Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрата монета за копаене – Вашият най-добър избор за Altcoin Mining

Здравейте и добре дошли в това ръководство за най-добрата монета за моята. Първо, първо трябва да отбележа, че добивът на криптовалута е огромна тема и за пълното й разбиране ще отнеме много по-дълга статия от тази.

Въпреки това се надявам, че това ще послужи като идеалното въведение в темата. В крайна сметка се надявам да ви помогне да решите най-добрата монета за моята.

По време на ръководството ще разгледам много различни аспекти на копаенето на биткойни и алткойни. Заедно ще разгледаме:

 • Какво е добив на криптовалута?
 • Как всъщност се добиват крипто монети?
 • Какво имат предвид хората, когато казват, че е трудно да добиват?
 • Някои полезни думи, които често се появяват, когато четете за добив на алткойни или биткойни
 • Как да избера какво да копая?
 • И накрая, ще разгледам някои от предимствата на добива на някои от най-добрите крипто днес?

Преди да започнем да разглеждаме как да изберем най-добрата монета за моята, първо трябва да обясня какво точно е копаенето за тези, които са чисто нови в темата.

Освен това имайте предвид, че има по-лесни начини за получаване на алткойни. Просто изберете a надежден крипто обмен и започнете пътуването си! Силно се препоръчва да изберете Coinbase и Binance.

Нека да започнем!

Какво е майнинг на криптовалута?

Майнингът е жизненоважна характеристика на много криптовалути. Казано по-просто, това е процесът, при който транзакциите се проверяват, за да се види дали те следват определени правила на мрежата. Миньорите се насърчават да извършват необходимите финансови проверки и проверки.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Това се прави с таксите, които се събират от потребители, плащащи за изпращане на техните транзакции, както и със специална награда от нова валута, която се освобождава с всеки нов блок, добавен към веригата. Този тип плащане се нарича блоково възнаграждение.

Най-основното, от което се нуждаете, за да копаете криптовалута, е компютър, интернет и специален софтуер. Ще намерите този софтуер в хранилището на GitHub на криптовалутата, която сте избрали да копаете. Като алтернатива може да го намерите вече вграден в портфейла на софтуера на криптовалутата. Такъв е случаят с подобни на Monero и Electroneum.

Разбивка на копаенето на криптовалути

Нека разгледаме разбивка на това, което всъщност прави единицата за копаене на криптовалути, за да защити мрежата и да пусне нови монети. За простота ще се позова на валутата, която се добива като Биткойн. Процесът е почти еднакъв за всички криптовалути, които изискват майнинг:

 • Първо компютърът проверява списък на чакащите транзакции спрямо блокчейна. Те се уверяват, че никоя от монетите не е похарчена два пъти и всеки акаунт или портфейл има достатъчно баланс, за да изпрати исканата транзакция с биткойн.
 • След това компютърът обединява тези проверени транзакции в блок.
 • След като набор от транзакции се формира в блок, майньорът трябва да реши някакъв пъзел, за да публикува блока във веригата. Този пъзел е да познаете „хеша“ на блока.

Забележка: Хеш се създава с помощта на криптографски алгоритъм, за да превърне текста, който представлява всички суми на транзакциите за този блок, както и техните податели и получатели в низ от символи. Този низ от символи е напълно уникален и може да се отнася само до блока, който се опитва да бъде публикуван. Ако трябваше да промените някои подробности от информацията на блока, хешът също би се променил напълно. Това е много важно.


 • Когато компютърната система за добив най-накрая познае правилната комбинация от букви и цифри на хеша, тя може да публикува блока в края на веригата.
 • Тъй като всеки блок съдържа и хеш на предишния блок, веригата не може да бъде фалшифицирана. Ако някой се опита да промени броя на биткойните на определен адрес, това ще направи всеки блок във веригата (след фалшифицирането) невалиден.

Трудност на копаене

Мрежата за криптовалута автоматично променя трудността на проблемите, които трябва да бъдат решени. Това гарантира, че монетите се пускат с постоянна скорост. Ако много миньори копаят мрежата, трудността ще се увеличи.

Ако много малко майнери осигуряват мрежата, ще бъде относително лесно да се решат проблемите. Трудността на една монета също влияе върху нейната рентабилност за моята. Ако вашият хардуер е ограничен до графични процесори, най-добрата монета за монета ще има по-ниска трудност.

Речник на условията за копаене на криптовалути

 • Скорост на хеширане – колко предположения може да направи миньор при хеширането на блок.
 • ASIC – специфична за приложение интегрална схема. Тези чипове са специално проектирани за добив на криптовалута. Те са скъпи за купуване и гладни за енергия, но са най-добрите на пазара за добив.
 • Майнинг платформа – Майнинг платформа е съвкупност от процесори, графични процесори или ASIC чипове, работещи заедно, за да се увеличи скоростта на хеширане на миньора.
 • GPU – графичен процесор, предназначен да изобразява 3D графика. Те могат да създадат повече предположения в хеш, отколкото процесор за същия период от време.
 • CPU – централен процесор. Процесорът е като мозъка на вашия компютър. Той обработва информацията, която му се дава от компютърни програми. Процесорите са и най-евтиният, леснодостъпен начин за добив на криптовалута.
 • Доказателство за работа – процесът на отгатване на хеш е известен като доказателство за работа. Доказателството за работа прави много скъпо измамата на мрежа за криптовалута. Това е жизненоважна характеристика за сигурност на повечето блокчейн мрежи.

И така, вече знаете как работи добивът, но как да изберете най-добрата монета за моята?

Какво да търсите при избора на монета

Ако искате да изберете най-добрата монета за моята, има какво да разгледате. Първо, трябва да помислите какво копаете криптовалута, за да постигнете. За някои това ще бъде очевидно – незабавна печалба. Други ще разглеждат добива си като хоби, което може да ги направи много богати в дългосрочен план.

И накрая, има хора, които искат да копаят криптовалута, за да защитят мрежа. Такъв е случаят с много биткойн любители. Въпреки че няма да реализират пряка печалба, те помагат за децентрализирането на мрежата. За тях копаенето на мрежата е все едно да плащате за антивирусен софтуер, за да защитите компютъра си – всички трябва да го правят.

За целите на тази статия ще предположа, че искате да се възползвате от вашите минни дейности.

Къс тъъъъ Pиздръжливост

Ако просто търсите краткосрочни печалби, ще трябва да сте в крак с променящите се условия за добив за различни проекти. Тъй като трудността при добива на всяка валута непрекъснато се променя, не е добре да ви казвам да насочвате хардуера си към една монета, а вие просто да оставите хардуера си да работи при нея. Това, което печели днес, може да не е утре!

Поради тази причина за мен има много по-голям смисъл да обясня как да открия какво да добивам сам. По този начин вие постоянно знаете най-добрите монети за добив и можете да преминете към копаене на алткойни, които представляват най-голяма рентабилност във всеки един момент!

Калкулатори за рентабилност на копаене

Един от най-лесните начини за проверка на рентабилността на всяка криптовалута е използването на калкулатор за рентабилност на копаене. Има какво да избирате.

Този, който особено обичам да използвам, се предоставя от CryptoCompare. Всичко, което трябва да направите, е да въведете някои подробности и калкулаторът ще ви покаже кое е най-изгодно от BTC, XMR, DASH, ETH, ZEC, LTC, ETC и PASC. Други калкулатори ще покажат и доходността на други монети.

Разберете какво да копаете с помощта на крипто калкулатор за сравняване на крипто е лесно. Подробно описах стъпките по-долу:

 • Въведете общата мощност на хеширане (скорост на хеширане) на вашите майнинг платформи. Всеки GPU или CPU ще има различна скорост. Можете да ги проверите тук за неспециализирани единици (GPU и CPU), или тук за ASIC чипове.
 • Въведете общата мощност, която вашите платформи консумират във ватове. Това ще бъде подробно описано някъде на страницата със спецификация на даден хардуерен хардуер или на двете връзки в предишната точка.

  Nvidia GPU сравнение

 • Въведете цената на електричеството си. Това ще бъде в киловатчас (kWh). Можете да получите това от вашия доставчик на електроенергия.
 • Въведете таксата си за майнинг пул, ако е необходимо.

След това калкулаторът ще ви покаже печалбата, която можете да очаквате да реализирате на ден, седмица, месец и година. Колко лесно е това?

Приложението CryptoCompare за най-добра монета за моята

Дългосрочен потенциал на проекта

Друг начин да решите най-добрата монета за моята е да разгледате дългосрочния потенциал на проекта. Може да не е най-печелившата монета за добив днес, но добивът ви може да е начин да съберете много монети преди цените да се увеличат с бъдещо приемане. Монета като Ethereum би била пример за проект с огромен дългосрочен потенциал, който може би не е най-печелившият днес.

Едно нещо, което трябва да се отбележи, ако обмисляте да възприемете този подход за определяне на най-добрата монета за моята, е, че ще трябва да решите дали вашата майнинг платформа би била по-полезна, добивайки друга монета и след това да търгувате тази монета за избрания от вас дългосрочен проект. Това ще включва малко повече работа от ваше име (всъщност търговия с монетите, както и непрекъсната проверка коя е най-печелившата монета за моята), както и някои такси за транзакции и търговия.

След като вече имате някаква представа за добива на биткойни и алткойни и някои идеи за това как да изберете каква монета да се копае, ще ви разкажа някои от най-популярните опции за добив на криптовалута днес.

Най-добра монета за добиване: няколко примера

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-добри за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Биткойн

Понастоящем биткойн е криптовалутата с първо място по отношение на пазарната си капитализация. За съжаление, това не означава, че това е най-добрата монета за печалба по отношение на печалбите. Това е така, защото в мрежата вече има толкова много ASIC майнинг платформи. За миньор, който не е готов да инвестира буквално милиони долари в хардуер, няма да си струва да копае биткойни.

Всичко това каза, че все още има много добра причина за копаене на биткойн – за увеличаване на децентрализацията в мрежата. Много биткойн пуристи смятат, че само биткойн предлага нивото на неизменност и цензурна съпротива, необходимо за една наистина децентрализирана валута. За тях цената на управлението на малка платформа за копаене на биткойни е малка цена, която трябва да плати, за да играе роля в осигуряването на най-важната от всички криптовалути.

Ако обаче търсите строго печалби, не живеете в студен климат с евтина мощност и не разполагате с милиони, които да инвестирате, тогава вероятно би трябвало да търсите възможности с добив на алткойни.

В случай, че искате да купите биткойн и да започнете да търгувате, препоръчително е да изберете сигурен крипто обмен като Coinbase и Binance.

Ethereum

Ethereum е проект с огромен дългосрочен потенциал. Всъщност един от съоснователите на Reddit, Алексис Оханян, прогнозира, че всеки Ether токен ще бъде 15 000 долара до края на 2018 г. Той вярва, че ще изпревари Биткойн и ще се превърне в най-ценния актив в цялото криптовалутно пространство. Ако това се сбъдне, това би направило копаенето на Ethereum много добра дългосрочна игра. Нека разгледаме темата повече, за да разберем дали Ethereum може да бъде най-добрата монета за моята.

Ohanian и други бичи коментатори основават своите прогнози на факта, че приложенията могат да бъдат изградени върху мрежата Ethereum. Говори се за децентрализирани приложения за споделяне на дома като Air Bnb или еквивалент на платформите за споделяне на пътувания на Uber, създадени в мрежата Ethereum. Ако едно от тези приложения се окаже толкова успешно, колкото централизираните им еквиваленти, стойността на Ether токените ще се повиши.

За отбелязване е и Enterprise Ethereum Alliance. Понастоящем тази група от някои от най-големите компании на планетата тества блокчейн приложения, подкрепени от мрежата Ethereum. Ако погледнете екранната снимка по-долу от уебсайта на групата, ще видите, че има някои доста впечатляващи и вълнуващи имена, които се интересуват от Ethereum.

Партньорства за монети Ethereum

Монеро

Monero е криптовалута с много реална употреба, която вече съществува в реалния свят. Тъй като това е една от най-успешните монети за поверителност, има всякакви причини хората да искат да я използват. Нека да видим в Monero е най-добрата монета за моята.

Има много потребители на Monero, които в момента купуват и продават неща за Monero на тъмните уеб пазари. Но има и много примери, когато монетите, фокусирани върху поверителността, са полезни, които не са незаконни.

Има дори цели държави, които се интересуват от Monero. Да вземем например Северна Корея. Съобщава се, че измамната държава използва Monero, за да избегне икономическите санкции, наложени им от Запада.

Въпреки че нелегалните приложения на Monero могат да откажат някои хора да го добиват, характеристиките за поверителност на монетата биха затруднили много репресиите срещу използването на Monero. В края на краищата, как можете да контролирате нещо, което не можете да видите?

Едно от най-добрите неща за копаенето на Monero е, че все още можете да го добивате изгодно, използвайки или CPU, или GPU. Това е така, защото използва различен алгоритъм за хеширане спрямо Биткойн и други криптовалути, който се нарича CryptoNote.

Също така е много лесно да настроите операция за копаене на Monero. Това може да се направи с помощта на GUI версията на софтуера на портфейла. Това прави Monero една от най-добрите монети за добив за абсолютно начинаещи.

Electroneum

Electroneum се основава на Monero. Това означава, че е толкова лесно да се добива, колкото и Monero. Отново, самият портфейл има много лесна за използване функция „мина“, която ще започне да генерира Electroneum с едно щракване на бутон.

Решението на екипа на Electroneum да направи монетата си една от най-лесните валути за започване на добив беше умишлено. Electroneum също има някои големи цели. Екипът зад него наистина иска тя да се превърне в криптовалута на необезпечените.

Улеснявайки потребителите на мобилни телефони да използват вградения софтуер за копаене, свързан с портфейла Electroneum по подразбиране, те се надяват той да се превърне в най-децентрализираната криптовалута. Този лесен начин за добиване на валута трябва да даде шанс на всички тези собственици на мобилни телефони в развиващите се икономики да участват в цифровата икономика, без да се нуждаят от традиционни банкови услуги.

Zcash

Zcash е друга криптовалута, фокусирана върху поверителността. Едно от нещата, което го прави популярен избор сред майньорите за криптовалута, е, че е устойчив на ASIC. Това означава, че все още е много изгодно да се копае Zcash с помощта на много по-евтините GPU чипове, така че това е огромен плюс при избора на най-добрата монета за моята, ако не искате да харчите много за GPU.

Благодарение на функциите си за поверителност, Zcash се поддържа от хора като Едуард Сноудън. Той искове че неговите „свойства за поверителност са наистина уникални“. Бившият агент на NSA (разбира се) е нещо като експерт в защитата на онлайн данните. Отчасти благодарение на разкритията му върху сенчестите практики на различни правителства по света онлайн поверителността дори получи масовото внимание, което е направила през последните години.

Има Лоts на други монети също!

Разбира се, това не е пълен списък на криптовалутите, достъпни за моето. Има стотици други, от които да избирате. Изброените по-горе са само някои от най-популярните. Избирането на най-добрите монети за моята ще зависи от целите ви като миньор.

Надявам се обаче, съветите, които ви дадох за това как да изберете какво да добиете преди конкретните примери, ще ви помогнат да стесните избора си за себе си.

Заключение

Това е нашето ръководство за копаене на биткойни и алткойни. Надявам се, че ви е било забавно и, което е по-важно, информативно.

Както можете да видите, има много различни неща, за които трябва да помислите, когато добивате алткойни, получавайки a надежден хардуерен портфейл, като Ledger Nano X и Trezor Model T е един от тях. Има непосредствена рентабилност, дългосрочен успех на даден проект и дори дали искате да добивате валута по някаква причина, различна от печалбите.

В това ръководство разгледахме много, така че нека направим кратко обобщение.

 • Какво е копаене на криптовалути.
 • Как работи процесът на копаене на криптовалути.
 • Какво имаме предвид под трудност при копаене.
 • Няколко полезни думи, които може да срещнете при проучване на изучаването на копаене на алткойни или биткойни.
 • След това разгледах как да избера най-добрата монета за моята. Това включваше гледане на вашите цели като миньор.
 • И накрая, говорих за ползите от добива на някои от най-добрите крипто днес. Покрих: Bitcoin, Ethereum, Monero, Electroneum и Zcash.

Когато става въпрос за тези криптовалути, можете да ги купувате или търгувате на Coinbase, Binance или Coinmama.

След като всички приключихме, какво мислите? Имате ли по-добра представа за това как да изберете различни монети за моята. Също така ще се радваме да чуем това, което според вас е най-добрата монета за моята! Уведоми ни!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector