Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрият хардуер за добив на Ethereum

Хардуер за добив на Ethereum - Ethereum CoinТака че прекарахте дни в проучване за Ethereum, проверка на последните новини и медийно отразяване, проучихте всяка отделна тема, свързана с тази криптовалута и сега най-накрая сте готови да започнете да копаете. Но как да изберете правилните опции и да избегнете загубата на много пари? Е, добре, че сме тук, за да поговорим за хардуера за добив на Ethereum. По-точно компонентите, които са необходими за него.

Експлоатационните платформи на Ethereum стават изключително популярни. Една от причините за това е, че те са много различни и в двата аспекта на качеството и цената. Можете да изберете да закупите евтина мръсотия за начинаещи, или може да искате да инвестирате в нещо, което професионалистите използват. Или може би дори сте решили да създадете вашето устройство?

Какъвто и да е случаят, ще ви трябват много знания по темата – кои компоненти са добри в какви процеси, как работят платформите и т.н. Добре, че имате това удобно ръководство пред себе си – ще ви науча всичко, което трябва да знаете, когато мислите за най-добрите миньори на Ethereum!

Освен това, преди да продължите напред, трябва да знаете, че има по-добри начини да го направите да получите Ethereum, след това го копае. Можете да избирате от различни криптовалутни борси които ви позволяват да закупите ETH с фиатни пари и да започнете да търгувате незабавно. Някои от тези платформи включват Coinbase, Binance и Coinamma.

Сега да продължим по-нататък!

Ethereum Mining Hardware – Rig

Хардуерът за добив на Ethereum (по-известен като платформа за добив на Ethereum) е специално проектирана машина с тържествена цел – да добива Ethereum. Разбира се, теоретично бихте могли да използвате тази измислица за други неща (като игри или други компютърни операции), но с течение на времето все по-малко хора използват платформи за цели, различни от копаенето.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Видове минни съоръжения

Като цяло има два вида платформи за добив на Ethereum – CPU и GPU.

Процесорите за копаене на процесори използват процесора на процесора, за да налагат сложни алгоритми за решаване на блокове (тези, които гримират блокчейн). Този тип майнинг беше много популярен избор, когато ставаше въпрос за най-добрите миньори на Ethereum, но в последно време той не е по-широко използван.

Процесорите за копаене на процесори бяха (в някои случаи – все още са) много популярни сред начинаещите майнери. Причината за това е, че те са много евтини и лесни за използване – всичко, от което се нуждаете, е компютър. Недостатъкът на това обаче е, че процесът е изключително бавен – може да отнеме месеци (дори години!), Докато станат свидетели на някакви забележими резултати.

Инсталациите за добив на графични процесори използват графични карти по същия начин, както тези на процесора използват процесори, с изключение на това, че графичните карти не изпълняват алгоритми – те просто завършват процесите на копаене в затворени мрежи.

Устройствата за добив на GPU превъзхождат тези на CPU в почти всеки аспект на въпроса. Но естественият недостатък на това е, че те са супер скъпи. Подходящата платформа за копаене на GPU може да струва от $ 3000 до $ 5000!

Без значение от типа, всички майнинг съоръжения се състоят от захранване, дънна платка, графични карти, охлаждащо устройство и някакъв труп, който да държи всичко това заедно – може да са дървени или алуминиеви рамки.


Изграждане на минна платформа

Сега, след като знаете какво съставлява общите видове майнинг платформи, нека да разгледаме как са изградени те. Ако имате основни познания за това как трябва да изглеждат майнинг платформите – добре! Но ако не го направите, няма нужда да се притеснявате – това, което виждате в интернет, когато търсите хардуер за хардуер на Ethereum, са само примери за това как е най-оптимизиран начинът, по който трябва да изглежда една платформа. Истината е казано, че можете да сглобите и направите вашия хардуер за добив на Ethereum да изглежда както искате – стига да работи правилно.

ethereum-майнинг-хардуер

Преди да говорим за процеса на изграждане на платформа, обаче, нека разберем кои са най-добрите основни части за всяка платформа и къде да ги търсим.

Най-добрият графичен процесор за копаене

Ако планирате да изградите GPU майнинг платформа, тя вероятно ще съдържа повече от една (или десет) графични карти. Но за да можете да изберете правилния графичен процесор, за да увеличите максимално приходите си, първо трябва да проучите най-добрите графични процесори за добив.

Що се отнася до графичните процесори, има двама големи претенденти на пазара – Nvidia и AMD. Повечето списъци, които ще намерите онлайн, които твърдят, че говорят за „най-добрия графичен процесор за добив“, не съдържат нищо друго освен графичните карти Nvidia и AMD, освен ако не е посочено друго.

Това обаче е напълно логично. И двете компании доказаха повече от способността си да създават висококачествени, най-съвременни технологии, поради което и двете компании доминират в списъците.

За да бъде справедливо и да се избегне излишък, ще изброя по един графичен процесор от всяка компания, за да дам примери как трябва да изглежда най-добрият графичен процесор за добив.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Nvidia GeForce GTX 1070

Nvidia GeForce GTX 1070 се смята от мнозина за най-добрия избор, когато става въпрос за добив на криптовалути. Геймърите вече забелязаха колко добра може да бъде тази графична карта и крипто ентусиастите бързо я последваха.

Най-доброто качество, което този графичен процесор има, е, че той може да поддържа относително висока скорост на хеширане, като същевременно не използва космически количества енергия за това. Обикновено графичните процесори изискват огромни количества електроенергия, за да ги захранват, което от своя страна може да изпразни портфейла на миньора, преди той дори да започне да забелязва някакви печалби от начинанието си за добив.

AMD Radeon RX580

AMD Radeon RX580 е основният конкурент на GTX 1070 на Nvidia. Хешрейтът на Radeon е незабележимо малко по-нисък от този на GTX, но там, където му липсва хешрейт, RX580 компенсира цената си – той се разглежда като по-евтин, но изпълняващ по подобен начин алтернатива на Nvidia GeForce GTX 1070.

Подобно на GTX, Radeon също поддържа ниска консумация на енергия, за да увеличи максимално потенциалните печалби. Тази графична карта е толкова търсена от крипто ентусиасти по целия свят, че може да е трудно да я намерите веднага.

Както споменах по-рано в ръководството, хардуерът за добив на GPU Ethereum не е евтин. А сега нека поговорим номера.

Nvidia GeForce GTX 1017 се продава на дребно на цена от почти 470 долара, докато AMD Radeon RX580 струва около 320 долара. Сега си представете колко би трябвало да инвестирате, ако искате да създадете своя GPU платформа, направена от, да кажем, шест графични карти? Не забравяйте да включите всички останали разходи (дънна платка, захранване и т.н.) към сумата, за която мислите.

Сега виждате какво имах предвид, когато казах „скъпо“?

Най-добрата дънна платка за копаене

Друга много важна част от всеки хардуерен хардуер на Ethereum е дънната платка. В тази област на оборудване двата основни конкурента са ASUS и ASRock.

ASUS B250 Експерт по копаене

ASUS B250 Mining Expert се разглежда от мнозина като най-добрата най-добра дънна платка за майнинг, създавана някога. И тези твърдения не са празни – тази дънна платка е създадена с мисълта за конкретните миньори.

Той може да поддържа огромна сума до 19 – да, 19. – GPU в даден момент. Представете си, че имате този звяр, прикрепен към 19 Nvidias или AMD!

ASUS B250 Mining Expert е специално проектиран за миньори. Той има специална функция за добив, която се справя с досадната работа за вас.

ASRock H110 Pro BTC+

Мнозина смятат, че ASRock H110 Pro BTC + е добра алтернатива на експерта по копаене на ASUS. ASRock поддържа 13 графични процесора, които, честно казано, вероятно са повече, отколкото някога може да се наложи.

Що се отнася до състезанието в „най-добрата дънна дънна дънна платка“, има един проблем. Вероятно единственият истински недостатък на тази дънна платка е, че е малко сложно да се настрои и използва. Ако тепърва започвате, може да искате да изберете нещо по-лесно за справяне. Ако обаче сте експерт в областта на криптовалутите и – особено – хардуерът за добив на Ethereum, тогава не би трябвало да имате проблем с ASRock H110 Pro BTC+.

ASUS B250 Mining Expert възлиза на обща цена от почти $ 150, докато ASRock H110 Pro BTC + се продава на цена от $ 99,99. Сега можете да добавите тези цени към списъка „обща цена за изграждане на най-добрия хардуер за добив на Ethereum“.

Освен това имайте предвид, че е изключително важно да получите a хардуерен портфейл за да запазите активите си сигурни. Някои от лидерите в бранша включват Ledger Nano X и Trezor Model T.

Как да изградим копаене?

Сега, когато имате представа за това как се изграждат най-често срещаните видове майнинг платформи, най-накрая можем да преминем към процеса на изграждане. Съставихте списъците си, събрахте материалите (включително най-добрия графичен процесор за добив и най-добрата дънна платка за добив) и сте готови да изградите някои хардуерни кодове за Ethereum.

На първо място, трябва да изградите рамката. Всеки тип здрав материал ще работи и не забравяйте – той не трябва да бъде визуално перфектен, стига да върши добре работата си.

Сега е време да добавите дънната платка и да прикрепите всички кабели към съответните им гнезда. След като се погрижите за това, добавете графичните процесори в картината. След като включите всичко и добавите охлаждането и захранването, ще ви трябва USB с операционна система (Windows, Mac и др.).

След като инсталирате операционната система и завършите настройването на неща в BIOS, остава само да изтеглите и инсталирате софтуер за добив и софтуер за овърклок. И готово! Можете да започнете да копаете веднага.

Купуване на платформа

Ако прекарването на време за събиране и сглобяване на собствен хардуер за добив на Ethereum изглежда прекалено голямо предизвикателство или ако просто не сте човек, който си направи сам, друга възможност е да закупите платформата за копаене от трета страна продавач.

ethereum-mining-hardware - майнинг платформа

Има много хора, които или а) продават сглобени минни платформи, или б) сглобяват и сглобяват вашите майнинг платформи вместо вас (срещу заплащане). Тези хора обикновено пускат реклами в популярни форуми за дигитален маркетинг (т.е. Craigslist), предлагайки своите продукти или услуги.

Може да си струва да разгледате платформите, които можете да закупите по този начин, защото ако имате късмет, може да получите много и да спестите много пари. Но от друга страна, винаги трябва да внимавате за измами и недобро намерение – някои хора могат да се опитат да ви измамят или направо да ви ограбят, други да се опитат да ви продадат счупена, повредена, неработеща или трудно работеща платформа.

За да избегнете този тип ситуации, винаги имайте приятел, който знае какво прави (или още по-добре – експерт в областта), проверете платформата, която мислите за закупуване. Винаги е по-добре да отделите малко време и да сте сигурни, вместо по-късно да разберете, че сте били подмамени.

Сега знаете за тънкостите на изграждането и поддържането на собствен хардуер за добив на Ethereum. Можете да излезете и да започнете своя собствена ферма за копаене на криптовалута. Ако в началото не успеете, не се притеснявайте – сглобяването на майнинг платформа не е лесен подвиг. Просто продължете да опитвате и не се отказвайте – в крайна сметка ще стигнете до там!

Заключение

Има много различни начини да разгледате софтуера за добив на Ethereum – може да го прецените въз основа на неговия тип (CPU или GPU), номер на GPU, качество на дънната платка или дори метод на охлаждане. Има обаче безброй начини за изграждане на вашата майнинг платформа.

Най-лесният начин да влезете в света за копаене на криптовалута е да съберете всяка отделна част от информацията, да я анализирате и да заключите и след това да използвате филтрираната информация, за да съберете и съберете първата си платформа. Не е задължително да е изискано или скъпо – още по-добре, опитайте да започнете от евтината страна на пазара. Това ще ви даде шанс да направите своите преценки и да растете през процеса.

Не забравяйте да изберете надежден софтуер, преди да стартирате машината си. След това всичко, с което трябва да се справите, са разходите за електричество и условията за охлаждане.

Хардуерът за добив на Ethereum има тенденция да се нагорещява. Трябва да имате някакъв вид климатик и специално охлаждащо оборудване. В случай, че не успеете да охладите машината си, тя в крайна сметка (което означава наистина бързо) ще изгори. Ще загубите всичките си инвестиции и време. Вероятно не бихте искали това, сега бихте ли?

Що се отнася до електричеството, най-добре е да намерите място, което предлага супер евтина електроенергия, но е малко просторно (особено ако дългосрочните ви планове са да изградите ферма).

Въпреки това, освен това, можете да помислите закупуване на Ethereum На надеждни борси за криптовалута и дори да помислите за започване на търговия. Някои от препоръчаните платформи включват Coinbase и Binance.

Също така, след като вече имате Ethereum, не забравяйте да изберете a сигурен хардуерен портфейл, като Ledger Nano X и Trezor Model T.

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Стигнахме до края на това ръководство за майнинг на Ethereum. Надявам се да ви е харесало четенето и освен това – надявам се да използвате тази информация добре!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector