Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да прехвърля от Coinbase към GDAX: Пълно ръководство

И така, искате да знаете как да прехвърлите от Coinbase към GDAX? Няма проблем, ще ви преведа през всяка стъпка от пътя!

Покупката и продажбата на криптовалути вече е индустрия за милиарди долари, а Coinbase е една от най-популярните опции за обмен за начинаещи, тъй като те позволяват на потребителите лесно да купуват монети, използвайки фиатната валута.

В моето ръководство „Как да прехвърля от Coinbase към GDAX“ първо ще обясня накратко какво прави всяка борса, заедно с основните им характеристики. След това ще говоря бързо за плана на GDAX за ребрандиране на „Coinbase Pro“.

След като получите необходимата основна информация, ще ви покажа как да купувате от Coinbase, как да прехвърляте от Coinbase към GDAX и накрая, как да използвате GDAX!

(Така че, ако вече сте уверени в знанията си за Coinbase и искате да преминете към фокуса на това ръководство, не се колебайте да превъртите надолу до раздела „Как да прехвърлите от Coinbase към Coinbase Pro (GDAX)“)

Нека започнем, като разберем какво е Coinbase!

Произход на Coinbase

Официално лого на CoinbaseCoinbase е брокер за размяна на криптовалути, който позволява на хората да купуват и продават редица различни монети. Те са пуснати за първи път през 2012 г. и се намират в Сан Франциско, САЩ. Coinbase се разрасна толкова бързо, че вече обработи поръчки за над 20 милиона потребители, възлизащи на общо 150 милиарда долара транзакции! Не само това, но и в централата им в САЩ работят над 535 души!

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Основната точка на продажба на Coinbase е, че те позволяват на потребителите да купуват криптовалути, използвайки реални методи на плащане като банкова сметка или дебитна / кредитна карта. Това улеснява хората, които искат да закупят криптовалути за първи път!

Платформата също е много лесна за използване, което я прави идеална за крипто начинаещи! По време на писането през юли 2018 г. Coinbase изброява само четири различни монети. Това са Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC). Екипът на Coinbase обаче наскоро обяви, че скоро ще подкрепи и Ethereum Classic (ETC)!

Що се отнася до таксите, Coinbase такси 3,99% да използвате дебитна или кредитна карта. Депозитите в банкови сметки са много по-евтини и могат да варират от 0% до 1,49%. Таксите за търговия възлизат на 1,49%, които ще бъдат таксувани всеки път, когато правите покупка.

ставки

Например, ако искате да закупите Ethereum на стойност $ 1000, ще получите ETH еквивалент на $ 985,10.

Изисквате идентификационен номер, за да използвате Coinbase!


Важно е да запомните, че ще трябва да потвърдите самоличността си, преди да можете да купувате криптовалути, като използвате пари от реалния свят. Процесът Coinbase KYC (Знай своя клиент) е направо напред. Всичко, което трябва да направите, е да предоставите вашата лична информация, подкрепена с копие на вашия документ за самоличност. В повечето случаи системата Coinbase може да удостовери това автоматично, което означава, че процесът отнема само няколко минути!

Така че сега, след като знаете какво е Coinbase, следващата част от моето ръководство „Как да прехвърля от Coinbase към GDAX“ ще разбере какво е GDAX!

Обяснение на GDAX

Официално лого на GDAXGDAX – кои стандарти за Global Digital Asset Exchange – е криптовалутна борса, създадена през 2016 г. от същата компания, създала Coinbase. Платформата е подобна на повечето други цифрови борси, тъй като ви позволява да купувате, продавате и търгувате криптовалути директно с други потребители. GDAX действа като посредник между купувача и продавача и в замяна вземете такса.

Най-доброто в отношенията Coinbase и GDAX е, че трябва само да отворите сметка в една от двете борси. Например, ако имате акаунт в Coinbase, автоматично ще имате акаунт в GDAX!

GDAX поддържа същото количество криптовалути като Coinbase, които са Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) и Bitcoin Cash (BCH). На всичкото отгоре е възможно също да търгувате с тези криптовалути срещу стойността на фиатните валути като USD и EUR!

В сравнение с Coinbase, GDAX е по-подходящ за търговци с предишен опит, тъй като трябва да имате поне основно разбиране за това как работи търговията. Докато Coinbase ви позволява само да купувате или продавате монети, функциите в GDAX са много по-усъвършенствани. Това включва лимитирани поръчки, стоп поръчки и пазарни поръчки!

Що се отнася до таксите, GDAX начислява различни цени в зависимост от вида сделка, която правите. Ако сте “Market Maker”, което означава, че предоставяте на платформата необходимата ликвидност, тогава таксите за търговия са безплатни! От друга страна, ако сте „пазарен участник”, което означава, че приемате ликвидността, предоставена от производителя, ще платите между 0,10% и 0,30% в зависимост от това колко търгувате.

Структура на таксите за GDAX

Така че, след като вече знаете какво прави GDAX, нека продължим! Преди да ви покажа как да прехвърлите от Coinbase към GDAX, исках бързо да обсъдим предстоящото ребрандиране на GDAX!

GDAX Rebrand to Coinbase Pro

През май 2018 г. бе съобщено, че GDAX променя името си на Coinbase Pro. Въпреки че всички същите функции ще бъдат налични, ще бъдат добавени и нови услуги. Това ще включва гласуване на протокол и залагане и допълнителни жетони, които се поддържат.

Освен това Coinbase Pro ще улесни още депозирането и тегленето на средства, както и въвеждането на нова функция, която ви позволява да видите портфолиото си от инвестиции.

Важно е да запомните, че въпреки че GDAX се ребрандира на Coinbase Pro, пак ще можете да прехвърлите от Coinbase към GDAX (Coinbase Pro).

В допълнение към ребрандирането на GDAX, компанията майка също е закупила протокол, наречен Paradex, който ще позволи на хората да извършват прехвърляне на портфейли от портфейл на ERC-20 токени в рамките на платформата Coinbase.

Забележка: Токените ERC-20 са криптовалути, които са изградени върху блокчейна Ethereum. ERC-20 означава "Искане за коментар на Ethereum"!

И така, след като вече знаете за предстоящото ребрандиране, следващата част от моето ръководство „Как да прехвърля от Coinbase към GDAX“ ще разгледа как да купувате криптовалути на Coinbase.

Как да закупите криптовалута на Coinbase

Преди да направите трансфер от Coinbase към GDAX, първо трябва да отворите акаунт в Coinbase. След като направите това, ще трябва да потвърдите самоличността си, като предоставите набор от лични данни (като вашето име и адрес) и след това да качите личната си карта (като паспорта си).

Ако на този етап вече имате монети в акаунта си в Coinbase, можете да преминете към следващия раздел на моето ръководство „Как да прехвърля от Coinbase към GDAX“!

 1. След като влезете в акаунта си, кликнете върху Купува – продава в горната част на страницата.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. Сега ще видите избор от четири различни криптовалути, които можете да закупите. Кликнете върху този, който искате да закупите. В моето ръководство „Как да прехвърля от Coinbase към GDAX“ купувам биткойн.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 2. Превъртете до края на страницата и въведете количеството криптовалута, което искате да купите. След като въведете сумата във вашата местна валута, еквивалентът на криптовалутата ще се актуализира автоматично. В моя пример купувам биткойн на стойност 750 EUR, което ще ми донесе 0.12458237 BTC.Как да прехвърля от Coinbase към GDAX
 3. Сега кликнете върху голямото синьо Купете биткойн незабавно

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 4. И това е! Вече сте купили монети от Coinbase!

Така че сега, когато знаете как да купувате монети на Coinbase, следващата част от моето ръководство ще ви покаже как да прехвърлите от Coinbase към GDAX.

Как да прехвърля от Coinbase към Coinbase Pro (GDAX)

Спомняте ли си как ви казах, че когато отворите акаунт в Coinbase, автоматично ще имате отворен GDAX акаунт за вас? Е, по време на писането през юли 2018 г. Coinbase Pro замени GDAX! Но не се притеснявайте, все още можете да влезете, като използвате същите данни за регистрация, които използвате в Coinbase или GDAX!

Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

За да ви улесня нещата, просто щракнете върху моята връзка да отидете направо до Coinbase Pro!

 1. След като влезете в Coinbase Pro, кликнете върху Портфейли в горната част на екрана.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 2. В долната част на страницата кликнете върху депозит

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. Сега ще трябва да решите коя монета искате да прехвърлите от Coinbase към GDAX. Можете дори да прехвърлите баланса си във фиатната валута!

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. Тъй като търся да търгувам USD с Bitcoin, ще прехвърля баланса си в USD от Coinbase към GDAX (Coinbase Pro)! Не се притеснявайте, процесът е един и същ, без значение коя криптовалута или фиат валута искате да прехвърлите!

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 2. Накрая кликнете върху синьото Депозит бутон, за да завършите трансфера си от Coinbase към GDAX! Вашият акаунт в Coinbase Pro (GDAX) трябва да бъде финансиран в рамките на няколко секунди!

И така, след като знаете как да прехвърлите от Coinbase към GDAX, следващата част от моето ръководство ще ви покаже как да използвате Coinbase Pro!

Как да използвам Coinbase Pro

 1. След като акаунтът ви в Coinbase Pro е финансиран, кликнете върху Изберете Пазар за да започнете да търгувате.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. Вече можете да изберете основната валута, с която искате да търгувате. Тъй като искам да търгувам USD / BTC, щраквам върху щатски долар.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. След това кликнете върху сдвояването, с което искате да търгувате.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. Вече ще бъдете на главния екран за търговия за сдвояването, с което искате да търгувате! Ще видите много статистически данни, като текущи пазарни поръчки, както и диаграма, която ви позволява да анализирате движението на цените.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX - Табло за управление

 2. В лявата част на страницата ще видите формуляра за поръчка. Въведете количеството криптовалута, което искате да купите или продадете в полето.

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. Ако тепърва започвате, най-добре е да използвате Пазар опция за поръчка. Това ще обработи вашата сделка на текущата пазарна цена!

  Как да прехвърля от Coinbase към GDAX

 1. За да завършите вашата сделка, кликнете върху МЯСТО КУПЕТЕ ПОРЪЧКА (или бутон PLACE PELL ORDER продавате). И това е! Току-що завършихте първата си сделка в Coinbase Pro!

Как да прехвърля от Coinbase към GDAX: Заключение

И това е краят на ръководството ми „Как да прехвърля от Coinbase към GDAX“! Ако сте го прочели докрай, вече знаете как да прехвърляте средства от Coinbase към Coinbase Pro (GDAX). Както вече знаете, процесът е наистина прост!

Въпреки че Coinbase Pro (GDAX) е за по-опитни търговци, платформата е лесна за използване. Това, което ми харесва, е как можете лесно да депозирате пари от реалния свят направо във вашата сметка в Coinbase Pro, като използвате банкова сметка!

Ако сметнете моето ръководство „Как да прехвърля от Coinbase към GDAX“ полезно или имате въпроси, моля, уведомете ме в раздела за коментари по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector