Най-добрият софтуер за добив на Litecoin, за който трябва да знаете

Litecoin софтуер за добив - лого на LitecoinГолемият подем на биткойн в масовия поток отвори вратите за други криптовалути да растат и да се разрастват. Много от тези криптовалути вече са си направили някакво име. Много хора оценяват тези така наречени алткойни за тяхната стойност за добив и търговия. Един от най-популярните такива алткойни се нарича Litecoin и днес бих искал да ви разкажа за всички различни опции за софтуер за добив на Litecoin.

В този урок първо ще разгледаме част от основната информация (основно какво представлява Litecoin и защо трябва да ви е грижа) и след това ще преминем към различния софтуер за копаене на Litecoin (Easy Miner, Gui Miner и др.).

Ще говорим за плюсовете и минусите на този софтуер, как да ги използваме и в самия край ще се опитаме да разберем най-добрия софтуер за копаене на Litecoin, който съществува. Също така ще споделя няколко съвета как можете да изберете софтуер, който ви подхожда най-много.

Преди да продължите напред, трябва да знаете, че много хора избират купете Litecoin и започнете да търгувате вместо майнинг. Ако също мислите за това, трябва да изберете не надежден обмен на криптовалута, като Coinbase или Binance.

Нека да стигнем до него!

Обяснение на Litecoin

В най-простата си форма Litecoin е почти идентично отделяне на Bitcoin (поне технически погледнато). Това беше един от най-ранните алткойни, който възникна в средата на 2011 г..

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Монетата е създадена от определен бивш служител на Google на име Чарли Лий. Той създаде криптовалутата като проект с отворен код, за да може да бъде децентрализирана и независима.

Litecoin софтуер за добив - Litecoin класации

Днес Litecoin държи 7-мо място на пазарната позиция и към момента на писане на тази статия се оценява на около $ 55. Той достигна тази ценова точка след големия срив на крипто цените в началото на 2018 г..

Защо трябва да се грижите за Litecoin?

От графиката по-горе виждаме, че Litecoin наистина е един от най-активните алткойни в индустрията. Защо обаче някой трябва да се интересува от това, когато има крипто звезди като Bitcoin и Ethereum?

Е, първо, Litecoin се счита за най-големия съперник на Bitcoin. Защо? Главно защото има почти идентични функции и може да изпълнява подобни задачи – само много по-бързо. В момента на пазара има четири пъти повече Litecoins, отколкото Bitcoin. Това от своя страна води до това, че Litecoin е четири пъти по-бърз от Bitcoin.


Ако сте обикновен човек, който иска да прави само транзакции и да не задълбава в нещо друго, тогава Litecoin е силно превъзхождащ Ethereum в тази тема. Те изглеждат почти еднакви на пръв поглед, но Ethereum е чудесен за създаване на договори и извършване на подобни задачи, докато Litecoin е монетата, към която трябва да отидете, когато мислите за търговия и други различни транзакции.

Която и криптовалута да изберете, имайте предвид, че е изключително важно да получите надежден портфейл за защита на вашите активи. Хардуерни портфейли са известни като най-сигурните. Вижте такива опции като Ledger Nano X и Trezor Model T.

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Litecoin Mining Software

Както при много други криптовалути, Litecoin има доста софтуер за добив. Те се различават в много аспекти, започвайки от тяхната скорост на добив и завършвайки с мерки за сигурност.

Ще изброя и прегледам някои от най-добрите или най-добре познатият софтуер за добив на Litecoin. Те не са подредени в определен ред.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Лесен миньор

Easy Miner е добре познат и ценен софтуер за добив на Litecoin в криптовалутната общност. Това е с отворен код (което означава, че можете да персонализирате всичко, което искате) и безплатно – няма такса за влизане, за да започнете да използвате Easy Miner.

Easy Miner разполага с интерактивен и лесен за използване контролен панел и предлага статистика в реално време. Тя ви позволява да проверявате хеш-скоростите, споделянията и друга подобна информация по всяко време.

Това, което е страхотно за Easy Miner (като софтуер за лайнер на Litecoin) е, че той има вграден, персонализиран портфейл и обширен онлайн чат и поддръжка. Това прави процеса на добив на Litecoin *че* много по-лесно и забавно за използване.

Easy Miner си изгради репутация на надежден и симпатичен софтуер за копаене Litecoin, така че ако търсите софтуер за започване на копаене, определено проверете Easy Miner.

MultiMiner

MultiMiner не е толкова добре познат или широко приет като предишния ни запис, но е доста универсален по начина, по който ви позволява да превключвате отделни устройства, като същевременно запазвате възможността да управлявате каквито и да било уреди за копаене във вашата мрежа. За да ви дадем пример, представете си, че сте искали да преминете от платформа за копаене на CPU към GPU – MultiMiner ще поддържа цялата персонализация, която сте направили до този момент, в отделна, специализирана мрежа.

MultiMiner може да не е толкова интуитивен или добре оптимизиран в сравнение с друг софтуер за добив на Litecoin в света, но е съвсем очевидно, че много работа и отдаденост са вложени в изграждането на този софтуер. Ако искате да го изпробвате сами, не се колебайте и го поемете!

GUIMiner Scrypt

GUIMiner Scrypt е вилица на GUIMiner. Тази вилица е специално проектирана с мисъл за начинаещи майнери, за да направи процеса на стартиране в криптовалута по-лесен и по-лесен за подход.

GUIMiner е CPU / GPU Bitcoin майнер, предназначен за операционни системи Microsoft Windows. Вилицата GUIMiner Scrypt е създадена, за да поддържа копаенето на скриптове, т.е. Litecoin, Dogecoin и др.

Интерфейсът GUIMiner Scrypt е прост и лесен за използване. Може да не е най-естетически приятният софтуер там, разбира се. Той обаче си върши работата не само като добър софтуер за добив на Litecoin, но и като добър вход за начинаещи майнери.

CPUminer

Както вероятно подсказва името, това е майнер с изключителна CPU. Това е приличен софтуер за добив на Litecoin, с изключение на това, че може да е малко трудно да се разбере и да се заобиколи, ако сте абсолютно начинаещ в областта на крипто копаенето.

CPUminer е получил няколко актуализации от пускането си, като една от тях е надстройка на скоростта на хеширане. Потребителите съобщават, че могат да изпълняват едни и същи задачи за хеширане с двойна скорост (с малки промени в потреблението на ресурси), което е чудесно за всеки, който се опитва да намери най-добрия софтуер за копаене на Litecoin!

CPUminer се предлага на Windows, Linux и Mac OS, което го прави жизнеспособна опция, ако се мъчите да намерите прилична програма за копаене за вашата операционна система.

CGminer Litecoin

Ако търсите софтуер за добив на Litecoin, CGminer Litecoin може да е добър избор. Това е един от най-популярните миньори на пазара, въпреки че няма много информация относно неговите функции онлайн.

Когато търсите CGminer Litecoin, най-доброто място за начало вероятно биха били форумите на bitcointalk.org – има нишка с цялата налична информация и предоставена връзка за изтегляне.

CGminer Litecoin е с открит източник, което означава, че можете да добавяте или конфигурирате всякакви опции, които може да искате или да имате нужда.

Страхотен миньор

Awesome miner е по-малко известен софтуер за копаене на Litecoin от останалите в този списък, но може и да е достоен избор. Този софтуер има удобен за потребителя интерфейс и е сравнително лесен за използване и придвижване.

Litecoin софтуер за добив

Awesome Miner предлага множество двигатели за добив, разнообразие от пулове за копаене, възможност за превключване между уеб и мобилни интерфейси, различни информационни известия и т.н..

Този софтуер за добив на Litecoin е доста обширен и добре развит и възможността за превключване между интерфейси по оптимизиран, плавен начин е приятен бонус.

Как да изберем правилния софтуер?

Не е тайна, че на пазара има много софтуер за добив на Litecoin. Този списък засегна само няколко, по-забележителни – с малко търсене можете да намерите двойна или тройна сума, която е покрита тук.

И така, как да изберете, когато имате толкова много възможности? Е, докато търсите най-добрия софтуер за миньор Litecoin, трябва да имате предвид няколко неща:

  • Интерфейс. Вероятно мислите за добив на Litecoin за повече от ден или два. Изглежда дългосрочно, един от важните аспекти на всеки добър софтуер за добив на Litecoin е приветлив интерфейс. Вероятно не бихте искали да прекарате безброй часове, гледайки непохватно и объркващо табло, опитвайки се да разберете къде са нещата.
  • Сигурност. Сигурността трябва да бъде основен приоритет, когато се опитвате да намерите софтуер за добив на Litecoin. Програмата може да има блестящ и геймифициран HUD, най-добри скорости за добив и хеширане, постоянна поддръжка на клиенти и да бъде безплатна – в края на деня, ако е хакната и всичките ви приходи бъдат откраднати, каква разлика има?
  • поддържа. Поддръжката на клиентите също е важна. Какво ще стане, ако срещнете грешка или проблем, който просто не сте в състояние да разрешите? Разбира се, бихте могли да прекарате часове в опит да намерите решение в онлайн форуми и видеоклипове в YouTube, но е много по-хубаво да можете да получите помощ само с едно щракване на бутон.
  • Скорост на добив / скорост на хеширане. Ако софтуерът за копаене на Litecoin отнема три години, за да добие една монета, това може да е добър индикатор, че не е добре оптимизиран и вероятно трябва да търсите някъде другаде.
  • Актуализации. И накрая, добрият софтуер за добив на Litecoin ще има обширен дневник на постоянни актуализации и подобрения в различните му аспекти. Независимо дали става въпрос за актуализация на някои технически параметри или визуално изтегляне – винаги е приятно да се види, че програмата за копаене се грижи активно.

Това са само няколко ключови момента, които трябва да имате предвид при избора на софтуер за добив на Litecoin. Има много други фактори, които трябва да се вземат предвид (поддръжка на портфейла, различна оптимизация на операционната система и наличност, системи за изплащане и т.н.). Изброените по-горе обаче са добро начало.

Получих софтуера си – какво сега?

И така – след като прекарате месеци в търсене на перфектния софтуер за добив на Litecoin, най-накрая го инсталирахте и сте готови да се потопите направо в копаенето.

От този момент нататък процесът трябва да бъде плавен и без много препятствия. Повечето софтуер ще работят сами, без да е необходима допълнителна намеса от ваша страна.

Вероятно би било добра идея да следите софтуера си. Проучете как работи, изпробвайте различни функции. Ако програмата за добив е с открит източник (и повечето от тях са), имате всички опции в света, за да я персонализирате и експериментирате, колкото искате.

Освен това следете за актуализации, промени, подобрения и др. Полезно е да знаете какво (и защо) се случва с вашия софтуер. Може би нещо е изслушано напълно и би било подходящо време да се търси нов софтуер за добив на Litecoin?

Заключение

На този етап трябва да сте успели да формирате обща представа за различния софтуер за добив на Litecoin и техните плюсове и минуси. Ако някои от тях се откроиха за вас – чудесно! Това означава, че вероятно вече сте решили и знаете какво искате от софтуера за копаене на криптовалута. Но има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да изберете едно и да се придържате към него.

Преди да вземете решение за софтуер, дайте му малко време. Прочетете дневниците на промените, форумите, говорете с хора, които са използвали или все още използват софтуера, който мислите да изтеглите. В този случай мненията на трети страни и конструктивният принос може да са нещата, които го правят или разбиват за вас, когато става въпрос за действителното вземане на решения. Хората обикновено искат да помогнат, така че не се колебайте да попитате!

Едно добро правило е да се обърне внимание на сигурността му. Ако софтуерът за добив изглежда страхотно, работи интуитивно и има всички функции, от които някога бихте имали нужда, но все още не сте сигурни, проверете как се справя и се справя със сигурността. Това винаги трябва да е точката, на която обръщате най-голямо внимание.

Друго нещо, което бихте могли да търсите в софтуера, е ако поддържа множество криптовалути и алткойн майнинг. Монетата, която добивате, може да получи сериозен удар (или може просто да искате да смените опциите си за добив), така че е добре да помислите с две или три стъпки напред и да планирате съответно. Повечето от софтуера за копаене на Litecoin поддържат и друг добив на монети.

Не забравяйте обаче, че до края на живота си не сте обвързани с нито един софтуер за добив на Litecoin. Ако не ви харесва нещо в програмата, която използвате, винаги можете да я изхвърлите от прозореца (вижте какво направих там?) И просто да намерите нова.

Също така, винаги можете да изберете да купувайте или търгувайте с Litecoin за генериране на някакъв доход. Някои от най-добрите платформи за това са Coinbase и Binance. Не забравяйте да ги проверите!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map