Как да получите Bitcoin: Най-лесните начини да получите Bitcoin онлайн и офлайн

Всички говорят за биткойн. Знаете малко за това, но достатъчно, за да разберете, че тази криптовалута променя начина, по който мислим за парите, и сега искате да знаете как да получите биткойн.

Прав ли съм? Така си помислих…

Всеки биткойн струва повече от 7000 Американски долари и някои хора смятат, че може да струват повече от 60 000 Американски долари до края на 2021 г. Това са много пари, така че нека да разберем как да получите биткойн!

Има няколко различни начина как да получите биткойн. Можете да закупите биткойн от онлайн биткойн борса и да платите с кредитна карта. Или можете да се срещнете лично с продавач и да купите биткойн с пари в брой. Можете дори да създадете свой собствен Bitcoin чрез процес, наречен майнинг!

В това ръководство ще ви науча какво представлява биткойн, как работи и къде да го намерите. Също така ще ви науча на правилния начин да съхранявате цялата информация, необходима ви за безопасен достъп до новия ви биткойн.

Първите неща, които всички начинаещи трябва да знаят, са: какво е Bitcoin и как работи Bitcoin? И така, нека да започнем …

Биткойн произход

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Как да получите биткойн цифрова валута Цифрова валута: Това са пари, които съществуват само дигитално. Как да стигнем до Bitcoin Peer to Peer Peer-to-peer: Изпраща се от един човек на друг. Няма банка или PayPal – те се наричат ​​посредници или трети страни. Биткойнът няма посредници или трети страни. Как да получите публично биткойн

Публично: Всички транзакции с биткойн се записват в публична книга, наречена блокчейн. Всички потребители с достъп до интернет могат да преглеждат блокчейн Bitcoin и всички Bitcoin транзакции, които някога са били правени.

Как да получите криптиран биткойн

Шифровано: Информацията за транзакциите се криптира с помощта на криптография. Това означава, че се използват специални кодове за скриване на информацията за акаунта на потребителите. Крипто означава скрито, така че биткойн са скрити пари!

Как да се децентрализира биткойн Децентрализирано: Биткойн няма център. Той се контролира от своите потребители и компютърни алгоритми. Никой човек, група или правителство не решава как работи. Как да получите Bitcoin разпределени Разпределени: Това означава, че блокчейнът на Биткойн се съхранява на хиляди компютри (или възли) по целия свят. Това го прави много трудно за хакване. Как да получите неизменим биткойн Неизменим: Това означава, че след като транзакцията е добавена към блокчейн Bitcoin, тя не може да бъде променена или изтрита. Някога!

И така, сега, ако някой ви попита: „Какво е биткойн?“ Можете да им кажете, че това е децентрализирана равноправна цифрова валута, която използва публична книга, наречена блокчейн, за да записва всички свои транзакции. Това е биткойнът, но как работи биткойнът?

Отговорът на този въпрос е много важна част от биткойните. Той е и първият в нашия списък за това как да получите биткойн. Нарича се добив – така че нека да копаем, нали?

Как работи биткойнът?


Нека използваме пример, за да направим това малко по-забавно…

Дион дължи на Уоруик 10 американски долара (USD). Dionne няма пари в сметката си, но все пак се опитва да изпрати 10 USD към сметката на Warwick. Персоналът в банката проверява дали Дион има 10 USD в сметката си. Те спират транзакцията да се случи, когато осъзнаят, че Дион няма пари за изпращане.

Това се нарича проверка. Това е една от най-важните работни места на банката. Биткойн също трябва да провери транзакциите в своята блокчейн. Това гарантира, че всички транзакции, които се добавят към блокчейна, са реални и валидни. Биткойн има специални потребители, наречени майнери, които проверяват транзакциите. Ето как работи примера на Дион и Уоруик:

 1. Дион има 10 BTC, които иска да изпрати на Warwick
 2. Майньорите криптират тази информация и я добавят към друга информация за транзакциите. Те продължават да правят това, докато не разполагат с достатъчно информация, за да образуват блок.
 3. Новият блок трябва да получи кодов номер, който ще го свърже с останалата част от блокчейна. Всички миньори работят много усилено, опитвайки се да познаят какъв е този номер. Това е като лотария!
 4. Когато печелившият номер бъде намерен, всички останали майнери проверяват информацията в новия блок спрямо информацията, която вече съществува в блокчейна. Ако информацията е валидна, новият блок може да бъде добавен към блокчейна.
 5. Warwick получава 10 BTC от Дион.

Биткойн не плаща на миньорите да вършат тази работа, както банка плаща на служителите си. Вместо това миньорът, който познае кодовия номер на новия блок, печели нов Bitcoin. Награда от 12,5 BTC се дава на печелившия майнер за всеки нов блок транзакции, който е проверен и добавен към блокчейна.

Както можете да видите, ставането на биткойн миньор е чудесен начин да получите биткойн!

Копаене на биткойни

Как да получите биткойн чрез копаене

Биткойн миньорите се нуждаят от много мощни компютри, за да свършат работата, свързана с проверка на транзакциите и добавяне на нови блокове към блокчейна. По-мощните машини имат по-голям шанс да познаят печелившия код, отколкото домашните компютри като лаптопи и компютри.

Повечето биткойн миньори използват специално оборудване, наречено ASIC, което е проектирано да върши една работа, да копае биткойни. ASIC миньорите не са евтини! Нека да разгледаме някои цени:

 • Bitmain Antminer V9: 15 щатски долар
 • Halong Mining DragonMint: 2 226,92 щатски долар
 • Bitmain Antminer S9: 5,999 щатски долар

Наградата за всеки добит блок е 12,5 BTC. Това струва около сто хиляди щатски долара! Въпреки това, ASIC миньорите са скъпи, шумни и стават много горещи! И дори с Antminer S9, шансовете ви сами да познаете номера на кода са доста ниски. Ето защо повечето миньори се присъединяват към пулове за копаене. И така, какво представляват пуловете за копаене на биткойни?

Майнинг басейни

Майнинговите пулове са групи от биткойн миньори, които използват комбинираната си изчислителна мощност за добив на биткойн. След това миньорите споделят наградата, когато се добиват нови блокове. Дори не е необходимо да купувате оборудване за добив. Можете да наемете енергия за добив от басейн на сайтове като HashFlare. Това означава, че получавате дял от наградата без каквато и да е упорита работа!

Независимо от начина, по който изберете как да получите биткойн, ще ви трябва място за съхранение на информацията, от която се нуждаете, за да получите достъп до своя биткойн. Това хранилище се нарича биткойн портфейл. Портфейлите са доста важни, така че нека ви кажа повече …

Биткойн портфейли

Биткойн портфейлът съдържа два вида информация. Те са частният и публичният ключ. Помислете за портфейла на Биткойн като за вашия имейл адрес.

Когато някой иска да ви изпрати имейл, той използва вашия имейл адрес, нали? Е, когато някой иска да ви изпрати биткойн, той ще използва вашия публичен ключ. Можете да споделяте публичните си ключове с всеки.

Ако искате да прочетете имейлите си или да изпратите нов имейл, използвайте паролата си, за да отворите акаунта си. Вашите лични ключове са като парола за вашите биткойни. Това означава, че само вие трябва да виждате вашите лични ключове! Има различни видове биткойн портфейли. Биткойн портфейлите могат да бъдат:

Как да получите биткойн мобилен портфейл Подвижен

Можете да използвате мобилен телефон за достъп до вашия Bitcoin. Доплащане и Airbitz и двамата предлагат мобилни биткойн портфейли за телефони с iOS и Android. Използването на мобилен портфейл за биткойни ще ви даде много добра причина да не загубите телефона си!

Как да получите биткойн десктоп портфейл работен плот Това е софтуерен портфейл, който инсталирате директно на вашия лаптоп или компютър. Electrum е популярен портфейл за настолни компютри, наличен за Mac, Linux и Windows системи. Други портфейли за настолни компютри, над които си струва да се замислим, са Изход и Оръжейна. Портфейлите за настолни компютри са толкова безопасни, колкото и компютърът, на който са инсталирани.

Как да получите биткойн онлайн портфейл На линия Този вид портфейл обикновено се предлага от борсите за биткойни (и за тях ще говоря след малко!). Онлайн портфейлите могат да бъдат полезни при покупка и търговия с биткойн. Никога не бива да оставяте биткойните си в онлайн портфейл.

Как да получите биткойн хардуерен портфейл Хардуер Можете да съхранявате ключовете си на сменяем хардуерен портфейл. Това са като USB стикове за биткойн. Те могат да бъдат скъпи, но са и много безопасни. Най-добрите марки включват Ledger Nano S които можете да закупите 80 USD или Трезор портфейл, който е около 100 USD.

Как да получите биткойн хартиен портфейл Хартия Един от най-безопасните начини за съхранение на вашите биткойни е с хартиен портфейл. Това са разпечатки на вашия публичен ключ и частен ключ. Можете да направите хартиен портфейл безплатно тук. Хубавото на хартиените портфейли е, че те са много безопасни. Лошото е, че са направени от хартия! Не ги мокрете и не позволявайте на кучето на леля ви да играе с тях!

Всеки вид портфейл има плюсове и минуси. Ето защо е важно да имате повече от един. Портфейлите, които са свързани с интернет, се наричат ​​горещо съхранение. Портфейлите, които са офлайн, се наричат ​​студено съхранение. Най-добрият начин да съхранявате публичните и личните си ключове е в комбинация от топъл и студен портфейли. И какъвто и портфейл да използвате, пазете ги далеч от това куче!

Сега нека разгледаме някои други начини как да накарате биткойни да поставят в портфейлите си …

Как да получите биткойн: Покупка на биткойн онлайн

Най-лесният начин да получите биткойн е да си купите малко. Най-популярният начин за закупуване на биткойн е на биткойн борса. И така, какво представляват обменните биткойни?

Платформи за търговия с криптовалути

Биткойн борсите са онлайн пазари, където можете да купувате или продавате биткойни. Различните борси за биткойни предлагат различни услуги. Повечето ще изискват от потребителите да се регистрират с лична информация. Биткойн борсите също начисляват такси за своите услуги. Ето няколко от най-популярните борси, които да опитате:

 • Coinbase е онлайн борса на брокери, което означава, че купува Bitcoin за вас на определена цена. Coinbase е много популярна платформа за потребители, които купуват биткойн за първи път. Това е бърз и лесен начин за получаване на биткойн. Той също така има страхотни функции за сигурност, които включват собствен онлайн портфейл. Потребителите могат да купуват биткойн с фиатни валути и други криптовалути като Litecoin или Ether. Забележка: Валутите на Fiat са официалните валути на страните. Те са подкрепени от националните правителства. Примери за фиатни валути са японската йена (JPY), канадският долар (CAD) и полската злота (PLN).
 • Bitfinex е платформа за онлайн търговия, където купувачите и продавачите могат да търгуват с биткойни на различни цени. Потребителите могат да купуват и продават биткойни с фиатни валути и други криптовалути. Bitfinex предлага на потребителите по-разширени функции за търговия с много различни монети, предлагани за търговия като Ripple, EOS, Dash и Monero. Това може да направи борсата по-трудна за използване от новите търговци.
 • Bittrex е друга онлайн борса за търговия, която предлага огромен избор от криптовалути за търговия. Той обаче не предлага търговия с валута. Това означава, че не е чудесен начин да получите биткойн, освен ако вече не притежавате други криптовалути. Новаците трябва да избягват обмен като Bittrex, докато не получат повече опит в търговията.

Ако мислите как да получите биткойни онлайн, Coinbase е най-доброто място за вас. Това е идеалният сайт за крипто начинаещи да купуват биткойни бързо, безопасно и евтино.

Може би искате да излезете от къщата и да купите биткойн с пари в брой? След това трябва да знаете как да получите биткойн във вашия район!

Купуване на биткойн … в реалния свят!

Как да получите биткойн в реалния свят

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Местни биткойни

Най-доброто място за посещение, ако искате да знаете как да получите биткойн във вашия район е LocalBitcoins.com. Този уебсайт ще ви помогне да намерите хора във вашия град, които искат да продават биткойн.

LocalBitcoins е peer-to-peer борса и има търговци, желаещи да продават Bitcoin в повече от 15 000 градове в 248 различни страни. LocalBitcoins е чудесен начин да се срещнете с крипто общността и да купите Bitcoin едновременно! Цената, която плащате за биткойн peer-to-peer, може да е по-висока, отколкото ще платите на крипто борсите.

Най-добрият съвет: Винаги внимавайте, когато купувате биткойни peer-to-peer. Ако срещнете продавач лично, вземете приятел и винаги го правете на обществено място!

Биткойн банкомат

Ако ви се иска да се разходите, но не ви се присъединява към крипто общността, има друга опция за вас – банкомати за биткойн. Какво представляват биткойните банкомати обаче?

Е, банкоматите за биткойн са като нормални банкомати, но вие изпращате биткойн в портфейл, вместо да теглите пари. Радар за банкомат на монети ще ви помогне да намерите биткойн банкомат някъде близо до вас. Сайтът изброява Bitcoin банкомати в над 70 така че погледнете.

Всичко, от което се нуждаете, е банкова карта, биткойн портфейл и карта! Трябва обаче да запомните, че банкоматите за Bitcoin са доста скъп начин за закупуване на Bitcoin.

Сега знаете как да получите биткойни с добив, онлайн борси, пари в брой и дори банкомати. След това искам да ви разкажа за няколко други начина как да получите биткойн …

Печелете биткойн

Един чудесен начин да получите биткойн е като го спечелите. За хората става по-лесно да приемат биткойн като плащане за работата, която вършат. Така че, ако управлявате бизнес или сте самостоятелно заети, просто помолете клиентите си да ви плащат в биткойн. Налична е много помощ за фирми, които искат да бъдат платени в биткойн. Една услуга, която е силно препоръчителна, е BitPay.

Как да получите Bitcoin BitPay

Друг начин, който всеки може да използва, за да печели биткойн, са биткойн кранове. И така, какви са биткойните кранове? Смесителите за биткойн са уебсайтове или приложения, които възнаграждават потребителите с биткойн за попълване на капча или задача. Това може да бъде толкова лесно, колкото гледането на реклами, но може да бъде и толкова скучно, колкото гледането на реклами!

Съвпадение и AirDrips позволете на потребителите да печелят биткойни, като попълват анкети и играят игри. Някои критици смятат, че биткойн крановете са измами, така че бъдете внимателни. Може да изпълнявате задачи с часове и да не ви плащат нищо!

Финални мисли

Сега знаете как да получите биткойн. След това всичко, което трябва да направите, е да решите кой начин е най-подходящ за вас. Изберете услуга, която се чувствате комфортно при използване.

Някои крипто начинаещи имат страхотни технически умения. Те може да искат да изпробват биткойн копаене. Други може да са чудесни в излизането и създаването на приятелства. За тях обменът между партньори може да е най-доброто място за получаване на биткойни.

За повечето крипто начинаещи онлайн борсите за биткойни ще бъдат най-добрите места за получаване на биткойн. Сайтове като Coinbase и Bitfinex са евтини, лесни за използване и безопасни.

Сега знаете как да започнете вашето биткойн приключение. Как ще получите биткойн? Който и начин да изберете, бъдете в безопасност и ми кажете как се справяте!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map