Как да намерим най-безопасния биткойн портфейл?

След Първоначалното избухване на биткойн в основния успех, много нови ентусиасти на криптовалута започнаха да се интересуват от тази крипто монета. Някои хора искаха само да знаят за какво става дума, докато други бяха много категорични в инвестирането и печеленето на пари от биткойн.

Преди всичко друго, а портфейл за държане на криптовалута това не само да бъде напълно функционално, но и да има високо ниво на сигурност, трябва да бъде приоритет номер едно за последната група хора. Ето защо днес ще говорим за най-безопасните опции за биткойн портфейли и къде да ги намерите.

Ще започнем с бързото назоваване на няколко причини защо Биткойн трябва да бъде a гледна точка за всеки потенциални инвеститори там навън. След това ще прегледам различните видове портфейли, които има, ще говоря за техните предимства и недостатъци и да видим дали можем да намерим и назовем името най-сигурния биткойн портфейл там.

Биткойнът

Без значение как се чувствате по въпроса, не може да се отрече, че тази криптовалута е вдигнала шум с внезапния си и експлозивен скок в масовия поток.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Как да намерим най-безопасния биткойн портфейл?

Но дали тази монета е толкова добра и полезна, колкото е свръх? Е, преди да се опитаме да разберем най-сигурният биткойн портфейл, Ще ви разкажа за няколко ключови причини, поради които хората са склонни да мислят така, и след това ще ви оставя да решите.

  • Анонимност. Биткойн предлага абсолютна анонимност, когато става въпрос за транзакциите, които извършвате или в които участвате. Всеки път, когато въведете по един такъв транзакция, а случаен адрес се генерира от ваше име – няма начин за проследяване на тези транзакции – вашите тайни са в безопасност с биткойн.
  • Децентрализация. Биткойн е децентрализиран, което означава, че никой човек или организация не ги притежава. Това от своя страна означава, че никой не може да се замесва с транзакция, която правите с друго лице или компания – връзката е чисто peer-to-peer без трети страни да пречат.
  • Бързо и евтино. В сравнение с други, фиат методи на плащане или изпращане на пари, Биткойнът е супер бърз и много евтин. Тъй като е децентрализирано, никое правителство не може да облага данъците ви с плащания и преводи – където и да сте по света!

Тези са главни точки интерес, който хората подчертават, когато говорят за предимствата на биткойн. Като се има предвид информацията, предоставена по-горе, тя рационализира възхода на Биткойн до известност, поне с малко.

Различни видове биткойн портфейли

Има много различни безопасни биткойн портфейли… Но вие сте тук, за да намерите най-безопасния портфейл за биткойн, нали?

Е, преди да се опитаме да намерим най-сигурния биткойн портфейл, първо трябва да се запознаем с двата основни типа портфейли, които съществуват.

Горещи портфейли

Терминът “горещ портфейл” се отнася дигитален (онлайн или настолен) портфейли. Това е софтуер, който съхранява вашия Bitcoin (или друга криптовалута) в криптиран, онлайн сървъри.

Вероятно е безопасно да се каже, че цифровите портфейли са такива най-популярният избор когато става въпрос за съхранение на Биткойн. Естествено, има няколко причини, поради които това е така.


На първо място, те са най-достъпни опция там. Всичко, което трябва да направите, за да го получите, е просто да отидете на дигитален портфейл уебсайт и изтегли го. Да, толкова е лесно.

Най-сигурният биткойн портфейл: цифров портфейл.

Има платени дигитални портфейли, но най-много от тях са напълно безплатно. Това от своя страна позволява на почти всеки и всеки да получи такъв и да види дали е подходящ за заглавието на „най-безопасния биткойн портфейл“.

Друга огромна причина за тяхната популярност е фактът, че могат съхранявайте всички криптовалути.

Сега един цифров портфейл НЕ МОЖЕ да съхранява всяка една криптовалута там. Въпреки това, за всяка една крипто монета в съществуването, има портфейл създаден. Обикновено екипът, който отговаря за създаването или разработването на криптовалута, са момчетата, които също създават портфейл за нея.

Цифровите портфейли често са също многофункционални. Някои портфейли предлагат огромни разнообразие от функции, не просто обикновена система за съхранение и плащане. Можете да сменяте езици, да прехвърляте микроплащания и т.н..

Има забележителни недостатъци на горещите портфейли, все пак. Основният проблем, който хората имат със себе си, е сигурност.

Софтуерът за съхранение на цифрова криптовалута е на постоянна връзка с интернет. Вашите данни се запазват онлайн сървъри. Ако нещо като a техническа неизправност или а пробив на хакери може да се случи, спестяванията ви в криптовалута са изложени на огромен риск да бъдат измамени и откраднати. Това е пасивен, но постоянен въпрос, който трябва да имате предвид.

Някои уебсайтове предлагат по-добре защитени и по-сигурни версии на портфейли от други, но в крайна сметка, ако спестяванията Ви са винаги онлайн – те са изложени на постоянен риск.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Студени портфейли

Студени портфейли са физически устройства които са предназначени да съхраняват вашите биткойни в безопасна и стабилна среда.

Тези устройства предлагат a голямо ниво на защита но тепърва ще са толкова отдалечено популярни, колкото са цифровите портфейли.

Основната причина за това е тяхното Етикет. Устройствата за физическо крипто съхранение са склонни да станете доста скъпи, особено в сравнение с техните безплатни контраверсии – цифровите портфейли.

Друго популярно оплакване за студените портфейли е, че повечето от тях съхраняват само много специфични видове криптовалути. Биткойн, Ethereum, Пулсации и други видове популярни крипто са добре, но когато става въпрос за по-малко известни или по-малко популярни монети на пазара, може да се мъчите да намерите устройство, което да го съхранява.

Как да намерим най-безопасния биткойн портфейл?

Струва си да се спомене обаче, че хардуерното крипто монети за съхранение не изисква никакъв вид интернет връзка – това е офлайн биткойн портфейл. Данните от вашите монети се съхраняват вътре в устройството – дори ако ги включите в компютър, който има кейлоггер или друг вид вирус, най-вероятно сте в безопасност.

Superior Wallet

Вероятно бихте получили различни мнения всеки път, когато попитате някого за това кой е най-добрият вариант за портфейл за съхранение на криптовалута – дигитален или офлайн биткойн портфейли.

Някои хора казват, че е така повече или по-малко субективни – че всичко зависи от човека и конкретната ситуация. Но те са една ключова точка че трябва да сте наясно.

Представете си, че имате десет биткойни. По текущата цена на биткойн това са много пари! Изследвате и намирате портфейл, който изглежда отговаря на вашите нужди и очаквания. Прехвърляте целия биткойн в този портфейл и продължавате живота си.

Седмица по-късно разбирате, че всичките ви средства са … откраднат. Те са изчезнали завинаги, всичко, защото портфейлът, който използвате, е хакнат.

Получавате ли това, което се опитвам да кажа? Ако не, нека повторя: има нищо по-важно, когато става дума за портфейли за криптовалута, от сигурността. Ако вашите биткойни бъдат откраднати и останете с празни ръце, ще имате ли нещо против, че потребителският интерфейс е малко тромав? Или ще ви е грижа, че скоростите на трансфер са най-добрите в бранша? Вероятно не, защото в този момент няма да имате какво да прехвърлите.

Как да намерим най-безопасния биткойн портфейл?

Сигурност трябва да бъде номер едно това ви засяга при избора на портфейл, независимо дали е a дигитален или an офлайн биткойн портфейл. Безопасният портфейл за биткойн може да бъде тромав, може да пострада в дизайнерския апартамент или дори да бъде малко бавен – ако гарантира сигурност, би трябвало да е безпроблемно.

Като се има предвид това, нека проверим някои от най-популярните и добре разгледан (и сигурно!) портфейли които в момента доминират на пазара.

Най-добрите горещи портфейли

Ще започнем, като говорим за най-добрите налични цифрови портфейли.

Coinbase

Въпреки че Coinbase е цифров портфейл, това е доста неконвенционален.

Този горещ портфейл се смята от мнозина за най-сигурният наличен портфейл за биткойн. Това е многофункционални, интегриран в своя пазар (което означава, че цените на трансфер, покупка и продажба са супер бързо и БЕЗПЛАТНО), е удобен за начинаещи и добре оптимизиран.

Това, което е страхотно за Coinbase е, че ви предлага a 100% застраховка за вашата криптовалута. Това означава, че този сайт ГАРАНЦИИ вие, че вашите крипто са здрави и здрави. Освен това можете да добавите проверки (като двуетапната проверка) и те дори предлагат възможността да съхранявате вашите криптоси в „трезори“ за максимална сигурност.

Как да намерим най-безопасния биткойн портфейл?

Звучи твърде добре, за да е истина? Е, има улов: Coinbase приема само биткойн и Ethereum. Въпреки че, като се има предвид факта, че четете ръководство, наречено „Как да намерим най-сигурния биткойн портфейл?“, Вероятно не търсите други портфейли за криптовалута, нали?

АКТУАЛИЗИРАНЕ 2021: Coinbase вече приема повече от 30 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и други популярни монети.

Jaxx

Jaxx вероятно може да се счита за a хибриден портфейл – често попада в категорията „най-сигурният биткойн портфейл“, но е малко трудно да се каже за какъв тип портфейл говорим.

Виждате ли, Jaxx може да се използва като цифров портфейл онлайн или от вашия работен плот, но основната му характеристика е, че е първият портфейл за смартфони в света – този факт почти го поставя в категорията физически портфейл.

Как да намерим най-безопасния биткойн портфейл?

Jaxx е страхотен, когато става въпрос за безопасни биткойн портфейли – той има всички задължителни функции, необходими за сигурен и сигурен цифров портфейл.

Въпреки това, заради Jaxx’s постоянни актуализации и нови интеграции, може да е трудно да го разберете за начинаещи, които не са опитни в областта на криптовалутите.

Най-добрите студени портфейли

Сега ще ви разкажа за два от най-добрите портфейли за студ.

Трезор

Трезор се счита за оригиналното хардуерно биткойн съхранение. Ако търсите най-безопасния портфейл за биткойн, Trezor вероятно ще бъде някъде в горната част на този списък.

Как да намерим най-безопасния биткойн портфейл?

Най-силното качество на Trezor е неговото сигурност. Този хардуерен елемент понякога се нарича „ трезор от физически портфейли – можете да го включите във всяко устройство, независимо дали е чисто или повредено със злонамерен софтуер, и то ще запази вашите ключове в безопасност (не го пробвайте обаче. Сериозно.).

Стандартни разходи на Trezor около 99 долара – това се счита донякъде за референтна цена, когато става въпрос за добри и реномирани студени портфейли, а Trezor е силен претендент за „най-сигурното място за биткойн портфейл“.

Ledger Nano S

Основният конкурент на Trezor, Ledger Nano S предлага много сходно потребителско изживяване и функции за сигурност, но на конкурентна цена.

Най-сигурният портфейл за биткойн: Портфейли на Ledger.

Регистър разходи около $ 65 USD и е компактен и напълно функционален. Това е чудесна алтернатива за Trezor и тези две хардуерни устройства доминират на пазара на сигурни и надеждни офлайн биткойн портфейли.

Най-сигурният биткойн портфейл?

Вече знаете за два от най-популярните видове портфейли за криптовалута, техните силни и слаби страни. И така … Кой е най-сигурният биткойн портфейл там?

Ако оценяваме портфейлите само за това колко са безопасни, Coinbase и Книга вероятно са вашите най-добри залози, когато става въпрос за топъл и студен портфейли, съответно.

Това не означава, че другите портфейли са опасни или не заслужават доверие – просто Ledger и Coinbase имат почти напълно доминира на пазара И те имат много силни и устойчиви основи за твърденията за тяхната безопасност.

Заключение

Това ръководство е търсене на най-сигурния портфейл за биткойн. Успяхме ли? Е, не мисля, че има едностранен отговор на този въпрос.

Намиране и представяне на най-сигурният биткойн портфейл не е лесно. Не защото липсва информация или компетентност – просто защото има немалко претенденти за мястото на „най-сигурния биткойн портфейл“. С течение на времето става все по-трудно да изберете и изберете правилния.

Дал съм само два примера всеки за цифрови и физически портфейли. Погледнато назад, това е само драскотина на повърхността на броя на различните портфейли там. Но портфейлите, които споменах (Книга, Трезор и Coinbase) са основните играчи в играта – всички те имат години на изграждане на репутация, технологичен напредък и цялостно развитие под коланите си. Трудно е да се предвиди какъв тип технология, базирана на сигурността, ще видим, да кажем, след пет години.

Ако сте съгласни, че портфейлите, които съм посочил в това ръководство, са подходящи за името на „най-добрия биткойн портфейл“, не се колебайте и ги изпробвайте сами!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map