Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Какво е Ethereum?

Търсите закупете малко криптовалута, и се чудите – какво е Ethereum? Хайде да говорим!

Добре дошли, приятели! Вероятно сте тук, защото се събудихте тази сутрин и си помислихте „какво е Ethereum и как работи Ethereum?“.

Не бяхте сигурни, затова попитахте съседа си и те също не знаеха! Всичко е наред – това ръководство ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете за един от тях най-вълнуващата криптовалута в света Ethereum.

Ще обсъдим всичко – от това какво е Ethereum, до това как всъщност да го закупите и къде да съхранявате новопридобитите си монети Ether. В тази бележка обаче мога да ви кажа предварително – най-добрите места за закупуване на Ether монети ще включват Coinbase, Симплекс и Binance. Съхранение, студени портфейли са най-добрият ви залог – а именно, Ledger Nano S и Трезор.

Търсите най-сигурното място за закупуване на BTC? Събрах най-добре оценените крипто борси, които бяха одобрени като най-сигурните платформи за закупуване на BTC по-долу, така че погледнете.

Доставчик Visa / Mastercard Налични крипто Нашата оценка Преглед на Coinbase ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Още 30

9.8 Прочетете отзива Посетете сайта Binance Review ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Кардано
 • + Още 150

9.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Coinmama ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Биткойн Кеш
 • +Още 7

9.4 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Kraken ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • ЧЕТКА
 • + Още 37

9.1 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на eToro ДА

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 3

8.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на KuCoin ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Монеро
 • + Още 210

8.5 Прочетете отзива Посетете сайта Рецензия на Exchange Близнаци ДА

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 21

8.4 Прочетете отзива Посетете сайта Най – известен 729 отзива 9.8 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива Избор на редактора 1279 отзива 9.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 816 отзива 9.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 1174 Отзиви 9.1 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 453 отзива 8.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 563 отзива 8.5 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 603 отзива 8.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива

Професионалисти

 • Много сигурно
 • Много по-мащабируема от биткойн
 • Интелигентни договори, dApps
 • Революционна блокчейн технология
 • Силен екип от разработчици зад проекта

Минуси

 • Летлив
 • Скъпи "газ" (транзакционни) цени

Какво е Ethereum: Кратка история

Какво е Ethereum: Vitalik Buterin.През 2012 г. на 17 години, Виталик Бутерин беше представен на Биткойн от баща му и се заинтересува много от нейната технология. Vitalik започна да пише за списание Bitcoin и предложи подобрения в платформата Bitcoin. Когато тези подобрения не бяха направени, той реши да го направи вместо това направи своя собствена криптовалута.


Идеята му беше Ethereum, и тръгна на живо през 2015 г. Откакто стартира, цената на Ethereum се покачи много и сега има „пазарна капитализация“ от 44,7 млрд. Долара (това е общата стойност на цялата валута Ethereum в света днес). И така, защо Ethereum върви нагоре?

Какво е Ethereum: Графики за пазарна капитализация на Ethereum Забележка: „Пазарната капитализация“ на Ethereum е общата стойност на целия етер, взети заедно. Ether е валутата на Ethereum, докато самият Ethereum е платформа.

Технологията Ethereum има реален потенциал за промяна на света. Какво е технология Ethereum и какво я прави толкова специална, ще попитате? Нека разберем!

Ethereum за начинаещи

Забележка: Ако не сте начинаещ, вероятно все пак трябва да прочетете това, за всеки случай!

По-лесно е да се отговори „какво е Ethereum?“ ако първо попитаме, „какво се опитва да замести Ethereum?“ Нека да видим пример:

Матю пише уроци с помощта на Google Docs. Той може да редактира работата си и да я сподели с когото си поиска. Един ден Google Docs е хакнат или правителството го забранява, така че Матю губи цялата си работа.

Сега Матю решава, че ще използва текстовия процесор само на компютъра си, така че работата му ще бъде в безопасност. Но не е безопасно, нали? Компютърът на Матей може да бъде загубен, счупен или хакнат.

Сега Матю е отчаян, затова решава да продаде лаптопа си и вместо това да си купи молив, бележник и няколко марки. Работата свършена!

Проблемът на Матю тук е, че той иска удобството и скорост на интернет, но с контрол и безопасност от неговия молив и хартия. Но какво ще направи Ethereum за това?

Какво е Ethereum: купчина етерни монети.

Ethereum предлага начин да се използва силата на интернет, без да се доверявате на приложения като Facebook, Google, или вашата онлайн банка с вашата лична информация.

Приложения като Facebook и Google събират и съхраняват информацията на техните милиони потребители в сървъри. Това означава, че потребителските данни се съхраняват на много малък брой места (това се нарича централизация). Ако едно от тези места бъде хакнато, всички ние имаме големи проблеми!

Начинът на работа на Ethereum е чрез премахване на необходимостта да се доверявате на много приложения с лична информация. Прави това с децентрализация използвайки ‘блокчейн’Технология.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Основи на блокчейн

Версията на Интернет на Ethereum е тази, при която сървърите и облаците се заменят с мрежа от системи, наречени възли. Възлите съхранявайте и поддържайте споделена база данни, наречена блокчейн.

В мрежата има хиляди възли, всички съхраняващи цялата блокчейн. Колкото повече възли има, колкото по-безопасна става мрежата и нейните данни. Информацията, която въвеждате в този запис може да се контролира само от вас. Той не се съхранява на вашия компютър или в централен сървър – той се съхранява в цялата мрежа от възли.

Информацията, съхранявана в блокчейна, се проверява чрез „консенсус“. Това означава, че повече от половината от възлите трябва да се съгласят, че информацията е вярна преди да бъде разрешено върху блокчейна.

Хакване този вид система е почти невъзможна, тъй като ще трябва да контролирате повече от половината от мрежата, за да наложите консенсус. Дори и да сте контролирали повече от половината от мрежата, това ще ви струва толкова много пари, за да завършите атаката, това не би си струвало.

Както споменах по-рано, Ethereum не е изобретил блокчейн технологията, Биткойн го направи, но го използва и подобрява по някои невероятни начини. И така, какво е блокчейн Ethereum?

Забележка: Прочетете нашите "Обяснено на блокчейн" ръководство за повече информация за блокчейн технологията.

Обяснение на Ethereum: Blockchain 2.0 и неговите приложения

Блокчейнът Ethereum (или „Blockchain 2.0“, както го наричат ​​понякога) използва технология, подобна на Bitcoin, но е по-напреднал. Той може да направи много повече от блокчейн Bitcoin. Прави това по два основни начина.

Какво е Ethereum: платформата Ethereum.

Интелигентни договори

Блокчейнът Ethereum е проектиран така, че транзакциите могат да се извършват само когато са изпълнени определени условия. Правилата, решаващи тези условия, се наричат ​​„интелигентни договори’. Това е съществена част от въпроса какво е Ethereum.

Например, представете си автомат. Ако Питър иска бонбон от автомат, той се нуждае от достатъчно пари, за да го плати. Ако няма достатъчно пари, няма да си вземе бонбона. Интелигентен договор за тази транзакция може да изглежда така:

АКО Петър сложи $ 1 в автоматите, СЛЕД ТОВА автоматите ще дадат на Питър бонбон.

След като един от тези договори бъде написан, той не може да бъде променен. Ето защо те се наричат ​​„ненадеждни“ транзакции. Не е нужно да се доверявате на лица в мрежата – ако условията на договора не са изпълнени, това няма да се случи.

Представи си това! Надеждна глобална мрежа, която никога не излиза офлайн!

dApps

Какво е Ethereum: Централизирани и децентрализирани приложения.

Децентрализирани приложения (или „dApps“) са просто приложения, които не се изпълняват на традиционен централен сървър. Вместо, те работят на блокчейн – използвайки го за децентрализация на техния сървър.

dApps са в основата на дизайна на Ethereum и неговите вярвания. Основателите на Ethereum искат потребителите да учат Ethereum и да надграждат върху него. Така че друга част от въпроса за Ethereum определено е dApps.

Ethereum има свой собствен език за кодиране, наречен Солидност. Солидността се използва за изграждане на dApps. Защото Солидността е като JavaScript (един от най-често срещаните езици за програмиране), той насърчава разработчиците да създават нови и вълнуващи dApps.

Тези dApps може скоро да се конкурират (или да заменят) централизирани приложения в индустрии като социална медия, електронна търговия, електронна поща, и онлайн банкиране. Има безкрайни възможности за изграждане на dApps на блокчейна на Ethereum.

Бързо обобщение

Нека да преразгледаме бързо първата част от въпроса, който зададохме по-рано: какво е Ethereum?

Какво научихме досега?

Казано просто, научихме това Ethereum е блокчейн, който позволява на потребителя да изгражда интелигентни договори и dApps – има потенциал да промени интернет завинаги.

Без никакво по-нататъшно забавяне и имайки доста ясна представа какво е Ethereum, нека да разгледаме втората част на този въпрос: как работи Ethereum?

Малко повече подробности: Как работи Ethereum?

Етер е валутата на Ethereum. Понякога двамата са объркани, но е по-просто, ако се опитате да запомните, че Ethereum е системата, а Ether е нейната валута.

Какво е Ethereum: Съхранение на Ethereum.Ако искате да направите нещо в системата, ще ви трябва малко етер. Етерът захранва системата Ethereum и поради тази причина често се нарича „газ“. Всяка транзакция в Ethereum се нуждае от определено количество „газ“, за да свърши работата. Колкото по-голяма е работата, толкова повече бензин ви трябва.

Въпросът какво е Ethereum и как работи той често е придружен от въпросът за Ethereum VS Bitcoin. Тъй като хората често сравняват Ether с Bitcoin, ще отделим малко време, за да обясним основните разлики.

Биткойн

 • Биткойн е дигитални пари. Неговата блокчейн позволява ръчно peer-to-peer трансфери на цифрови пари. Ако Петър иска да плати на Пол 10BTC (биткойн), за да боядиса къщата му, без да използва банка, той може да използва биткойн. Изглежда така; Питър изпраща 10BTC (биткойн) на Пол.
 • Има ограничение за това колко биткойни могат да съществуват (21 милиона), така че може да се превърне в надежден магазин за стойност, като злато или диаманти.
 • Средното време за потвърдена биткойн транзакция е, макар че те могат да достигнат до 10 минути.

Етер

 • Връщайки се към това, което е Ethereum и неговата валута: Ether е дигитално гориво за автоматизираните интелигентни договори на мрежата Ethereum. Ако Петър иска да плати на Пол 10ETH за боядисване на къщата му, той може да използва интелигентен договор на Ethereum. Сделката ще изглежда така; АКО Павел рисува къщата на Петър, ТОГАВА 10 ETH ще бъдат изпратени на Павел. Така че, както можете да видите, Ether може да се използва много подобно на Bitcoin. Единствената разлика е, че с технологията за интелигентни договори, Петър няма да плати на Павел, докато Павел не е нарисувал къщата на Петър. Пол няма да получи пари, ако не рисува къщата на Петър, така че не може да изневерява! Същата тази система може да се използва за ръководят транзакции от всякакъв вид, от имейли до това как една компания плаща на персонала си.
 • Няма ограничение за това колко етер може да съществува. Въпреки това, количеството Ether вероятно няма да надхвърли 100 000 000 за много, много дълго време.
 • Времето за транзакция на Ethereum е много бързо – Интелигентните транзакции, захранвани с етер, отнемат само секунди.

Какво е Ethereum Mining?

И в Биткойн, и в Етериум, нова валута (Биткойн или Етер) се създава чрез процес, наречен „минен’. Възлите на блокчейн трябва проверява транзакциите; възлите са възнаградени с нова валута. Например възел на Ethereum (известен като миньор) се възнаграждава с нов етер.

Това се нарича добив, защото е подобно на добива на злато или диаманти. Вместо да ровят в земята обаче, миньорите са проверка на транзакции.

Копаенето на етер по този начин се нарича „Доказателство за работа‘ минен. Нарича се PoW (Proof-of-Work), тъй като възелът трябва да покаже, че е свършил „работата“ (проверил транзакциите), за да получи своята Ether награда. Лошото при PoW добива е това използва много изчислителна мощност и следователно много електричество, което го прави скъпо и лошо за планетата. И така, сега имате доста ясна представа за това какво е добив на Ethereum.

Какво е Ethereum: платформи за добив на Ethereum.

Скоро разработчиците на Ethereum се надяват да започнат да използват различен метод, наречен PoS (Proof-of-Stake). Този метод използва много по-малко електричество, така че е много по-добър за енергийните разходи и планетата!

В PoS потребителите с много Ether са избрани на случаен принцип за проверка на транзакции. Тази форма на добив ще бъде възнаградена с такси, а не с нова валута и ще използва много по-малко енергия и електричество.

Забележка: потребителите, които са избрани в PoS за проверка на транзакциите, се наричат ​​„Стакери“ или „Заинтересовани страни“.

Какво е Ethereum Storage?

Ether не напуска блокчейна Ethereum, така че не се съхранява физически никъде. Ако искате да използвате Ethereum, ще ви трябва портфейл’ (понякога наричан „адрес“ на Ethereum).

Вашият портфейл Ethereum няма да съдържа етер, но ще съдържа кодовете, необходими за достъп до него. Тези кодове се наричат частни ключове. Ако загубите личните си ключове, вие губите своя Ether. Така че изборът на добър портфейл е много важен! Налични са четири основни типа портфейли.

Хардуерни портфейли

Това са физически устройства за съхранение, като USB стикове. The Ledger Nano S е един от по-скъпите хардуерни портфейли и предлага безопасно съхранение на офлайн ключове. Въпреки това, точно като истински набор от ключове, хардуерният портфейл може да се загуби. Така че, внимавайте къде го поставяте!

Какво е Ethereum: Ledger Nano S Wallet.

Настолни портфейли

Съхранявайте вашите публични и частни ключове директно на вашия компютър. Тази опция използва парола, която не трябва да губите. Той също така заема много място на вашето устройство. Препоръчваме да използвате Изход десктоп портфейл.

Какво е Ethereum: портфейлът Exodus.

Мобилни портфейли

Подобно на портфейлите за настолни компютри, но използвайте много по-малко място – те са идеални за съхранение на вашите публични и частни ключове на вашия смартфон. Jaxx предлага на своите потребители съхранение на ключове за до 13 различни криптовалути.

Какво е Ethereum: портфейлът Jaxx.

Уеб портфейли

Съхранявайте вашите лични ключове онлайн пример за това е Coinbase портфейл. Това са най-малко безопасният тип портфейл и ние Недей препоръчваме да ги използвате за съхраняване на всякакви количества етер, които не можете да си позволите да загубите.

Какво е Ethereum: портфейлът Coinbase.

Хартиени портфейли

Какво е Ethereum: хартиен портфейл.Това са най-старомодният вариант за съхранение – те са само парчета хартия с изписани кодове за достъп. Те не може да бъде хакнат, но трябва да запомните къде сте ги поставили!

Ако портфейлът е свързан с интернет, той се нарича „горещо съхранение“. Ако не е свързано с интернет, това се нарича „хладилно хранилище“. Когато съхранявате частни ключове, препоръчително е да използвате комбинация от горещ и студен портфейли за максимална сигурност. Сега имате доста ясна представа какво е хранилището на Ethereum и кой портфейл да изберете.

Къде да купя Ethereum?

Можете да закупите Ether от три основни източника:

Брокерски услуги са борси за монети като Coinbase които купуват и продават етер срещу заплащане. Те са лесни за използване, но често може да са малко по-скъпи. Можете да ги използвате, за да купите Ether с вашия фиат валута (USD, EUR и др.) С помощта на кредитна / дебитна карта или с банков превод.

Търговски платформи като Cex.io свържете купувача и продавача в замяна, като използвате посредник (Cex). Това е, което търговците използват, за да търгуват една криптовалута за друга. Например купуване на етер с биткойн или продажба на NEO за лайткойн.

Peer-to-peer платформи като LocalEthereum позволяват на купувачите и продавачите да се свързват директно помежду си, за да договарят цени. Тази опция е по-рискова от другите две, тъй като търгувате директно с някой, когото не познавате. Няма посредник, така че вие не плащайте никакви такси, и можете да платите и с пари в брой.

Друг чудесен вариант би бил закупуването на етерни монети чрез Симплекс – финтех компания, целяща да ви предостави пълна безопасност и плавност на транзакциите. Тук бихте могли да закупите Ether и с фиатни пари – тоест с кредитна или дебитна карта.

За повече информация как и къде да купите етер, можете да следвате нашия "Как да закупите Ethereum" ръководство.

Какво прави Ethereum сега?

На блокчейна на Ethereum се създават много dApps и се нарича вид набиране на средства ICO се използва за плащане за тях. Така че, знаейки какво прави Ethereum сега е доста полезно.

Първоначални предложения за монети (ICO) позволяват на разработчиците да продават идеята на своя продукт, за да платят за създаването му – това е като Kickstarter, но за dApps.

Вижте някои от dApps, които се разработват (или вече са разработени) на Ethereum с ICO:

Голем е dApp, което позволява на потребителите да си отдават енергията на празен ход на своите компютри един на друг. Все едно да можеш отдайте колата си под наем на други шофьори, когато не я използвате!

Какво е Ethereum: Golem.

EtherTweet е комуникационна платформа, която е много подобна на известно приложение за социални медии, с изключение на това, че е в blockchain така няма централна власт. Точно така, това е dApp версия на Twitter и е напълно нецензурирана!

Etheroll е онлайн казино, което използва блокчейна на Ethereum, за да създава честни онлайн игри със зарове. Въпреки това, цялата тази нова технология може вече да е достатъчна хазарт за повечето хора!

С всички тези добри неща, които се случват, е лесно да забравите това Ethereum все още е много ново, и все още има няколко проблема.

Някои критици смятат, че платформата е твърде сложна за повечето потребители. Тази сложност може да означава, че опитни потребители могат да измамят начинаещи, ако искат. Ethereum е сравнен с DOS, защото DOS се нуждае от Windows, за да го направи лесен за ползване. Така че, може би ще има нещо пуснато по-късно, което ще направи Ethereum по-лесен за ползване!

Имайки доста ясна представа за това какво прави Ethereum сега, можем да говорим за още един проблем – „вилицата“ на Ethereum. Казано по-просто, това беше разногласие в общността Ethereum, което раздели платформата на две. Това е възможен недостатък в начина, по който функционира нейната общност. Когато управлявате нещо с гласуване, не всеки ще се съгласи – това е нормално!

Сравнете Ethereum рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Ethereum рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Какво ще прави Ethereum в бъдеще?

Представете си всички различни транзакции, които се случват в ежедневието. Покупка или продажба на кола, наемане на апартамент, залагане на финала на Световната купа. Всички те включват доверяване на непознати с вашите пари и информация. Ethereum решава този проблем, което означава има много потенциал за бъдещето. И така, сега не само знаете какво е Ethereum, но и как работи.

Все повече и повече реални технологии са свързани с интернет всеки ден – ние го наричаме „Интернет на нещата“. Бравите на вратите, хладилниците, фурните, крушките, котлите и телевизорите са свързани към интернет и всички те трябва да работят безопасно и с ясни инструкции.

Сега си представете свят, в който интелигентните договори и dApps автоматично ръководят тези транзакции и технологии, докато се води нечуплив запис на всичко това на линия, завинаги. Доста готино, не мислите ли?

Ако, след като прочетете това ръководство, сте решили, че всъщност искате да закупите малко етер, можете да го направите в една от най-надеждните платформи за криптообменCoinbase или Симплекс са два от по-добрите примери.

 • На Coinbase, ще трябва регистрирайте се и потвърдете самоличността си преди да можете да правите покупки или продажби. Направете го (процесите са много прости и доста бързи), а след това просто закупете ETH чрез желания от вас начин на плащане.
 • С Симплекс, нещата обикновено ще станат още по-бързи и гладки – просто въведете количеството ETH, което искате да закупите, информацията за вашата карта и всички други данни, които може да бъдете помолени да посочите – това е всичко!
 • Къде да съхранявате своя ETH е също така важно решение, което трябва да вземете и вие. Ако сте активен търговец, тогава горещ портфейл (като Изход) може да бъде добър избор. Ако обаче планирате да задържите своя етер, поемете по студения портфейл и инвестирайте в a Ledger Nano S или Трезор.

Зададохме въпрос в началото на това ръководство, какво е Ethereum? Е, истинският отговор е, Ethereum е всичко, което искате да бъде. Независимо дали искате търговия Етер или създайте чисто нов dApp, възможностите са безкрайни! Така че, започнете, научете Ethereum и помислете широко. Бъдещето започва сега!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector