Ledger Wallet Review

Вероятно сте чували за всички различни видове крипто портфейли, обаче такова разнообразие от опции затруднява избора на най-надеждната. Днес ще разгледаме Ledger Nano S и ще разберем колко е сигурна.

Ledger Nano S е един от най-популярните и препоръчвани крипто портфейли на пазара. Важно е обаче да споменете, че всъщност ще трябва да закупите портфейла Ledger, за да съхранявате вашите биткойни.

В този преглед ще ви запозная с портфейла Ledger и ще обясня как работи. Аз също ще мина през неговото предимства и недостатъци както и пълен преглед на неговите функции за сигурност. Накрая ще ви покажа как настройте го както и да получавате и изпращате монети.

Нека започнем, като разберем какъв е портфейлът на Ledger!

Професионалисти

  • Супер сигурен
  • Защита срещу физически повреди
  • Поддържа повече от 1500 монети и жетони

Минуси

  • Относително скъпо

Какво представлява Ledger Wallet?

The Ledger Nano S наричан също така Портфейл Ledger, е хардуерен портфейл за криптовалута което ви позволява безопасно да съхранявате криптовалутите си. Не само това, но и ви позволява да изпращате и получавате много различни криптовалути.

Фирмата, която стои зад Ledger, е Френско стартиране които пуснаха първия си портфейл през 2014 г. Оттогава те станаха пазарен лидер в индустрията на хардуерните портфейли. Всъщност портфейлът Ledger е толкова успешен, че е продал над 1 милион устройства!

И така, какво е Ledger Hardware Wallet?

Преди да обясня как работи хардуерният портфейл е добре да разберем как работи софтуерният портфейл.

По-голямата част от хората съхраняват своите криптовалути в софтуерен портфейл, който може да се изтегли на настолен компютър / лаптоп или мобилно устройство. Те имат много предимства, като например да е наистина удобно да изпращате монети на друг човек, както и да сте безплатни.

Преглед на портфейла на Ledger: устройство на счетоводната книга.

Те обаче понякога са уязвими от хакване. Това е така, защото хакер е в състояние да инсталира злонамерен софтуер на устройството и заразява компютъра на потребителя с регистратор на ключове, което им позволява да крадат личните ключове на портфейла ви и криптовалутите, съхранявани в тях.

Ето как хардуерните портфейли като Nano Ledger S са различни. Вместо вашите частни ключове и криптовалути да се държат на софтуерна платформа, те са държани на физическо хардуерно устройство! Това също означава, че вашите монети винаги се държат извън линия, което прави практически невъзможно всеки да има достъп до тях от разстояние.

Таблица: Основна информация за Ledger Nano X и Nano S


Ако хакер иска да открадне криптовалутите, които се държат във вашия портфейл Ledger, ще трябва не само да откраднат устройството, но също така ще се нуждаят от таен щифт. Функциите за сигурност са дори по-големи от това, но ще говоря за това по-подробно по-късно!

Така че, след като вече знаете какво прави портфейлът, нека разберем какви криптовалути поддържа Ledger Nano S!

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Ledger Nano S Поддържани монети

Както вероятно знаете, има и сега повече от 1500 различни криптовалути на разположение за покупка и продажба, като всеки ден се добавят все повече и повече. За съжаление в света няма портфейл, който да съхранява всички тях, а някои портфейли могат да съхраняват само една конкретна монета.

За щастие обаче портфейлът на Ledger е портфейл с няколко валути, което означава, че е в състояние да съхранява много различни монети.

Портфейлът Ledger може да поддържа 26 монети и повече от 1500 символа. Това включва очевидните монети като Биткойн, Ethereum, Пулсации, Litecoin и Биткойн Кеш, както и по-малко популярни монети като Ubiq, Hcash и Stratis! Можете също свържете вашия Ledger Nano S към портфейли като MEW и НЕОН, така че можете да съхранявате всички Ethereum и NEO токени и във вашата книга.

Преглед на портфейла на Ledger: Портфейлите на Ledger.

Екипът на Ledger Nano S непрекъснато работи по добавянето към списъка си с поддържани криптовалути, а IOTA е една от следващите големи монети, които се очаква да бъдат включени!

И така, след като вече знаете какво представлява Ledger Nano S поддържани монети са, следващата част от това ръководство ще обхване предимствата на портфейла Ledger.

Сравнете Ledger Wallet рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Ledger Wallet рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Предимства на Ledger Nano S

Както вероятно сте разбрали, основно предимство за закупуване на портфейла Ledger е, че е така най-сигурният начин да съхранявате вашите монети! Всъщност притежаването на хардуерен портфейл е най-близкото място за съхранение на вашите криптовалути в реален сейф! Но защо?

Е, както споменах по-рано, софтуерни портфейли може да бъде хакнат ако дадено устройство е заразено с злонамерен софтуер, вирус или регистратор на ключове. Това, което хакерите се опитват да направят, е да откраднат вашите лични ключове, които след това ще им дадат пълен достъп до портфейла ви.

С Ledger Nano S, вашите лични ключове се съхраняват в действителното устройство. Освен това, както портфейлът е винаги извън линия (освен при изпращане на средства – повече за това по-късно), никой не може да се опита да получи достъп до тях чрез интернет връзка.

Когато получите устройството си, ще бъдете задължени да го направите изберете номер на ПИН, което трябва да бъде минимум 4 цифри. Само вие трябва да знаете този ПИН номер и ще трябва да го въвеждате ръчно на устройството всеки път, когато искате да го използвате.

Преглед на портфейла на Ledger: сигурност.

Има допълнителен слой сигурност също, което ви предпазва, ако някога го забравите. След като потвърдите своя ПИН номер, ще получите а Фраза за възстановяване с 24 думи. Отново това се показва на екрана на главната книга, така че никой друг освен вас няма да има достъп до него. В случай, че забравите своя ПИН, можете просто да въведете фразата за възстановяване на устройството, след което да създадете нов ПИН.

Разработчиците също пускат редовни актуализации на фърмуера. Така че, за да сте сигурни, че вашето хардуерно устройство остава защитено, трябва да изпълнявате редовен актуализацияс.

Друга характеристика за сигурност е Защита на Ledger срещу физически повреди. Ledger Nano S е създаден с висока ефективност трайни материали, включително покритие, което е направено от неръждаема стомана. Това гарантира, че ако сте допуснали грешката да го пуснете, ще бъде много трудно устройството да се повреди.

Все пак няма такова нещо като перфектен продукт, нали? Така че, дори сигурността на Ledger е една от най-добрите в бранша, има и някои недостатъци, които трябва да се вземат предвид. Ще ги обсъдя по-долу.

Недостатъци на Ledger Nano S

Първо, за разлика от софтуерните портфейли, Nano Ledger S не е безплатен. Ако закупите портфейла директно от уебсайта на портфейла Ledger, това ще ви струва около 59 EUR. Въпреки че може да успеете да го получите по-евтино от друг търговец на дребно (като Amazon), аз не бих препоръчал правиш така.

Това е така, защото вие не мога да гарантирам че продавачът не е инсталирал вирус в хардуерното устройство, който след това би могъл да им даде достъп до вашия портфейл. Винаги купувайте директно от официален производител, което можете да направите тук!

Преглед на портфейла на Ledger: Ценообразуване на Ledger Nano S.

Друг недостатък е неговият неудобство. Когато става въпрос за изпращане на монети на някой друг, ще трябва щепсел вашата Nano Ledger S във вашата настолно устройство. По този начин ще трябва да въведете своя ПИН номер. Това е много по-малко удобно от използването на софтуерен портфейл, тъй като отнема повече време и усилия за прехвърляне на средства.

Също така трябва да имате предвид, че портфейлът на Ledger е по-малко лесен за ползване отколкото някои от наличните софтуерни портфейли. Наистина е важно да прочетете ръководството с инструкции, преди да го настроите.

Така че, след като знаете предимствата и недостатъците на Ledger Nano S, сега ще отговоря на въпроса дали наистина е невъзможно да се хакне!

Устойчив ли е хакерството на Ledger Wallet?

Нека разберем какво би станало ако хакер е успял да открадне физически портфейла ви от Ledger.

Първо, за да получи достъп до вашите средства, хакерът ще се нуждае от вашите лични данни щифт, които имате само вие. Те ще бъдат дадени три опита при въвеждане на правилния номер на пин и ако те въведат пина неправилно три пъти, книгата ще влезе във време локаут. Това е отлична функция за сигурност, тъй като ви дава време да си възвърнете достъпа до вашия портфейл Ledger, като въведете своя резервна парола.

Има обаче интересна история, публикувана от журналист в Wired.com в края на 2017 г., който обясни как той загуби и двата си ПИН номера, както и неговата фраза за възстановяване. Журналистът имаше криптовалути на стойност над 30 000 долара, държани в неговия Nano Ledger S и нямаше начин да получи достъп до средствата.

Таблица: Функциите за сигурност на Ledger Nano S и Trezor One

Журналистът успя да намери a гений за програмиране който откри уязвимост в последната версия на портфейла Ledger, което му позволи да замени скорошна актуализация на защитата. Следвайки инструкциите, предоставени от програмиста, Журналистът по някакъв начин успя да си възвърне достъпа до портфейла си.

въпреки че Ledger Nano S екипът твърди, че този недостатък в сигурността е бил отстранен, но показва, че никога нищо не е на 100% сигурно. Дори и най-сигурните трезори в света са били хакнати и преди, така че просто помнете, че макар че а хардуерен портфейл прави почти невъзможно някой да открадне вашите средства, никога нищо не е сигурно.

В действителност, ако сте били в същата позиция като журналиста, няма начин някога да успеете да възстановите средствата си. Ledger Nano S никога няма достъп до вашите лични ключове, затова е ваша отговорност да ги пазите.

Какво се предлага в пакета Ledger Wallet

Чудите се какво е включено, когато правите покупката на портфейла Ledger? Е, ето списък с нещата, които ще искате намерете в кутията:

  • Ledger Nano S
  • Карта с инструкции
  • Ключодържател
  • Шнур
  • Карта за възстановяване
  • USB кабел

Въпреки че го споменах по-рано, просто искам да ви напомня никога купете портфейла Ledger от никъде другаде, освен официалния уебсайт.

Как да настроите портфейла на Ledger

Ако сте прочели това Ръководство за портфейла на Ledger досега вече трябва да имате добра представа какво прави портфейлът, как се различава от софтуерния портфейл и неговите предимства и недостатъци. Също така проучих и сигурността на портфейла.

Така че, ако сте решили да си купите такъв (или вече го имате), сега ще ви покажа как да го настроите!

1. Първо, ще трябва да поставите Ledger Nano S в USB порта на вашето устройство.

2. Сега трябва да видите "Конфигурирайте като ново устройство" на екрана на вашия портфейл Ledger. Чрез натискане на бутона вдясно избирате "Да".

Преглед на портфейла на Ledger: конфигурация

3. Това ще инсталира необходимите драйвери на вашето устройство.

4. Сега ще бъдете помолени да изберете ПИН номер. За да започнете процеса, натиснете едновременно левия и десния бутон.

Преглед на портфейла на Ledger: избор на ПИН код.

5. Можете да изберете всяка комбинация от ПИН номера, стига да е между 4 и 8 цифри. Не може обаче лесно да се познаят комбинации като „1,2,3,4“ или „9,9,9,9“. Също така ще трябва да въведете това ПИН номер всеки път, когато искате да използвате портфейла Ledger, така че не го забравяйте!

6. След като въведете ПИН номера и сте доволни от него, ще бъдете помолени да го въведете отново. Това е, за да сте сигурни, че не сте сгрешили.

7. Веднага след като потвърдите своя ПИН номер, портфейлът на Ledger ще ви каже да запишете своя резервна фраза за възстановяване.

Преглед на портфейла на Ledger: фраза за възстановяване.

8. Много е важно да запишете Фраза за възстановяване с 24 думи и след това го пазете някъде в безопасност. Това може да е последното нещо, което стои между загубата на средства. Не забравяйте, че ако забравите своя ПИН номер или сте откраднали устройството, вашата парола ще ви даде достъп до вашите монети.

9. Всяка от 24-те думи ще бъде показана на екрана поотделно. След това устройството ще ви тества, като ви помоли да въведете отново някои от думите.

Преглед на портфейла на Ledger: фраза за възстановяване.

10. След като завършите настройката за възстановяване на паролата, вашият портфейл Ledger вече ще бъде готов за използване!

Преглед на портфейла на Ledger: готово устройство

И така, сега, когато сте настроили своя Ledger Nano S, нека разберем как можете да изпращате монети към него!

Как за получаване на средства

Позволете ми да ви покажа как да изпращате средства чрез Ledger.

1. Преди да започнете, първо трябва да изтеглите Ledger Manager. Можете да го направите тук.

2. Щракнете върху Предлага се в Chrome, последвано от изтегляне. След това следвайте инструкциите за инсталиране.

3. След като инсталирате Ledger Manager, трябва да го направите изтеглете приложението за портфейл.

4. Независимо от опцията, която сте избрали, изтеглете приложението на вашето устройство и го инсталирайте.

5. След като стартирате току-що инсталираното приложение за биткойн (или избраната от вас криптовалута), ще бъдете помолени да вмъкнете портфейла си в книгата си и да въведете своя ПИН номер.

6. След това ще бъдете попитани дали искате портфейл Legacy или портфейл Segwit. Най-удобната за употреба опция е Segwit.

Преглед на портфейла на Ledger: тип портфейл.

7. След това щракнете Получавайте, които ще намерите в горната част на приложението.

Преглед на портфейла на Ledger: Инсталиране на портфейла.

8. Сега кликнете Показване на адреса на устройството.

Преглед на Ledger Wallet

9. Вашият уникален адрес на портфейла на Bitcoin Ledger ще бъде показан. Можете просто да го копирате, да преминете към портфейла, в който в момента се съхраняват вашите монети, и след това да ги прехвърлите! Предупреждение: Изпращайте биткойн само на този адрес.

Ledger Wallet Review

Това е! Вашият портфейл Ledger трябва да получи монетите в рамките на няколко минути! Сега, нека разгледаме как да изпратите монети от вашата книга в друг портфейл!

Как да Скрай Funds

Сега ще ви покажа как да изпратите биткойн от вашия портфейл Ledger. Този процес е еднакъв за всички монети, но просто се уверете, че сте инсталирали правилното приложение за монетата, която искате да изпратите или получите, което можете да намерите в горния раздел. Ще продължа да използвам биткойн за този пример.

1. Върнете се в своя Приложение за биткойн портфейл. Ако сте изключили портфейла си от Ledger, ще трябва да го поставите отново и отново да въведете своя ПИН номер.

2. Този път кликнете върху Изпрати в горната част на екрана.

Ledger Wallet Review

3. Всичко, което трябва да направите сега, е въведете адреса на портфейла искате да изпратите средствата, както и сумата. Също така имате възможност да изберете такса за транзакция. Имайте предвид, че колкото по-ниска е таксата за транзакция, толкова по-бавна ще бъде транзакцията.

Как да приключите биткойните в портфейла на Ledger

4. И накрая, за да завършите транзакцията си, кликнете върху зеленото Изпрати бутон!

Това е! Вече знаете как да изпращате криптовалути с помощта на Ledger Nano S!

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Заключение

Надявам се, че сте намерили това Портфейл Ledger преглед приятен и образователен. Предоставих ви цялата информация, която считам за важна, преди да решите да инвестирате в такава.

Ако сте успели да прочетете това ръководство от началото до края, сега трябва да имате наистина добро разбиране какво прави портфейлът Ledger, както и всичките му предимства и недостатъци.

Като цяло, Ledger Nano S е един от най-надеждните и сигурни крипто портфейли. Той има допълнителен слой сигурност, което означава, че не само ще трябва да изберете ПИН код, но и фраза за възстановяване от 24 думи. Нещо повече, тъй като е направен от трайни материали, не бива да се притеснявате от физически щети.

Ако все още имате някакви притеснения или въпроси относно портфейла на Ledger, моля не се колебайте да попитате!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map