Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрата борса на Altcoin

Ако искате да започнете да купувате, търгувате и продавате алткойни, но не сте сигурни коя е най-добрата борса за алткойни? Знам чувството – има стотици различни борси, от които можете да избирате, всеки със своите плюсове и минуси.

Но не се притеснявайте, попаднали сте на правилното място! Днес ще ви дам преглед на седем от най-добрите борси за алткойни, в който ще ви покажа къде да купите алткойни и как да купите алткойни с щатски долари.

Между другото, знаете ли, че първият по рода си алткойн, създаден през 2011 г., е Namecoin?

В това най-добро ръководство за обмен на altcoin ще прегледам някои от най-добрите борси, като подчертая техните такси, мерки за сигурност, наличност на монети, обем на търговията и удобство за потребителя. Така че, след като прочетете всички седем борси, ще можете да решите кой най-добре отговаря на вашите нужди.

Е … какво чакаш? Първият преглед в това най-добро ръководство за обмен на алткойни ще обхваща борсата Близнаци!

Поглед към Близнаци

Първа страница на уебсайта на Близнаци

Gemini е създаден през 2015 г. от Камерън и Тайлър Уинкълвос. Близнаците са известни с това, че съдят основателя на Facebook Марк Зукърбърг за 65 милиона долара, както се казва, че той е откраднал идеята им!

Близнаците са със седалище в Ню Йорк и те държат нещо, наречено „BitLicense“. Това означава, че те се регулират по същия начин като банковата индустрия, което означава, че те приемат сигурността много сериозно.

Тъй като Gemini се използва и от институционални инвеститори, винаги има големи обеми на търговия, което означава, че няма да имате проблеми с намирането на ликвидност. Близнаците също имат добри взаимоотношения с регулаторите, така че те ви позволяват да депозирате и теглите с помощта на банкова сметка.

Забележка: Институционален инвеститор е някой, който инвестира от името на голяма организация, като банка или хедж фонд. Те обикновено инвестират много големи суми пари.

Преди да можете да финансирате сметката си, ще трябва да завършите процеса на потвърждение. Това ще включва въвеждане на личните ви данни и качване на държавно издаден документ за самоличност (като паспорт). В зависимост от това колко е зает отдела за проверка, може да отнеме няколко дни, преди акаунтът ви да бъде потвърден.

Имате право да теглите до 30 банкови сметки и 10 тегления на Bitcoin или Ethereum безплатно всеки месец. Депозитите също са безплатни. Таксите за търговия започват от 0,25%, но когато започнете да търгувате с по-големи суми, тези такси се намаляват.

Един от основните недостатъци на използването на Близнаци обаче е, че единственият алткойн, който те изброяват, е Ethereum!

По отношение на самата платформа, въпреки че има много инструменти, достъпни за напреднали потребители, борсата е наистина лесна за използване, което я прави идеална за купувачи за първи път.


Предимства

 • Приема депозити и тегления по банкови сметки
 • Регистриран в регулаторите в Ню Йорк, с толкова добра репутация
 • Отлична сигурност
 • Много ниски такси
 • Удобна за потребителя платформа
 • Добра ликвидност

Недостатъци

 • Налични само 1 алткойн – Ethereum
 • Проверката може да отнеме няколко дни

Така че, след като знаете всички предимства и недостатъци на Близнаци, в следващата част на това най-добро ръководство за обмен на алткойни ще прегледам Coinbase!

Какво ще кажете за Coinbase?

Табло за криптовалута на Coinbase

Ако сте били въвлечени в света на криптовалутата за дълго време, тогава има голям шанс да сте чували за Coinbase.

Създадена през 2011 г. и разположена в Сан Франциско, Coinbase има един от най-големите обеми на търговия с биткойн. Те обаче също ви позволяват да купувате и продавате три алткойни, които са Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) и Bitcoin Cash (BCH)!

Платформата е наистина лесна за използване, което я прави идеална за начинаещи. Не само това, но те имат отлично обслужване на клиентите, което включва поддръжка по телефона!

Една от основните причини хората да обичат Coinbase е, защото ви позволяват да депозирате с дебитна / кредитна карта или банкова сметка.

Преди да започнете с фиатни пари, ще трябва да потвърдите самоличността си. Това е лесно, тъй като всичко, което трябва да направите, е да предоставите няколко лични данни и след това да качите държавно издаден документ за самоличност (като паспорта ви).

Сигурността също е много добра, Coinbase държи 98% от средствата на клиентите в хладилно хранилище и вие също имате възможност да настроите двуфакторно удостоверяване.

Забележка: Студеното съхранение е, когато криптовалутите се държат офлайн, без връзка с интернет. Това ги прави изключително сигурни и почти невъзможно за престъпниците да ги откраднат!

Един от основните недостатъци на използването на Coinbase е, че той е достъпен само в няколко избрани държави. Това включва Австралия, Канада, Сингапур, САЩ и повечето ЕС. държави.

Използването на дебитна или кредитна карта за депозиране също е доста скъпо на малко под 4%, но това е нормално при използването на този начин на плащане. Таксите за търговия също са много добри, като Coinbase таксува малко над текущия пазарен лихвен процент!

Предимства

 • Много основна платформа – идеална за начинаещи
 • Приема дебитни / кредитни карти и банков превод
 • Евтини такси за търговия и теглене
 • Отлична сигурност
 • Добра поддръжка на клиенти
 • Бърза и лесна проверка

Недостатъци

 • Скъпи такси за депозити на дебитни / кредитни карти
 • Налични само 3 алткойни
 • Приема само потребители от няколко държави

Така че, след като вече знаете плюсовете и минусите на използването на Coinbase, следващата част от този най-добър преглед на обмен на алткойни ще очертае характеристиките на Kraken!

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Кракен

Обмен на биткойн Kraken

Kraken е много подобен на Coinbase и те също имат наистина основна платформа, което го прави идеален за купувачи за първи път! Създадени също през 2011 г., те са една от най-популярните борси за altcoin за европейските търговци.

За съжаление, Kraken не ви позволява да финансирате сметката си с дебитна или кредитна карта, но можете да използвате банкова сметка, ако живеете в Канада, Япония, САЩ или в по-голямата част от ЕС.

Точно като Coinbase, ще трябва да потвърдите акаунта си, преди да започнете. Ако депозирате само с криптовалута, просто трябва да предоставите основна информация. Ако обаче искате да използвате банковата си сметка, ще трябва да предоставите допълнителни подробности, като например вашия адрес.

Що се отнася до таксите за търговия, това ще зависи от сумата, която искате да търгувате, както и от това какъв алткойн искате да купите. Това може да бъде до 0,02% или до 0,26%. Можете да проверите всяка отделна такса до щракнете тук.

За разлика от Coinbase, Kraken има наистина добър избор от алткойни, включително Звездни лумени, Пулсации, ZCash и Повече ▼!

Въпреки че няма налична поддръжка по телефона, можете да поискате помощ чрез тяхната услуга за чат на живо. Изглежда обаче, че има много лоши отзиви за качеството на обслужването им.

Предимства

 • Приема банкови сметки за депозити и тегления
 • Много добър избор на алткойни
 • Ниски такси за търговия, но може да бъде доста объркващо за разбиране на структурата
 • Добра сигурност
 • Поддръжка на чат на живо
 • Основен интерфейс за начинаещи
 • Лесна проверка

Недостатъци

 • Без депозити на дебитни или кредитни карти
 • Доклади за лошо обслужване на клиентите

Не се притеснявайте, ако все още не сте взели решение коя борса да използвате, имаме още няколко! Следващият раздел на този най-добър преглед на обмен на алткойни ще говори за Bitstamp!

Оставяне на марка с Bitstamp

Първа страница на уебсайтове Bitstamp

Bitstamp е създаден през 2011 г. и първоначално е бил базиран в Словения, но сега те имат офиси, разположени в много различни страни. Платформата всъщност е предназначена за по-опитни търговци. Така че, ако все още сте в ранните си дни на криптовалута, това може да не е най-добрата борса за алткойни за вас.

Те обаче имат един от най-големите обеми на търговия в индустрията, така че нивата на ликвидност са наистина добри. Независимо от това, едно от най-големите предимства на използването на Bitstamp е, че можете също да депозирате средства, като използвате дебитна / кредитна карта, банкова сметка и криптовалути.

Таксите за депозит са различни в зависимост от начина на плащане, който сте решили да използвате. Ето пример за това какво ще платите.

Дебитни карти: $ 10

Кредитни карти: 5%

SEPA: Безплатно

Международен превод: 0,05% (минимум / максимум – 7,5 $ / 300 USD)

При теглене по международен превод таксите са доста скъпи на 15 долара, но SEPA е само 0,90 долара!

Таксите за търговия са фиксирани на 0,25% за всяка транзакция, но ако търгувате над $ 20 000 за един месец, това намалява. Колкото повече търгувате, толкова по-евтини са таксите, като най-ниската е 0,10%, ако можете да търгувате над 20 милиона долара. Което е малко извън бюджета ми!

Въпреки че Bitstamp вече разполага с една от най-добрите налични системи за сигурност, борсата е хакната неведнъж, като последният път е през 2015 г. Този конкретен хак беше толкова сериозен, че престъпникът открадна над 19 000 BTC. За щастие оттогава нищо не се е случило.

Въпреки че количеството алткойни, което е на разположение за закупуване, не е толкова голямо, колкото другите борси, можете да купите Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Пулсации (XRP) и Litecoin (LTC).

Един от основните недостатъци на използването на Bitstamp е, че процесът на проверка може да бъде наистина бавен. Това е така, защото те се опитват да наваксат огромния брой приложения за акаунти, които са имали през декември 2017 г.! Някои хора съобщават за чакане до две седмици, така че ако искате да започнете веднага, може би е най-добре да използвате друга борса.

Друг недостатък на използването на Bitstamp е, че обслужването на клиентите им може да бъде наистина бавно, като екипът понякога отнема до 3 дни, за да отговори.

Предимства

 • Приема дебитна / кредитна карта и банков превод
 • Ниски такси за теглене за SEPA
 • Добрата структура на таксите за търговия
 • Гама от инструменти за напреднали търговци

Недостатъци

 • Дълги времена за проверка
 • Налични само 4 алткойни
 • Бавна поддръжка на клиенти
 • Въпреки че сигурността вече е добра, хаквана е неведнъж
 • Платформата може да не е подходяща за начинаещи

И така, какви са вашите възгледи за Bitstamp? Звучат ли като вида размяна, който искате да използвате? Ако не, тогава прочетете! Следващата част от моя най-добър преглед на обмен на алткойни ще обсъди Poloniex.

Poloniex

Полониекс байткойн обмен

Poloniex е базирана в САЩ борса, създадена през 2014 г. от Тристан Д’Агоста. Сега те са една от най-популярните борси за покупка и продажба на криптовалути и списъкът им с алткойни е огромен!

Обемите на търговия също са големи, което означава, че никога не трябва да имате проблеми с намирането на ликвидност.

За съжаление, един от най-големите недостатъци на използването на Poloniex е, че той не поддържа фиат валути. Това означава, че вместо да използвате вашата дебитна / кредитна карта или банкова сметка, ще трябва да финансирате сметката си с криптовалута.

Хубавото обаче е, че както депозитите, така и тегленията са безплатни, различни от таксите за транзакции на блокчейн, взети за плащане на миньори (което е нормално при прехвърляне на криптовалути). Подобно на някои от другите борси на altcoin, които разгледах, таксите им за търговия ще зависят от сумата, която търгувате.

Най-много, което ще платите, е 0,25%, като това се намалява до 0%, ако търгувате с големи суми. Това е една от причините Poloniex винаги да има много ликвидност.

Освен ако не търсите да търгувате повече от $ 2000 на ден, няма изисквания за подаване на документи за самоличност, така че можете да започнете да търгувате веднага щом отворите акаунт.

Те също имат добър отдел за обслужване на клиенти, който включва чат на живо за незабавна помощ. Освен това, въпреки че борсата има много инструменти за търговия, като диаграми и графики, действителната платформа е наистина удобна за потребителя.

Тъй като Poloniex е регистриран и се намира в САЩ, те всъщност имат една от най-добрите системи за сигурност. Важно е обаче да се отбележи, че през 2014 г. те са изпитали голям хак, при който хакерите са откраднали повече от 12% от общите им притежания на биткойн.

Това трябва да ви напомни, че колкото и добра да е сигурността на борсата, вашите средства никога не са 100% сигурни.

Предимства

 • Изброен е много голям избор от алткойни
 • Добро обслужване на клиентите
 • S. базирани – трябва да направят сигурността приоритет
 • Удобна за потребителя платформа, подходяща както за начинаещи, така и за напреднали търговци
 • Плащайте само такса за блокчейн за депозити и тегления
 • Таксите за търговия са добри – максимум 0,25%
 • Няма проверка, освен ако не търгувате повече от $ 2000 / ден

Недостатъци

 • Без депозити и тегления във валута
 • 12% от биткойните са били откраднати през 2014 г.

След като вече знаете всички предимства и недостатъци на Poloniex, следващата част от най-доброто ми ръководство за обмен на алткойни ще говори за Cex.io!

Cex.io

CEX.IO платформа за обмен на биткойни

Cex.io стартира през 2013 г. и е базиран във Великобритания. По време на първите две години от търговията те бяха едновременно борса и майнинг пул. Въпреки това, от 2015 г. насам те са съсредоточени на 100% върху платформата си за търговия, нека да проучим дали CEX има потенциала да бъде наречена най-добрата борса на altcoin.

Една от най-добрите характеристики на използването на Cex.io е, че можете да депозирате и теглите средства с помощта на банкова сметка. Ако се намирате в ЕС, можете да използвате SEPA, но трябва да използвате международен кабел, ако се намирате другаде.

Има голям брой различни алткойни, които купувате на Cex.io, като през цялото време се добавят нови.

Важно е да се разбере, че системата за търговия CEX.io е малко по-различна от другите борси, които разгледах досега. Това е така, защото те обработват поръчки, подобни на сделка „запълни или убий“.

Сделката за напълване или убиване е мястото, където купувачът получава това, което иска, или поръчката се анулира. Например, ако Питър иска да купи 500 ETH на $ 600 за ETH, търговията ще премине само ако Питър е в състояние да получи цялата сума на тази цена. В противен случай поръчката ще бъде анулирана!

Ако търгувате само с ниски суми, това не би трябвало да е проблем, тъй като винаги ще има достатъчно ликвидност, за да попълните поръчката си!

За да депозирате с помощта на fiat, ще трябва да завършите процеса на проверка. Това включва качване на вашия документ за самоличност и след това изпращане на изображение, на което държите документа за самоличност! Обикновено са необходими два дни на Cex.io, за да потвърдите вашата лична карта, така че ако искате да купите веднага, може да се наложи да обмислите използването на друга борса.

Депозирането с дебит / кредит ще ви струва 3,5%, но банковите преводи са безплатни! Таксите за теглене зависят от това коя валута и начин на плащане използвате – щракнете върху тази връзка тук, за да видите структурата. Таксите за търговия са доста скъпи на Cex.io, тъй като ще трябва да платите 7% върху текущата пазарна цена.

Като компания, базирана в Обединеното кралство, сигурността в Cex.io е много добра и по-голямата част от средствата се държат в хладилни складове.

Предимства

 • Приема дебитни / кредитни карти и банкова сметка
 • Добър избор на алткойни
 • Обединеното кралство, базирано на толкова отлична сигурност

Недостатъци

 • Високи такси за търговия на 7%
 • Бавна проверка, която може да отнеме до два дни
 • Няма поддръжка по телефон или чат на живо

Сега е време за последния ми най-добър преглед на обмен на алткойни, който ще бъде BitSquare!

BitSquare

Платформа за търговия с криптовалута BitSquare

BitSquare е малко по-различен от другите борси, които разгледах досега, тъй като това е децентрализирана борса. Това означава, че за разлика от останалите, няма трета страна между купувача и продавача и нито един орган няма контрол върху мрежата. Най-важното е, че борсата никога не държи вашите средства.

За първи път стартиран през 2016 г., BitSqaure позволява на потребителите не само да обменят crypto-to-crypto-, но и crypto-to-fiat. Не е необходимо да предоставяте личен документ или дори лични данни, което ви позволява да търгувате анонимно! Така че, нека видим дали BitSquare може да бъде най-добрият обмен на алткойни.

След като изтеглите софтуера на вашето устройство, можете да купувате и продавате добра селекция от алткойни като Litecoin и Dash.

Налични са повече от 20 различни опции за плащане, като например национален банков превод, SEPA, OKPay и дори депозит в брой. Освен това, ако използвате процесора за плащания на трета страна Perfect Money, можете да използвате вашата дебитна или кредитна карта!

Системата за такси за търговия е доста сложна и зависи от това колко планирате да търгувате. Според тяхната страница с често задавани въпроси, минималната такса започва от 0,00005 BTC.

Тъй като търгувате равнопоставено, няма такси за депозит или теглене, различни от таксата за транзакции в блокчейн.

Въпреки че интерфейсът на платформата изглежда много ясен, може да отнеме известно време, преди да свикнете с децентрализирания аспект на търговията. Ето защо може да не е най-подходящ за начинаещи. Така че, ако за първи път използвате BitSquare, не забравяйте да започнете с малко количество!

Предимства

 • Децентрализирани, така че никой не държи вашите средства
 • Отлична сигурност
 • Богат избор от алткойни
 • Отличен набор от фиат методи на плащане
 • Без проверка на самоличността – анонимна търговия

Недостатъци

 • Сложната структура на таксите за търговия
 • Платформата може да обърка за търговци, които за първи път стартират

Таблица за сравнение

Създадох таблица за сравнение по-долу на всички споменати по-горе борси. Това може да ви улесни при сравняването на горепосочените борси и да ви помогне да изберете най-доброто място от къде да купите алткойни.

Депозити на Фиат Такси за търговия Удобен за потребителя? Сигурност Наличност на Altcoin
зодия Близнаци Банкова сметка Зависи от обема. Макс = 0,025% Много Отлично Само Ethereum
Coinbase Дебитна карта & Банкова сметка Малко над пазарния курс Много Отлично използва студено съхранение Ethereum, Litecoin & Биткойн Кеш
Кракен Банкова сметка 0,02% – 0,26% Много Отлично използване на хладилното съхранение Много налични
Bitstamp Дебитна карта & Банкова сметка 0,10% – 0,25% За напреднали търговци Хакнат повече от веднъж 4 Налични
Poloniex Без фиатни депозити 0% – 0,25% Добре Добре сега, но беше хакнат през 2014 г. Много налични
CEX.io Дебитна карта & Банкова сметка 7% над пазарната ставка За по-напреднали търговци Отлично използване на хладилното съхранение Много налични
BitSquare Повече от 20 – Включително дебитна карта & Банкова сметка Зависи от обема на търговията За напреднали търговци Отличен – Децентрализиран Много налични

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Заключение

И това е краят на ръководството ми за най-добра борса за Altcoin!

Разбирам, че може да бъде наистина трудно да изберете конкретна, тъй като всички те имат свои собствени предимства и недостатъци! Но поне сега знаете най-добрите места от къде да купувате алткойни и как да купувате алткойни с щатски долари.

И докато някои са идеални за начинаещи, други са добри, ако търсите да търгувате анонимно.

Ето защо аз лично използвам повече от една борса. Понякога се нуждая от алткойн борса, която приема депозити с дебитни карти, но друг път търся по-ниски такси за търговия – всичко зависи от целите ми за търговия!

Както и да е, ако прочетете ръководството ми от началото до края, сега трябва да имате добра представа за добрите и лошите точки на всяка от тези популярни борси! Може би знаете по-добро място за закупуване на алткойни, които не съм изброил тук? Ако е така, уведомете ме в коментарите по-долу коя е вашата най-добра размяна на алткойни!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector