Колко високо ще отиде биткойн: Бъдещи прогнози

Здравейте и добре дошли в този задълбочен анализ на това колко високо ще стигне биткойнът. Ако някога сте се чудили: Биткойн ще се срине ли? Защо биткойнът пада? Или защо биткойнът се покачва? – попаднали сте на правилното място!

В това ръководство ще разгледам следното:

 • Биткойн в днешния ден и ценовото действие, водещо до мястото, където се намираме в момента.
 • Как да отговоря на въпроса: „Колко високо ще стигне биткойнът?“
 • Различните решения за мащабируемост, предлагани от разработчиците, работещи върху биткойн.
 • Поглед към възгледите на хората, които смятат, че отговорът е положителен на въпроса „ще се срине ли Биткойн?“.
 • Поглед към възгледите на хората, които смятат, че биткойнът ще продължи да расте.
 • Моите собствени мнения по въпроса: „Колко високо ще стигне биткойнът?“

До края на ръководството трябва да имате много по-добра представа за това как да прецените различните прогнози за цените, които ще чуете. Трябва също да разберете какво прави Bitcoin фундаментално ценен.

Както обикновено, има много товари, през които да преминете. И така, нека започнем вече и да разберем колко високо ще стигне Биткойн!

Биткойн в днешния ден

Преди да влезем в въпроса колко високо ще стигне биткойн, нека да разгледаме текущата ситуация. Биткойнът е разработен от анонимен разработчик или екип от разработчици, наречен Сатоши Накамото. За разлика от други крипто проекти, които имат ясно ръководство, биткойнът е наистина децентрализиран.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Самият биткойн не е нищо повече от база данни (блокчейн), която се съхранява и актуализира от мрежа от компютри. Тези компютри са известни като миньори. Те гарантират, че всички транзакции следват мрежовите правила. Единственият начин да направите промени в мрежата е да убедите достатъчно от тези миньори да го направят. Това прави Bitcoin невероятно трудно за промяна.

Производителност на биткойн

Биткойнът има фиксирана доставка. Това е едно от най-добрите му качества. Тъй като това е относително малко фиксирано предлагане (21 милиона монети), групи от хора, които го купуват или продават едновременно, оказват огромно влияние върху цената.

Подобни събития за покупка и продажба са по-преувеличени в биткойн и други криптовалути, тъй като те са такъв нов клас активи. Никой не знае дали изведнъж една от най-влиятелните държави на Земята ще я направи незаконна или алтернативно ще я прегърне. Това означава, че повече хора реагират на малки новинарски събития, които трябва да имат само незначително въздействие върху цената.

През голяма част от 2017 г. имаше много добри новини. Криптовалутите набираха популярност по целия свят и решението на продължаващия дебат за мащабиране даде сигнали за купуване на много хора. Въпреки че със сигурност имаше някои спадове в цената през предходните дванадесет месеца, траекторията беше до голяма степен нагоре.

Диаграма на колко високо ще отиде биткойн

Цената през 2017 г. се понижи от под $ 1000 на 1 януари, до малко под $ 20 000 до края на годината. И така, колко високо ще стигне биткойнът?

Повечето от тези печалби дойдоха в последните месеци на годината. Това превърна една успешна година до голяма степен въз основа на добри фундаментални новинарски събития като надстройката на софтуера „SegWit“, която се активира в масивен спекулативен балон.


Страхът от пропускане (или „FOMO“, както обичат да казват тези, които публикуват за криптовалути в социалните медии) беше отговорът на въпроса „защо биткойнът расте“ в края на 2017 г..

Разбира се, тъй като този бик беше до голяма степен задвижван от неопитни инвеститори, имаше кървава баня, когато балонът най-накрая се спука само за $ 20 000.

Винаги щеше да има някаква съпротива при психологическата бариера от 20 000 долара. Предишната голяма точка на съпротива беше $ 10 000. Цената се бореше да премине тази точка няколко пъти, преди най-накрая да го направи. Нямаше нищо, което да предполага, че същото няма да се случи на 20 000 долара.

Общите мисли на неопитните инвеститори обаче бяха, че цената ще продължи нагоре. Това ще бъде предизвикано от приток на „институционални пари“, направен възможен от стартирането на фючърсни договори от CME Group и CBOE, за което се съобщаваше широко в новините. Парите обаче не излязоха на пазара, както се надяваха много начинаещи инвеститори.

Катастрофата от декември / януари до днес

При първите признаци на проблеми на пазарите, начинаещите инвеститори, които се натрупаха в биткойн в края на 2017 г., започнаха да продават своите притежания. Мнозина не осъзнаваха за какво са го купили. Не разбирайки предложението за централната стойност на Биткойн (че това е система за прехвърляне на стойност без разрешение, имунизирана от намесата на правителството), те продадоха бързо.

Разбира се, цената намаля доста бързо, тъй като повече начинаещи инвеститори започнаха да се страхуват, че могат да загубят няколко процентни пункта в краткосрочен план. Визиите им за „бързо забогатяване“ избледняват незабавно и вместо да обсъждат колко високо ще отиде биткойн, хората говореха за това колко ниско ще отиде биткойн.

Тъй като мнозина дори не са имали първата идея как да съхраняват правилно биткойни, техният BTC вече е бил в CoinBase или Bitstamp, или на която и да е борса, от която първоначално са купували. Това означаваше, че те можеха да продадат своите притежания при първия признак на инвестицията им да стане нерентабилна.

Тъй като пазарът на биткойни е толкова малък в световен мащаб, това обикновено е много нестабилен актив. Когато пазарът е прекупен с милиарди „тъпи пари“, тази волатилност се увеличава значително.

Докъде стигна биткойн по отношение на използваемостта?

Биткойн става по-полезен всяка година. От ранното си начало, когато много хиляди биткойни са били използвани за плащане на парчета криптографски софтуер във форуми, биткойн е изминал дълъг път.

Днес можете да купите почти всичко с него онлайн. Има много онлайн магазини, които ще приемат Bitcoin. Те включват Overstock.com и NewEgg.com. Можете също така да плащате за почивки, като Expedia.com, да залагате в едно от многото стотици онлайн казина и дори да купувате недвижим имот с криптовалутата.

И накрая, за всичко останало, което може да се наложи да купите онлайн, има услуги като eGifter. Този уебсайт позволява на потребителите да сменят различни криптовалути директно за карти за подарък за редица различни онлайн търговци. Те включват Amazon, супермаркет Tesco, Pizza Express и много други.

Можете дори да получавате пари за собствените си услуги онлайн в криптовалута. Един от начините е да бъдете активен и доверен плакат във форуми. Компаниите ще плащат, за да залепят реклама във вашата зона за подпис. Като алтернатива можете да получите позиция, работеща като някаква форма на свободна практика. Индустрията плаче за разработчици и работодателите често предпочитат да плащат с биткойн.

Като алтернатива можете просто да правите това, което вече правите, и да рекламирате цените си в криптовалута. Например също ми се плаща в биткойн, за да пиша новини за криптовалута.

Как да отговоря на въпроса „Колко високо ще отидат биткойните?“

Да се ​​отговори на въпроса „колко високо ще стигне биткойнът“ е доста сложно. Това зависи от евентуалния случай на употреба. Ако се превърне в парите на интернет, които някои от неговите поддръжници вярват, че може да направи, пазарната капитализация може доста лесно да достигне трилионите.

Според Invespcro, през 2017 г. онлайн са похарчени 2 197 трилиона долара. Това би дало биткойн пазарна капитализация и на тази цифра. Това би направило всеки биткойн на стойност над 100 милиона долара всеки. Като се има предвид, че количеството пари, похарчени онлайн, изглежда се увеличава всяка година, то може да бъде много по-голямо от това. Това обаче не е само мнението на някои онлайн тролове. Основателят на Twitter, Джак Дорси, е твърдо убеден, че това ще се случи през следващите десет години!

Биткойн като Digital Gold?

Когато обсъждате колко високо ще стигне биткойн, е добре да го сравните със златото. Така че, друг потенциално различен случай на използване на биткойн е този на запас от стойност. Има много вярващи и в този случай на употреба. Те вярват, че биткойнът се развива като вид дигитално злато и дори няма значение дали е широко приет за покупки. Тези, които виждат биткойн като „цифрово злато“, се надяват, че един ден той ще замени златото като най-добрия запас от стойност на планетата.

Стив Возняк, съосновател на Apple, твърдо вярва в биткойн като „цифрово злато“. Той също така вярва, че никоя друга криптовалута не е „чист”Достатъчно, за да бъде. Това се дължи на уникалните му качества на цензурна съпротива и пълна независимост от капризите на който и да е човек или група.

Освен това във Вселената има потенциално други източници на злато. Със само 21 милиона единици, биткойн теоретично би трябвало да държи стойност по-добре от своя лъскав, ментален, недигитален аналог. Необходими са само достатъчно хора, които вярват, че е ценно. В крайна сметка това е всичко, което всеки запас от стойност е. Златото е ценно само защото мислите, че е.

Биткойнът, от друга страна, има някои уникални свойства, които го правят безспорно по-добър от златото. По-лесно е да се съхранява и много по-добре да се транспортира от златото. Също така е много по-лесно да се скриете. Ако се съхранява правилно, е напълно невъзможно да се конфискува от човек. Това е мощно качество.

Нека да разгледаме някои цифри, които подчертават колко високо ще достигне биткойн, ако отговаря на случая на използване на „цифрово злато“.

Настоящата пазарна капитализация на цялото злато на планетата е 7,07 трилиона долара. Ако Биткойн заяви, че случаят на употреба е най-добрият запас от стойност на планетата и вземе целия този пазар, всеки от 21-те милиона Биткойн би струвал над една трета от милион долара.

Стив Возняк обаче говори за това, че биткойнът се използва и като валута на интернет. Това би поставило стойността му над всеки от предишните примери, които съм използвал, за да заявя колко високо ще стигне биткойнът.

Проблеми с биткойн?

За да може биткойнът да постигне ролята на глобален запас от стойност, в момента няма нищо лошо в дизайна му. Всъщност работи отлично за този случай на употреба. Всичко, което трябва да се случи, е голяма промяна в нагласите на глобалното население. Това е напълно възможно, но може да отнеме няколко поколения.

Въпреки това, за да стане биткойн валутата на интернет, има някои проблеми с неговия дизайн. За съжаление блокчейнът е създаден за сигурност, а не за скорост. През повечето време се появява нова и вълнуваща криптовалута, която може да извършва транзакции много по-бързо от биткойните, разработчиците всъщност не са направили нищо, освен да намалят сигурността на оригиналния дизайн.

Биткойнът е създаден, за да бъде устойчив на цензура и невъзможен за атака. Той се представя отлично в това отношение. Следователно, скриване на трудно спечелените си спестявания под най-добрият матрак в света може да не е най-сигурното място вече. С нарастването на пазара на криптовалути се появяват по-модерни средства за безопасно съхранение, включително биткойн. Това го прави подходящ за ролята на хранилището на стойност.

Биткойнът обаче е по-малко подходящ да се представя като средство за размяна на онлайн или реални покупки. Понастоящем отнема около 10 до 20 минути, за да премине транзакцията. Мрежата също стана толкова популярна в миналото, че транзакцията стана много скъпа. Това е така, защото всеки блок може да обработва само определен брой транзакции.

Ако има твърде много транзакции, миньорът, създаващ блока, включва тези с най-високи такси за транзакции. Това води до постоянно нарастващи такси. Очевидно е, че не можете да стоите на кафе на улицата, да платите 20 долара за чашата си с 1 долар и да чакате 20 минути, докато продавачът се увери, че е получил плащане!

За щастие най-талантливите разработчици на блокчейн на планетата в момента работят по решения на този проблем. Един от тях е известен като Мълниеносната мрежа.

Мълниеносната мрежа

Компания, известна като Blockstream, заедно с друга група разработчици – известни като разработчици на Core – в момента работят по корекция на потенциално високите транзакционни разходи и времето за изчакване. Тяхното решение се нарича Мълниеносна мрежа.

Идеята е, че хората, които правят много повторни транзакции помежду си, ще могат да го правят, без да актуализират блокчейна. Този канал за плащане ще отхвърля парите назад и напред, докато една от страните не пожелае да уреди канала. След това сетълмент мрежата определя кой дължи колкото биткойн и той е платен. Това включва малка такса към мрежата за актуализиране на блокчейна.

Успешно стартиралата Мълниеносна мрежа може да означава, че микроплащанията отново са реалност в мрежата на Биткойн. Това може да увеличи стойността на всяка монета многократно по текущата им цена. Ако Lightning Network работи правилно, когато е стартиран, отговорът на въпроса „до каква степен ще отиде биткойнът“ може да бъде много по-голям, отколкото прогнозират дори Джак Дорси или Стив Возняк!

SegWit

За да поставите нещата колко талантливи са разработчиците, работещи върху биткойн, в перспектива, помислете за последното голямо надграждане на софтуера до мрежата – SegWit. SegWit работи, като изважда част от данните от транзакциите, така че всяка да заема по-малко място в блокчейна.

Транзакциите на SegWit са също толкова сигурни, колкото и тези, които са извършени надстройката миналия август. Въпреки това много повече от тях вече могат да се поберат във всеки блок. Това по същество е удвоило капацитета на мрежата.

Надстройката на SegWit и еуфорията, след като беше въведена като един от факторите зад биткойна 2017 г., който се превърна в пълномащабен спекулативен балон.

Колко високо ще отиде биткойнът

Ако мълниеносната мрежа се окаже успешна, тя също може да подтикне поредния бик, който може да се превърне или не в балон. Това би повишило цената на биткойните много по-високо в краткосрочен план.

Ще се срине биткойн?

Има много хора, които смятат, че биткойн може да се срине ефектно. Много малко от тях обаче разбират какво е биткойн. Освен това има и други гласове, които имат интерес биткойн и криптовалути да се провалят. Нека да видим дали въпросът колко високо ще стигне биткойн или колко нисък е този, който трябва да зададем.

Подобни на Уорън Бъфет, Чарли Мънгър и Джейми Димън се аргументираха срещу ценообразуването на биткойн. Уорън Бъфет заяви публично, че вярва, че биткойнът е „квадратна отрова на квадрат“, Чарли Мунгър каза, че смята, че това е „изметна дейност“, а Джейми Димън в миналото нарича Биткойн „измама“.

Интересното е, че всяко от тези имена е много тясно свързано с глобалните финанси. Ако Биткойн осъзнае крайната визия на мнозина, няма да има нужда от финансовите институции, които тези мъже представляват. Коментарите им може да идват от наивност за нарастващата омраза на обществото към централните банкери или от страх – представляващ последно усилие да убеди хората да се отдалечат от потенциално революционната иновация.

Феновете на други крипто често призовават за по-ниски цени на биткойн

Други гласове, които призовават за по-ниски цени на биткойн, често са привърженици на други криптовалути. Много от тях влязоха в дигитални валути в някакъв момент през 2017 г. Те откриха, че има много дигитални валути и сляпо вярваха, че всички те са едни и същи, различни от времето на транзакциите им. Знаейки малко за теорията на игрите или мерките за сигурност, необходими, за да има наистина успешна глобална валута, изградена с помощта на блокчейн технология, те отхвърлят Биткойн като стари новини.

Тези недоброжелатели често имат различна монета, която те защитават по някакви причини. Те рядко подкрепят мнението си с нещо друго, освен да говорят за това колко повече транзакции в секунда може да извърши техният проект. Те пропускат най-важните аспекти на биткойните – неговата децентрализация и цензурна съпротива.

И така, колко високо ще отиде биткойнът?

Колко високо ще отиде биткойн - знамето на биткойн кацна на луната

Не липсват и биткойн бикове, обаче. Интересното е, че тези пробиткойнери обикновено са от по-технологичен произход. Те напълно разбират стоката, за която говорят, по начин, по който Уорън Бъфет и си сътрудничат. никога няма да направи.

Едно от най-високите ценови изисквания за биткойн идва от пионера на антивирусния софтуер Джон Макафи. През последните години McAfee се преоткрива като нещо като криптовалутен гуру. Той често прави ценови прогнози за различни цифрови активи. Въпреки това, той е може би най-известен със своите ценови разговори за биткойн.

Миналата година Макафи заяви, че смята, че биткойн лесно ще надхвърли половин милион до 2021 г. Всъщност той беше толкова уверен, че направи доста шокиращ залог за това. Той каза, че ако не достигне тази цена, ще изяде собствената си мъжественост на живо по телевизията.

Джон обаче не беше свършил там. Той отлично увеличи собствения си залог срещу себе си през ноември 2017 г. Запазвайки конфискацията за грешка по същия начин, Макафи заяви, че биткойнът ще достигне 1 милион долара за същия период от време.

Друг известен биткойн бик от технологичен произход е Алексис Оханян. Оханян беше съосновател на форума за социални медии Reddit. Оттогава той се премести в инвестиционното пространство и се грижи за блокчейн проекти с най-голям потенциал. Той също така вярва, че биткойн ще го направи надвишава най-високата цена за 2017 г. по отношение на цената по-късно тази година. Той заяви това още през май 2018 г..

И накрая, човек с подходящо родословие по отношение на инвестициите е Том Лий. Бившият стратег на JPMorgan многократно е заявявал, че биткойнът ще достигне $ 25 000 през 2018 г. В дългосрочен план той е още по-бичи и прогнозира $ 64 000 биткойн до края на 2021г.

Моето мнение за това колко висока ще бъде биткойн

И така, след всички тези други мнения за това колко високо ще отива биткойн, ето и моето собствено. Първо, нека изясним едно нещо. Това по никакъв начин не може да се счита за инвестиционен съвет. Както при всяка инвестиция, купуването на биткойн трябва да се извършва само след задълбочено проучване. Трябва дълбоко да разберете как работи блокчейн и конкретните приложения, в които биткойнът процъфтява, и тези, които могат да го накарат да се провали.

Предупреждение, нека разгледаме въпроса колко високо ще стигне биткойнът. Със сигурност има много неща за цифровия актив. Полезно е както като платежно средство, така и за изпращане на пари по целия свят за минути без разрешение на никого.

Най-важните аспекти на Биткойн обаче са неговата цензурна съпротива, неговият характер без разрешение и неговият ограничен брой. Тази комбинация от фактори го прави уникално позициониран, дори сред 1500 или повече дигитални активи, които са изброени на Coinmarketcap.

Нека помислим защо всеки от тях е толкова важен:

 • Устойчивост на цензура – Биткойн е невероятно трудно да се променят мрежовите правила на. Само ако повечето миньори решат, че нещо е добра идея, то ще бъде гласувано. Това означава, че колкото и много правителства да искат да контролират биткойните, те не могат. Няма централен орган, който би могъл да бъде подкупен или кооптиран, за да измами мрежата по някакъв начин.
 • Без разрешения – Точно както никой не може да промени мрежата, нито някой може да спре някой с достъп до интернет да я използва. Той предоставя банкови услуги на тези без тях и е наистина демократичен по своя обхват.
 • Ограничен по брой – двете предходни точки правят Bitcoin нещо, от което всеки човек на планетата трябва да помисли да притежава част от тях. Ограниченото им предлагане означава, че ако всички някога са решили да купят биткойн, цената бързо ще достигне астрономически нива. Когато нещо е рядко и има голямо търсене, цената винаги стреля към небето!

Заключение

Това е! Всички сме готови. Заедно сме изследвали купища отговори на въпроса: „Колко високо ще стигне биткойнът?“ Надявам се, че сте намерили това ръководство едновременно образователно и забавно! Ако искате да се задълбочите в прогнозите за биткойни, вижте пълното ръководство за него тук.

Преди да се отпиша, нека направим кратко обобщение на това, което сте научили:

 • Как се е представила цената на биткойн през последната година.
 • Какво прави Bitcoin специален.
 • Няколко от различните идеи за мащабиране на биткойн.
 • Няколко от възгледите на онези, които са против биткойните.
 • Някои възгледи на хора, които смятат, че биткойн ще продължи да расте.
 • Моите собствени мнения по въпроса: „Колко високо ще стигне биткойнът?“

Надяваме се, че сега ще знаете отговорите на тези често задавани въпроси следващия път, когато някой ги зададе:

 • Ще се срине биткойн?
 • Защо биткойнът спада?
 • Защо биткойнът се покачва?

След като всички приключихме, какво мислите? Според вас колко високо ще стигне биткойнът?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map