Как да създадем криптовалута: съвети и трикове

Може да сте чували за Биткойн или Етериум, а може би дори и за Ripple, но всъщност има налични над хиляда различни монети и жетони. Всъщност според Уикипедия, в света се използват над 1384 криптовалути. Това са много криптовалути! И така, защо не добавите към опаковката? Е, може би ще успеете, след като ви науча как да създавате криптовалута.

Преди да започнем обаче, има три неща, които трябва да знаете:

Лого на идея Как да създадем криптовалута

Contents

ТРЯБВАШ

ДОБРА ИДЕЯ

Изграждането на жетон / монета в името на изграждането на жетон / монета е обречено да се провали. Трябва да има цел (трябва да добави стойност към света).

Лого на доверието на хората, което ще ви помогне Как да създадете криптовалута

ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИТЕ

ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА

За да направите това, трябва да изградите „общност“. Това е следното за вашата криптовалута. Поддържането на крипто общност е трудна работа, така че обърнете голямо внимание на тази точка.

Лого на вграждане за това как да създадете криптовалута

ТРЯБВА КОДИРАНЕ & ЗНАНИЯ ЗА СИГУРНОСТ НА КРИПТО

Да, можете да наемете „талант“, но трябва да разберете как ще работи вашият маркер / монета.

В края на това ръководство: ще разберете основите на това как да създадете криптовалута и значението на изграждането на доверие с хората, които поддържат вашата криптовалута!

Това ръководство също ще ви помогне да разберете колко е важно да имате добра идея и цел за вашата крипто (и защо ще ви трябват много резервни пари, за да помогнете за финансирането на този проект!).


Ако обаче решите, че вместо да създавате криптовалута, искате да си купите малко, Имам няколко различни платформи, които можете да предложите: Coinbase, Binance и Coinmama. Докато използвате тези платформи, ще можете да купувате моментално Bitcoin, Ethereum или друга криптовалута!

Освен това винаги избирайте a надежден и сигурен портфейл за криптовалута за да запазите активите си защитени, независимо дали решавате да създадете криптовалута или просто да купите няколко монети. Препоръчително е да продължите хардуерни портфейли, като Ledger Nano X и Trezor Model T.

Как да започнем

Истинското ‘започване’ започва с вашата идея, но ще стигнем до това по-късно. Първо, нека поговорим малко за технологията.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Има два основни начина за създаване на криптовалута:

 • Изградете своя блокчейн – това ще има своя „монета“
 • Използвайте NEO, Ethereum или подобна платформа, за да създадете приложение – това ще има свой собствен „токен“

И така, първото нещо, което трябва да решите, когато разберете как да създадете криптовалута, е дали ще изграждате „жетон“ или „монета“. Ще започнете ли от нулата? Или изградете знак на технология, която вече е надеждна и налична?

Монетите и жетоните са и двете криптовалути. Разликата е: монетата принадлежи към нейната блокчейн, докато жетонът е изграден върху съществуваща блокчейн. Така че, може да има хиляди токени, вградени в блокчейн, докато може да има само една монета.

Ето някои от най-популярните монети:

Как да създадете криптовалута

Някои от тези блокчейн технологии могат да се използват за подпомагане на създаването на токени. Най-популярният блокчейн за изграждане на приложения и токени е Ethereum.

Ethereum срещу NEO: Най-популярният избор за токени

Как да създадете криптовалута

ETH

✓ Родна виртуална машина

Работи върху Proof of Work mining до

за надстройка на мрежата Proof of Stake

✓ Среден десктоп портфейл

✓ Качествени опции на трети страни

✓ Хардуерен портфейл

Как да създадете криптовалута

NEO

✓ Родна виртуална машина

Възел, делегат и системи за гласуване

в момента непълни, планове неизвестни

✓ Среден десктоп портфейл

✗ Минимални опции на трети страни

✗ Няма хардуерен портфейл

Токените, изградени върху Ethereum, се наричат ​​ERC-20. Блокчейнът Ethereum е чудесно игрално поле за хора, които се опитват да се научат как да създават криптовалута, защото блокчейнът Ethereum е първият, който предлага тази услуга и е много надежден.

NEO е много подобен, но вместо това използва Стандарт NEP-5 токен и позволява на хората да използват NEO blockchain за създаване на приложения и токени. Това е втората по популярност платформа!

Ethereum може да има предимството на доверие и популярност, но NEO има собствено предимство. На NEO можете да изграждате с много различни езици за програмиране, включително C ++ и Java. На Ethereum можете да изграждате само с помощта на Solidity (език за програмиране на Ethereum).

Това означава, че разработчиците, използващи NEO, не трябва да учат нов език и вместо това могат да използват език, с който вече са запознати.

И така, кое бихте предпочели да научите как да създавате криптовалута? Ако искате да използвате Ethereum, ще трябва да научите Solidity. Ако използвате NEO, можете да използвате съществуващ език, с който вече сте запознати.

Добрата новина е: солидността не трябва да бъде трудна за научаване. Той е проектиран да бъде подобен на Python, JavaScript и C ++, за да улесни ученето. Освен това имаме собствен интерактивен курс за обучение на Solidity, който ви учи на езика, като ви показва как стъпка по стъпка да създадете вашата игра Solidity. Това е нов, забавен начин за учене: той се нарича Space Doggos.

Също така, ако се интересувате от купувайки тези криптовалути, можете да направите това на Coinbase или Binance.

Изграждане на „Монета“ срещу Изграждане на „Токен“

Биткойн лого

МОНЕТА:

✓ Има своя блокчейн

✗ Много скъпо

✗ Отнема много време

Биткойн лого

ЖЕТОН:

✓ Построен върху съществуваща блокчейн

✓ Не е скъп

✓ Не отнема много време

Решаването дали имате нужда от монета или жетон е голям избор: той определя много неща за вашия проект, включително количеството пари, които трябва да похарчите.

Да се ​​научиш как да създаваш криптовалута (което изисква изграждане на блокчейн от нулата) е много скъпо и отнема много време. Трябва ви и невероятен екип от разработчици!

Ако обаче не се нуждаете от вашата блокчейн, можете просто да създадете маркер. По този начин, вместо да изграждате своя блокчейн, можете просто да създадете приложение, което работи на съществуваща блокчейн – като Ethereum или NEO.

Да, създаването на маркер и приложение (dApp / децентрализирано приложение) все още изисква много време, пари и страхотен екип от разработчици. Но това е много по-лесно и по-евтино да се направи от създаването на монета / изграждането на вашата блокчейн!

Първоначални предложения за монети (ICO)

Когато традиционна компания реши да излезе публично на фондова борса, компанията предлага първоначално публично предлагане – което е начин за набиране на средства в замяна на акции.

Е, първоначалните предложения за монети (ICO) са много сходни. ICO са начина, по който компаниите, разбиращи за блокчейн, набират средства за своите крипто проекти. Но вместо инвеститорите да купуват акции, те получават „жетони“.

ИНТЕРЕСЕН ФАКТ

Опитвайки се да разбера как да създам криптовалута, така че ICO могат да бъдат много, много полезни. И тъй като в момента крипто секторът е много популярен, сега може да е чудесно време да започнете такъв!

Лаптоп с ICO и биткойн лого

Печеленето на доверие играе огромна роля за успеха на ICO. Най-успешните ICO са тези, които имат силен екип от разработчици / основатели и солидна пътна карта. Пътна карта разказва на инвеститорите какво проектът планира да постигне в бъдеще и как те планират да използват средствата.

Сега, нека да разгледаме по-задълбочено създаването на криптовалута. Но първо ще направя някои предположения.

 1. Нямате милиони долари в банката, за да създадете своя собствена блокчейн криптовалута „монета“
 2. Предпочитате да поемете по-лесния път и да създадете dApp и токен, като надграждате върху съществуваща, доверена блокчейн

Така че ще се придържам към по-малко техническата, по-евтина и по-малко екстремна версия за това как да създадете криптовалута. Ето как да създадете „токен“.

Началото

ICO предлагат бърз начин за набиране на средства за вашия проект, но това няма да е лесно. За да стартирате успешно нова криптовалута чрез ICO, ето какво ще ви трябва:

 • „Голяма идея“ – как вашият блокчейн проект ще помогне на конкретна индустрия? Какъв проблем ще реши?
 • Силен екип за разработка, за да създадете вашите токени ERC-20 или NEP-5
 • Силен екип за разработка за създаване на вашия интелигентен договор за ICO – когато потребителите изпращат крипто към вашия интелигентен договор, интелигентният договор им изпраща точната сума от вашия токен
 • Професионален външен одит – това е да проверите дали вашият токен и интелигентен договор са сигурни, за да не бъдете хакнати
 • Добре написана бяла книга – това е документ, който представя вашата идея, проблема, който тя решава, пътната си карта и как работи / технологията, която използва
 • Маркетингова кампания – уебсайт, социални медии, предварително-&-следпродажбено развитие на общността, форуми и медии
 • Екип за управление на общността

Нека разгледаме защо имате нужда от всички тези неща, за да създадете успешен проект за криптовалута.

Голямата идея за това как да създадете криптовалута

Това е центърът на вашия проект! Трябва да помислите как вашият dApp ще помогне в индустрията, към която насочвате. Планирате ли да премахнете настоящ посредник (като банка или брокер)? Търсите ли да решите реални проблеми (като бедност или липса на образование)?

Трябва да помислите за истински проблем и как технологията блокчейн може да го реши. Ако вашият проект няма реална полза, тогава защо някой ще иска да го инвестира или използва? Ако искате да създадете стойност, трябва да добавите стойност.

Ето някои индустрии, които могат да накарат мозъка ви да се зареди с идеи: Съхранение на файлове, Услуги за съдържание, Застраховане, Маркетинг Peer-to-Peer комуникации, Финанси, Медицина и Енергия / Електричество Всички тези индустрии могат да бъдат подпомогнати масово чрез използване на блокчейн технология чрез dApps.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Екипът за разработка

Една от най-големите части на това как да създадете криптовалута е изборът на правилния разработчик (и) за вашия токен и интелигентен договор може да бъде разликата между успеха и неуспеха. Трябва да сте много внимателни и да изберете разработчик, на когото можете да се доверите, за да ви свърши добра работа.

Идеята е първият ключов фактор, но е безполезна без добър екип. Нуждаете се от талантлив екип, който да ви помогне да реализирате идеята си! Бих препоръчал да наемате само хора с дългогодишен опит в работата с блокчейн технологията.

За да създадете контактите, от които се нуждаете, трябва да се стремите да се включите по-активно в общността на блокчейн. Предлагам да отидете на блокчейн събития, да се свържете с нови хора и да изградите отношения в бранша. Това ще ви помогне да намерите правилните хора, които да се присъединят към вашия проект!

Интелигентен договор

Интелигентните договори играят огромна роля, когато става въпрос за това как да създадете криптовалута. За тези, които не знаят какво е интелигентен договор, нека да обясня накратко:

Интелигентният договор е като традиционен договор; освен че е цифров, работи на блокчейн, изпълнява се автоматично и не може да бъде променен.

Интелигентна визуализация на договора

В интелигентен договор са написани правила. В ICO интелигентен договор правилата могат да бъдат нещо като АКО потребителят изпрати 1 ETH към интелигентния договор, СЛЕД това интелигентният договор изпраща 100 токена на този потребител.

Тъй като интелигентният договор работи автоматично, няма трета страна, която да го контролира. Това означава, че потребителят не трябва да ви се доверява.

Вместо това те се доверяват на интелигентния договор, който е просто код. Ако кодът е правилен, той не може да ви измами. Така че потребителят знае, че винаги ще му се плаща точния брой токени и че ще ги получи навреме.

Правилата на интелигентния договор са написани от вашите разработчици, така че трябва да решите тези правила в зависимост от това как искате да работи вашата ICO.

За повече информация относно интелигентните договори вижте моя Какво е интелигентен договор ръководство.

Професионален външен одит

Както казах преди малко, интелигентните договори са просто код. Това е същото за жетоните. Измислянето на начина за създаване на криптовалута включва също и измислянето на безопасността на нея. Така че, за да може потребителят да се довери на кода, той трябва да знае, че той е сигурен. Ето защо се нуждаете от професионален одит.

Това не само означава, че потребителят / инвеститорът може да се чувства в безопасност, но също така означава, че можете да се чувствате в безопасност – не бихте искали да харчите всички тези пари за интелигентни договори и разработка на токени само за да бъде хакнат, нали?

Това е важна стъпка, която внася легитимност във вашия проект. Тези одити често се наричат ​​ICO одити за сигурност и можете да ги получите от компании като Практическа увереност. Винаги се уверявайте, че избраната от вас одиторска компания е надеждна и има дълга история.

Потвърждаването на вашата ICO с професионален одит ще ви помогне да популяризирате вашия проект за криптовалута. Той насърчава факта, че вашият проект следва индустриалните стандарти и политиките за защита на данните – добавя допълнителна стойност към вашия проект. Това е решаваща стъпка!

Добре написана бяла книга за това как да създадете криптовалута

Ако искате да научите как да създадете своята криптовалута, ще трябва да знаете как да направите добра бяла книга. Когато казвам добро, имам предвид добро – бяла книга е това, което инвеститорите ще използват, за да преценят вашия проект.

Бяла книга стъпка за това как да създадете криптовалута

ИНТЕРЕСЕН ФАКТ

Създаването на добра бяла книга, която да бъде представена пред обществеността, трябва да бъде един от основните ви приоритети. Ако ICO е на живо, но няма бяла книга, трябва да бъдете много предпазливи към него!

И така, нека да разгледаме какво прави брилянтна ICO бяла книга. Според VentureBeat изследвания, бяла книга трябва да следва този формат:

 • Всички технически документи трябва да бъдат във формат PDF – PDF документите са достъпни в различни системи и браузъри, без да се притеснявате за проблеми с формата / структурата и оформлението.
 • Брой страници – всички технически документи трябва да имат две версии. Обикновена бяла книга (20-100 страници) и опростена хартия (около 2-8 страници). Късната хартия е само по-кратка версия на бялата книга – тя подчертава цялата ключова информация.
 • Добрата граматика е задължителна – Ако имате проблеми с това, защо не наемете външни коректори за бяла книга?
 • Езици – вашата бяла книга трябва да бъде на няколко езика. Наемете преводачи, така че да можете да пуснете белия си документ на най-популярните езици. Препоръчвам английски, мандарин, испански, японски и корейски. Ако можете да направите повече, продължете!
 • Отговори на следните въпроси:
 • Каква е вашата идея?
 • Защо е необходима вашата идея / решение?
 • За какво ще се използват ICO фондовете?
 • Кога ще бъдат пуснати токените, за да могат да бъдат търгувани и изброени на борсите?
 • Кога проектът ще бъде завършен? (Покажете подробен график на стъпките, които ще предприемете от ICO, за да проектирате успех!)
 • Кой е вашият екип? Какво са правили в миналото? Как са квалифицирани за тази работа?

Маркетинг за вашата ICO

Друга чудесна част от това как да създадете криптовалута е създаването на маркетингова стратегия за нея. Трябва да изградите подкрепа и доверие от местната общност. Ще ви е необходим уебсайт, добър домейн и добро присъствие в социалните медии. Освен това има много различни инструменти за маркетинг и продажби онлайн, който може да ви помогне да рекламирате вашето ICO.

Социална медия

Бих препоръчал Facebook, Twitter и LinkedIn минимум. Ако сериозно се занимавате със социалните медии, бих препоръчал също Instagram и Snapchat, въпреки че всичко зависи от естеството на вашия проект.

Можете да управлявате това сами или да наемете екип, който да го направи вместо вас. Така или иначе, трябва да създадете силна кампания в социалните медии, която повишава популярността на вашата ICO.

Сайт за социални медии на B2B маркетинг

Таблица за сравнение на платформи за социални медии

Натиснете & Медия

Това е мястото, където вашата ICO придобива реална надеждност и тъй като ICO е огромна част от начина за успешно създаване на криптовалута, кредитоспособността е от решаващо значение. Ако статии за вашия проект се публикуват на известни, уважавани медийни уебсайтове (като Forbes, Business Insider и др.), Вашето ICO ще бъде много по-надеждно.

Можете да опитате сами да създадете тези сделки или отново да наемете екип, който да го направи вместо вас. Колкото по-популярен е уебсайтът, толкова повече ще струва статията (обикновено). Така че, вижте какво е на разположение и след това решете кое е най-доброто за вас.

Спонсорирано съдържание

Рекламите във Facebook и рекламите от Google преди бяха чудесни за ICO, но рекламите, свързани с крипто, сега бяха забранени от тези двама доставчици. Това се дължи на безотговорни разходи на потребители за ICO, които не са се представили много добре. Вместо това бих препоръчал да разгледате реклами в LinkedIn и Twitter. Тъй като тези две платформи са по-ориентирани към бизнеса от останалите, това може да бъде от голяма полза за вашия план за това как да създадете криптовалута.

Блог

Това е супер важно! Трябва да поддържате общността си актуализирана и това е чудесен начин да го направите. Можете или да публикувате на сайт като Medium, или просто да публикувате в блог на вашия уебсайт. Така или иначе, съдържанието, което публикувате, трябва да има отношение към напредъка на вашия проект.

Имейл маркетинг

Това е много ефективно и винаги бих препоръчал да направите това от началото на вашия проект.

Трябва да съберете имейл адресите на своите поддръжници, за да можете да ги актуализирате по имейл. Всеки път, когато имате новини или нова промоция, можете да се свържете директно с тях, като им изпратите имейл.

За да съберете имейл адресите им, можете да използвате много различни методи. Бих препоръчал да вмъкнете регистрация за бюлетин за вашия уебсайт. По този начин всеки, който се интересува от вашето ICO, може да изпрати своя имейл адрес и да получи вашите актуализации направо в своята пощенска кутия.

Промоции

По пътя си как да създадете криптовалута, ще трябва да я популяризирате много. Промоциите могат да включват неща като нови бонуси за вашата ICO и нови награди за награди. Под „бонуси“ имам предвид, че ICO често структурират продажбата на символи, така че да включват бонус (като отстъпка) за ранни купувачи.

Например, можете да зададете 20% бонус за първата седмица на вашето ICO. Това би означавало, че всеки, който купува вашия токен през първата седмица на вашето ICO, ще получи 20% повече токени, отколкото е платил. Така че, ако Джон купи 100 символа през първата седмица, интелигентният договор му изпраща 120 символа.

Под „награди за награда“ имам предвид, че бихте могли да предложите безплатни токени на хора, които популяризират вашата ICO. Например, можете да предложите 5 токена на всеки, който споделя вашата ICO връзка към Facebook и Twitter.

Това може да бъде много евтин начин за пускане на пазара на вашата ICO! Особено защото не изисква никакви предварителни разходи.

Управление на вашата общност

Общността може да бъде мощно нещо, с което да се обградите, докато се научите как да създавате криптовалута. Ще ви трябва и място, на което вашата общност може да разговаря помежду си и да ви задава въпроси. Най-популярното приложение, което се използва за това, е Telegram. Това е приложение за незабавни съобщения, като WhatsApp или Facebook Messenger. Той обаче е известен със своята сигурност и се превърна в много доверено, предпочитано приложение в крипто света.

Telegram не е предназначен да носи приходи,

никога няма да продава реклами.

Телеграма

Така че, според мен, създаването на добре управлявана Telegram група е от съществено значение! Това ще ви помогне да насърчите доброто участие на общността и ще ви помогне да изградите взаимоотношения със своите поддръжници.

Трябва да използвате и форуми. Много инвеститори търсят форуми, когато изследват проект – те обичат да виждат какво казват хората за даден проект и колко добре екипът отговаря на въпросите.

Независимо дали използвате форуми, за да споделите пътя си за това как да създадете криптовалута, групови чатове или и двете: вероятно ще ви трябва екип за управление на общността. Това зависи от това колко популярна ще бъде вашата ICO, но така или иначе е по-добре да си спестите времето. Бихте ли предпочели сами да го управлявате или да похарчите част от бюджета си, за да накарате екип да го управлява вместо вас?

Трябва да вземете предвид факта, че вашата общност ще ви се доверява повече, ако бързо реагирате на съобщения. Изглежда по-достоверна и достоверна!

Тъй като вашата общност вероятно ще бъде съставена от хора от цял ​​свят, може да поискате екип, който също да е базиран по целия свят. Ако те имат отдалечени служители, които се намират в различни часови зони, можете да имате 24/7 система за управление на общността!

Една компания, която предлага тази услуга, е Отидете в социалната мрежа. Те са базирани в Обединеното кралство, имат много опит в управлението на успешни ICO и могат да предоставят широк спектър от полезни услуги, включително управление на общността.

Бих препоръчал да се намери компания като Go Social, която има добра репутация – в противен случай може да се окажете с компания, която да ви представя лошо и да ви кара да изглеждате зле!

Аспектът на парите в това как да създадете криптовалута

Голям стек от биткойн монети

Пари, пари, пари. Ще ви трябват пари, за да платите за разработването на интелигентен договор и токени, уебсайта, одита, бялата книга, маркетинга и PR (управление на общността).

Не мога да ви излъжа – скъпо е. Разработчиците на интелигентни договори и токени могат да изискват много пари, защото няма много от тях в сравнение с това колко ICO са. Можете да очаквате тарифите да започват от около $ 100 / час, въпреки че някои могат да таксуват много повече.

Колко време отнема на разработчика да завърши интелигентния договор и токена може да варира в зависимост от това, което имате нужда. За обща оценка бих позволил 2 седмици (работещи от понеделник до петък, от 9 до 17 часа). Това са общо $ 8000, ако плащате $ 100 / час!

Одитите също не са евтини – обикновено варират от 3000 до 10 000 долара. Отново всичко зависи от това, което имате нужда.

Бих могъл да продължавам за цените и да ви давам средни разходи и т.н., но няма смисъл. Всичко зависи от това какво искате и кого познавате.

Ако се свържете с правилните хора, можете да направите процеса на това как да създадете криптовалута много по-евтино. И така, това, което бих посъветвал, е да направите много изследвания и да говорите с много хора.

Заключение: Най-важната част и вашата първа стъпка!

Този урок „направете вашата криптовалута“ е преминал през техническата и нетехническата работа, която трябва да направите, за да създадете успешна криптовалута чрез ICO. Но ние продължаваме да се връщаме към една ключова точка. Вашият проект ще успее само ако имате добра идея! Според coinmarketcap, в момента има над 1500 криптовалути (03.15.18). За да се откроите, трябва да имате силна цел – имате нужда от чудесно решение на важен проблем.

Например BitDegree е решение на образователната система. Преди BitDegree учениците трябваше да плащат големи такси, за да вземат курсове и да получат квалификация. Сега те могат да използват BitDegree, за да учат и да им се плаща за това, защото в екосистемата BitDegree учениците и учителите се заплащат от бъдещи работодатели.

Работодателите влияят върху курсовете, което означава, че когато студентите са квалифицирани, те притежават всички атрибути, необходими за работата при работодателя. Това спестява много пари за работодателите, защото за тях е много по-скъпо да преминат по традиционния маршрут на обучение.

Това отваря много възможности за работодатели, студенти и учители – решава голям проблем! Точно това трябва да направи вашата идея. Ако имате нужда от допълнителна помощ за това как да създадете своя собствена криптовалута, преминете към страницата с уроци и курсове на BitDegree и се поучете от най-добрите!

В случай, че след като прочетете това ръководство, решите да изберете по-лесен начин за получаване на криптовалути, трябва да се погрижите за най-надеждните борси за криптовалути, като Coinbase и Binance. Също така, дръжте активите си винаги в сигурни хардуерни портфейли!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map