Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да инвестираме в Ethereum? Трябва ли да инвестирате в Ethereum?

Светът на криптовалута е пълен с монети, в които да инвестирате, и с толкова много да избирате, може да е трудно да вземете решение. Предполагам Ethereum е една от монетите, които най-много се интересувате да инвестирате. Това идва с основателна причина – втората по големина криптовалута се оказа невероятна инвестиция през годините. Ето защо много хора сега се чудят – как да инвестират в Ethereum?

И така, какво съм ви подготвил днес?

Е, в това ръководство ще ви науча за Ethereum – плюсовете и минусите на инвестиция в Ethereum и как да инвестирате в Ethereum. До края на това ръководство ще имате по-добро разбиране за Ethereum – и ще можете да отговорите на въпросите „струва ли си Ethereum да се купи?“ И ако да, "какво е най-доброто място за да научите как да инвестирате в Ethereum?".

Contents

Как да инвестираме в Ethereum: Етереумът добра ли инвестиция?

За мнозина инвестиране в Ethereum се оказа страхотно решение. Още през март 2017 г. цената на един Етер беше 30 долара. Цената към март 2018 г. е 750 долара. През този едногодишен период стойността на ETH нараства 25 пъти, или 2500%. Така че, ако сте инвестирали 1000 долара в Ethereum още през март 2017 г., точно сега бихте го направили около 25 000 долара в ETH.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Ако сте инвестирали $ 1000 през март 2017 г. и сте го продали през декември 2017 г., когато Ethereum е бил най-висок ($ 1350 за ETH), бихте спечелили $ 45 000 при вашата малка инвестиция от $ 1000.

Както можете да видите, Ether е добра инвестиция досега. Той е предпочитан от много инвеститори и има огромна подкрепа от крипто индустрията, защото се използва от други разработчици стартирайте нови блокчейн проекти.

Можете да видите растежа, който Ethereum е преживял през последните няколко години в таблицата по-долу (взето от coinmarketcap.com)

Как да инвестираме в Ethereum: Графиките на Ethereum в сравнение с Bitcoin.

За да разберем повече за Ethereum, нека разгледаме малко историята на Ethereum.

Историята на Ethereum

Идеята за Ethereum е предложена за първи път в края на 2013 г. от Виталик Бутерин, програмист, който смята, че биткойнът се нуждае от начин разработчиците да създават свои собствени приложения на блокчейна. Когато тази идея беше отхвърлен от разработчиците на Биткойн, Buterin сформира основния екип на Ethereum с още трима души: Михай Алиси, Антъни Ди Йорио, и Чарлз Хоскинсън.

В началото на 2014 г. те започнаха да разработват Ethereum, а през юли – август 2014 г. те финансираха и го стартираха онлайн публична продажба на тълпа. Оттогава екипът на Ethereum направи много подобрения в маркера.

Ethereum Classic


Ако някога сте търсили как да инвестирате в Ethereum, може би сте открили, че има два токена Ethereum: Ethereum (ETH) и Ethereum Classic (ETC).

ETH е най-използваният и широко разпространен маркер Ethereum. Това е знакът, който разработчиците активно подобряват и поддържат. Всъщност е така втората версия на Ethereum и резултатът от вилица.

Забележка: Вилица е, когато блокчейн се подобри или промени по начин, който го кара да се прекъсне с предишната версия. Нека използваме актуализация на софтуер за iPhone 8 като пример:

И Джон, и Том имат iPhone 8. Когато излезе нова актуализация на софтуера, Том решава да актуализира своя iPhone 8. Джон обаче предпочита да остане на по-старата версия на софтуера и решава да не актуализира своя iPhone. Ето как работи вилицата. И двамата все още имат iPhone 8, но и двата iPhone имат различни функции сега.

Как да инвестирате в Ethereum: ETC на екрана на лаптопа.

Монетата беше раздвоена, тъй като криптовалута беше хакната и бяха откраднати много монети Ethereum Classic. За да накаже хакерите, общността Ether реши да раздели Ethereum Classic и да спре да използва токена Ethereum Classic. Вместо това те създадоха новия токен Ethereum (ETH). По този начин Ethereum Classic загуби много стойност и новият токен Ethereum стана по-ценният от двата.

Готино, нали? Срам за вас, хакери!

Преди да ви кажа как да инвестирате в Ethereum, трябва да знаете: добра ли е Ethereum за дългосрочна или краткосрочна инвестиция?

Трябва ли да инвестирам в Ethereum дългосрочно? (1 година + време за задържане)

Докато инвестирането в Ethereum е спечелило на първите си инвеститори много пари, има и някои хора, които също загубени пари. Истината е, че цената на всички криптовалути се покачва и спада ежедневно. Това е много странен и нестабилен пазар. Ето защо, ако искате да инвестирате в Ethereum за дългосрочен план, трябва да сте готови да задържите инвестицията си, независимо от всичко – никога не трябва да се паникьосвате да продавате!

Ето няколко причини, поради които Ethereum може да бъде силна дългосрочна инвестиция.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Приемането на етер

Цялата криптоиндустрия е все още млада и с нарастването й също трябва да става и Ethereum. Това е една от малкото монети, която се използва от ICO (Първоначални предложения за монети), което означава, че действа като стартова площадка за нови символи. Това прави Ethereum ценна платформа за общността, а също така означава, че цената на Етера може да продължи да расте, тъй като все повече хора продължават да го използват.

Как да инвестирате в Ethereum: Ether coin на компютърен чип.

В момента се разглежда ETH една от трите най-използвани криптовалути за покупки и плащания. Тъй като секторът продължава да расте, ETH може да остане една от най-добрите монети, които хората ще използват за транзакции.

Имайки предвид тези два фактора, Ethereum има потенциала да бъде страхотна дългосрочна инвестиция.

Подобрения в Blockchain

Друга причина, която може да направи Ethereum добра дългосрочна инвестиция, е тази има планове за още подобрения в бъдеще. Тези нови подобрения могат да бъдат голям успех за Ethereum и да доведат до покачване на цената на ETH!

Въпреки че има нови блокчейн които се конкурират с Ethereum, правилният набор от подобрения може да задържи Ethereum напред. Фактът, че толкова много хора вече използват Ethereum, може да го даде огромно предимство над по-нови, подобни блокчейни.

Технология Proof-of-Stake

В момента Bitcoin и Ethereum използват a PoW (Доказателство за работа) система за валидиране на транзакции. Въпреки това, Ethereum планира да направи актуализация тази година, която да премести Ethereum в a PoS (Proof-of-Stake) система. Разликата между двете системи е сложна, но казано по-просто, те са два различни начина за проверка на транзакциите в блокчейна.

Методът PoW изисква скъпо количество електричество и изчислителна мощност, докато методът PoS е енергийни и икономически ефективни.

Как да инвестираме в Ethereum? Трябва ли да инвестирате в Ethereum?

Ако Ethereum успее да приложи Proof of Stake, тогава той може да направи Ethereum много по-ценни и повече децентрализиран отколкото биткойн. Това означава, че мрежата Ethereum може да стане по-сигурна от Bitcoin. В момента само тези, които могат да си позволят най-мощното минно оборудване можете да очаквате да станете успешни миньори на Bitcoin и Ethereum.

Недостатъците на инвестирането в етер в дългосрочен план

 • Има по-добри инвестиции които можете да направите в сектора. Въпреки че бихте могли да спечелите добри пари, инвестирайки в Ethereum, има и други крипто инвестиции, които биха могли да ви донесат повече пари.
 • Държане дългосрочно, известно още като HODL (Държи се за скъпия живот), не ви позволява да се възползвате от волатилността на крипто пазара и да реализират краткосрочни печалби.
 • Въпреки че Ethereum е една от най-големите криптовалути към днешна дата, никой не знае дали може да дойде друга монета и да стане по-популярна и предпочитана. Докато много хора предполагат, че Ethereum ще остане на върха, може да се появи по-добро решение и да заеме неговото място. Просто няма гаранции.
 • Правителствени разпоредби може да дойде на мястото си, което може да доведе до спада на цената на Ethereum – винаги трябва да сте начело на новите разпоредби! Ако са се появили разпоредби, които могат да причинят сериозна вреда на цената на етер, трябва да помислите за изваждане на вашата инвестиция.

Трябва ли да инвестирам в Ethereum за краткосрочен план? (0-12 месеца задържане)

Идеята тук е да търгувате активно с Ether, за да заключите печалбите си. Това е така, защото крипто пазарът е толкова нестабилен, че цената на Ethereum непрекъснато се покачва и спада. И така, има много възможности за бърза печалба.

Търговски етер

Ако купите Ether, когато цената е ниска, можете да го продадете, когато цената се покачи и можете да заключите печалбите си, преди цената на токена отново да падне. След това, когато цената отново спадне, можете да си купите обратно ETH и да повторите цикъла, за да заключите повече печалби.

Например, ако сте купили ETH на стойност $ 1000 още през март 2017 г. и го държахте дългосрочно до март 2018 г., щеше да имате Ethereum на стойност 25 000 долара точно сега. Ако обаче сте продали своя Ethereum през декември 2017 г., бихте заключили около 45 000 долара. След това можете да използвате част от тези пари, за да реинвестирате в Ether, за да ги задържите за друг набор от печалби.

Правейки това, вие вече бихте върнали парите от вашата инвестиция и позиционирал се към печелете още повече пари.

Бъдещето на Ethereum

Поради факта, че много ICO възнамеряват да пуснат свои собствени токени в мрежата Ethereum през следващите месеци, много от тях очакват вижте Ethereum да се издигне обратно до най-високата си стойност за всички времена и дори да го премине. Поради тази причина закупуването на Ether, докато той все още се счита за по-нисък, може да даде добра възможност за инвестиция.

Ако цената на Ethereum се покачи в близко бъдеще, бих препоръчал да заключите печалбите си, когато ги видите, защото нищо в бъдеще не е гарантирано. Въпреки че може да видите цената да се покачва, тя може също толкова лесно да започне да спада отново.

Как да инвестираме в Ethereum? Трябва ли да инвестирате в Ethereum?

Не забравяйте, че има много фактори, които допринасят за нестабилността на цената на монета, като регламенти, конкуренция, и манипулация на пазара. За да печелите пари от всяка криптовалута, трябва да имате представа кога ще вземете печалбите си. Понякога чакането твърде дълго може да доведе до загуба на пари.

Недостатъците на инвестирането в ETH краткосрочно:

 • По отношение на печалбите, които можете да реализирате с краткосрочни инвестиции, на пазара има други монети, в които бихте могли да инвестирате, които ще направи по-добре от Ethereum.
 • С правителства по целия свят създаване на нови регулации за крипто пазара, някои от тези разпоредби биха могли влияят върху стойността и използваемостта на Ethereum. Например регламент, който облага печалбата от всяка сделка, която правите, може да повлияе на печалбите ви при краткосрочно инвестиране или активна търговия.
 • Тъй като банките и компаниите за кредитни карти спират хората да използват своите дебитни и кредитни карти за закупуване на крипто, потокът от нови пари, навлизащи на пазара, се забави. Това води до забавяне на растежа на монетите на пазара, което прави краткосрочните инвестиции не толкова печеливши.
 • Активната търговия на крипто пазари е рискована, ако не сте опитен търговец с добро разбиране за това как работи пазарът.

Преди да инвестирате в Ethereum

Преди да ви кажа как да инвестирате в Ethereum, трябва да се уверите, че имате сигурен портфейл, в който да съхранявате вашия Ethereum. Поддържането на вашите монети в онлайн обмен може да бъде рисковано. Борси може да бъде хакнат, и вашите монети могат да бъдат откраднати. Най-добрият начин да защитите своята криптовалута е да имате портфейл, в който имате пълен контрол над личния си ключ.

Забележка: Вашият личен ключ е начинът, по който осъществявате достъп до портфейла си (като парола). Ако някой получи достъп до портфейла ви, той може да открадне вашите средства.

По-долу има няколко портфейла, които можете да използвате за съхранение на вашия Ethereum.

MEW (MyEtherWallet) – уеб портфейл

MEW е а Безплатно, отворен код, клиентски интерфейс което ви позволява да създадете портфейл Ethereum. За разлика от някои други уеб портфейли, MEW ви дава контрол върху вашия частен ключ. Той е доста сигурен и ви позволява да съхранявате и други ERC-20 жетони там.

Можете да научите повече за MEW в нашия Преглед на MyEtherWallet.

Ledger Nano S – Хардуерен портфейл

A хардуерен портфейл е този, който ви позволява да държите монетите си офлайн, където не могат да бъдат хакнати или откраднати. Това е най-безопасният метод за съхранение на вашите криптовалути и можете да съхранявате много различни криптовалути Ledger Nano S. Единственото нещо, което трябва да направите, е пазете физическото устройство в безопасност. Хардуерните портфейли са на цена около $ 70 – $ 100.

Exodus – Софтуерен портфейл

Разглеждан първият в света портфейл за настолни компютри който поддържа множество криптовалути, този портфейл има атрактивен дисплей, който улеснява прегледа на вашите крипто баланси. Позволява компютърът ви да се използва като портфейл.

Как да инвестираме в Ethereum? Трябва ли да инвестирате в Ethereum?

Въпреки факта, че трябва да сте онлайн, за да го използвате, вашите лични ключове се съхраняват на вашата машина. Той предоставя множество опции за възстановяване, ако компютърът ви се е счупил или сте забравили паролата си.

Можете да научите повече за Изход портфейл в нашия Изход Wаллет повторноизглед.

Jaxx – мобилен портфейл

Този тип портфейл е предназначен за вашите мобилни устройства, но може да се използва и на вашия работен плот. Jaxx също така поддържа множество криптовалути. Може да се похвали елегантен дизайн, здрава сигурност, и частни ключове, които никога не напускат устройството ви. Той също така разполага с начални ключове за възстановяване на портфейла ви.

Как да инвестираме в Ethereum?

Научаването как да инвестирате в Ethereum ще ви помогне, когато инвестирате в някои други криптовалути (като Биткойн и Litecoin). Те следват подобен процес. Първо, трябва да използвате брокер или P2P борса. След това, след като закупите монетите си, трябва изпратете ги в защитен портфейл.

Как да инвестираме в Ethereum с валута на Fiat

Брокерски борси

Брокерска борса ви позволява да обменете вашата фиатна валута за криптовалута. Въпреки че има доста борси за крипто брокери, само малък брой от тях се считат за уважавани. Първите три борси за брокери са Coinbase, CoinMama, и Cex.io.

Как да инвестирате в Ethereum: портфейлът Coinbase.

Всичко, което трябва да направите е Регистрирай се, Потвърдете своята идентичност, депозирайте средствата си в акаунта и след това закупете вашия ETH. След това можете да изпратите своя ETH от портфейла си за обмен на брокери до вашия Ether портфейл, като използвате публичния ключ на определения портфейл (адрес на портфейла).

Плюсове за използване на борсова борса:

 • Високо професионален и добре финансиран
 • Добро обслужване на клиентите
 • Лесна за навигация и научаване на използване
 • Идеален за начинаещи инвеститори
 • Може да използва банкови карти или кредитни карти, за да депозира пари в брой за крипто
 • По-сигурен от повечето други борси

Минуси от използването на борсова борса:

 • Високи такси за транзакции
 • Подчинява се на правилата на KYC и следователно изисква удостоверяване на самоличността
 • Може да бъде одитиран и информацията за вашата транзакция да бъде предоставена на данъчните власти
 • Не притежавате личните си ключове за портфейла си за обмен на брокери

Използване на P2P борси

Другият начин да закупите Ethereum с фиат валута е да мине през а peer-to-peer (P2P) обмен. Чрез P2P обмен можете анонимно купувайте ETH без никакви изисквания за идентификация. Купувачите и продавачите могат да се свържат и да решат взаимно цената и начините на плащане.

Най-популярната P2P платформа за закупуване на Ether е LocalEthereum. Как работи, купувате Ethereum директно от някой, който вече го има, и те го прехвърлят от портфейла си във вашия.

Плюсове на използването на P2P борса:

 • Продажбата между партньори поддържа анонимност на транзакциите
 • Купувачите и продавачите могат да преговарят и да се договорят за цената

Минуси от използването на P2P обмен:

 • Най-високи такси сред борсите
 • Продавачите обикновено изискват повече от пазарната цена за своите монети
 • Не е добре за големи покупки
 • Някои хора в тези мрежи могат да ви измамят

Как да инвестираме в Ethereum, използвайки други криптовалути

Централизирани борси за крипто търговия

Ако вече притежавате малко крипто, като Биткойн, можеш използвайте това, за да купите в етер. Един от начините да направите това е да използвайте централизиран обмен. С централизирана борса можете да търгувате една крипто за друга и да платите малка такса за транзакция. Най-популярните крипто борси са Кракен, Binance, и GDAX.

Плюсове на използването на централизирана борса за търговия:

 • Може да търгува разнообразие от различни монети за ETH
 • Големият брой потребители улеснява ликвидирането и търговията с монети
 • Потребителските интерфейси са лесни за навигация и обучение
 • В повечето случаи може да се използва анонимно
 • Най-ниски такси сред борсите
 • Обикновено се предлага обслужване на клиенти

Минуси от използването на централизирана борса за търговия:

 • Не притежавате личните си ключове за портфейла си за обмен
 • Не можете да купувате или да теглите пари в брой
 • На някои борси, като Binance, големи транзакции (2+ BTC) изискват удостоверяване на идентификацията
 • Обменът може да бъде хакнат и вашите монети са откраднати.

Децентрализирана борса за търговия

Другият начин как да инвестирате в Ethereum с други криптоси е да използвате децентрализирана борса за търговия. С този тип размяна вие запазвате вашите лични ключове и вашите монети никога не се съхраняват на основните им сървъри. Отново, вие използвате тези борси, за да търгувате криптовалути помежду си.

Как да инвестираме в Ethereum: борсата IDEX.

Най-популярни са EtherDelta и IDEX.

Плюсове за използване на децентрализиран обмен:

 • Оставате в пълен контрол над личния си ключ, като свържете портфейла си към борсата
 • Този тип размяна не може да бъде хакнат и следователно вашите монети не могат да бъдат откраднати
 • Всички транзакции са анонимни, независимо колко големи са те

Минуси от използването на децентрализиран обмен:

 • По-малък обем на търговци и инвеститори може да означава по-бавни транзакции
 • Само ограничен брой монети са на платформата и могат да се използват за търговия за етер
 • Обикновено няма обслужване на клиенти
 • Потребителските интерфейси обикновено са по-трудни за научаване

И ето ви – множество начини за това как да инвестирате в Ethereum.

Заключения

Точно сега, Бих препоръчал Ethereum като добра инвестиция. Наскоро цените на повечето криптовалути спаднаха, както и цената на Ether. Така че, ако търсите как да инвестирате в Ethereum, сега би било подходящо време да го направите.

Тази година може да е добра за Ethereum. Излизат много добри ICO, които използват блокчейн Ethereum. Те също така се стремят да пуснат нови актуализации, които биха могли разрешаване на проблеми с мащабируемостта (което може да бъде масивно!).

Тези фактори ни казват, че има голям шанс ETH да поскъпне от мястото, където е сега – и че това може да е една от най-безопасните криптовалути, в които да инвестирате в момента.

Дали ще закупите ETH за дългосрочен или краткосрочен план зависи изцяло от вас и какви са вашите инвестиционни цели. Можете да печелите пари и с двете стратегии. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да винаги провеждайте задълбочени изследвания, преди да направите инвестиция. Разумно е да говорите с финансов съветник или професионалист, който може да ви даде разумни съвети относно вашите финанси.

Едно важно правило за всички инвеститори е следното: oвлагайте това, което сте готови да загубите. Светът на крипто е летливи и млади; всичко може да се случи. Не правете инвестиции, които не можете да си позволите, и направете проучване, преди да вложите парите си.

За повече информация относно Ethereum, както и при избора на инвестиции, вижте нашата Предвиждане на цената на Ethereum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector