Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

NEO срещу Ethereum: NEO ли е следващият Ethereum?

Няма съмнение, че криптовалутната среда е станала силно конкурентна, тъй като различни криптовалути се опитват за едно и също място. Една такава двойка криптовалути, която често се вижда, че се конкурират помежду си, е – NEO срещу Ethereum.

Докато Ethereum е втората най-популярна криптовалута след Bitcoin, NEO нараства много бързо и прави добър опит да навакса Ethereum. Тяхната конкуренция е толкова интензивна, че NEO често се нарича “китайски ефир”.

Може би се чудите: „Какви са разликите между Ethereum и NEO blockchain? Защо NEO се нарича следващият Ethereum? ’. Е, бъдете сигурни – отговорите ще намерите в това ръководство.

Накрая ще разберете ключовите характеристики на NEO и Ethereum (наред с много други неща) и как те се различават помежду си.

И така, нека да започнем!

NEO срещу Ethereum: Основите

Преди да преминете към ключовите разлики между NEO и Ethereum, вероятно трябва да знаете защо се казва, че те се конкурират помежду си!

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Цялата причина за дебата на NEO срещу Ethereum е, защото и двата проекта са сходни в това, което основно предлагат. За разлика от биткойн, който е само цифрова валута, както NEO, така и Ethereum обслужват много повече от една-единствена цел.

Блочните вериги Ethereum и NEO предоставят платформи, специално проектирани за разработване на разпределени приложения (DApps) и интелигентни договори. Освен че се използват за DApps, интелигентните договори често се използват и за ICO.

Не се притеснявайте, ако не сте запознати с тези термини – бързо ще ги обясня тук.

  • dApps и интелигентни договори

DApp е по същество приложение, което работи на блокчейн, следователно го прави разпределено и децентрализирано. Вместо да създават своя собствена блокчейн, разработчиците могат да създадат приложение върху съществуваща блокчейн, като NEO или Ethereum.

Интелигентните договори са механизмът зад DApps. Те са самоизпълняващи се договори, в които условията на споразумение между тях са директно записани в редове кодове. Тъй като е в код, а не на лист хартия, не се изисква трета страна да изпълни договора! Това означава, че няма централен орган, на когото да се доверите или да разчитате.

  • Първоначално предлагане на монети (ICO)

ICO станаха най-популярният начин за нови криптовалути да наберат първоначално финансиране за своите проекти. Ethereum и NEO осигуряват платформа за нови монети, за да стартират своите ICO.

ICO на стойност около 10 милиарда долара вече е лансиран през 2017 и 2018 г., взети заедно.


За да научите повече за ICO, вижте моя Какво е ICO? ръководство.

DApps, интелигентни договори и ICO се считат за следващото голямо нещо за криптовалутите и затова много криптовалути се борят да спечелят дял от този пазар. Ethereum и NEO са лидерите на пазара в това пространство, а също и най-големите съперници.

И така, сега знаете за основите на войната NEO срещу Ethereum, нека продължим да видим как те се различават помежду си.

NEO срещу Ethereum: Основни разлики

Въпреки че Ethereum и NEO се опитват да обслужват един и същ пазар, те се различават помежду си по много фактори. Нека ги сравним по някои от основните фактори.

  • Приемане от разработчици

NEO намери незабавна поддръжка сред общността на разработчиците, защото поддържа програмиране на множество езици като C ++, C #, Go, Java. Така че всеки, който владее един от тези езици, може да започне да изгражда проекти на NEO блокчейн. Сега нека видим Ethereum в приемането на Neo срещу Ethereum.

Ethereum, от друга страна, позволява кодиране само на един език – Solidity. Освен това Solidity е нов език (той е проектиран от основателите на Ethereum изключително за Ethereum), така че има много малко хора, които го знаят. Така че, всеки, който иска да създаде DApps или интелигентни договори, трябва първо да научи този език.

  • Скорост на транзакцията

NEO може да се справи с 10 000 транзакции в секунда като има предвид, че Ethereum blockchain в момента поддържа около 15 транзакции в секунда.

Както можете ясно да видите, има огромна разлика в скоростта на транзакцията. Във време, когато Bitcoin и Ethereum се борят да увеличат скоростта си, NEO предлага чудесна алтернатива.

  • Блокчейн гориво

Блокчейнът NEO има две различни монети – NEO и GAS. Докато NEO срещу Ethereum, Ethereum използва същия „газ“. Нека да го разгледаме. Всеки, който държи NEO в портфейла си, получава награда под формата на GAS. Можете да мислите за NEO като акции на компания, а GAS като дивидент.

След това потребителите могат да използват този GAS за плащане на транзакциите в блокчейна NEO.

Родната валута на Ethereum се нарича Ether, а по-малките единици Ether се наричат ​​„газ“. Можете да мислите за Етер като за долар, а за газ като за центове.

За да се изясни: NEO и GAS са два различни символа, докато Ether и газът са едни и същи, „газът“ в Ethereum е просто по-малки единици Ether, както споменах по-горе.

  • Делимост

Ethereum (Ether) се дели на по-малки единици (газ), но NEO е неделим. Да, така е! NEO е една от малкото валути, които не могат да бъдат разделени, точно както акциите на дадена компания.

Така че, не можете да прехвърлите 10,5 NEO или 1,2 NEO, тъй като те съществуват само в цели числа. И това е причината, поради която се нуждае от друг символ, GAS, който е делим.

  • Правителствена подкрепа

Китай е известен със създаването на свои собствени алтернативи на популярната западна услуга като Alibaba срещу Amazon, WeChat срещу WhatsApp, Baidu срещу Google и т.н..

По същия начин на NEO се гледа като на отговора на Китай на Ethereum. NEO е първата и най-голяма китайска криптовалута и се твърди, че се поддържа от китайското правителство.

Ethereum, от друга страна, не се поддържа от китайското правителство. NEO има чудесна възможност да завладее огромния китайски пазар и други азиатски пазари.

И така, това са основните точки на разграничаване между Ethereum и NEO. Разглеждайки предимствата, предлагани от NEO, става ясно защо той е посочен като следващия Ethereum.

Друг важен фактор, който е много важен за всяка криптовалута, са хората зад тях. Нека да разгледаме отбора NEO срещу отбора Ethereum.

NEO срещу Ethereum: Екипите

Що се отнася до екипа, бих казал, че както NEO, така и Ethereum имат страхотни екипи, които ги подкрепят.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-добри за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Ethereum

Сега всички познават мозъка зад Ethereum – Vitalik Buterin.

Той е руско-канадски програмист, който е само на 24 години. Той се интересува от биткойн в много ранна възраст и е съосновател Списание Биткойн.

Той, заедно с други съоснователи, продължи да разработва и стартира Ethereum през 2015 г. Оттогава той е един от най-водещите гласове в криптовалутата и блокчейн общността..

Vitalik Buterin и останалата част от екипа изиграха основна роля в извеждането на технологията на Bitcoin на следващото ниво. Те все още непрекъснато правят иновации, за да преодолеят технологичните предизвикателства, с които Ethereum е изправен в момента.

Някои от първоначалните членове на екипа на Ethereum, които го съосноваха, продължиха да създават други свои проекти. Това включва Чарлз Хоскинсън, който основава Cardano.

NEO

Време е да преминете към NEO и да видите кой има по-добрия отбор в битката NEO срещу Ethereum. Da Hongfei, основателят на NEO, също има дългогодишна история в блокчейна. Той основа AntShares през февруари 2014 г., за да създаде платформа за изграждане на децентрализирани приложения.

Чудите ли се какво е AntShares? Е, така първоначално се наричаше NEO. AntShares е ребрандиран в NEO само през 2017 г..

През 2014 г. главният технически директор на Da Hongfei и Antshares Ерик Джанг също основава Onchain, блокчейн R&D компания. AntShares (сега NEO) също е разработен в сферата на Onchain.

Така че, както виждате, NEO също има силна основа. Основателният екип е част от екосистемата на блокчейн и криптовалутата от самото начало. Това е причината те да успеят да развият страхотни партньорства и работещ продукт.

Сега можете да видите, че NEO и Ethereum са подкрепени от еднакво компетентни екипи. Единствената основна разлика е, че Ethereum има по-голяма общност от разработчици, подкрепящи развитието му в сравнение с NEO.

NEO срещу Ethereum: Мащабируемост

Повечето от вас биха знаели, че технологията в основата на криптовалутите е блокчейн. Както се очаква, криптовалутите с по-здрави и мащабируеми блок-вериги са технически по-добри. Има един много важен аспект на блокчейна Ethereum и NEO, който трябва да сравним – Механизмът на консенсуса.

И така, какво е консенсусен механизъм?

Тъй като блокчейнът е децентрализирана, peer-to-peer мрежа, няма нито един лидер, който да може да взема важни решения. И така, как се вземат решенията? Как решавате дали транзакцията с криптовалута е валидна или не?

Тук влиза механизмът за консенсус. Всяка транзакция в блокчейн се потвърждава, когато участниците в мрежата стигнат до консенсус (групово споразумение), че това е валидна транзакция.

Не е толкова просто, колкото звучи, но нека да обясня …

Участниците в мрежата (наречени „възли“) трябва да изпълняват сложни функции на своите компютри, за да могат да разрешат проблем и след това да убедят останалата част от мрежата, че тяхното решение е правилно. Този метод на вземане на решения е известен като консенсусен механизъм.

Следват важните фактори в битката NEO срещу Ethereum, които зависят от ефективността на консенсусния механизъм:

  • Скорост на транзакцията
  • Мащабируемост на мрежата (което е по същество броят на транзакциите, които може да завърши за секунда)
  • Такса за транзакция

Има няколко популярни механизма и криптовалутите могат да бъдат диференцирани въз основа на типа консенсус механизъм, който използват.

NEO използва делегиран византийски толерант към вината (dBFT) механизъм за консенсус. Това е подобрена версия на Proof-of-Stake (PoS) механизъм. Ethereum, от друга страна, използва механизъм Proof-of-Work (PoW).

Така че, ако трябва да кажем, че ги поставяме в нарастващия ред на подобрение, това може да изглежда нещо като PoW, PoS и dBFT. Както можете да видите, NEO вече е много по-напред от Ethereum по отношение на механизма за консенсус.

В битката между NEO и Ethereum dBFT прави възможно NEO да бъде по-мащабируем от Ethereum. Ethereum все още използва много скъп и неефективен механизъм за консенсус (PoW). Това определено дава предимство на NEO.

Добрата новина (за поддръжниците на Ethereum) е, че Ethereum е в процес на надграждане на техния консенсусен механизъм до PoS, който е много по-ефективен от PoW.

Vitalik също посочи, че може да прилагат друго решение, наречено Sharding, за по-нататъшна мащабируемост. И така, какво ще направи шардингът?

В PoW всички участници в мрежата трябва да валидират всяка транзакция. Докато правите шардинг, само малка част от участниците в мрежата ще извършат проверката на всяка транзакция.

Така че, по-голям брой транзакции ще бъдат валидирани едновременно от различни подмножества, като по този начин ще се подобри мащабируемостта. Това би направило нещата много по-ярки за бъдещето на Ethereum.

Публикация в Twitter от Виталик Бутерин

Що се отнася до мащабируемостта и консенсусните механизми, NEO печели играта до момента, но Ethereum го настига. Това, което остава да се види, е колко бързо Ethereum може да доведе до тези промени.

Сега, след като знаете повечето ключови точки от този дебат NEO срещу Ethereum, ще ви преведа през тяхното пътуване досега.

NEO срещу Ethereum: Историята досега

Историята на Ethereum

Нека да разгледаме историите на NEO срещу Ethereum, за да видим кой е лидерът. Ethereum стартира през 2015 г. с цел подобряване на ограниченията на биткойните. Виталик Бутерин, също съосновател на Списание Биткойн, се опита да убеди общността на Биткойн относно надграждането, от което се нуждае технологията на Биткойн.

Когато общността не можа да постигне споразумение, Виталик Бутерин реши да създаде съвместно Ethereum заедно с Михай Ализи, Антъни Ди Йорио и Чарлз Хоскинсън. Докато разработването на проекта започна през 2014 г., самата платформа стартира през юли 2015 г..

През 2016 г. беше създадена децентрализирана автономна организация (DAO) с цел набиране на средства за проекта Ethereum. Хубавата част беше, че те успешно събраха рекордните 150 милиона долара. За съжаление анонимно лице използва грешка в кода на DAO и открадна 50 милиона долара.

Тази атака предизвика дебат в общността на Ethereum и в крайна сметка доведе до разделяне на Ethereum на две валути: Ethereum (ETH) и Ethereum Classic (ETC).

Историята на NEO

NEO стартира през 2014 г. като AntShares от Da Hongfei и Erik Zhang от тяхната компания за разработка „Onchain“.

Докато разработва AntShares, Onchain си партнира с Microsoft China и Fadada през юни 2016 г. И трите компании заедно сформират Legal China с намерение да решат няколко недостатъка на законните цифрови приложения.

През юни 2017 г. AntShares бе ребрандиран като NEO. През март 2018 г. Onchain разпространи 1 онтологичен (ONT) токен за всеки 5 NEO, държан в портфейла на потребителя. Използвайки ONT, инвеститорите могат да гласуват за надстройки на системата и други проблеми на управлението на платформата NEO.

И така, това е кратка история на Ethereum и NEO. Сега ще ви преведа през историческите ценови тенденции на двете криптовалути.

Ценовите тенденции на Ethereum

Ethereum е втората най-ценна криптовалута с пазарна капитализация от 68,17 милиарда долара. Като първата криптовалута, която предлага платформа за разработване на интелигентни договори, Ethereum получи огромна подкрепа от инвеститорите и разработчиците.

Както можете да видите на снимката по-долу, цената на Ethereum е нараснала от $ 9 през януари 2017 г. до $ 1389 през януари 2018 г. 17 000% връщане само за една година! Сега нека видим какво може да предложи състезанието в битката NEO срещу Ethereum.

График на цените на Ethereum

NEO ценови тенденции

Ако мислите, че е твърде трудно да победите възвръщаемостта, дадена от Ethereum, тогава грешите. Въз основа на подкрепата на китайското правителство и добрите технологии, NEO се представи изключително добре.

Той нарасна от около 0,16 долара през януари 2017 г. до около 162 долара през януари 2018 г. Това е ръст от около 111 400%. Умът духа, нали?

Настоящата пазарна капитализация на NEO възлиза на 4,96 млрд. Долара.

Ethereum е категоричният победител по отношение на популярността. Той има огромно количество инвеститори, разработчици и ентусиасти. Той е и най-приет. Въпреки това, Ethereum трябва да подобри различни аспекти, в които NEO е по-добър, включително мащабируемост.

Графика на цените на монети NEO

Заключителни думи

И така, вече знаете тънкостите на войната NEO срещу Ethereum.

Знаете, че NEO се счита за следващия Ethereum поради предимствата, които предлага пред Ethereum по отношение на технологията.

Също така знаете, че Ethereum има надмощие по отношение на осиновяването и популярността. Не само това, но в момента екипът на Ethereum работи върху решения за подобряване на тяхната технология, за да съответства или побеждава технологията на NEO.

Несъмнено NEO срещу Ethereum е тежък дебат и е трудно да се каже кой е победителят. Това са изключително ранни дни и имаме още много да видим – само времето ще покаже.

Какво мислиш? Това е NEO срещу Ethereum; кое предпочиташ? NEO ли е, или мислите, че сме настроени за бъдещето на Ethereum? Ще се радвам да чуя вашите мисли!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector