Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Криптовалута Verge: Какво е Verge Coin?

От Биткойн е създаден през 2009г, повече от 5000 различни криптовалути вече са достъпни за покупка, търговия и продажба. Един от тях е монетата Verge. Както обаче ще разберете от моето ръководство, Verge е напълно различен от Биткойн, тъй като по-бързо, по-евтино и по-личен!

Между другото, знаехте ли, че Verge първоначално се нарича DogecoinDark, преди да се ребрандира? Това пълно ръководство ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете, включително как започна историята и как може да се използва.

Също така ще ви дам пълно обяснение как работи технологията. Част от терминологията е доста сложна, но ще я разбия в реални, лесни за разбиране примери. Тези обяснения ще включват закупуване и съхранение XVG също!

До края на това ръководство за монети на Verge ще станете експерт! И така, какво чакате, нека разберем какво точно представлява монетата Verge!

Търсите най-сигурното място за закупуване на BTC? Събрах най-добре оценените крипто борси, които бяха одобрени като най-сигурните платформи за закупуване на BTC по-долу, така че погледнете.

Доставчик Visa / Mastercard Налични крипто Нашата оценка Преглед на Coinbase ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Още 30

9.8 Прочетете отзива Посетете сайта Binance Review ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Кардано
 • + Още 150

9.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Coinmama ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Биткойн Кеш
 • +Още 7

9.4 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Kraken ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • ЧЕТКА
 • + Още 37

9.1 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на eToro ДА

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 3

8.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на KuCoin ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Монеро
 • + Още 210

8.5 Прочетете отзива Посетете сайта Рецензия на Exchange Близнаци ДА

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 21

8.4 Прочетете отзива Посетете сайта Най – известен 729 отзива 9.8 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива Избор на редактора 1279 отзива 9.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 816 отзива 9.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 1174 Отзиви 9.1 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 453 отзива 8.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 563 отзива 8.5 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 603 отзива 8.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива

Професионалисти

 • Няколко актуализации
 • Удивително за поверителност
 • Много по-бързо от Bitcoin
 • Силно мащабируема

Минуси

 • Не толкова частни, колкото някои други криптовалути
 • Все още свързан с тъмната мрежа

Какво е Verge XVG?

Монетата Verge започна своето криптовалутно пътуване през 2014 г., под името DogecoinDark. Причината да е замислена беше за да създадете наистина частна криптовалута. Основателят на Verge смята, че биткойнът не е анонимен, затова реши да го направи изгради нов блокчейн където транзакциите не могат да бъдат проследени.


Интересното е, че и до днес, никой не знае кой е създал Verge, тъй като основателят все още използва потребителското си име „Sunerok“. Това е като създателя на Биткойн, който е известен само с псевдонима си „Сатоши Накамото”!

Подобно на основателя на монети Verge, много хора вярват в това изпращането и получаването на пари на частно ниво е важно човешко право. Например, когато отидете на почивка и използвате вашата дебитна карта, вашата банка знае къде се намирате, колко пари имате и къде ги харчите!

Verge монета: какво е монета Verge.

Някои хора нямат нищо против частна компания да съхранява много информация за това как живеят живота си, но повечето хора смятат, че това не е наред!

Blockchain Verge също е проект с отворен код, което означава, че всеки може да предложи промени и подобрения. След това се гласува и ако повечето хора харесат идеята, промените се правят!

Монетата Verge е известна и със символа си – XVG. Като цяло ще има максимално предлагане от 16,5 милиарда монети, което е много повече от 21 милиона биткойн!

ще обясня как работи технологията по-подробно по-късно обаче, важното нещо, което трябва да запомните за монетата Verge, е това никой не знае кой е изпратил или получил транзакция. освен това, блокчейнът Verge може да обработи транзакция само за 30 секунди, което е голямо подобрение на Bitcoin, което обикновено отнема 10 минути!

Verge coin също е много по-мащабируема от Bitcoin, тъй като е в състояние да обработва максимум 100 транзакции в секунда, като Bitcoin управлява само 7!

Монета Verge: Основно приемане на монета Verge.

Забележка: Може да сте чували за „Мащабиране“ или „Мащабируемост“ в някои от другите ми отзиви. Това е наистина важно; всеки блокчейн може да обработва само максимално количество транзакции в секунда. Когато мрежата достигне този максимален брой, транзакциите стават по-бавни и по-скъпи!

Друга важна характеристика на Verge coin е, че тя има пет алгоритма за копаене, които изброих по-долу.

 • Скрипт
 • X17
 • Lyra2rev2
 • Myr-groestl
 • Blake2s

Въпреки че тези алгоритми вероятно нямат смисъл за вас, позволете ми да обясня защо това е важно! Минен всъщност е начин хората да печелят допълнителни монети в замяна на използването на тяхната допълнителна изчислителна мощ.

Когато правят това, те помагат за проверка на транзакция, запазвайки мрежата децентрализиран. Без миньори не би било възможно блокчейн да работи!

Въпреки че хората всъщност не виждат това, когато добиват, това, което всъщност правят, е решаване на наистина сложни пъзели. Тези пъзели (или алгоритми) са толкова трудни, че никой човек не би могъл да ги реши. Тъй като обаче биткойнът стана толкова популярен, хората трябва купете наистина скъп хардуер за да можете да решите пъзела, което означава, че можете да добивате само ако имате много пари!

Verge coin: Функции на Verge coin.

Това не е честно за хора, които искат да печелят монети, но не могат да си позволят да закупят оборудването. Verge е различен, тъй като хората могат да добиват, използвайки CPU, GPU или ASIC, което означава, че всеки може да го направи!

След като вече разбирате защо монетата Verge е започнала и как се сравнява с биткойн, нека разберем за какво може да се използва.

Как може да се използва монетата Verge?

Подобно на всяка друга криптовалута, монетата Verge може да се използва изпращайте и получавайте средства между портфейли. Крайната цел е тя да се използва като глобална платежна система. Въпреки че това може да отнеме много време, технологията е идеална за тази цел.

Първо, помислете как бихте изпратили средства на член на семейството, живеещ в друга държава? Можете да отидете в местната банка, да подпишете някои формуляри и да прехвърлите средствата. Това обаче е нормално наистина скъпо и отнема дни пристигам.

Ами ако човекът, на когото изпращате парите, живее в отдалечено село в Африка? На километри може да няма банки! Друг вариант е използването на компания за парични преводи като Western Union, но отново, това е наистина скъпо!

Монета Verge: захранвана от Verge.

Вместо това, ако трябва да прехвърляте средства с помощта на монета Verge, транзакцията ви ще достигне до член на вашето семейство само за 30 секунди, струва по-малко от цент. Също така няма да е необходимо да шофирате до местната банка / клон на Western Union и да попълвате много формуляри, тъй като можете да го направите анонимно от компютъра си!

В реалния свят, когато харчите фиат валута използвайки бележки или монети, не е необходимо да давате на никого вашето име и адрес, нито да показвате никакви идентификационни данни. Това е същата идея като Verge, но вместо да използвате хартиени бележки, харчите пари на практика.

Забележка: Когато използвам термина „фиатна валута“, това основно означава реални пари като щатски долари или евро. Verge (XVG) не са фиатни пари, а криптовалута. Това означава, че никоя централна банка не може да я контролира!

Друга причина хората да купуват монета Verge е като инвестиционен инструмент, с надеждата, че в бъдеще стойността му ще продължи да нараства. Когато хората за първи път закупиха Verge през 2014 г. (не забравяйте, че тогава се наричаше DogecoinDark), стойността му струваше просто $ 0,000005.

Наистина не е нараснал по-високо от $ 0,00001 през следващите две години, но тъй като промени името си, цената полудя! В края на 2017 г. Verge достигна най-високата си точка на $ 0,29!

Ако сте закупили Verge през 2014 г. и сте го държали до края на 2017 г., бихте спечелили повече от 5 милиона процента!

Verge coin: Графика на цените на Verge.

След като вече знаете как може да се използва монета Verge, е време да разгледате по-отблизо технологията. Надявам се, че сте готови, тъй като нещата сега ще станат сериозни!

Също така, ако искате да обмените Verge добър курс, трябва да опитате да използвате Binance крипто суап платформа. След като сте придобили някои XVG монети, вероятно ще искате съхранявайте ги някъде на сигурно място – в такъв случай, Трезор е най-добрият ви залог.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Как работят транзакциите?

Преди да започна, важно е да запомня, че Verge е създаден, защото основателят е усетил това Биткойнът не беше наистина частен. Поради това би било добра идея да сравните двата различни блокчейна. Също така екипът на Verge работи по ново надстройване, което ще направи нещата още по-частни, но след това ще обясня тази част.

Така че, когато изпращате транзакция с помощта на системата Bitcoin, имате нужда интернет връзка. Това е доста очевидно, нали? Когато обаче се свържете с интернет, разкривате много информация, до която имат достъп други хора.

Представете си, че искате да осъществите достъп до Facebook, за да проверите дали имате харесвания на скорошната снимка, която сте качили. За да направите това, вашият интернет доставчик (Доставчик на интернет услуги) ще изпрати съобщение до Facebook, който след това ще има вашия личен IP адрес.

Ако имате WiFi у дома, вашият IP адрес винаги ще бъде един и същ и може да се използва, за да получите приблизителна представа къде се намирате. Това е същото, когато изпращате биткойн транзакция, като мрежата може да види вашия личен IP адрес. Ето защо използването на биткойн не е наистина частно.

Verge coin: браузърът Tor.

Тук Verge е различен. Когато осъществявате достъп до мрежата, вашият IP адрес не се разкрива на никого! За целта те използват два различни метода.

Първият вариант е използване TOR (Луковият рутер) като посредник между вашия IP адрес и блокчейн Verge. Tor е мрежа от партньори който използва множество различни сървъри за да скриете истинското си местоположение. Това става чрез постоянна промяна на IP адреса, който се изпраща до мрежата Verge.

Вторият вариант е използването на нещо, наречено I2P, което е много подобно на TOR, но още по-анонимно. Докато изходящите и входящите съобщения в TOR използват един и същ път, I2P използва отделни пътища. В реалния пример това е като да слушате телефонен разговор, но да можете да чуете само един човек!

Сега, след като знаете как работи технологията Verge в момента, ще обясня какво в момента изгражда екипът, за да направи транзакцията още по-лична!

Как Verge ще направи транзакцията още по-лична?

Следващият етап за екипа на Verge coin е да създаде нещо, наречено протокола Wraith. Отново, за да разбера как работи, ще обясня какво се случва, когато използвате биткойн.

Когато изпращате транзакция с биткойн, изпращате монети от адрес на портфейла на друг адрес на портфейла. Например „Адрес ABC123 изпраща 1 биткойн на адрес DEF456”. Веднага след като транзакцията приключи, всеки по света може да я види в публичната блокчейн.

Въпреки че няма да можете да видите истинското име на хората, изпратили и получили монетите, можете да видите подробностите за транзакцията. След като получите адреса на биткойн, можете да разследвате какви други транзакции е направил този човек. Можете също така да проверите колко общо имат биткойни!

Тук протоколът Wraith ще бъде различен. Вижте примера по-долу:

 1. Джон решава да изпрати на Боб 100 Verge (XVG) монети.
 2. Адресът на Джон е V123, а Боб е V456.
 3. Джон потвърждава транзакцията и 30 секунди по-късно Боб получава монети от 100 Verge (XVG).
 4. Единственото нещо, което мрежата ще може да види, е, че са изпратени монети от 100 Verge (XVG).
 5. Транзакцията ще изглежда така: XXXXX изпрати монети от 100 Verge (XVG) до XXXXX

Монета Verge: как работи протоколът Wraith на криптовалутата Verge.

С изграждането на протокола Wraith, той ще направи Verge още по-анонимен! Сега, след като знаете по какво работи Verge, ще обясня дали мисля, че монетата ще порасне или не.

Потенциал на Verge?

Опитът да разберете потенциала на Verge е трудна задача. Един аргумент би казал, че техният блокчейн е наистина бързо (30 секунди VS Bitcoin’s 10 минути) и доста мащабируема (100 транзакции в секунда срещу 7 биткойни). Освен това цената за изпращане на транзакция е около 0,01 XVG, което е практически безплатно!

Ако протоколът Wraith успее, тогава цената може да продължи да расте. Verge също работи по проект, наречен Подложка. Това ще позволи на блокчейн Verge да обработва интелигентни договори, нещо, което би било истинско постижение.

Важно е обаче да запомните, че Verge не е единствената блокчейн, която предлага поверителност. Проекти като Монеро и Zcash всички правят едно и също. Всъщност, Технологията на Monero всъщност е по-лична от Verge, транзакциите обаче са и по-скъпи. Това е нещо, което трябва да имате предвид, преди да купите монети от Verge!

В крайна сметка пазарите за криптовалута са наистина летлив, което означава, че никой не може да предсказва бъдещето! Просто се уверете, че никога не инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите.

Verge Secure?

Както повечето криптовалути, вашите монети са изключително безопасно стига да ги съхранявате в сигурен портфейл Verge. XVG е съвместим само с няколко портфейла, така че не забравяйте да изберете такъв, който няма достъп до вашите лични ключове.

Можете да изтеглите официалния портфейл Verge на компютъра си, което е най-безопасният вариант.

Ако искаш смесете сигурността с удобството, много хора обичат да използват Electrum. Изтеглянето на портфейла Electrum ще заема по-малко място на вашия твърд диск и е по-удобно за потребителя.

Монета Verge: жена, държаща логото на Verge.

Основното нещо е, че вие никога не давайте на никого вашите лични ключове, защото ако го направите, те ще могат да откраднат всичките ви монети Verge. Също така е добра идея да запишете резервната си фраза и да я запазите някъде на сигурно място. Това означава, че ако сте забравили паролата за портфейла си, можете да си възвърнете достъпа.

Имаше хак наскоро в акаунта в Twitter на Verge, в който хакерът се опитваше да накара хората да им изпращат монети. Никога не изпращайте на никого монети, освен ако със сигурност не знаете на кого ги изпращате! Легитимен проект би никога свържете се с вас с молба да им изпратите криптовалута.

Как може да се злоупотребява?

Едно от основните притеснения относно монетата Verge е, че тя може да се използва от лоши хора, които искат да извършват престъпления анонимно. Това беше една от основните причини Verge да промени името си, тъй като DogecoinDark го накара да звучи като идеален за тъмната мрежа.

Забележка: Dark Web е термин, който често се използва за обозначаване на уебсайтове, които са достъпни чрез браузърите Tor и се използват за извършване на незаконни неща. Добър пример за това беше Пътят на коприната, което беше „eBay за престъпници“. Хората могат да купуват наркотици, оръжия, откраднати кредитни карти и много други, използвайки криптовалута за търговия.

Монета Verge: плащане за частни ключове.

Една от възможностите за незаконното му използване е за пране на пари. Ако престъпник вложи парите си в Verge, би било почти невъзможно правоприлагащите органи да ги проследят!

Монетата Verge също би била популярна при атаки на рансъмуер, когато престъпниците изпращат вирус на вашия компютър. Вирусът ще каже, че компютърът ви е заключен, докато не изпратите пари. Тъй като монетата Verge е анонимна, би било много трудно да се разбере кой е отговорен за атаката!

Сравнете Verge Coin рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Verge Coin рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Заключение

Надявам се, че сте се радвали на моето ръководство за монетата Verge и че ви е било интересно и образователно! Въпреки че технологията е доста сложна, надявам се да ви обясних всичко по прост начин. Това означава, че сега трябва да сте експерт в криптовалутата Verge!

И така, какво мислите за проекта? Мислите ли, че един ден ще се превърне в глобална платежна система? Когато сравнявате технологията с биткойн, тя със сигурност има много предимства. То по-бързо, по-евтино и много по-личен.

Въпреки че Verge има много конкуренция, тя може да стане наистина голяма, ако нейният протокол Rootstock стане реалност. Това ще означава, че Verge може да се използва за неща, различни от финансови транзакции!

Ако обаче искате да използвате Verge ЗА финансови транзакции и искате да закупите част от монетите за себе си, няма по-добро място да го направите от Binance. Въпросната борса за криптовалута е водещата платформа за обмен на монети Verge – процесът ще изглежда малко по следния начин:

 1. Регистрирайте се на Binance;
 2. Изберете да закупите монети Verge (XVG);
 3. Вземете решение за избрания от вас начин на плащане;
 4. Проверете дали всичко е правилно и портфейла си е всичко настроено;
 5. Направете покупката!

Също така бих искал да чуя мисли дали смятате, че цената на Verge ще продължи да расте през 2021 г. или смятате, че други блокчейн за поверителност са по-добра инвестиция. Освен това, ако всъщност се интересувате от монетата Verge, уверете се, че я купувате само от някои надеждни борси, и го съхранявайте в портфейли от висок клас!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector