и букви, главни и малки.

Лесно и бързо е да създадете своя уникален биткойн адрес. Избирате случаен частен ключ и го шифровате с едно щракване на бутон, използвайки голямо разнообразие от безплатни инструменти.

Можете да направите този адрес публичен. Почти е невъзможно обратното проектиране на вашия частен ключ. Защо? Той е силно криптиран.

Биткойн блокчейн

Цялата биткойн система зависи от нейната блокчейн. Но какво е това? Биткойн блокчейнът е публична книга на всички транзакции, направени с помощта на биткойни.

Всеки компютър, работещ със софтуера за биткойн, съхранява своето копие на пълния запис на транзакциите, записани в блокове. С влизането на транзакциите системата създава нов блок.

Това става малко сложно, така че търпете с нас.

За да поддържа блокчейна актуален и защитен, някой трябва да извърши поддържаща работа. Това правят биткойн миньорите.

С навлизането на нови транзакции майньорите проверяват дали подателят има достатъчно средства и след това записват транзакцията в регистъра. Блокът на счетоводната книга обаче не е неограничен.

Когато блокът достигне капацитета си, системата създава нов блок. Шифрованият запис на всички транзакции от началото на блокчейна се съхранява в този нов блок заедно с входящите нови транзакции. След това актуализираната книга се разпространява на всички в блокчейна.

Майньорите не правят тази услуга безплатно. Записите на блокчейн са криптирани с помощта на невероятно трудни алгоритми за хеширане. Първият майнер, който успешно осигури предишния блок, получава компенсация в биткойни.

Масивният пропада

Светът на биткойните е пълен с истории за умопомрачителен успех и смазващ провал. Ако търсите Ламбо, като инвестирате в биткойн, трябва да избягвате да повтаряте тези грешки.

Истории като Джеймс Хауелс са истинска предупредителна история. Хауелс е уелсец, който започна да се занимава с биткойни през 2009 г., когато не струваше нищо.

По-късно той изхвърли компютъра с всички биткойни и загуби данните. Това щеше да го направи богат през 2017 г., когато цената на биткойните преминаваше през покрива.

Ако имате нещо общо с биткойните на вашия твърд диск – защитете го. Никога не можете да разберете дали в бъдеще ще си струва цяло състояние.

Различните борси за криптовалута, участващи в прането на пари, е още една опасност.

Има няколко случая на хора, които губят съдбата си, защото държат запасите си на монети на лоши уебсайтове. Вашите биткойни могат просто да бъдат откраднати или собствениците да бъдат арестувани, а монетите ви конфискувани от властите.

Какво е инвестирането?

Докато този урок е за инвестиране в биткойн, трябва да знаете и старите училищни принципи на фондовата борса.

Какво е краткосрочното инвестиране в биткойн?

В бизнес жаргон краткосрочната инвестиция е инвестиция, която се очаква да се проведе за по-малко от 12 месеца.

Много може да се случи за една година в традиционните финанси. Криптовалутите са още по-нестабилни.

На 1 януари 2017 г. биткойн струва $ 998, достига 19 666 долара към края на същата година и след това падна до $ 5 920 скоро след забраната за търговия с биткойни в Китай.

Краткосрочното инвестиране в биткойн включва изкупуване на биткойни, когато цената им достигне ниска точка и след това задържане върху нея, изчакване на цената да се покачи достатъчно, за да се побере във вашата инвестиционна стратегия.

Когато цената е достатъчно висока, продавате биткойните и прибирате печалбите. Използвате тези пари, за да купите повече биткойни или друга криптовалута, за да обърнете (продадете), когато моментът е подходящ.

Търговията с криптовалута може да бъде изключително печеливша дейност, тъй като пазарът е нестабилен. Това означава, че промените в цената на монетите са бързи и значителни.

Не всичко е слънце и Ламбос. Трябва да знаете много за пазара на криптовалути. Също така, трябва да следвате всяка крипто новина религиозно. Трябва да можете да предвидите как съответните новини ще повлияят на цената на биткойн.

Какво е дългосрочно инвестиране в биткойн?

Инвестирането в биткойн в дългосрочен план би било подобно, но и различно.

Трябва да задържите биткойните повече от година, преди да продадете, за да се отчете като дългосрочна биткойн инвестиция. Все пак трябва да следите новините, за да инвестирате в биткойн в дългосрочен план. Не е необходимо да го правите твърде много, поне след като вземете решение по въпроса „Трябва ли да инвестирам в биткойн?“ на първо място.

Когато инвестирате в биткойн в дългосрочен план, вие се интересувате само в дългосрочен план. Години и десетилетия вместо часове и дни.

След като инвестирате в биткойни дългосрочно, не е нужно да седите на компютъра си, проследявайки цената. Така или иначе няма да продавате, така че какъв е смисълът?

HODL е жаргонен термин и мем, което означава, че държите на биткойните си, независимо какво се случва. Като дългосрочен инвеститор в биткойн, това правите.

Какъв е животът на биткойн инвеститор? За мен ли е?

Въпреки че този раздел може да изглежда малко неуместен, той е един от най-важните в този урок. Инвестирането в биткойни може да изглежда забавно, може да изглежда като чудесен начин за печелене на пари, може дори да изглежда секси.

Не е.

Инвестирането в биткойн е трудно, трудно е, рисковано. В крайна сметка можете да си купите розово Lambo, ако го направите правилно. Можете да се сринете и да изгорите, като загубите всичко, ако не сте внимателни.

Ако възнамерявате да инвестирате в биткойн за обръщане, пригответе се да седите на компютъра си с часове. Ще проследявате минутни промени в цените и ще изчислите дали е добра идея да продадете биткойна си веднага.

След това ще търсите в Интернет всяка новина, която би могла да повлияе на вашите решения & ще трябва да вземе правилни и незабавни решения с тежки последици.

Трудно е да се направи.

За да бъдете страхотни в това, да знаете всичко, което трябва да знаете за биткойните, не е достатъчно.

Трябва също така да имате определена личност. Когато започнете да инвестирате в биткойн, залагате на изход, благоприятен за вас.

Страхотните покер играчи биха направили добри кандидати да инвестират в биткойн. Ако са имали необходимите знания, т.е..

И двете дейности изискват пренебрегване на парите. Нуждаете се от възможността да се откажете от реалната парична стойност на вашите решения.

Залагането на $ 5000 на Insight Straight Draw на търна (залагате, че ще получите 1 от 4 карти, шанс от 8% в този момент в ръката) е подобно на изразходването на $ 5000 за биткойн, докато цената му спада.

Но това правят търговците на биткойни всеки ден. Няма място за колебание, нерви или емоции. Това е труден, но изключително печеливш живот, когато се направи добре.

Дългосрочното инвестиране в биткойн може да бъде много по-спокойно, ако решите да го направите. Не се интересувате от обръщане на биткойни всеки ден. Не е нужно да седите на компютъра си цял ден.

Това не означава, че не е толкова опасно.

След като решите, че инвестирането в биткойн е нещо, което бихте искали да направите след дни и седмици на внимателно проучване, вземете сума пари, която не бихте пропуснали, ако бъдете изгубени, завършете четенето на тази статия и купете малко биткойни. Не губете данните за вашия акаунт!

Никога не теглете заем, за да инвестирате в биткойн, защото това е чудесен начин да съсипете живота си. Инвестицията в биткойн е най-добре да се направи с допълнителните пари, които можете да загубите.

Трябва да вземете предвид парите, които сте използвали за закупуване на биткойн, загубени за вас от този момент нататък. Поне за една година.

Ако вече не смятате парите, с които сте направили инвестиция в биткойн, вашите, ще бъдете по-малко склонни да обсебвате колебанията в цените на биткойн.

Правейки това, ще бъдете много по-малко склонни да продавате паниката си, когато цената спадне с 50% или нещо подобно. Това е само пазарът на биткойни. Нещото е нестабилно като … измама.

Проверете обаче каква е инвестицията ви от време на време. Може би е чудесна идея да осребрите частта от печалбата на вашата инвестиция, за да се предпазите от загуба на всичко, което сте похарчили, в случай че пазарът се срине.

Така че, погледнете се упорито и попитайте: „Трябва ли да инвестирам в биткойн?“

Знания и умения срещу червата и късмета

Можете да спечелите огромни суми, като инвестирате в биткойн. Както внимателният, така и гъвкавият подход могат да ви отведат там. Правенето на първия ви милион заради смел ход, който се оказа във ваша полза, би направило по-добра история, отколкото усърдна работа от години.

Но.

Не препоръчваме да преследвате бързи пари. Пазарът на криптовалута сам по себе си е променлив; няма причина да се добавя към проблема, като се правят смели движения.

Ако искате да купите това Lambo, като инвестирате в биткойни, започнете с малко. Определете сумата, която можете да загубите, купете малка част от биткойн и седнете върху него за известно време.

След като научите повече, опитайте да обърнете суми, които няма да пропуснете, вижте как работи цялото нещо.

Когато имате знания и умения, ще дойде време за вътрешности и късмет. Колкото по-добър си, толкова по-добър ще станеш.

Аз ще го направя! Какво да правя сега?

Добре, нека направим това!

Какво трябва да започна?

Първата стъпка да започнете да инвестирате в биткойн е да имате място за съхранение на плячката си.

Криптовалутни портфейли

Биткойните се съхраняват в портфейли. Има няколко вида от тях:

  • Електронна
  • Подвижен
  • Хардуер
  • Хартия

Най-сигурният начин за съхранение на вашите биткойни е в горната част на линейния хардуерен портфейл.

Хардуерните портфейли са малки устройства с големината на палеца.

Когато биткойните трябва да бъдат прехвърлени, те се свързват с интернет, но обикновено са офлайн, което означава, че обикновено не могат да бъдат хакнати. Ledger Nano S е любим пример за хардуерен портфейл за криптовалута.

Проблемът с хардуерните портфейли е, че те могат да бъдат откраднати или загубени. Ако решите да използвате тази опция, съхранявайте я на най-сигурното място, което можете да намерите!

Най-непробиваемият начин за съхранение на биткойни е хартиеният портфейл. Иронично, нали? Разбира се, хартията е много лесно да се загуби и тя изгаря. От друга страна, това е лесно да се получи; просто въвеждате личния си ключ, публичния адрес и го разпечатвате.

Другите две опции разчитат на мерките за сигурност на трети страни, което ги прави по-податливи на хакерство. Те обаче са много по-удобни.

Ако сте сериозни по отношение на сигурността и трябва да сте, ако искате това Lambo, вземете добър хардуерен портфейл и почивайте по-лесно. Просто го пазете на сигурно място!

Борси

Добре, вие знаете къде да съхранявате вашите биткойни. Сега е време да си вземете.

Най-лесният начин да закупите биткойни е да използвате доверен уебсайт за обмен като coinbase.com или друг, ако ви се струва надежден. Уверете се, че сте го проучили правилно, проверете обратната връзка на Reddit, потърсете го в Google. Винаги е по-добре да бъдете скептични, отколкото да бъдете измамени.

Имайте предвид, че повечето борси за биткойни не поддържат кредитни карти поради функцията за връщане на такси, която имат.

Уебсайтовете на Exchange се притесняват, че след издаване на биткойните ще изпратите искане за обратно изплащане. Би било почти невъзможно да се каже кой лъже в тази ситуация. Записите на блокчейн са предназначени да скрият истинската самоличност на хората, извършващи транзакциите.

След като закупите желания брой биткойни (или 0,00014-та част от биткойн, това също е добре, най-малката сума, която можете да закупите, е 1 сатоши или 0,00000001 биткойн), прехвърлете я в портфейла си и забравете за известно време, освен ако не искам да пробвам да обърна.

В такъв случай, лейди късмет да ви се усмихне?

Ламбо, идвам?

инвестиране в биткойн - класация за криптовалути

Добре, вие знаете какво трябва да започнете да инвестирате в биткойн, но остава въпрос: как да инвестирате в биткойн като цяло?

Първо, трябва да проверите цените и актуалните мисли за биткойн инвестициите в Интернет. Въпреки че тази статия е добра отправна точка, за да ви помогне да решите дали искате да започнете да инвестирате, крипто пазарът се променя бързо.

След това трябва да вземете хардуерен портфейл и да отворите акаунт на борса, която изглежда най-добре за вас. След това решете как да инвестирате в биткойн – краткосрочен или дългосрочен.

Настоятелно препоръчваме засега да се откажете от краткосрочното инвестиране, поне докато не получите повече опит на пазара на криптовалути.

Ако се съгласите, че това е най-добрият начин да отидете за вас, проследете промените в цената на биткойните за известно време. Четете и гледайте съдържание за него. Когато смятате, че моментът е подходящ, купете някои действителни биткойни.

Намалете до минимум риска, доколкото е възможно. Не отивайте да купувате цели биткойни, освен ако не сте готови да загубите парите и наистина не можете да ги пощадите. Започнете от малко. Вижте как върви.

Сега трябва да знаете всичко необходимо за това как да инвестирате в биткойн. Ако решите да го направите и ударите голямото време, не забравяйте да карате вашето Lambo покрай нашите офиси.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector