Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да печелите пари с биткойн: изчерпателно ръководство

Биткойн, като криптовалута, е обект на масови дебати от доста време насам. Хората анализират миналото му и спекулират за бъдещето му по най-различни причини – някои хора искат да знаят историята на криптовалутите, други са любопитни за възможни инвестиционни възможности.

Каквато и да е причината ви, в това ръководство ще говорим за различни начини за как да печелите пари с биткойн.

Ще говорим за различните начини на как да печелите от биткойн – но на първо място ще обмислим защо Биткойн е толкова популярен на първо място. Тогава, когато разберем история (или поне супер кратката му версия) на появата и издигането на тази криптовалута, ние ще проучим нейното възможности за печалба.

Забележка: Няма значение дали вие направете интелигентна инвестиция и печелете много пари от него, ако имате небезопасен портфейл които могат лесно да бъдат хакнати. Въпреки това, изберете надежден биткойн портфейл. The най-много препоръчани опции включва Ledger Nano S и Trezor Модел T.

Кратката версия на историята на биткойн

Биткойн е създаден през 2009 г. от някой (или някаква група хора), известен с псевдонима на Сатоши Накамото. По времето, когато видя бял свят, никой дори не беше чувал за криптовалути, камо ли да се сблъска с такава.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Бебешките и тийнейджърските години на Биткойн бяха доста грубо – не успя да спечели значително сцепление и внимание, въпреки че цените му варираха за това, което (по това време) изглеждаше доста. Все още никой не се чудеше как да печелите пари с биткойн.

И накрая, в началото на 2017г Биткойн наруши еталон от $ 1000. Само за една година успя почти достигат 20 000 долара отметка.

Излишно е да казвам, че това беше огромно – всички или стояха с брадички до пода, или изливаха всичко, което имаха в биткойн – изглеждаше като неудържима сила, която продължаваше да увеличава своя инерция всеки ден. Ако наскоро сте проверили графиките на цените на биткойн, обаче знаете, че нещата са взели различен обрат.

Падането на биткойн (?)

В началото на 2018г, Цената на биткойн беше около 11 000 долара, след това достигна шокиращо дъно от почти $ 6000. По време на писането на това ръководство понастоящем Bitcoin струва $ 6400.

АКТУАЛИЗИРАНЕ 2021: Две години по-късно можем да видим, че биткойн е представяйки се доста добре. The текущо ценообразуване на криптовалутата е 10 292 долара и макар да има забележими възходи и падения, цената изглежда остава доста висока, точно както в началото на 2018 г..

Как да печелите пари с биткойн: изчерпателно ръководство

Какво предизвика катастрофа с такъв мащаб? Е, има много спекулации.


Хората, които често гледат как да печелят пари с криптовалута, вероятно ще знаят как изглежда диаграмата на цените на биткойн:

Как да печелите пари с биткойн: изчерпателно ръководство

Напомня ли ви може би за нещо? … зъб, може би?

Този тип диаграма се нарича „зъб на акула“ диаграма. Това означава, че цената на криптовалутата (в случая – биткойн) се е повишила и паднала толкова бързо, че пътят, който е поел на графиката, прилича на остър акулов зъб.

Това се нарича още „спукан балон“. Известен икономист дори беше цитиран, казвайки, че биткойнът е „най-големият балон в историята“. Предполага се, че причините за това са изграден ажиотаж, липса на подкрепа за блокчейна, пазарни манипулации и много, много други.

Какъвто и да е случаят, очевидно е, че ако не друго, Биткойн взе огромно гмуркане от които в момента се опитва да се възстанови. Всеки, който гледа как да печелите пари с биткойн, вероятно трябва да има предвид тези неща.

Как да печелите пари с биткойн?

Така че, след като знаете няколко неща за възход и спад на биткойн, най-накрая можем да се преместим в методи за правене на пари.

Има доста методи за да печелите пари с помощта на биткойн, но в това ръководство ще разгледам само основните – ако трябва да ги изброя всички, това ръководство ще бъде дълго поне триста страници.

Списъкът не е съставен в някакъв конкретен ред. Някои методи работят по-добре (или по-бързо) от други, но – като цяло – това зависи от човека.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Метод # 1 – Купуване на биткойн

Не, не се шегувам.

Има огромни групи хора, които „инвестират“ в биткойн от просто да го купите. Това е рисков метод, разбира се, но вероятно най-простият за изпълнение.

Има няколко вида такива инвеститори. Някои хора просто купуват определено количество на монетата и забравете за това за една година … или десет. Тези хора обикновено имат не реално намерение за краткосрочна печалба – те често вярват в успешното бъдеще на криптовалутите и се надяват, че инвестицията им сега един ден ще им донесе десетократна печалба.

Друг тип инвеститори в биткойн са хората, които го правят купища изследвания, прочетете всички налични прогнози за това как да печелите пари с криптовалута и прекарвайте седмици в анализ на данни и статистика. Тези хора са склонни да имат много конкретна времева рамка в ума – през повечето време те търсят да инвестират краткосрочен и просто трябва да знаете кога да го направите.

Как да печелите пари с биткойн: изчерпателно ръководство

Също така, тези инвестиции са склонни да бъдат по-малки в сравнение с дългосрочните – в края на краищата хората инвестират, като са направили тона изследвания предварително, но ако инвестицията им се провали, те могат просто да преминат към следващата времева рамка.

Ако мислите за как да печелите пари с биткойн или как да печелите пари с криптовалута като цяло, закупуване на биткойн може да бъде страхотен стартер – или катастрофален. Това може да ви направи огромни суми пари много бързо или може да ви отведе до ръба на дълга. Всичко зависи от един единствен фактор – количеството изследвания, които сте направили предварително.

Бакшиш: Не бива да инвестирате сумата, която не можете да изгубите.

Метод # 2 – Приемане на плащане в биткойн

Чували ли сте за Fiverr? Това е сайт, където хората плащат 5 долара за някаква услуга, извършена от други фрийлансъри. Сега вземете същата концепция, но представете си, че биткойнът идва на мястото на USD.

Всичко, което трябва да направите за да работи този метод е както следва:

  • Помислете за умение, в което сте добри. Това откровено може да бъде всичко – като се започне от копирайтинг и дигитален маркетинг до рисуване или пеене. Изберете най-силното си качество (или качества) и измислете начини, по които бихте могли да ги осигурите от тях.
  • Създайте портфейл за криптовалута. Ако четете ръководство за това как да печелите пари с биткойн, вероятно тази стъпка изглежда очевидна и сте я направили отдавна. Но за всеки случай нека това да ви напомни – портфейл за крипто монети съхранява вашите криптовалути в безопасност и готов за използване, точно като портфейл за вашите физически пари. Ако все още нямате такъв – проучете го и го създайте КАК СЕГА! В случай, че се интересувате от намирането най-сигурните портфейли за криптовалута на пазара, вижте Ledger Nano S и Trezor Модел T.
  • Намерете начин да таксувате хората. Добро място за начало е да предложите своя услуги на онлайн форуми и пазари, заявявайки, че приемате плащания само под формата на биткойни или други криптовалути. Направете това достатъчно дълго и евентуално може да искате да създадете определен уебсайт за същата цел и да научите другите как да правят пари с биткойн.

Как да печелите пари с биткойн: изчерпателно ръководство

Ако мислите как да печелите от биткойн (и ако сериозно се занимавате с това), правене на изследвания ще бъде неизбежно. Без него е все едно да се опитвате да карате кола през нощта с изключени фарове – разбира се, МОЖЕТЕ да се справите, но шансовете не си струват риска.

Метод # 3 – Копаене

Един от най-популярните начини за това как да печелите от биткойн е Биткойн копаене. Може да има две форми на копаене – ваше собствено, лично копаене или облачен добив.

Ако искате да мина индивидуално (което означава, с вашата майнинг платформа), това може да не е най-добрият начин за това как да печелите пари с биткойн. Биткойн се счита за такъв една от по-твърдите за моята криптовалута тъй като е обект на основен успех и много хора искат да влязат в ажиотажа, но предлагането му е ограничено.

A единична платформа, колкото е възможно по-добре, може да се бори да донесе значителни печалби, особено когато вземете предвид цените на електричеството и поддръжката.

Облачен добив, обаче стана много популярен през последните няколко години. Това е чудесна алтернатива когато става въпрос за добив, защото вие не е необходимо да купувате хардуер или софтуер, да сглобите или дори да направите каквото и да е – всичко, което трябва да направите, е да платите еднократна такса за договор и това е всичко!

Как да печелите пари с биткойн: BTC облачно копаене.

Обикновено в края на всеки месец ще получавате приходите си. Сумата ще бъде въз основа на вашия план по избор и сметка за ток в съоръжението, на което се основава услугата за облачен добив.

Като цяло копаенето на криптовалути е много популярен метод за хора, търсещи как да печелят пари с биткойн. Необходими са известни познания и опит в областта, за да може да се изпълни успешно (особено ако искате да изградите своя платформа), но резултатите определено си струват усилията.

Метод # 4 – Инвестиране

И не, не типът инвестиране на биткойн и след това продажба.

Има доста възможности за избор, когато става въпрос инвестиране в биткойн. Бихте могли да печелите пари с биткойн, като инвестирате в стартиращи компании, компании, акции или дори самото развитие на блокчейн.

Стартиращи компании, базирани на блокчейн са много популярен избор, когато става въпрос за инвестиране в свързано с криптовалута поле. Вече някои забележителни стартиращи компании го превърнаха в основен успех (т.е. Brave’s Basic Attention Token).

Ще трябва да направите копаене и да откриете следващото най-добро нещо, но ако сте прави и инвестирате в стартирането, докато все още е в ранните дни на ранна детска възраст, може би просто удари джакпота и увеличавайте печалбите си до покрива.

Компаниите, които се занимават с разработване на биткойн или блокчейн (или изследвания) също са добър вариант за инвестиции. Трябва да прегледате информацията им – Бяла книга, техните цели и работна етика, резултати, статистика и т.н. и ако цялостният им изглед изглежда привлекателен, можете да помислите за инвестиране в техните проекти или самата компания.

Трябва да си внимавайте с инвестициите, все пак – особено що се отнася до криптовалутите. Не е тайна, че пазарът на криптовалути е много непредсказуемо място.

Винаги си правете домашните и изследвайте обектите, в които планирате да инвестирате, или въпросът „как да печелите пари с биткойн?“ може да се превърне в „как да се измъкнем от дълга (без биткойн)?“.

Заключение

Има много различни методи за печелене на пари с Биткойн, както пряко, така и косвено. Директните методи биха били закупуване на криптовалута или търговия с нея, докато пример за непряк метод би бил крипто копаене. Съвсем естествено е, ако се объркате в началото – криптовалутите са трудна ядка!

Както заявих в началото, предпочитанията към някой от тези методи тържествено се отнасят до човека, който ги използва. Ако един човек намери облак, който добива подарък, изпратен отгоре, друг може да си помисли, че всичко е голяма измама и да иска да направи всичко сам.

Един съвет: ИЗСЛЕДВАНИЯ. Направете много изследвания. Ако положите усилия, ще изберете правилния метод за нула време. Форумите са чудесно място за започване. Присъединете се към групи във Facebook, участвайте в техните чатове. Не се страхувайте да задавате въпроси.

Освен това си струва да се отбележи, че това бяха само няколко, ръчно подбрани метода на как да печелите пари с биткойн. Ако никой от тези методи не ви подхожда или ви изглежда привлекателен, винаги можете да опитате и да потърсите алтернативи, като дневна търговия, крипто кредитиране и др. Изборът е наистина неограничен. Не се страхувайте да експериментирате и да пробвате нови неща!

Въпреки че крипто съществуват от доста време сега светът на криптовалутите все още е загадка за много хора. Всеки ден има нови анализи, статистическа информация и дори нови монети, които влизат в общността и на пазара. Не е лесен подвиг, но ако все пак решите да следвате и опитате един от тези методи, за да печелите пари с криптовалути (или по-точно биткойни), пожелавам ви късмет!

Само не забравяйте, че ако решите да направите дългосрочна инвестиция, от решаващо значение е не само да изберете надеждни крипто борси (като Coinbase или Симплекс), но също така поддържайте вашите криптовалути сигурни портфейли, като Ledger Nano S и Trezor Модел T. И двамата са хардуерни портфейли и пазят личните ви ключове офлайн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector