Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрият портфейл Steem

Наскоро правихте ли Steem инвестиция и искате да знаете в кой портфейл да съхранявате монетите си? Или може би мислите за закупуване на някои, но искате да сте сигурни, че има достатъчно добър портфейл, за да съхранявате монетите си сигурно?

Каквато и да е вашата ситуация, аз го покрих!

В пълното си ръководство ще прегледам най-добрите налични портфейли на Steem, както и ще ви дам кратък преглед на това какво представлява платформата Steemit – много е важно да разберете в какво инвестирате!

Освен това, ако все още не притежавате монети, ще ви кажа и как да купите Steem монета! И така, какво чакаш? Нека започнем, като разберем какво всъщност е Steemit!

(Ако вече сте уверени в знанията си за Steemit, можете да преминете към раздела „Важността на Steem Wallet“ или „Различни Steem портфейли“)

Какво е Steemit?

Steemit е създаден през 2016 г. от Даниел Ларимър и Нед Скот. Това е платформа за социални медии, която много прилича на Reddit, където хората могат да пишат публикации или статии, за да ги види всеки. Има обаче някои ключови разлики, които правят платформата Steemit уникална.

Първо, това е децентрализиран проект, което означава, че нито един човек или орган няма контрол над системата. Това е възможно благодарение на технологията блокчейн, на която работи, което я прави много различна от конкурентите като Reddit или дори Facebook, където собствениците на уебсайтове могат да цензурират или премахват съдържание, ако не им харесва.

Платформата Steemit също е уникална, защото писателите могат да получават пари, ако хората харесват публикациите им. Съществува система за гласуване, подобна на натискането на „Харесване“ във Facebook. Колкото повече харесвания получавате, толкова повече писателят може да спечели! Въпреки това, писателите не получават пари от реални пари като щатски долари или евро, те всъщност получават плащания с родната криптовалута на Steemit – Steem.

Steem монетата работи по същия начин като другите криптовалути като Bitcoin, където потребителите могат да изпращат, получават или държат монети от портфейл към портфейл. Той дори има своя собствена блокчейн, вместо да използва подобни на Ethereum или NEO!

Откакто беше пусната през 2016 г., Steem монетата се представя много добре, достигайки рекорд от 1,7 млрд. Долара в края на 2017 г.!

Така че сега, след като знаете какво представлява платформата Steemit, нека разберем защо е важно да съхранявате вашите Steem монети в портфейл!

Значение на Steem Wallet

Когато закупите Steem монети (или друга криптовалута) от борса за криптовалути (Poloniex, например), вашите средства се държат в нещо, наречено „Уеб портфейл на трета страна“. Това означава, че нямате контрол върху средствата си. Ако борсата на трета страна беше хакнала техните сървъри (както Poloniex направи през 2014 г.), тогава всичките ви монети биха могли да бъдат откраднати. Това е една от основните причини, поради които трябва да си вземете собствен портфейл Steem.

Когато изтеглите портфейл Steem на вашия работен плот или мобилно устройство, вие сте единственият човек, който има контрол над вашите лични ключове. Частният ключ е като парола за онлайн банкиране. Ако някой има достъп до тях, той има пълен контрол над вашите монети.


Наличието на собствен личен портфейл Steem също ви позволява да изпращате и получавате вашите монети. Ще получите свой собствен адрес на портфейла, който е като номер на банкова сметка, което ви позволява да взаимодействате с блокчейна.

Всяка транзакция, която правите с помощта на портфейла на Steem coin, е прозрачна, тъй като остава в блокчейна, за да я видят всички. Отново, ако сте държали средствата си с онлайн криптовалутна борса, трябва да им изпратите заявка, когато искате да направите теглене.

Така че, след като вече знаете колко е важно да се сдобиете със собствен Steem портфейл, ще проуча кои портфейли са налични!

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Различни портфейли

Въпреки че монетата Steem беше пусната за пръв път през 2016 г., наличният брой портфейли е наистина малък. Това означава, че няма много избор. Ще прегледам обаче няколкото налични портфейла на Steem и след това ще обсъдя какво могат и какво не могат да правят.

Steem платформа

Очевидният избор за съхранение на вашите Steem монети е действителната Steem платформа. Всъщност, ако сте писател и имате късмета да спечелите малко пари на Steemit, първоначално вашите монети ще бъдат поставени в портфейла на платформата Steemit. Спомняте ли си как ви казах, че платформата Steemit е децентрализирана? Е, това означава, че няма централен сървър, който хакерите да атакуват, което го прави сигурен избор за съхранение на вашите Steem монети.

Когато създавате акаунт в платформата Steemit, автоматично получавате достъп до собствения си портфейл. Можете да депозирате средства от друг портфейл (като обмен на криптовалута), да изпратите вашите Steem монети в друг портфейл или просто да ги оставите там за съхранение. Има обаче и много други неща, които можете да направите също.

Портфейлът ви позволява да знаете колко струват вашите монети в щатски долари, въз основа на текущата пазарна цена. Има и спестяваща функция, която добавя допълнителен слой сигурност, защото за да премахнете вашите монети, трябва да изчакате 3,5 дни. Това означава, че в редките случаи, когато някой е успял да осъществи достъп до портфейла ви, ще имате много време да спрете транзакцията.

Най-важното е, че платформата Steemit никога не съхранява вашите лични ключове на нито един централен сървър, което означава, че вашите средства винаги са в безопасност. Възможно е обаче да видите личните си ключове, когато влезете във вашия акаунт в Steemit, което означава, че ако някой има достъп до вашата парола, той ще може да вижда вашите ключове.

Допълнителен недостатък на сигурността при платформата Steemit е, че няма двуфакторно удостоверяване или функция Google Authenticator. Това е мястото, където да влезете, ще ви е необходим код, до който можете да получите достъп само от мобилния си телефон. Липсват тези функции поради децентрализирания си характер – няма централен орган за валидиране на двуфакторно удостоверяване.

От друга страна, използването на портфейла Steemit, който се предоставя във вашия акаунт в Steemit, е много удобно, което прави наистина лесно бързото изпращане или получаване на монети както на вашия настолен компютър, така и на мобилно устройство (без приложение – уеб браузър).

Портфейл ESteem

Esteem е приложение за мобилен портфейл, което ви позволява да изпращате, получавате или съхранявате вашите Steem монети. Той е достъпен за безплатно изтегляне както в Google Play, така и в магазина на Apple. Разработчиците се стремят скоро да пуснат и десктоп версия.

Портфейлът е създаден от трета страна, която иска да направи удобна за потребителя платформа, за да могат хората не само да съхраняват своите Steem монети, но и да имат достъп до материали като блогове и публикации. Това означава, че е наистина лесен за използване, което е идеално за начинаещи.

лого на eSteem Wallet

Портфейлът Esteem е свързан с вашия акаунт в платформата на Steemit, което означава, че не можете да го използвате, за да създадете нов адрес на портфейла. Вместо това ще трябва да използвате личните си ключове и парола от вашия акаунт в Steemit.

По отношение на сигурността, докато мобилният ви телефон не бъде откраднат или достъпен от някой друг, това е много безопасен начин за съхранение на вашите монети.

Портфейл CLI

Портфейлът CLI е официалният портфейл на Steem за монети, който може да бъде изтеглен на настолен компютър. В действителност това всъщност е най-безопасният начин да съхранявате вашите Steem монети, тъй като трябва да изтеглите блокчейн клиента, който ви позволява да се свържете директно към уеб сокета Steemit.

Въпреки това, въпреки че е най-сигурният, портфейлът CLI Steem е много труден за използване. Всъщност, освен ако не разбирате основно програмирането на командния ред, тогава бих ви посъветвал да изберете друга опция.

Програмиране на портфейла на CLI

Подобно на портфейла Esteem, не е възможно да създавате или генерирате частни ключове, така че ще трябва да ги импортирате от платформата Steemit. Ако разбирате програмирането на командния ред, тогава ето линк обяснява какво трябва да направите, за да настроите портфейла си CLI Steem.

Кораб

Корабът е портфейл Steem, който може да бъде изтеглен на вашия настолен компютър. Доставчикът на портфейл няма официален уебсайт, така че за да го изтеглите, ще трябва да посетите Github (което можете да направите, като кликнете върху връзката ми тук). Портфейлът се нарича Lite-client, защото не е необходимо да изтегляте цялата блокчейн на вашия компютър.

График за придобиване на кораби

Интересното е, че вашите лични ключове всъщност се съхраняват в самия портфейл, което го прави наистина сигурен. Когато изпращате монети от портфейла на Vessel, вашите лични ключове никога не се излъчват и на блокчейна.

Наистина полезна характеристика на този конкретен портфейл на Steem е, че можете да импортирате всички свои индивидуални акаунти в Steemit на едно място. В противен случай, когато използвате други портфейли, ще трябва да създадете отделен вход за всеки!

По отношение на удобството за използване, портфейлът Vessel Steem е подходящ и за начинаещи. Можете да запазите адресите на портфейла и за обмен на трети страни, така че ако искате да прехвърлите средства, това е наистина лесен процес.

Хартиен портфейл

Последната опция от моя преглед на портфейла на Steem е използването на хартиен портфейл. Хартиеният портфейл е най-основният тип портфейл, но всъщност е един от най-сигурните! Начинът, по който работи, е просто да отпечатате личните си ключове върху лист хартия, да напишете паролата си върху него и да го запазите в безопасност!

Тъй като вашите лични ключове са на лист хартия, те никога не са свързани към интернет, което ги прави устойчиви на хакове! Ако искате инструкции стъпка по стъпка как да получите портфейл Steem, кликнете върху връзката ми тук!

Също така си струва да се спомене, че наистина добър портфейл, наречен Freewallet, беше съвместим с монетата Steem, но в Април 2018г компанията реши да го премахне от списъка. Разработчиците от Freewallet твърдят, че мрежата Steem е преживяла твърде много проблеми, поради което вече няма да я поддържат.

И така, след като знаете различните налични портфейли на Steem, кой от тях ви харесва най-много? Ако вече сте решили кой ще използвате, но сега искате да знаете как да закупите Steem, прочетете раздела по-долу!

Как да купя Steem

Най-лесният начин да получите Steem монети е да ги купите на трета борса за криптовалута. Най-популярното място за закупуване е от Binance, която е най-голямата борса в света за дневния обем на търговията. Няма борси, които да го продават в замяна на реални фиатни валути, така че няма да можете да използвате дебитна / кредитна карта или банкова сметка.

Това означава, че ще трябва да депозирате основна криптовалута като Bitcoin или Ethereum и след това да я замените за Steem. След като завършите сделката, трябва да изтеглите монетите си обратно в избрания от вас портфейл Steem.

Освен Binance, можете да го закупите и от следните борси за криптовалута:

  • Bithumb
  • Bittrex
  • ГОПАКС
  • HitBTC
  • Хуби
  • OpenLedger
  • DEX
  • Poloniex
  • RuDEX
  • Upbit

Също така е възможно да получите безплатно някои Steem монети. Знаеш ли как? Пишете интересни статии, блогове или публикации в платформата Steemit!

Спомняте ли си как ви казах по-рано, че съдържанието е или гласувано по-нагоре, или по-малко? Е, ако статията ви е наистина популярна и получава много гласове, получавате безплатни Steem монети!

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Заключение

Надявам се, че сте се радвали на моето ръководство за портфейла на Steem! Ако сте го прочели от началото до края, сега трябва добре да разберете какво представлява платформата Steemit, защо е важно да се сдобиете с портфейл за криптовалута и как да закупите и Steem!

Таблица: Поддържаните крипто монети на Ledger Nano X и Trezor Model T

Също така ви дадох пълен списък на всички портфейли Steem, налични на пазара. Коя решихте да използвате? Лично аз използвам онлайн портфейла на платформата Steemit, тъй като той е идеалната комбинация от удобство и сигурност. Мисля обаче, че е малко разочароващо, че все още има само няколко налични портфейла.

Уведомете ме за вашия опит с използването на някой от Steem портфейлите, които изброих. Дано всички да си помогнем!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector