Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

KuCoin VS Binance: Кой да избера?

Ако сте човек, който наскоро се е захванал с крипто и сега търсите най-добрите начини как да започнете да инвестирате и търгувате с различни монети, ще имаш нужда първокласна борса за да ви помогна. За да намерите такъв обмен, трябва да разгледате някои сравнения – в тази конкретна статия ще сравним KuCoin СРЕЩУ Binance.

И двете въпросни платформи са успели да създадат някои доста прилични имена за себе си. Въпреки че имат някои прилики, и двамата също са доста различен, все пак – това означава, че същите хора, които може да обичат KuCoin, не е задължително да харесват Binance и обратното.

Не се притеснявайте обаче – веднъж ние разберете критериите за сравнение, и поставете високо летвата, ще можем да проверим и анализираме и двете борси за криптовалути и да видим кой от тях може да ви подхожда най-добре.

KuCoin VS Binance: Критерии за сравнение

И така, тогава – първо първо. За да има цел KuCoin СРЕЩУ Binance сравнение, ще трябва да имаме някои функции, които биха действали като основни точки за говорене, нали?

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Е, докато всеки отделен човек ще има свои собствени убеждения относно това, на какво се дължат „основните характеристики“ обмен на криптовалути от първо ниво има някои всеобхватни аспекти, които са, така или иначе, решаващо за всякакви легитимни и надеждни борси.

За тази статия ще разгледаме пет – сигурност, лекота на използване, такси, поддържани монети, и брой потребители. Макар да има, разбира се, някои други аспекти, които са много важни за всяка крипто борса, без тези пет наистина няма шанс за обратно изкупуване! Като казахме това обаче, нека разгледаме отблизо защо това може да е така.

  • Сигурност. За щастие аспектите на сигурността на обмена на криптовалути в по-голямата част от случаите не са полезни. Това е нещо, което дори не е „от съществено значение“ за правилния обмен – това е абсолютно задължително. Нещата съвсем не се различават и в това сравнение на KuCoin VS Binance – макар че и двете борси може да са доста популярни в някои определени кръгове на крипто ентусиасти, изключително важно е да сте винаги проверявайте аспектите на сигурността на всеки крипто обмен, който планирате да използвате, за да не се окаже опасен и склонен към хакерски опити.
  • Лесно използване. След сигурността аспектите на използваемостта на борсата може да изглеждат малко, добре … Нека просто кажем, не толкова важни. Настоявам обаче да помислите – ако сте избрали платформа за обмен на криптовалута за себе си, вероятно възнамерявате да отделите много време за това, търговия и сключване на страхотни сделки. Вероятно бихте искали тази платформа да бъде и двете лесни за използване, и ви позволяват да навигирате и да имате достъп до някои специфични области (страници) по бърз и ясен начин, нали? Що се отнася до крипто цените, има много объркващи технически особености – ако сте начинаещ, е лесно да се изгубите в тях! Имайте това предвид и в това сравнение на KuCoin VS Binance!
  • Такси. Ако търсите първия си сайт за обмен на криптовалути и просто искате да „тествате водите“, тогава таксите ще бъдат важен фактор, който трябва да се има предвид. Ако обаче вече сте опитен търговец и се стремите да увеличите максимално печалбите си, тогава таксите ще бъдат абсолютно важен аспект на избор между няколко различни крипто борси! Що се отнася до ставките Binance VS KuCoin, нещата всъщност са доста интересни – и двете платформи, въпреки че са широко приети като предлагащи най-ниските такси за своите потребители, все още са доста различни.
  • Поддържан брой монети. Криптовалутите станаха много популярна тема. Въпреки че все още има невярна представа за крипто, свързано с някои незаконни дейности, които се задържат сред някои хора (това е най-вече благодарение на неща като Пътят на коприната), повечето хора започват да разбират това технологията блокчейн наистина е нещо от бъдещето. С това дори и начинаещите търговци на криптовалута сега се стремят купувайте и търгувайте различни монети, различни от Биткойн! Като се има предвид, че това е така, важно е това най-високо оценен обмен ще ви предостави такава възможност – платформите в това сравнение на KuCoin VS Binance не са изключение!
  • Брой потребители. Броят на активните потребители на платформата за крипто обмен всъщност може да ви каже много за самия сайт. Ако има много хора, които използват борсата, можете да сте сигурни, че компанията, която стои зад нея, прави нещо правилно – може би таксите са много ниски? Или може би предлага най-съвременни функции за сигурност? Какъвто и да е случаят, високият брой потребители обикновено означава това има много търговия – ако се опитвате да намерите най-конкурентните цени за своите крипто монети, това е чудесна функция. Определено нещо, на което си струва да се обърне внимание при сравнението на KuCoin VS Binance!

Отново – макар че със сигурност има повече функции, които ще направят страхотна борса за криптовалута, поглеждайки някои други сравнения на KuCoin VS Binance, оставени онлайн от потребителите на двете платформи, изглежда, че тези специфични аспекти се появяват доста често!

KuCoin VS Binance: Сравнението

Като с всяка друга статия, в която говоря за две гигантски крипто борси, това KuCoin СРЕЩУ Binance сравнението също ще следва конкретен модел. В името на яснота и последователност, ще го вземем отгоре и първо ще говорим за аспектите на сигурността на двете платформи.

Сигурност

Що се отнася до това сравнение на KuCoin VS Binance, и двете въпросни платформи се считат за такива доста безопасно, за най-дълго време.

Въпреки това нещата се промениха наскоро. Поне за една от тези платформи.

Binance и до днес се разглежда като една от най-сигурните борси на пазара. Той предлага на своите потребители всичко от двуфакторно удостоверяване, чак до някои оторизирано формиране на списък с устройства и образователни ресурси по темата (т.е. как да се избегнат неща като фишинг).


KuCoin, от друга страна, има някои проблеми.

KuCoin VS Binance: търгувайте навсякъде с KuCoin.

Докато размяната се смяташе за относително безопасна от доста време, през септември 2021г, се случи голямо нарушение на сигурността. Огромен брой крипто активи (биткойн, токени ERC-20 и т.н.) бяха прехвърлени от горещите портфейли на борсата – с други думи, те бяха откраднати.

Докато KuCoin уверява своите потребители в това всички изгубени монети ще бъдат компенсирани от застраховката на борсата, това е все още основен фактор, който трябва да се има предвид. От гледна точка на сигурността, що се отнася до това сравнение на KuCoin VS Binance, Binance наистина е по-безопасната алтернатива.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-добри за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Лесно използване

The лекота на използване коефициентът на сайта за обмен на криптовалути може да бъде измерен по много различни начини. В повечето случаи обаче бихте искали разгледайте няколко специфични аспекта на платформата – колко лесно е навигирайте в менютата му, дали процесите на депозиране и теглене са бързи и прости и – разбира се – колко е лесно да се използвайте действителния интерфейс за търговия.

Да си призная, Binance не е най-простата платформа за използване – всеки потребител KuCoin VS Binance сравнение там ще ви каже същото. Докато платформата има няколко различни дизайна на интерфейса за начинаещи и напреднали потребители, все още може да бъде доста объркващо, особено след като влезете в системата за изравняване, която марката има (нива на акаунта – различни такси, суми за търговия и т.н.).

KuCoin, от друга страна, всъщност е една от по-опростените борси там! Това е мястото, където техният лозунг „Народната борса“ влиза в игра доста добре – интерфейсите на KuCoin са лесен за навигация, самият сайт е направо, а търговските процеси също са сравнително бързи и лесни.

В тази връзка, KuCoin изглежда е по-лесната за използване алтернатива!

Такси

И така, таксите на въпросните две борсови платформи – това всъщност е много интересно!

Ще видиш, и двете платформи в тази оферта за сравнение на KuCoin VS Binance едни от най-добрите такси в бранша!

Binance има неограничено количество дневна търговия, ако приемем, че достигате най-високото ниво на вашия акаунт. The такси за теглене задържат се 3,50% (с минимална сума от $ 10) и такси за търговия отивам до 0,1% – това е превъзходно!

KuCoin VS Binance: лесна интеграция на API.

Въпреки това, вярвайте или не, що се отнася до процентите на Binance VS KuCoin, KuCoin всъщност има дори по-добри такси!

С KuCoin, таксите за търговия достигат до 0,05% – това е супер ниско! The такси за теглене са също около 0,1% – 35 пъти по-ниска от тази на Binance!

И така, накратко, докато и двете крипто борси предлагат някои наистина големи предимства що се отнася до таксите, KuCoin наистина поема тук, по-скоро категорично!

Поддържан брой монети

Както бе споменато по – рано в сравнението на KuCoin VS Binance, темата на криптовалути се превърна в много популярен през последните няколко години.

Това може да се види чрез наблюдение на самия пазар – в момента има около 7000 различни altcoins на разположение за вас, за да проверите и да инвестирате! Това е безумно число!

Най-страхотното тук е, че хората са започнали да търсят технологията и основните случаи на употреба зад някои от тези монети, и не само на цената на биткойн или Ethereum.

KuCoin VS Binance: KuCoin до вас.

С това обаче дори пълни новодошли в темата за крипто може да искат да започнат да инвестират в доста нишови монети! За да можете да го направите обаче, ще трябва използвайте борса, която поддържа широка гама от криптовалути и двойки за крипто търговия.

Binance има над 150 различни крипто на разположение на потребителите си за проверка, докато KuCoin притежава над 210. Това е голям брой монети!

Въпреки че KuCoin има повече опции за крипто търговия, повечето хора никога няма да използват 150-те, предлагани от Binance! Във всеки случай, що се отнася до разнообразието на монети, и двете платформи са подредили доста добре.

Брой потребители

Крайното число, което трябва да разгледаме в това сравнение на KuCoin VS Binance, е действителният брой активни потребители на двата сайта.

Позволете ми да ви кажа предварително – KuCoin тук няма нищо на Binance.

Обхвати на броя потребители на KuCoin около границата от 1 милион. Binance има почти 14 пъти повече активни потребители – близо 14 милиона!

Какво означава това за средния ентусиаст на криптовалутата? Е, няколко неща.

На първо място, ако изберете Binance като основната си борса за криптовалута, можете да бъдете сигурни, че няма да можете да търгувайте с различни криптовалути, но и това всички ваши сделки ще бъдат ефективни, в смисъл, че няма да е необходимо да чакате със седмици за обработка на търговско предложение.

Сега, разбира се, това също не е случаят с KuCoin, но когато се постави близо и се сравнява с Binance, е … Нека просто кажем, че Binance наистина е най-популярната алтернатива тук.

На всичкото отгоре, с толкова голям брой потребители, това е очевидно Binance наистина се грижи за своите клиенти и тяхната сигурност на активите, и използва някои функции за сигурност от първо ниво. Само допълнителен момент, който трябва да имате предвид!

Заключения

За да довърша това KuCoin СРЕЩУ Binance сравнение, но остава един въпрос – коя от двете гореспоменати платформи ще бъде най-добрият вариант за вас?

Е, почти несъмнено е, че Binance трябва да отговаря на нуждите и нуждите на повечето хора, които ще дадат шанс на платформата. С KuCoin нещата са малко по-трудни.

Предложения на Binance невероятни такси, е много безопасно, и също ви позволява да търгувайте и обменяйте огромен брой криптовалути. Единственият проблем с платформата е, че тя е малко объркваща – това може да се случи особено за тези, които никога преди не са имали работа с крипто обмен.

KuCoin VS Binance: търгувайте навсякъде с Binance.

KuCoin е супер лесен за използване, и има дори по-добри такси и повече различни крипто активи за обмен от Binance. Въпреки това платформата далеч не е толкова сигурна – неотдавнашният хак демонстрира това доста добре.

В крайна сметка изборът зависи от вас – независимо дали става въпрос за Binance VS KuCoin, брой активи или която и да е друга функция на двете платформи, споменати в тази статия, наистина се надявам, че сте успели вземете най-доброто решение за себе си. Късмет!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector