Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да купя IOTA: Къде и как

Хей, хей! Крипто начинаещи! Добре дошли в това ръководство за Как да закупите крипто валута IOTA!

Имате ли приятел, който няма да спре да говори за следващия "голямо нещо" в крипто? Е, аз също!

Първо те говореха за биткойн, след това ви говореха за лайткойн. След това беше Ethereum, Ripple, EOS, Cardano, бла бла бла…

Списъкът с криптовалути всеки ден става все по-дълъг и по-дълъг! Ами ако следващия път, когато видите досадния си приятел, вместо това им кажете за следващото голямо нещо?

Е, в това ръководство ще говоря малко за една от най-вълнуващите криптовалути, IOTA. Ще ви кажа какво прави IOTA различна (ако все още не сте знаели) и след това ще ви разкажа някои от най-добрите начини за закупуване на монета IOTA.

Ще ви покажа и как да закупите IOTA, като използвате една от най-популярните борси за криптовалути – Binance.

Вероятно трябва да ви кажа какво представлява IOTA (накратко), преди да ви кажа как да купите IOTA. И така, какво е IOTA?

Кратко обяснително IOTA

Как да купя IOTA

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

IOTA стартира през 2016 г. от Дейвид Сонстебо, Сергей Иванчегло, Доминик Шийнер и Сергей Попов.

IOTA е съкращение от Internet of Things Application. IOTA е проектирана да се използва от всички машини и уреди, които са свързани към интернет.

Представи си това! В бъдеще IOTA може да бъде мрежата, която помага на камион без шофьор да доставя мляко до дома ви, който хладилникът ви е поръчал! Това също е криптовалута с голяма разлика.

Как работи IOTA?

IOTA няма майнери или награди, дори няма блокчейн! Вместо това използва насочена ациклична графика (DAG). Това е много сложен начин да се каже, че потребителите проверяват взаимно транзакциите си. DAG IOTA използва се нарича Tangle.


Как се заплита IOTA работи

Когато потребителите правят транзакция с помощта на Tangle, устройството им ще провери две други транзакции, преди транзакцията им да бъде обработена. Това е малко като да държите врата отворена, за да пропуснете двама души, преди някой друг да държи вратата отворена за вас. И така, защо това е по-добре от използването на блокчейн?

IOTA няма майнери, така че няма такси за транзакции. IOTA е безплатна за използване! Също така е много бързо. IOTA може да обработва около 1000 tp / s. IOTA е безплатна, бърза и доставя мляко (нещо като)!

Както и да е, сега, след като разбрахме това, нека стигнем до основната тема на тази статия – Къде и как да закупите IOTA.

Закупуването на IOTA не е като купуването на биткойн, защото не всички крипто борси предлагат IOTA за търговия.

Ето четири от най-добрите борси за закупуване на монета IOTA. Ще започна с Binance …

Къде да купя IOTA: Binance

Как да купя IOTA на Binance

Binance е китайска борса за търговия с крипто към крипто. Това означава, че можете да купувате или продавате криптовалути само с други криптовалути.

Ако искате да закупите криптовалути с вашата местна фиатна валута – като щатски долари или японски йени – първо ще трябва да посетите друга борса. Бих препоръчал размяна като Coinbase за начинаещи търговци, които искат да купуват криптовалути, използвайки фиат валути.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Характеристики на Binance Trading

Binance е една от най-големите крипто борси в света. Обработва се повече от 2,5 милиарда Търговия на стойност щатски долари през последните 24 часа. Това се нарича неговият 24-часов обем на търговия.

Binance предлага основни и разширени функции за търговия. Разширените настройки вероятно ще бъдат твърде сложни за повечето начинаещи. Придържайте се към основните търговски настройки и ще се оправите. Ако сте уверени и искате да научите, оформлението на Binance е ясно и пълно с полезна информация.

Такси Binance

Ще трябва да направите депозит, преди да купите монетата IOTA. За да направите това, просто прехвърляте или Bitcoin, или Ethereum от друга борса към вашата сметка Binance. Няма такса за това и след като акаунтът Ви бъде финансиран, сте готови да купите монета IOTA.

Ще платите такса от 0,1% от сделката при покупка на IOTA с Binance. Ще получите 50% отстъпка от такса, ако решите да конвертирате средствата си в Binance Coin (BNB), преди да купите IOTA. Това означава, че ще платите само такса от 0,05%!

Когато искате да изтеглите своя IOTA, ще бъдете таксувани 0,5 IOTA.

Сега знаете колко е евтино да купувате монета IOTA с Binance. Но колко е безопасно?

Binance сигурност

Binance предлага на своите потребители двуфакторно удостоверяване. Борсата беше атакувана от хакери през март 2018 г. Те обаче не успяха да откраднат никакви потребителски средства, преди екипът на Binance да ги спре. Binance всъщност е сигурна и надеждна платформа.

Как да купя IOTA на Binance

Забележка: Двуфакторното удостоверяване е мястото, където потребителският акаунт има два вида парола.

След това разгледайте закупуването на IOTA с Bitfinex …

Bitfinex

как да си купя йота 5Bitfinex е открита през 2012 г. и е със седалище в Хонг Конг, Китай. Предлага да търгувате с щатски долари, евро и криптовалути. Това означава, че можете да финансирате сметката си, без да се налага първо да посещавате друга борса.

Функции за търговия с Bitfinex

Bitfinex обработва повече от 1,5 милиарда Търговия на стойност щатски долари през последните 24 часа.

Bitfinex предлага по-усъвършенствани функции за търговия, отколкото повечето начинаещи ще могат да използват. Борсата е предназначена за опитни търговци и търговски компании. Повечето потребители обаче ще намерят сайта достатъчно лесен за използване за закупуване на монета IOTA.

Такси Bitfinex

Няма такса, ако финансирате сметката си с криптовалути. Като начинаещ вероятно ще искате да финансирате сметката си с USD или EUR. За да направите това, можете да използвате банков превод, който ще бъде таксуван 0,1%.

Ще имате избор как да закупите IOTA с Bitfinex. Можете да бъдете производител или вземащ. Вземащите плащат по-високи такси за търговия от производителите. За сделки с такер на по-малко от 500 хиляди щатски долара ще бъде начислена такса 0,2%. За същата сделка производителят ще бъде таксуван 0,1%. Повечето начинаещи ще купуват монети от IOTA като участници. Това е по-плавен и лесен начин за търговия.

Забележка: Производителят е търговец, който ще търгува с криптовалута на цена, която още не е посочена на борсата. Вземащият ще търгува с криптовалута на цена, която вече е посочена. Поръчката на вземащия ще бъде попълнена незабавно. Производителят може да се наложи да изчака, докато вземащият приеме цената си.

Когато искате да изтеглите своя IOTA, ще бъдете таксувани 0,5 IOTA. Така че, закупуването на IOTA с Bitfinex е малко по-скъпо, отколкото с Binance, но дали е по-безопасно?

Bitfinex сигурност

График на цените на Bitfinex

Bitfinex е хакнат няколко пъти. През май 2015 г. хакер открадна 1500 Биткойн. При поредната атака, 119 796 Биткойн бяха откраднати. Платформата е върнала средства на всички потребители, които са загубили пари до април 2017 г. Bitfinex също подобри много функциите за сигурност. Двуфакторното удостоверяване се предлага на потребителите и 99,5% от всички средства се съхраняват офлайн.

Къде мога да купя IOTA след това? Binance и Bitfinex имат евтини и лесни начини за закупуване на крипто валута IOTA. Какво ще кажете за Gate.io?

Gate.io

Как да купя IOTA на gate.io

Gate.io е крипто-за-крипто обмен, стартиран през 2017 г. Предлага се на английски и китайски.

Gate.io се опитва да предостави на своите потребители достъп до нови вълнуващи проекти за криптовалута – като IOTA!

Gate.io Характеристики за търговия

Въпреки че е нова борса, Gate.io е една от най-натоварените. Неговият 24-часов обем на търговия е

повече от 2 милиарда Щатски долари.

Gate.io предлага повече от 250 различни търговски двойки. Това ще бъде твърде голям избор за повечето начинаещи. Борсата обаче е добре проектирана и повечето търговци трябва да я намират за лесна за използване.

Забележка: Търговските двойки са двете валути, за които се предлага обменният курс. Търговска двойка изглежда така; 1 BTC = 8 662 щатски долара.

Gate.io Такси

Ще трябва да финансирате сметката си в Gate.io с криптовалута, преди да купите IOTA. Няма да бъдете таксувани за това.

Заряд от 0,2% от търговската сума ще бъде направена за закупуване на IOTA.

Тегленията на IOTA се таксуват 0,1 IOTA

Както можете да видите, таксите за Gate.io са лесни за разбиране, което е чудесно за начинаещи. Колко сигурно е да закупите IOTA монета с Gate.io?

Gate.io Сигурност

Gate.io не е хакнат, което е добре. Въпреки това, той е на живо само от една година, така че ще се изненадам, ако вече е загубил потребителски средства! Платформата предлага двуфакторно удостоверяване, както и SMS сигнали. Също така има отделни пароли за достъп до акаунти и за преместване на средства.

Борсите, за които ви разказвах досега, предлагат няколко чудесни начина за закупуване на IOTA. Но следващият ни обмен по-добър ли е от останалите? Нека проверим HitBTC…

HitBTC

Как да купя IOTA 8

Последната борса в нашия списък къде да купя IOTA е HitBTC. HitBTC е със седалище в Хонконг, Китай и е на живо от 2013 г. Това е поредната размяна на крипто към крипто. Извинете, начинаещи! Ще трябва да закупите биткойн от борса на брокери, преди да можете да търгувате тук.

Характеристики на HitBTC за търговия

HitBTC е най-малката борса, за която съм говорил. Той има 24-часов обем на търговия около 323 милиона щатски долар.

HitBTC не е предназначен за начинаещи. Има много функции, които ще се харесат на по-опитните търговци. Те включват маржин търговия и стоп лимит поръчки. Платформата обаче все още може да се използва от начинаещи, които купуват IOTA! Но колко ще струва?

Такси HitBTC

Депозирането на биткойн във вашата сметка ще струва 0,0006 BTC.

HitBTC използва системата за създаване / вземане за своите такси за търговия. Сделките с такер се таксуват 0,1% от търговската сума. На производителите не се таксува нищо!

Ако предложите да закупите IOTA на цена, по-висока от посочените на борсата, HitBTC ще ви плати 0,01% от търговската сума. Това се нарича отстъпка. Доста готино, а?

HitBTC сигурност

HitBTC е много безопасен! Той беше жертва на хак веднага след отварянето му, но оттогава много сериозно се отнася до сигурността на потребителите. Платформата използва функции като спиране на спешни сесии и криптиране за защита на потребителските данни и средства.

HitBTC също има двуфакторно удостоверяване и съобщава на потребителите кога техният акаунт е достъпен от неизвестен IP адрес.

И така, сега вашият въпрос "Къде мога да купя IOTA?" е отговорено, вече знаете къде да купите IOTA с някои от най-добрите борси на пазара. Нека видим коя борса е най-добра, тогава ще ви покажа как да закупите IOTA с печелившата борса!

И победителят е…

Мисля, че най-добрият обмен за начинаещи да се научат как да купуват IOTA е Binance. И четирите борси са чудесни платформи, за да научите как да закупите IOTA. Binance обаче предлага на потребителите безопасен, евтин и лесен начин как да купят крипто валута IOTA.

И така, нека да разгледаме процеса на закупуване на IOTA чрез Binance. Имайте предвид обаче, че други опции за обмен също са все още валидни – всичко, което трябва да направите, е разгледайте по-задълбочено всеки един от тях, и решете кое ви подхожда най-добре!

Забележка: В този пример ще ви покажа как да закупите IOTA с биткойн. Ако предпочитате да използвате Ethereum, следвайте стъпките, но където и да пише Bitcoin (или BTC), заменете го с Ethereum (ETH).

Как да закупите IOTA с помощта на Binance: Регистрирайте се

Ще ви е необходим акаунт в Binance, преди да научите как да купувате IOTA. За да се регистрирате, отидете на началната страница на Binance и кликнете върху Регистрирам.

Как да се регистрирате в Binance

Уверете се, че сте избрали силна парола и имейл адрес, който има свои собствени настройки за двуфакторно удостоверяване. След това ще бъдете помолени да изпълните проста задача за потвърждение. И това е! Вече сте регистрирани и потвърдени. Сега ще ви покажа как да купите IOTA.

Бърз съвет: Ще получите опцията да настроите двуфакторно удостоверяване, когато влезете за първи път. Уверете се, че правите това, много е важно! Ще трябва да изтеглите Google Authenticator, което можете да направите тук.

Финансиране на вашия акаунт

За да финансирате сметката си, отидете на Финансови средства и тогава Депозити / Тегления. След това трябва да изберете криптовалутата, която искате да депозирате във вашата сметка.

Как да финансирате сметката си в Binance

Например, ако имате биткойн, съхраняван на друга борса и искате да го използвате, за да купите IOTA, изберете Депозит в рамките на Биткойн ред. Binance сега ще ви покаже вашия адрес за депозит в Bitcoin, за да можете да изпратите своя Bitcoin.

Сега трябва да отидете на борсата, която държи вашия Bitcoin и да изпратите Bitcoin на адреса, който Binance ви е дал. След като акаунтът ви бъде финансиран, можете да получите отстъпка от 50% такса, за която говорих по-рано. За да направите това, отидете на Потребителски център в акаунта си и се уверете, че отстъпката е На. Изглежда така;

Как да купя IOTA 11

И сега, в момента, който всички чакахме …

Правене на сделка

Binance има две настройки за търговия; основни и напреднали. Използвайте основните настройки, докато не сте по-опитни. За да изберете настройките си за търговия, отидете на Обмен и изберете Основен. Сега нека купим малко IOTA!

Ще ви бъде показан дълъг списък с двойки за търговия на основния екран за търговия. Намерете IOTA / BTC. Изберете тази двойка. Ще изглежда така;

Как да закупите акции на IOTA

След това попълнете формуляра за поръчка със сумата на IOTA, която искате да купите. След като направите това, кликнете върху Купете IOTA и това е! Вече сте горд собственик на една от най-бързо растящите криптовалути на пазара.

IOTA баланс

Сега знаете как да купите IOTA, ще ви трябва някъде, за да го поставите. Много лоша идея е да оставяте криптовалута на борсите. Binance всъщност начислява на потребителите с неактивни средства такса. Най-доброто място за съхранение на всички криптовалути е в собствения ви сигурен портфейл.

Забележка: Портфейл е мястото, където съхранявате всички кодове, необходими за достъп до вашата криптовалута. Портфейлът може да бъде софтуерен, хардуерен, онлайн или офлайн. Трябва да се опитате да използвате повече от един вид портфейл, за да съхранявате своите крипто кодове. И помнете: Пазете ги в безопасност! Портфейлите са много важни.

Заключение

В началото на това ръководство се чудехте „къде мога да купя IOTA?“, А сега знаете къде и как да закупите IOTA. Все пак не беше толкова трудно, нали?

Сега какво ще правиш? Трябва да излезете и да намерите досадния си приятел. Разкажете им всичко за „Следващото голямо нещо в крипто“. Можете да им кажете какво представлява IOTA и четирите най-добри места за закупуване. Можете дори да им кажете как да купят IOTA с Binance. Просто не им казвайте за отстъпката от таксата!

Ако сте намерили това ръководство за лесно следване и сте закупили своя собствена IOTA, моля, уведомете ме! Също така, мислите ли, че IOTA е следващият Ethereum? Или това е просто реклама? Има ли по-добро място от Binance, за да го купите? До следващия път крипто начинаещи, сбогом!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector