Копаене на Ethereum: Най-доброто ръководство за това как да добивате Ethereum

Ако се интересувате от копаенето на Ethereum, вие сте на правилното място. Следвайки това ръководство, ще научите всичко, което трябва да знаете за добива на Ethereum. Очаквам, че вече знаете какво е Ethereum и как работи от предишното ни ръководство за Какво е Ethereum. Нека започнем, като анализираме защо на първо място ни е необходим този вид добив.

И така, къде се осъществява всичкото това копаене и откъде идва ефирът? Е, компютърът ви решава математически задачи, за да се увери, че никой не прави транзакции в мрежата Ethereum, които не са верни. Ако компютърът ви успее да реши проблема, получавате награда. И това се нарича добив. Всеки има възможност да помогне за решаването на тези проблеми и да поиска награди.

Важното за разбиране обаче е, че добивът на Ethereum не е толкова прост процес, така че ако решите вместо това купете тази криптовалута и започнете да търгувате, трябва да проверите най-препоръчаните крипто платформи за търговия, включително Coinbase и Binance.

Ако все пак искате да научите повече за добива на Ethereum – продължете да четете!

Кратко обяснение за добив на Ethereum

Мрежата Ethereum има своя собствена блокчейн. Всички транзакции, направени с помощта на Ethereum, трябва да бъдат одобрени от майньорите. Ето защо отнема известно време, преди Етерът, който изпращате, някой да го достигне. Транзакцията трябва да бъде проверена и поставена в блокчейн Ethereum. Този процес на проверка се нарича доказателство за работа. Вашата работа като миньор е да се уверите, че никой не изневерява.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

За да са сигурни, че транзакциите са валидни, миньорите решават сложни математически уравнения. Когато миньор решава това уравнение, той съобщава това на всички останали миньори "Хей, разбрах! Намерих номера, който търсихме през цялото това време" използвайки фантастичен компютърен език.

Всички останали майнери проверяват дали този номер е верен и ако 51% от тях са съгласни, че е правилно, нов блок се добавя към блокчейна. Този нов блок съдържа всички транзакции, които вече са проверени и миньорът, намерил номера, се възнаграждава! След това миньорите започват да решават нов математически проблем, за да проверят друг блок транзакции.

Три начина за добив на Ethereum

Добре, сега, след като изчезнахме, как да започнете да копаете Ethereum? Има три начина, по които можете да копаете.

 • Пул майнинг (препоръчително)
 • Самодобив (не се препоръчва)
 • Използване на услуги за облачен добив (не се препоръчва)

Пул майнинг

Копаенето на Ethereum в пул е най-лесният и бърз начин да започнете. Работите заедно с други хора. Всички хора, които добиват в рамките на един пул, се съгласяват, че ако някой от тях намери тайния номер, ще споделя награди с всички. Колко често намирате блокове и споделяте награди зависи от размера на пула. Не всички пулове обаче са еднакви. Това са нещата, които трябва да имате предвид, преди да се присъедините към басейн.

 • Размер на басейна
 • Минимално изплащане
 • Такса за басейн

Защо размерът на пула за копаене на криптовалути е важен? Е, краткият отговор е, че с увеличаването на броя на хората, които добивам, шансовете за получаване на награди също се увеличават. Тъй като обаче повече хора се присъединяват към басейна, наградите се споделят между повече хора.


Трябва да изпробвате различни пулове, преди да намерите този, който най-добре работи за вашия компютър. Присъединяването към големи пулове за копаене на криптовалути обикновено е по-безопасен избор. Може да получавате по-малко награди за 1 блок, но поне няма да отидете на ден или седмица, без изобщо да получите награда.

Трябва да разгледате и минималното изплащане. Минималното изплащане е най-малкото количество етер, което ще трябва да добиете, преди да бъде изпратено във вашия портфейл. Ако минималното изплащане е 1 ETH, ще трябва да останете в един и същ пул дълго време, преди да получите криптовалутата си.

Басейните с големи минимални изплащания не са от полза за вас. Трябва да се опитате да намерите пулове с малко минимално изплащане. Искате да получавате пари възможно най-често, без да се налага да отделяте време за един пул за копаене твърде дълго. Наличието на гъвкавост за превключване между различни пулове за копаене на криптовалута е от съществено значение!

Всеки басейн има такса, свързана с него. Трябва да платите малка сума, за да можете да продължите да използвате басейна. Тази сума се изплаща автоматично, така че не е нужно да се притеснявате за нея. Плащанията са базирани на% и се изчисляват в криптовалутата, която добивате. Сумата, която трябва да платите, обикновено се различава от 1% до 3%. Трябва да потърсите пул с около 1% такса, тъй като те са далеч по-надеждни от 0% пулове с такси.

Пускането на пул за копаене е работа на пълен работен ден, а пространството за изчисления и центрове за данни не е евтино. Пуловете с такси от 0% обикновено се поддържат от дарения, може да са по-малко стабилни от пуловете с такса за покриване на разходите. Ако таксата за басейн е по-висока от 3%, трябва да помислите за търсене на друг басейн.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Майнинг сам

Самото копаене може да изглежда страхотна идея. Не е нужно да споделяте никакви награди. Просто включваш компютъра си и оставяш парите да се търкалят, нали? Неправилно. Когато правите копаене на Ethereum сами, вие се състезавате с други хора и ще получите награди само ако първо решите математическия пъзел. Тъй като се конкурирате с много голяма мрежа от хора и компании, които имат много ресурси, много често ще трябва да имате голям късмет. Самото копаене е изгодно само ако разполагате с много ресурси, говорим за 100+ графични карти. Наличието на толкова голяма изчислителна мощ има своите недостатъци. Ще трябва да се притеснявате за:

 • Проблеми с отоплението. Ако вашето оборудване се нагрее твърде много, то може да се счупи. След като оборудването ви се счупи, обикновено не си струва да го ремонтирате. Ще трябва да похарчите повече пари, за да замените вашата минна платформа и да решите проблемите с отоплението.
 • Вентилация. За да поддържате всичко да работи правилно, ще трябва да имате много фенове, които да движат въздуха много бързо. Както споменах по-горе, отоплението е реален проблем.
 • Шум. Всички вентилатори, които се въртят и охлаждат вашето оборудване, биха вдигнали много шум. Ще стане много силно, много бързо. Обикновено се нуждаете от нещо като гараж / склад или отдалечено място, за да запазите всичко.
 • Разходи за електричество. Наличието на толкова много оборудване, което използва мощност едновременно, би потребило много електричество. Например, само с десет графични карти бихте похарчили около 3-4 долара за електричество на ден. Представете си, че увеличавате до 100 карти, за да останете конкурентоспособни. Разходите за захранването им всички биха добавили до 30-40 долара на ден само за разходи за електричество.
 • Космос. Наличието на място за съхранение на над 100 платформи за добив на Ethereum не е нещо, което е достъпно за повечето хора.

Облачно копаене

Когато използвате облачно копаене, плащате на някой друг да копае вместо вас. Начинът, по който това работи, е, че наемате време за добив от други хора и в замяна те ви дават всички награди, които могат да добият. Криптовалутният облак може да изглежда малко тъпо.

 • Защо някой би използвал оборудването си, за да добива за вас, когато може да добива за себе си?
 • Защо бихте плащали на някой друг, който да копае за вас, след като можете да инвестирате парите в оборудване и сами да ги добивате
 • Защо не похарчите парите за закупуване на криптовалутата, която искате, вместо да платите на някой да я добие?

И всичко това са валидни въпроси. Не е по-добро или по-лошо, отколкото да вършите цялата работа сами. Нека да анализираме ползите и опасностите от облачния добив на Ethereum.

Професионалисти:

 • Вие не носите отговорност за повредено оборудване. След като платите на някой да ми копае вместо вас, купувате определено количество работа, която трябва да бъде свършена. И всички разходи за ремонт не са ваша отговорност. Внимавайте обаче, някои компании ще ви накарат да плащате за електричество и разходи за ремонт. Прочетете внимателно договорите и избягвайте това!
 • Не е нужно да държите значително количество шумно оборудване в дома или склада си.

Минуси:

 • Плащате парите предварително, ако цената на Ethereum спадне, няма да имате шанс да си върнете парите. И вие сте закъсали с добивната работа, която сте закупили.
 • Не можете да промените софтуера и хардуера за добив, които доставчикът на облачен добив използва.

Облачният добив е безопасен начин доставчиците на добив да си гарантират печалба за оборудването, което са закупили. Цената на криптовалутата не им влияе, защото ги плащате предварително. Така че, когато купувате услуги за облачен майнинг, не е нужно да се справяте с каквито и да било проблеми, свързани с създаването на вашата платформа за добив на ethereum. В идеална ситуация облачният добив е по-малко печеливш, отколкото самият майнинг. Вместо да използвате услуги за облачен добив, можете също така просто да си купите ethereum.

Лично мнение: Засега се опитайте да стоите настрана от услугите за облачен майнинг. Ако искате да инвестирате в услуги за облачен майнинг, просто използвайте парите, за да купите желаната от вас криптовалута. Ще получите наградите си веднага и ако нещо се обърка, ще имате възможност да продадете своята криптовалута.

Как да обединим моята Ethereum: Урок

Така че вашият компютър ще бъде използван за добив на Ethereum. Нека разгледаме инструментите, от които компютърът ви е необходим, за да бъде ефективен майнер. Ето всичко, от което се нуждаете, за да бъдете успешен майнер на Ethereum:

 • Портфейл на Ethereum, който да съхранява цялата ви новооткрита валута;
 • GPU драйвери;
 • Приложение за копаене (Claymore miner);
 • Адрес на пул за копаене, ако ще копаете в пул за копаене;
 • Графична карта (GPU) с поне 3gb RAM;
 • Съвместима операционна система (Windows 7 или 10 64bit).

Създайте цифров портфейл

Преди да започнете копаенето на Ethereum, ще трябва да създадете цифров портфейл. Имате портфейл в реалния живот за вашите физически пари.

Криптовалутата работи по същия начин. Вие ще искате да създадете цифров портфейл, където да можете да запазите своя етер. Можете да следвате ръководство за това как да създадете портфейл точно тук.

Или просто изберете най-сигурните и надеждни портфейли на пазара – Ledger Nano X и Trezor Model T, за да защитите вашия Ethereum!

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Инсталиране на драйверите на вашата графична карта

Когато вашият цифров портфейл е настроен и готов, е време да актуализирате софтуера на вашия компютър. Процесът на копаене ще бъде по-изгоден, ако вашият хардуер изпълнява всички най-нови актуализации. Така че актуализирайте драйверите си сега.

За потребители на графични карти AMD

Ако имате графична карта AMD, можете да изтеглите най-новите драйвери за вашата карта отдясно тук.

Използвайте ги, ако планирате да правите други неща с компютъра си, като работа или игри.

Или тук.

Използвайте ги, ако планирате да използвате компютъра си само за добив на Ethereum. Те са оптимизирани за копаене и само за копаене. Значи няма да можете да правите много повече с компютъра си.

За потребители на графична карта Nvidia

Ако имате графична карта Nvidia, можете да изтеглите най-новите драйвери за вашата карта отдясно тук.

Изтеглете и инсталирайте драйверите въз основа на графичната карта, която използвате.

Инсталиране на софтуер за добив на Ethereum

 1. Отидете на https://bitcointalk.org/index.php?topic=1433925.0Двойният миньор на Ethereum на Claymore
 2. Изтеглете най-новата версия на Claymore dual miner. Като щракнете върху една от маркираните връзки. От днес най-новата версия е 11.0. Този урок използва втората връзка от Megaupload.мега-качване
 3. Щракнете върху най-новата версия за Windows. След това щракнете върху бутона за изтегляне като цип. Изчакайте изтеглянето да приключи. Запазете файла на вашия работен плот за лесен достъп.изтегляне като цип
 4. Извлечете Claymore v11.0 файлове в папка на вашия работен плот за лесен достъп.
 5. Отворете папката, която току-що сте извлекли, за да видите файловете, тя трябва да изглежда така.

  глина повече отворена

 6. Щракнете с десния бутон върху старт
 7. Щракнете редактиранередактиране
 8. Редактирайте файла Start.txt и вмъкнете следните редове:

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

EthDcrMiner64.exe -epool -ewal -epsw x

Изберете вашия пул от един от тези препоръчани пулове за добив на Ethereum.

Име на басейна Такса за басейн Минимално изплащане (ETH) Адрес на басейна Размер на басейна
2Miners 1,0% 0,01 eth.2miners.com:2020 Малък
Нанопул 1,0% 0,05 eth-eu1.nanopool.org:9999 Много голям
Джудже 1,0% 0,05 eth-eu.dwarfpool.com:8008 Среден
Етермин 1,0% 0,05 eu1.ethermine.org:4444 Много голям

Забележка: тези адреси на пула са за европейския регион. Ако живеете в САЩ или Азия, може да получите по-добри резултати, като използвате адреси, които са по-близо до вашия регион. Посетете сайта на басейна и разберете дали басейнът поддържа вашия регион.

Вместо < Mining_Pool_Address> въведете адреса на вашия басейн.

Вместо да въведете адреса на портфейла си:

insitde-startbatСлед като приключите, трябва да изглежда така:

тип портфейл

НЕ КОПИРАЙТЕ АДРЕСА НА КОШЕНТА, КОЙТО ВИЖДАТЕ НА СНИМКАТА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ СВОЯ. АКО КОПИРАТЕ АДРЕСА НА ТОЗИ ПОРТФЕЛ, ВСИЧКИТЕ ЕТЕРИ, КОИТО МОЯТ, ЩЕ ОТИДАТ ПРИ НАС, НЕ. АКО ИЗПОЛЗВАТЕ MYETHERWALLET, МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ АДРЕСА НА ПОРТФЕЙЛА СИ, ОТИДАНЕ НА https://www.myetherwallet.com/ И ПРОВЕРКА ПОД АДРЕС ЗА АКАУНТ

адрес на портфейла

 1. Запазете Start.txt с новите си стойности, като отидете на файл -> Запази като

  ethereum-mining-start

 2. Променете името на файла на start.batстарт
 3. За запазване като тип: изберете Всички файлове
 4. Щракнете върху запазване и щракнете Да, на въпрос дали искате да замените файлазамени
 5. Кликнете два пъти Start.bat за започване на копаенестарт
 6. Ако сте изпълнили горните стъпки, трябва да видите този екран.успех

Това е! Вашият компютър вече добива Ethereum. Оставете този екран отворен. За този пример използвах 2минър басейн и MyEtherWallet. Но можете да използвате други портфейли и други пулове за копаене.

Ето списъка с други препоръчителен софтуер за добив че трябва да проверите:

 • ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Как да проверите колко сте добили?

Всеки басейн има различен интерфейс, но принципът остава същият. Ще трябва да отидете на уебсайта на вашия басейн и да въведете адреса на публичния си портфейл. Нека използваме 2miners пула като пример.

Въведете адреса си на публичен портфейл в лентата за търсене и ще можете да видите цялата информация за вашите усилия за добив на Ethereum. В случай на пул от 2 минути, след като балансът ви достигне 0,01 ETH, той ще бъде изпратен на адреса на портфейла ви, който сте въвели във файла start.bat по-рано.

чек-баланс

Как се изчисляват печалбите

 • Отворете своя майнер и проверете колко мегахашета в секунда изпраща вашият хардуер (Mh / s)
 • Виждаме, че нашият един GTX 1070 GPU получава 32.2Mh / s.

  check-ethereum-mining

 • Отворете калкулатора за добив налични тук.
 • Въведете своите Mh / s, разходите за електроенергия и консумация на енергия. Ще получите средни резултати въз основа на това колко е 1 ETH в момента.добив на етереум

Съвети и трикове

 • Ако планирате да оставите компютъра си за дълги периоди от време, ето няколко неща, които може да искате да направите, за да избегнете прекъсвания.
 • Настройки на захранването на компютъра: По подразбиране, ако компютърът ви остане бездействащ за дълъг период от време, той ще „заспи“. След като компютърът ви заспи, той ще спре да копае. За да избегнете това, отворете настройките на захранването и се уверете, че компютърът ви никога не спи.

Сега компютърът ви може да копае цял ден, без да заспи.

Заключителни мисли

Като миньор на Ethereum, вие му помагате да остане децентрализиран и да бъдете възнаградени в процеса. Трябва да разглеждате Ethereum като ценен актив за притежание или търговия. Технологията блокчейн и мрежата Ethereum вече са доказали своята стойност. Няколко децентрализирани приложения вече намериха успех. Пазарният отговор изглежда отличен. Тъй като все повече хора започват да надграждат платформата, която Ethereum е създал, трябва да видим още по-големи резултати.

След като копаете Ethereum, не забравяйте да го съхранявате в сигурен хардуерен портфейл, като Ledger Nano X и Trezor Model T. В крайна сметка не искате да губите активите си!

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map