Как да изплащате биткойни: Как да го направите лесно

И така, спечелихте милиони и сега искате да знаете как да осребря Биткойн? Е, това ръководство ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете!

Това ръководство ще включва методи за това как да превърнете Биткойн в пари като банков трансфер, PayPal и дори чрез депозит в брой! Ще ви покажа как да изтеглите биткойни, за да ги използвате в брой брокер (а именно, Coinbase) и през обмен между партньори. И за да ви улесня, ще включа и няколко полезни изображения.

До края на това ръководство ще можете да решите кой метод е най-подходящ за вас.

Готин факт: Знаете ли, че биткойн транзакции на стойност над 2 милиарда долара се случват всеки ден?!

Различни методи за изплащане

Има много неща да обмисли при осребряване на биткойн. Ето няколко:

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

 • Искате ли най-лесно метод или най-евтино метод?
 • Искате ли парите да бъдат депозирани във вашия банкова сметка или PayPal?
 • Колко дълго Искаш ли да изчакайте за да получите парите си?
 • Коя валута трябва ли да промените вашия Bitcoin в?

Това са някои от въпросите, които ще трябва да си зададете. Така че, прочетете следните методи за това как да осребрите биткойн и след това решете кой е най-добрият за вас.

Брокерски борси на трети страни

A брокер на трета страна е просто друго име за размяна. Повечето борси за криптовалута не ви позволяват да депозирате средства с помощта фиат пари – някои обаче го правят.

Ето как работи: вие депозирате вашите биткойни в борсата, след това, след като борсата получи вашия биткойн, можете поискайте изтегляне на валута по фиат. Най-често срещаният начин да направите това чрез банков (банков) превод.

За да сте сигурни, че брокерите няма да се счупят пране на пари закони, ще трябва да теглите по същата банкова сметка, при която сте депозирали. Ако никога не сте депозирали фиат на борса на брокери, тогава повече от вероятно ще трябва първо да направите (поне) един депозит.

Как да изтеглите Bitcoin?

Това може да е досадно, знам … но това е начинът, по който върви.

Ако решите да осребрите Bitcoin с помощта си борсова борса (като Coinbase), тогава обикновено ще отнеме около 1-5 дни за да стигнат парите до вашата сметка. За клиенти от ЕС плащанията се извършват чрез SEPA (тегления, платени в евро). Ако обаче искате да продавате биткойн за щатски долари, брокерите обикновено използват метода на плащане SWIFT.

И това е как да осребрите Биткойн с помощта на борса на брокери – пропуснете следващия раздел, за да следвате инструкциите как да направите това.


Ако обаче предпочитате толкова по-анонимни & по-малко отнемащ време подход, нека разгледаме как да продаваме биткойни за пари в брой а peer-to-peer платформа!

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Peer-to-Peer

Ако не ви харесва мисълта, че трябва да чакате три дни за осребряване на биткойн, трябва да помислите да използвате платформа за равнопоставена продажба като Местни биткойни.

Когато продавате биткойни на други хора в LocalBitcoins, можете да решите кой метод на плащане искате да използват купувачите. Те включват:

 • Депозит в брой: Можете да поискате от купувача депозирайте пари в банковата си сметка. Винаги обаче трябва да ги поискате доказателство за самоличност и доказателство за плащане преди да пуснете своите биткойни към тях.
 • Банков трансфер: Можете да поискате от купувача Ви изпраща плащане с банков превод. Преди да изпробвате този метод за това как да осребрите Bitcoin, не забравяйте винаги да поискате доказателство за самоличност от купувача, преди да продължите. След като получите парите, можете да им пуснете биткойните.
 • Срещнете се лично за пари: Можете да се уговорите да се срещнете с купувач, който е местен за вас, и той ще ви плати в брой за вашите биткойни.

P2P продажба е безопасно, ако знаете какво правите. Важно е обаче да сте наясно с измамниците. LocalBitcoins предлагат добро ниво на безопасност поради тяхната ескроу услуга. Това поддържа вашите биткойни заключени, докато не потвърдите, че плащането е получено от купувача.

Как да осребряте Bitcoin: LocalBitcoins.

Обзалагам се, че все още сте малко объркани относно това, което е депониране, така че нека използваме пример:

 1. Джон иска да купи 1 биткойн. Тъй като е от Великобритания, той търси продавачи в своята страна.
 2. Джон вижда, че Майк продава 1 биткойн на добра цена, а също така приема банков превод като опция за плащане.
 3. Джон изпраща заявката си за 1 биткойн на Майк и той приема.
 4. Майк поставя своя 1 биткойн в депозита. Това задържа биткойните, докато Джон преведе парите на Майк.
 5. Джон превежда договорената сума по банковата сметка на Майк.
 6. Когато Майк получи плащането, той освобождава биткойните от депозита, който след това се изпраща към акаунта на Джон.

Това е! Сега знаете как да продавате биткойни за пари, използвайки P2P обмен!

Как да изплащате биткойни с помощта на борсова борса

Така че, след като вече знаете разликата между двата предпочитани метода, сега ще ви покажа как теглете биткойни в брой чрез борси на брокери!

Coinbase

Coinbase е най-популярната борсова борса за покупка и продажба на биткойн. Те обработват повече биткойн транзакции от всеки друг брокер и имат огромна клиентска база от 13 милиона.

 • Методи за оттегляне: Coinbase ви позволява продавайте биткойни за пари, които след това можете да изтеглите по банковата си сметка. Можете да осребрите вашите биткойни само по банкова сметка, която вече сте използвали за закупуване на криптовалута на Coinbase. Така че, ако все още не сте направили това, препоръчвам първо да закупите малко количество криптовалута.
 • Такси: Таксите зависят от държавата, в която се намира вашата банка. Например, ако искате да продадете биткойн за щатски долари, банков превод е 25 долара. Ако се намирате в ЕС и имате SEPA, това струва само 0,15 долара!
 • Време за изплащане: Времето за теглене зависи и от държавата, в която се намира вашата банка. Тегленията в САЩ обикновено се приемат между 4-6 работни дни, докато изтеглянията от ЕС вземат 1-3 работни дни.

Превърнете Bitcoin в пари с помощта на Coinbase

За да ви улесня малко, сега ще ви покажа как да осребрите биткойн в Coinbase.

1. Първо, ще трябва отворете сметка в Coinbase, свържете банковата си сметка и направете депозит. Ако имате нужда от помощ как да направите това, вижте нашето ръководство тук. Ако вече сте направили това, преминете към стъпка 2!

2. След като настроите акаунта си, ще трябва изпратете своя биткойн до вашия биткойн адрес на Coinbase! За да направите това, кликнете върху раздела акаунти, отворете портфейла си за Биткойн и кликнете „Получавайте”. След това ще ви бъде показан адресът на портфейла ви в Bitcoin Coinbase. Това е адресът, на който трябва да изпратите своя биткойн.

3. След като сте готови, кликнете върху Купува – продава в горната част на страницата.

Как да осребряте Bitcoin: Coinbase купува / продава.

4. След това кликнете върху Продавам.Как да осребрите Bitcoin: Coinbase купува / продава Bitcoin.

5. Следващата стъпка за това как да осребрите Bitcoin е в портфейла. Ако приемем, че сега сте изпратили своя Bitcoin към вашия портфейл Coinbase, трябва да видите вашия Bitcoin портфейл и вашата валута по подразбиране тук. На примерното изображение по-долу открих сметка от ЕС, така че портфейлът ми за депозит е в евро (EUR).

Това ще се промени в зависимост от това къде се намирате. Например американските клиенти имат възможност да изтеглят пари в щатски долари, а японските потребители могат да изтеглят пари в JPY.

Как да осребрите Bitcoin: Coinbase продава Bitcoin незабавно.

Вие също ще видите вашия лимит за теглене. Ако вече сте потвърдили акаунта си, вашите ограничения ще бъдат доста високи. Ако обаче трябва да увеличите това, кликнете върху Вижте Ограничения и следвайте допълнителните инструкции за проверка!

6. Преди да можете да се оттеглите, трябва обменете биткойна си с местната валута. В моя пример обменям биткойн към евро (EUR). Въведете количеството биткойн, което искате да продадете, и валутната равностойност ще се актуализира.

7. След като щракнете върху Продавайте биткойн незабавно, вашите средства сега ще бъдат във вашия портфейл за валута.

8. Добре, така че сме на последната стъпка за това как да осребрите Биткойн по банковата си сметка. Кликнете върху вашия портфейл за валута (например EUR / USD / YEN) и кликнете върху оттегляне. Данните за вашата банкова сметка вече ще бъдат запазени от когато сте го настроили по-рано.

Как да осребрите биткойн: биткойн върху някои евро.

Честито! Вече знаете как да превърнете Биткойн в USD, EUR и други фиатни валути, които използвате Coinbase! Не забравяйте, че има много други брокери, които можете да използвате. Друг популярен избор за продавачите на биткойн е Kraken!

Кракен

Кракен е друга популярна борса, която позволява фиат валутни депозити и тегления. Той съществува от 2011 г. и обработва най-много биткойн към евро транзакции. Те обаче поддържат и други основни валути като USD, CAD и JPY!

 • Методи за оттегляне: Ако искате да превърнете биткойна си в пари с Kraken, можете теглете към вашата местна банкова сметка.
 • Такси: Таксите за теглене в Kraken са много ниско. Например SEPA кеш аут е само 0,09 евро! И ако искате да продадете биткойн за щатски долари с помощта на местна американска банка, това е само 5,00 долара!
 • Време за изплащане: Отнема между 1-5 работни дни за тегления на Kraken, за да стигнете до вашата банкова сметка.

Превърнете Bitcoin в пари с помощта на Peer-to-Peer Exchange

Сега, след като знаете как да осребрите Bitcoin с помощта на брокер, позволете ми да ви покажа как да го направите с помощта обмен между партньори. Има няколко, от които да избирате, но най-препоръчвам Местни биткойни.

LocalBitcoins е създаден през 2012 г. и вече поддържа почти всяка държава в света. Така че, без значение откъде сте, трябва да можете да намерите купувачи, на които да продадете своя биткойн.

Страхотното при P2P е, че можете поискайте всеки начин на плащане, който искате. Ето няколко примера за различните методи на плащане, налични в LocalBitcoins:

 • Местен банков превод
 • Международен банков превод
 • PayPal
 • Skrill
 • Payoneer
 • Western Union
 • подаръчен ваучер
 • Уеб пари
 • Депозит в банкова каса
 • Нетелър

Продавачите, които знаят как да осребрят биткойни, също могат да изберат цената, за която биха искали да продадат своите биткойни. Можете да направите това до създаване на реклама, което ще ви начисли такса от 1% от общата продажба.

Ако обаче продадете на купувач, който е посочил цената, която иска да плати, няма такси.

Съществува и система за оценка като eBay, където можете оставете обратна връзка за купувача или продавача. Това ви помага да сте в безопасност при избора на купувач. Ако сте начинаещ, препоръчвам да продавате само на купувачи, които имат 100% положителна обратна връзка.

Как да изтеглите Bitcoin?

Местните биткойни също ви позволяват да останете анонимни (когато избирате такива начини на плащане като уеб пари или ваучери за подаръци), особено ако използвате също а надеждна и сигурна VPN за да защитите връзката си. Някои продавачи обаче решават да помолят новите купувачи (тези, които нямат обратна връзка) да предоставят идентификация.

Ето ръководство стъпка по стъпка как да превърнете Биткойн в пари с помощта на обмен между партньори:

Как да изтеглите Bitcoin с помощта на LocalBitcoins

1. Първо, ще трябва да отворите акаунт в Локални биткойни. Можете да направите това до щракнете тук.

Как да осребряте Bitcoin: LocalBitcoins.

2. Изберете потребителско име и силна парола. Вие също трябва въведете и потвърдете вашия имейл адрес.

3. След като влезете, кликнете върху Продавайте биткойни в горната част на страницата.

Как да осребряте биткойни: продавайте биткойни на местни биткойни.

4. След това трябва да изберете държавата, в която се намират вашите идеални купувачи. Препоръчвам да използвате собствената си държава (разбира се), но това зависи от вас. В този пример избрах Великобритания. Също така трябва да въведете количеството биткойн, което искате да продадете.

Как да осребряте биткойни: продавайте биткойни във Великобритания на LocalBitcoins.

5. Както ще видите по-долу, има много различни начини за осребряване на вашите биткойни.

Как да осребряте биткойни: търсене на продавачи в LocalBitcoins.

6. В този пример ще ви покажа как да осребря Bitcoin с помощта на PayPal. Както можете да видите, купувачът има 100% рейтинг за обратна връзка и е завършил повече от 1000 сделки! Това е знак за сериозен, законен купувач.

7. Потвърдете количеството биткойн, което искате да продадете, и въведете вашия имейл адрес на PayPal. След това кликнете върху Изпратете заявка за търговия.

Как да осребряте биткойни: продажба на биткойни с помощта на PayPal на LocalBitcoins.Как да осребрите Bitcoin: LocalBitcoins продават настройки.

8. След това вашият купувач ще получи известие, че искате да им продадете своите биткойни. След като те приемат, след това ще изпратите вашите биткойни до ескроу на LocalBitcoins (обясних ескроу по-рано, помните ли?). Така че, купувачът няма да получи вашите биткойни, докато не ви плати и вие потвърдите, че са го направили.

9. Купувачът трябва да се свърже с вас, за да ви уведоми, че средствата са изпратени. Проверете дали средствата са пристигнали във вашия PayPal, след което кликнете върху Получено плащане, и сте готови.

Честито! Вече знаете как да осребрявате биткойни с помощта на P2P обмен.

След като станете по-опитни с Местни биткойни, можете да практикувате продажба при използване на различни методи на плащане. Хубавото е, че някои начини на плащане ви позволяват да продавате своите биткойни на по-висока цена – така че си струва да свикнете.

Също така е добра идея да създайте реклама. Въпреки че ще ви струва 1% такси, можете да зададете собствена цена и да изберете свой собствен начин на плащане. В този случай ще получите известие от купувачите, когато те искат да купят от вас.

LocalBitcoins е само една от P2P борсите, която ви позволява да осребрите своите биткойни – има много други. Важното е да запомните, че борсата има депозит и НИКОГА изпратете вашите биткойни на купувач, преди да са платили!

Заключения

Ако сте прочели това ръководство от началото до края, сега трябва да знаете как да осребря биткойн! Показахме ви два различни метода – начинът за размяна на брокери (Coinbase), и също начинът peer-to-peer.

И двамата имат своите предимства и недостатъци. Coinbase може да бъде по-удобно и безопасно за начинаещи, докато LocalBitcoins ви позволява да останете анонимни и продавайте на по-висока цена.

И така, кое предпочете? Ще използвате ли брокер за осребряване на биткойн или P2P борса?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map