Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрият портфейл на IOTA

IOTA – криптовалутата, която не използва блокчейн. Това е вярно! Вместо това IOTA използва собствената си форма на технология за разпределена книга, наречена The Tangle!

Както и да е, нека да стигнем до него – предполагам, че сте си купили няколко монети от IOTA и сега искате да знаете най-доброто място да ги съхранявате? Или това, или го разглеждате, преди да закупите IOTA. Е, което и да е, определено сте попаднали на правилното място!

В моето ръководство за портфейла на IOTA ще започна като говоря за това защо е важно да съхранявате монетите си в частен портфейл, вместо да ги оставяте в обмен на трета страна.

След това ще обсъдя някои от различните видове портфейли и как избраният от вас ще зависи от определени фактори като допълнителна сигурност или допълнително удобство.

И накрая, ще ви разкажа за някои от най-добрите портфейли на IOTA на пазара, както и за някои нови и вълнуващи, които скоро ще бъдат пуснати!

И така, какво чакаш? Позволете ми да започна, като обясня защо се нуждаете от портфейл IOTA!

Портфейл IOTA – Защо имате нужда от такъв?

Когато купувате криптовалути от централизирана борса (т.е. Binance, Bittrex и др.), Вие се доверявате на някой друг – централизираната борса.

Това означава, че когато депозирате средства, се доверявате, че борсата ще ги защити. Най-големият риск да се доверите на компания, която използва централизирани сървъри, е, че ако бъдат хакнати, тогава цялата база данни е изложена на риск.

За съжаление, откакто Bitcoin беше създаден през 2009 г., имаше много и много хакове.

През 2016 г. на основната борса за криптовалута Bitfinex бяха хакнати сървърите, което позволи на престъпниците да откраднат над 120 000 BTC. Тогава това възлизаше на 72 милиона долара.

График на цените на Bitfinex

През следващата година борсата, наречена CoinDash, е откраднала Ethereum на стойност над 7 милиона долара. Отново централизираните сървъри бяха хакнати, позволявайки на хакерите да крадат средствата на други хора.

И така, какво се случва, ако обменът бъде хакнат и ви откраднат парите? За ваше съжаление няма гаранция, че борсата ще ви го върне. Това е причината наистина е важно да преместите монетите си в собствения си портфейл IOTA, далеч от централизиран обмен.

Така че сега, след като знаете защо е важно никога да не оставяте монети в замяна, следващата част от моето ръководство за портфейли на IOTA ще говори за различните видове налични портфейли.


Различни видове портфейли

Преди да обсъдя различните налични видове портфейли, важно е да запомните, че IOTA все още е много нов проект. Това означава, че в момента те всъщност нямат портфейл, който да отговаря на всеки тип. Има обаче много нови портфейли в разработка, така че има голям шанс да не се налага да чакате твърде дълго, преди да получите портфейла, който искате.

Портфейл IOTA

Уеб портфейл

Уеб портфейлът е най-малко сигурният портфейл на пазара и това просто означава, че имате достъп до вашите монети само през интернет браузър. Всъщност в примера, който дадох по-рано, когато централизираните борси бяха хакнати, това е пример за уеб портфейл.

Въпреки че уеб портфейлите са най-застрашени, те са и най-удобни. Това означава, че ако трябва бързо да изпратите на някой средства, най-добре е да използвате уеб портфейл.

Не забравяйте обаче, че винаги трябва да съхранявате малки количества IOTA монети в уеб портфейл, само в случай че се случи нещо лошо.

Използвайки уеб портфейл, вие също предавате контрола върху средствата си на някой друг. Това е все едно да позволите на някой, когото не познавате, да се грижи за спестяванията ви и след това да го помолите да ви позволи да получите достъп до него, когато имате нужда от него – ако имате количество IOTA монети, които не желаете да губите, това определено не е не е начинът да ги съхранявате!

Портфейл IOTA

Мобилен портфейл

Както подсказва името, мобилният портфейл е, когато държите монетите си на мобилното си устройство. Има някои предимства при това, но има и някои недостатъци.

Първо, изпращането и получаването на средства е много удобно. Не само имате незабавен достъп до вашите монети, но можете да използвате и функциите на QR сканиране. Това е като баркод, който телефонът ви сканира, който след това може автоматично да преобразува баркода в уникален адрес на портфейла.

Например на места като Япония, където сега има повече от 200 000 магазина в реалния свят, които приемат плащания с криптовалута, можете просто да сканирате телефона си на касата и средствата да бъдат изпратени автоматично на продавача!

Никога не забравяйте, че ако някой е в състояние да открадне телефона ви, той може да има достъп до вашите монети, преди да имате възможност да ги възстановите на друго устройство. Освен това мобилните устройства не са 100% защитени от злонамерен софтуер или вируси.

Портфейл IOTA

Настолен портфейл

Тази конкретна опция е малко по-сигурна от мобилния портфейл, но е малко по-малко удобна. По същество изтегляте портфейла на вашия компютър или лаптоп и след това съхранявате монетите си офлайн. Единственият момент, в който портфейлът се нуждае от връзка с интернет, е когато искате да изпратите средства на някого.

Когато използвате уважаван портфейл за настолни компютри, вашите частни ключове не се държат от сървъри на трети страни, което означава, че само вие имате достъп до тях. В същото време това също означава, че ако ги изгубите, вашите монети ще изчезнат завинаги!

По подобен начин на мобилния портфейл вашите монети са изложени на риск по различни начини. Например, всеки път, когато се свържете с интернет, портфейлът ви е уязвим, особено ако хакер е в състояние да зарази лаптопа ви с вирус или кейлогър.

Освен това, ако забравите да направите резервно копие на портфейла си и устройството ви се счупи, можете да загубите вашите IOTA монети. Никога не позволявайте на никого да използва вашия лаптоп, без да сте присъствали и не го оставяйте без надзор в сервиз!

Портфейл IOTA

Хардуерен портфейл

С едно изречение хардуерният портфейл за криптовалута е толкова близък до реалния сейф, колкото ще получите за вашите монети IOTA! По принцип вашите монети се държат офлайн във физическо хардуерно устройство, което означава, че те винаги са свързани със сървър само когато го включите.

За да удостоверите превод на средства, ще трябва да въведете ПИН кода в хардуерния портфейл. Дори ако сте откраднали портфейла си, хакерите няма да имат достъп до вашите монети. Вместо това можете да ги възстановите, като използвате фразата си за възстановяване на паролата!

За разлика от другите видове портфейли, които споменах, всъщност ще трябва да платите за хардуерен портфейл, но ако искате да държите голям брой монети, струва си инвестицията.

Така че сега, след като знаете за различните видове портфейли за криптовалута, сега ще обсъдя кой е най-добрият портфейл на IOTA от портфейлите IOTA, които се предлагат в момента!

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

IOTA Wallet – Кой е най-добрият?

Въпреки че екипът на IOTA за първи път започна да работи по проекта си през 2015 г., все още има само няколко портфейла, от които да избирате. Ето три, до които можете да получите достъп веднага.

Лек портфейл GUI IOTA

Лекият портфейл GUI IOTA е идеален за начинаещи, тъй като е наистина лесен за инсталиране.

Търсите ли IOTA портфейл MAC? Имате късмет! Той е достъпен за изтегляне на MAC, Windows и Linux. Този конкретен портфейл на IOTA обаче не е съвместим с мобилни устройства.

Приложение за мобилен портфейл IOTA

По отношение на сигурността вие сте единственият човек, който някога е имал достъп до вашите лични ключове, което означава, че те не се съхраняват от трета страна.

Когато го настроите за първи път, ще бъдете попитани дали искате да инсталирате пълния или лек възел. Ако сте начинаещ и се стремите само да поддържате нещата прости и сигурни, най-добре е да изберете лек възел.

Ако харесвате звука на този портфейл на IOTA, можете да го изтеглите от този уебсайт.

Носталгия IOTA Лек портфейл

Отново, ако търсите портфейл на IOTA Mac, Windows или Linux, имате късмет! Лекият портфейл Nostalgia IOTA е достъпен за изтегляне на устройства с Windows, Mac и Linux, което го прави настолен IOTA лек портфейл.

Известно е, че има наистина добри функции за сигурност, но е доста сложен за използване. Така че, освен ако не разбирате добре основното кодиране, това може да не е най-добрият портфейл на IOTA за вас.

Носталгия IOTA лек портфейл

Ако сте в състояние да използвате Носталгия, използването му ще ви даде най-бързия достъп до мрежата IOTA, което го прави наистина удобно, ако трябва да извършвате бързи плащания.

Като щракнете върху това връзка, можете да намерите инструкции как да го настроите, както и да намерите връзка за изтегляне на портфейла IOTA направо на вашето устройство.

IOTA Wallet за Android

Последният портфейл в моя списък е официалният портфейл на IOTA за Android. Това, разбира се, е мобилен портфейл, който ви дава много удобства в движение.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите официалното приложение и можете да изпращате, държите или получавате портфейл за монети IOTA в портфейла. Други функции включват QR скенер, валутен курс на IOTA към Fiat и допълнителни инструменти за парола.

Портфейлът беше пуснат наскоро, което означава, че все още е в бета версия. За съжаление, тъй като портфейлът все още е в ранните си дни, имаше доста оплаквания относно грешки.

IOTA портфейл БЕТА

Ако имате късмета да имате телефон с Android, можете да свалите официалния портфейл на IOTA за Android, като посетите магазина на Google Play.

Знам какво си мислиш. Това ли е? Ами на този етап, опасявам се. Платформата IOTA все още не е завършен продукт, така че ще мине известно време, преди всичко да е стартирано и да работи.

Не се притеснявайте, предстои много. След това ще разгледаме някои от портфейлите на IOTA, които трябва да бъдат пуснати в бъдеще.

(Между другото, ако искате да прочетете пълното ми ръководство за „Какво е IOTA?“, Тогава можете да получите достъп до него чрез щракнете тук!)

IOTA Wallet – Up and Coming?

Въпреки че в момента наличните портфейли на IOTA са много ограничени, има няколко нови, които в момента се разработват. Ако търсите портфейл на IOTA Mac, това включва и вас! По-долу изброих две, за които мисля, че трябва да внимавате.

Портфейл на Троица

Портфейлът Trinity се разработва от студент в Университетския колеж в Лондон (UCL) и се очаква да излезе съвсем скоро. Според най-новото съобщение през март 2018 г. Trinity Wallet ще бъде първият лесен за използване портфейл на IOTA, който ще навлезе на пазара.

Ще има много налични функции, включително множество езици, основен или експертен режим и възможност за отпечатване на портфейл от хартия на IOTA.

Забележка: Хартиеният портфейл на IOTA е начин да запазите личните си ключове офлайн. В действителност това е просто отпечатването им върху лист хартия! Само не забравяйте да пазите хартиения си портфейл IOTA в безопасност, тъй като е уязвим от пожар и т.н. – помислете за ламиниране!

Портфейлът Trinity е в последния си етап на разработка и след стартирането му се очаква да бъде пуснат на всички типове устройства, включително iOS!

Портфейл Nelium

Nelium е друг лесен за използване портфейл, който в момента се разработва. След като е готов за пускане, този портфейл на IOTA ще бъде съвместим както с Android, така и с iOS, което го прави портфейл само за мобилни устройства. Основната полза от използването на портфейла Nelium е, че той ще бъде абсолютно идеален за начинаещи.

Приложение за мобилен портфейл Nelium

Що се отнася до сигурността, вашите частни семена се съхраняват само на вашето мобилно устройство, така че те никога не се виждат от сървърите на Nelium. Има изчистен потребителски интерфейс и има възможност за сканиране на QR код, което улеснява прехвърлянето на средства

Ако искате повече информация за този конкретен портфейл на IOTA или искате да знаете кога трябва да бъде освободен, щракнете върху връзката тук!

Ledger Nano S IOTA

Запазих най-доброто до последно! През април 2018 г. екипът на IOTA обяви, че тяхната криптовалута скоро ще бъде съвместима с портфейла Ledger Nano S!

Ledger е хардуерен портфейл, който, ако си спомняте от по-рано в моето ръководство, е толкова близо до сейф, колкото ще получите. Това ще бъде най-сигурният начин за съхраняване на вашите IOTA монети, тъй като дори ако сте откраднали хардуерния си портфейл, пак можете да си върнете достъпа до вашите средства.

Важно е да запомните, че винаги трябва да купувате Ledger Nano S от официалния уебсайт, който може да бъде достъпен от щракнете върху тази връзка.

Ако това е портфейлът, който ви интересува, продължете да проверявате отново за актуализации. След като бъде направен съвместим, ще ви струва около 90 евро.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Заключение

И така, ето ви! Ако сте прочели ръководството ми за портфейл IOTA от началото до края, сега трябва добре да разберете различните видове портфейли.

Какви портфейли обикновено използвате? Харесвате ли звука на хартия на IOTA?

Трябва също така да имате добра представа за трите портфейла на IOTA, които са налични в момента. Звучи ли ви добре някой от тях? Знам, че в момента това е наистина ограничено, но хубавото е, че в момента се разработват страхотни портфейли.

Таблица: Плюсовете и минусите на Ledger Nano X и Trezor Model T

Много харесвам звука на портфейла Ledger Nano S IOTA, тъй като това е най-сигурното място за съхранение на вашите монети!

Кажете ми вашите мисли за портфейлите, които прегледах, както и всички преживявания, които сте имали с тях!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector