Как да закупите Litecoin: Пълно ръководство

Знаете ли, че през юни 2015 г. можете да закупите Litecoin само за $ 1,50? Сега е (19.03.18) на около $ 156. Доста луд, нали ?! Този тип възвръщаемост кара хората като вас да се чудят как да купят Litecoin!

Как да закупите Litecoin: Въведение

Купуването на Litecoin може да бъде наистина лесно или наистина трудно – всичко зависи от това къде живеете и как искате да платите за вашия Litecoin. Бъдете сигурни, че ако искате да знаете как да закупите Litecoin, вие сте на правилното място!

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Това ръководство ще ви покаже как точно да закупите Litecoin от няколко водещи платформи – включително Coinbase и BitPanda. Той ще ви покаже как можете да закупите Litecoin, използвайки фиатна валута, закупувайки Litecoin с PayPal, банков превод или кредитна карта.

Преди да влезем в подробностите за закупуването на Litecoin, трябва да знаете, че инвестициите в криптовалута са нестабилни. Трябва да сте сигурни, че използвате само пари, които можете да си позволите да загубите – това означава, че не трябва да използвате важни спестявания като пари за пенсиониране!

В края на това ръководство ще разберете къде да купите Litecoin и ще можете да разберете кое е най-доброто място за закупуване на Litecoin за вас конкретно.

Бърз факт: „LTC“ се отнася до Litecoin, а битът „Lite“ в „Litecoin“ представя колко бързо се сравнява с Bitcoin.

И така, нека започнем!

Как да купя Litecoin: Къде да купя Litecoin

Това зависи изцяло от това откъде се опитвате да закупите Litecoin, а също начина на покупка, също. Това е така, защото различните „територии“ (държави и държави) имат различни правила и затова някои държави не могат да използват определени борси на Litecoin.

Местоположението обаче не е единственият фактор при вземането на решение къде да купите Litecoin. Има три основни фактора (включително местоположение / държава на произход):

  • Начин на плащане
  • Страна на произход
  • Плащане на такси

Първо, нека видим как вашият начин на плащане играе роля във вашето решение …

Начин на плащане

Платформи за кредитни или дебитни карти

Закупуването на Litecoin е просто, но може да бъде и трудно за някои хора поради начина, по който плащат за своите Litecoin. Ако имате кредитна или дебитна карта, Coinbase, базирана в САЩ услуга, ви позволява да купувате Litecoins с кредитна карта.


Други платформи, които приемат кредитни карти включват CoinMama – който е достъпен от 188 държави. Друг доставчик е BitPanda, базирана на ЕС крипто услуга.

Платформи за банков превод

BitPanda и Coinbase са две от най-лесните платформи за закупуване на Litecoins чрез банков превод.

Прехвърлянето на Coinbase може да отнеме повече от пет до седем работни дни в САЩ и около един до три дни в ЕС. Средната такса за такса за Coinbase в 1,49% за банкови преводи.

BitPanda обаче ви позволява да извършвате банкови преводи само от ЕС.

Така че, ако сте гражданин на САЩ, който иска да купи Litecoin с банков превод, предлагам ви да разгледате Coinbase!

Бележка за безопасност: Преди да говорим за начините, по които можете да закупите Litecoins с пари или PayPal, трябва да поговорим за сигурността.

Никога не дръжте Litecoin на борса (като Coinbase, Binance и др.). Винаги изтегляйте всички Litecoin от вашата борса веднага в офлайн портфейл – това може да е хардуерно портфейл (като Трезор).

Закупуване на Litecoins с пари в брой

Някога не е имало директен начин за закупуване на Litecoin за пари – освен ако не срещнете човек в бара, който имаше Litecoin и той се съгласи да замени Litecoin за пари, но това всъщност не звучи твърде надеждно

Налични са банкомати за Bitcoin, но те не поддържат Litecoin. Подобно на много други пътища, можете да купите Bitcoin за пари и след това да го замените по електронен път за Litecoin.

въпреки това, CoinFlip създаде мулти-крипто система за банкомати, която позволява покупки в брой за Litecoin! Има дори функция за теглене на пари за LTC, така че да можете да продадете своя LTC за пари.

как да си купя

Проблемът е, че те са достъпни само в САЩ и дори тогава, има по-малко от тридесет в целия САЩ.

Закупуване на Litecoins с PayPal

Има борси, които приемат PayPal. Cryptex24 е една такава платформа. Можете да изберете валутата си, да въведете сумата, необходима за превод и след това да прехвърлите парите, като кликнете върху „Обмени сега“ и ще получите своя Litecoin в рамките на 0-4 часа след одобрението на транзакцията.

PayPal забранява на борсите за криптовалути да приемат PayPal. Cyptex24 обаче не е традиционен обмен и процесът на трансфер е чудесен пример за това.

Купуване на Litecoin с крипто

Това е един от най-простите начини за закупуване на Litecoin! Ако вече сте се регистрирали и имате биткойн в портфейла си, можете просто да обменяте LTC (символът на Litecoin) с BTC (Bitcoin). LTC / BTC е популярна двойка, както и LTC / ETH (етер)!

Binance е една от най-големите и най-доверените борси за търговия. Таксите им са много ниски в сравнение с повечето други борси за търговия! Това е борсата, която препоръчвам за тези, които искат да купят Litecoin с Bitcoin или Ethereum.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Страна на произход

На определени платформи има регионални и териториални „ключалки“. Това е така, защото методите за плащане се основават на местни партньорства по държави.

Колкото по-развита е страната, толкова по-лесно е за партньорство. Coinbase е достъпен от Великобритания, САЩ, ЕС, Сингапур, Австралия, ОАЕ и Канада.

Тези правила се основават на обмен, следващ законовите правила за местните територии и държави. Ето защо клиентите в САЩ трябва да предоставят различна информация в сравнение с германски гражданин.

Няма глобален стандарт и затова борсите трябва да следват каквото и да е законодателство за електронни разплащания на териториите, в които желаят да търгуват.

Такси

Трябва да сте наясно с различните включени такси и как те влияят на вашите инвестиции в Litecoin.

Първо, има такса за миньор. Биткойн, Ethereum, Litecoin; всички ги имат. Тази част е неизбежна – тя ще бъде една и съща, независимо от това кой обмен използвате.

След това има такса за обмен. За своите услуги борсите добавят собствена комисионна / такса към всяка сделка на тяхната платформа.

Къде да купя Litecoin: Сравняване на борсите

BitPanda и Coinbase, заедно с CoinMama, са три примера за борси на брокери (места, които можете да закупите крипто с fiat). Това са и местата, които ще искате да разгледате, ако планирате купете Litecoin с кредитна или дебитна карта, също! Нека разгледаме техните предимства и недостатъци:

BitPanda

Предимства

Това е една от най-добрите брокерски крипто борси в Еврозоната поради спазването на законите на ЕС за парични преводи.

Приемането на Skrill, дебитни и кредитни карти, банкови жироплащания, SEPA и други разнообразни платформи за плащане улеснява закупуването на Litecoin!

Недостатъци

Предлага се само в Еврозоната.

Той има строг процес на проверка, който трябва да бъде изпълнен, преди да му бъде позволено да търгува и обменя. Той има много сложна структура на таксите, която също затруднява преживяването.

Coinbase

Предимства

Coinbase е едновременно платформа за търговия и посредничество. Той има репутация от най-високо качество и предлага пълни услуги по обменния курс. Той е много лесен за употреба!

Начините на плащане, използвани от Coinbase, включват плащания с банков превод и кредитни / дебитни карти.

Недостатъци

Coinbase се предлага само в 33 държави, за разлика от други платформи, които обхващат над 100 държави. Coinbase не е в световен мащаб.

Освен това Coinbase е изключително строг с проверките за проверка! Ограниченията на вашия акаунт се основават на това, какви проверки за самоличност изпълнявате.

CoinMama

Предимства

CoinMama има отлична поддръжка на методи за плащане, включително поддръжка на дебитни и кредитни карти, Western Union и MoneyGram. Това означава, че платформата е достъпна за по-широка аудитория, която няма достъп до традиционното банкиране.

Платформата е по цял свят – можете да получите достъп до нея от всяка държава! Освен това проверката е по-малък проблем, отколкото при други доставчици.

Недостатъци

Таксите са по-високи от другите доставчици и CoinMama не продава Litecoin. Най-големият проблем на CoinMama обаче е, че не приема банкови преводи.

Много борси няма да ви позволят да купите Litecoin, като CoinMama. Вместо това ще трябва да купите различни крипто (като биткойн или етер) и след това да ги прехвърлите на борса за търговия, на която можете да го използвате, за да купите Litecoin.

Сега, нека преминем през процеса стъпка по стъпка, за да разберем как точно да купуваме Litecoin на някои от най-популярните платформи.

Как да закупите Litecoin: Coinbase

Можете да закупите Litecoin директно с вашата фиатна валута (USD, EUR и т.н.), използвайки Coinbase. Той е много удобен за начинаещи, така че нека да влезем в него!

Първата стъпка е да настроите акаунт в Coinbase – можете да направите това на вашия компютър или като изтеглите приложението Coinbase от App Store (iOS) или Play Store (Android).

Инструкции как да се регистрирате в Coinbase

Можете да свържете вашата банкова сметка, кредитна карта и дори дебитна карта към вашата сметка в Coinbase.

Инструкции за това как да закупите litecoin на Coinbase

Ще трябва да потвърдите, че това са вашите банкови сметки или карти. След като тези стъпки са завършени, можете след това да купувате (и продавате) Litecoin.

След това трябва да купите Litecoin.

График на цените на Litecoin в мобилното приложение Coinbase

Отворете приложението си на устройството си с Android или Apple. Превъртете надолу на началната страница (вижте по-горе) до Litecoin. Кликнете върху графиката. Ще ви отведе до следващия екран.

Следващите два екрана не позволяват снимки на екрани поради разрешения за сигурност. Но това е наистина просто. На следващата страница има графиката, а отдолу има два сини бутона – единият казва, че купува, а другият казва, че продава. Кликнете върху „купувам“!

След като стигнете до страницата за покупка, можете да добавите своя формат на плащане и общата сума, която искате да похарчите. След това можете да си купите Litecoin.

На Coinbase това е толкова просто!

Как да закупите Litecoin: BitPanda

Можете да закупите Litecoin с BitPanda. Първата стъпка е да настроите акаунт в BitPanda – можете да изтеглите приложение от Apple App Store и Google Play store. Това ще ви осигури безопасно място за закупуване на Litecoin. Следвайте тези стъпки, за да настроите акаунта си и да закупите първия си Litecoin.

Ще трябва да се регистрирате за акаунт. За да настроите основен акаунт, ще трябва да следвате инструкциите на екрана.

Метод за проверка на Coinbase

За да се съобрази с правилата на Еврозоната, BitPanda принуждава всички потребители да се регистрират. Има три стъпки и те са ограничени. Проверката на златото е най-скъпата, но това отнема ограниченията на сметките.

За да работи този процес, ще ви трябват вашите документи за самоличност и достъп до уеб камера.

как да закупите Litecoin в приложението BitPanda

След като регистрирате и потвърдите акаунта си, ще имате пълен достъп до акаунта си за търговия. Началният екран (горе) е вашата отправна точка.

Сега нека купим Litecoin на BitPanda.

Портфейл BitPanda за фиат пари и криптовалута

След като сте избрали Litecoin от криптовалутите и какви средства искате да добавите от транзакцията си в EUR / LTC портфейл, вече можете да закупите своя Litecoin.

Времето за транзакция също ще варира в зависимост от нивото на потвърждение на акаунта (така че имайте предвид това).

В BitPanda закупуването на Litecoin е толкова просто!

Как да закупите Litecoin: Заключение

Като цяло начина, по който купувате Litecoin, ще зависи от вашето местоположение и източника на плащане. Ако имате късмета да бъдете базирани в САЩ, Великобритания или Еврозоната, ще имате достъп до много различни платформи за търговия и борси.

Но колкото по-отдалечени сте от масовия банков опит, толкова по-трудно ще закупите Litecoin.

Можете да си купите Litecoin с пари в брой, но това не е най-сигурният начин. Можете да закупите Litecoin с PayPal, но това не е бързо.

Опитахме се да отговорим на въпроса „Как да купя Litecoin“, като разберем по-добре различните начини, по които хората могат да купят Litecoin.

Разгледахме трите най-популярни, глобални и лесни за достъп платформи и борси. Избрахме Binance, BitPanda и Coinbase. След като прочетете нашето ръководство „как да“, ще можете да настроите сметка за крипто търговия с тези три платформи.

След като приключихте с ръководството, трябва да знаете как да закупите Litecoin и кой е най-добрият метод и обмен за вас и вашите изисквания.

И така, какво мислите? Кой е обменът, който ще използвате? Кой начин на плащане ще използвате? Ако имате някакви допълнителни въпроси, не забравяйте да ме уведомите! С удоволствие ще помогна!

Важна забележка: Никога не инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите. Звучи очевидно, но винаги трябва да ви напомняме.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map