Преглед на Bitstamp

Ей там! Добре дошли в този преглед на Bitstamp.

Позволете ми да позная, вие сте тук, защото сте чували за криптовалута и искате да научите повече за това какво е и как работи? Ако е така, попаднали сте на правилното място.

За да се включите в криптовалута, първо трябва да си купите малко. Най-доброто място за закупуване на криптовалута е крипто обмен. Крипто борси са платформи, където потребителите могат да купуват и продават криптовалути. Има много борси, така че е важно да изберете този, който работи за вас.

Един от най-популярните крипто обмен е Bitstamp. В този преглед на Bitstamp ще ви разкажа всичко, което трябва да знаете за тази платформа за обмен. След като приключите с четенето, ще разберете как работи Bitstamp, таксите му, за кого работи най-добре и дали е безопасен или не. Нещо повече, ще разберете дали Bitstamp е подходящата борса за вас.

Други отзиви за Bitstamp не говорят за историята на Bitstamp, но този го прави. Важно е да знаете с каква компания си имате работа, когато търгувате с криптовалути.

Така че, влезте в моята машина на времето, защото този преглед на Bitstamp започва през 2011 г….

Професионалисти

 • Полезна поддръжка на клиенти
 • Приемат се плащания на Fiat
 • Надежден

Минуси

 • Не е най-добре за начинаещи
 • Може да липсват опции за криптовалута

Историята на Bitstamp

През 2011, двама приятели Нейч Кодрич и Дамиджан Мерлак съоснователи на Bitstamp в родината им, Словения. Bitstamp беше една от първите платформи, които се конкурираха Mt. Gox.

В ранни дни на крипто търговия, Mt. Gox беше най-голямата борса в бизнеса. Но имаше и проблеми със сигурността. Mt Gox беше хакнат през юни 2011 г., а до 2014 г. беше фалирал.

Кодрич и Мерлак разбираха значението на безопасността и надеждността. Те знаеха, че потребителите искат обмен, на който могат да се доверят. Криптовалути и блокчейн технология те са надградени върху са много безопасно. The борси че търговията с тях не винаги е все пак. Основателите на Bitstamp искаха да поправят това.

Преглед на Bitstamp

През 2013 г. Bitstamp премести част от операциите си в Лондон. Кодрич и Мерлак искаха борсата им да бъде в центъра на европейското банкиране. Великобритания обаче нямаше регламентите необходими за насочване на продажбата на криптовалута.

Двамата смятат, че един от големите проблеми при крипто търговията е, че той не беше достатъчно регулирано. Това означава, че не е имало достатъчно правила, които криптообменът да следва. Клиентите се доверяват на бизнеса, който спазва правилата. И така, Bitstamp потърси a държава, която имаше правила!

The бивш президент на PayPal, Дейвид Маркус каза на Bitstamp да опита Люксембург. В началото на 2016 г. Мерлак и Кодрич имаха срещи с правителството на Люксембург.

До април Bitstamp се превърна в първата национално лицензирана крипто борса. Това означаваше, че Bitstamp ще следва финансовите закони на Люксембург. Това също означаваше, че Bitstamp вече е лицензиран през 28 държави в Европейския съюз. Това беше огромна победа за Bitstamp и за криптовалута.


Оттогава Bitstamp се свързва с финансови институции по целия свят. Тези институции включват Swissquote, Crédit Agricole и Търговска борса в Чикаго. Той се превърна в една от най-уважаваните и популярни борси на пазара.

Преглед на Bitstamp

Bitstamp е и една от най-големите крипто борси. Колко голям е обаче Bitstamp? Това не би било много добър преглед на Bitstamp (и е много добър преглед на Bitstamp!), Ако не разглеждаше цифрите. Така че, нека направим това!

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Колко популярен е Bitstamp?

Bitstamp се оценява като 11-ти най-голямата крипто борса. Над 90 милиона Американските долари са използвани за покупка и продажба на криптовалути на Bitstamp в последните 24 часа! Bitstamp прави около 1% от цялата търговия с крипто обмен. Можете да търгувате с Bitstamp над 60 държави, от САЩ до Нова Зеландия, Бразилия до Южна Корея и много други.

Какво е толкова доброто в Bitstamp? Нека разберем.

Сравнете Bitstamp рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Bitstamp рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Какво е доброто за Bitstamp?

✓ Фиат за търговия: Bitstamp позволява на своите потребители купувайте криптовалути с фиат валути. Валутите на Fiat са официалните валути на страните. Примери за фиатни валути са китайският юан (CNY), щатският долар (USD) и руската рубла (RUB).

Някои крипто борси – като Bittrex – не позволявайте търговия с фиат валути. Това е лошо за начинаещи, които купуват криптовалута за първи път. С Bitstamp можете да купувате криптовалута, без да се налага първо да посещавате друга борса.

Фиатните валути, с които можете да търгувате на Bitstamp, са щатският долар (USD) и еврото (EUR). Можете също да използвате швейцарски франкове и британски лири на Bitstamp, но няма да можете да търгувате с тях. Те ще бъдат конвертирани в USD или EUR, преди да можете да търгувате с тях.

✓ Начини на плащане: Bitstamp позволява на потребителите да финансират сметките си с помощта на кредитни карти и банкови преводи. Някои борси – като Кракен – не поддържат плащания с кредитни карти. Изборът на видове плащане на Bitstamp прави първата ви крипто търговия много по-проста!

✓ Сигурност: През януари 2015 г. Bitstamp беше хакнат и 19 000 Биткойни (BTC) бяха откраднати. Откраднатите биткойни бяха на стойност около 5 милиона щатски долара! Това накара много потребители да попитат, безопасно ли е Bitstamp?

Някои платформи – като Mt Gox – се справят много зле с хакове. Не Bitstamp обаче! Екипът на Bitstamp винаги е поставял безопасността на клиентите на първо място. В хака на 2015г, не са загубени средства от клиенти и платформата беше напълно възстановена, за да не се повтори.

Bitstamp работи усилено, за да се превърне в една от най-сигурните борси на пазара. Почти всички негови средства се съхраняват в хладилни складове. Това означава, че те се държат офлайн там, където хакерите не могат да стигнат до тях! Bitstamp средства също са напълно застрахован.

Преглед на Bitstamp

Борсата предлага също на своите потребители двуфакторна проверка и предупреждения за текстови съобщения.

Забележка: Двуфакторна проверка е мястото, където потребителят трябва да даде два вида информация за достъп до своя акаунт. Първият обикновено е парола, а вторият е код, създаден от приложение като Yubikey или Google Authenticator.

И накрая, Bitstamp използва PGP (Доста добра поверителност), за да запази личната информация, качена от потребителите.

Така че, вярвам на вашия отговор "е безопасно за Bitstamp?" е да!

✓ Такси: Таксите за Bitstamp са доста ниски в сравнение с останалата част от пазара. Те също са лесни за разбиране, което е чудесно за начинаещи. Таксите за Bitstamp се променят в зависимост от това кой метод на плащане използвате и къде живеете, така че ще ги разгледаме по-подробно по-късно.

✓ Обслужване на клиенти: При Bitstamp клиентът е King (или Queen!). Bitstamp иска да зарадва своите търговци. Той отговаря на потребителски имейли в рамките на три дни и има британска телефонна линия за спешни случаи. Потребителите ще намерят подробна страница с често задавани въпроси в Bitstamp’s начална страница.

✓ Репутация: Малко крипто борси имат по-добра репутация отколкото Bitstamp. Bitstamp е професионален и надежден. Формира връзки с финансови институции по света. Bitstamp също е напълно лицензиран и е бил одитиран от счетоводна компания на Голямата четворка, Ernst & Млад.

✓ Мобилно приложение: Bitstamp има мобилно приложение, което се оценява 4.8 от 5 в Apple Store, което е просто страхотно.

Преглед на Bitstamp: мобилно приложение.

И така, този преглед на Bitstamp говори за добрите битове на платформата. Ще разгледаме няколко лоши бита?

Какво е лошото при Bitstamp?

✗ Избор на монети: Bitstamp предлага само пет криптовалути за търговия. Те са; Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) и Ripple (XRP).

Като начинаещ това не е голям проблем, но когато сте професионален търговец, може да искате по-добър избор. Bitstamp предлага само 11 търговски двойки. Докато Binance обмен, например, оферти повече от 100!

Забележка: Двойките за търговия са валути, поставени по двойки и с обменни курсове. Това е малко като Bureau de Change на летището, където двойките изглеждат така; 1 USD = 106 JPY. Търговска двойка Bitstamp изглежда така; 1 BTC = 9 359,76 USD.

Friend Удобство за потребителя: Като професионална борса за търговия, Bitstamp може да бъде доста сложен. Новите потребители могат да намерят Bitstamp за труден за използване. Платформата е добре проектирана, но вероятно е твърде напреднала за някои начинаещи. Платформи като Coinbase понякога се препоръчват вместо Bitstamp за потребители без опит в търговията.

Сега сте чули и добрите и лошите, готови ли сте да започнете да търгувате? Да Това е страхотно, защото нито един отзив за Bitstamp не би бил пълен без ръководство как да започнете.

Как да започнете да търгувате с Bitstamp

Регистрация

За да направите това, отидете на началната страница на Bitstamp и изберете Регистрирам. Регистрацията е бърза и лесна. Просто попълнете информацията, показана по-долу.

Безплатна регистрация на акаунт в Bitstamp

След това ще получите имейл. Имейлът ще съдържа връзка, където трябва да смените паролата си. Ще ви бъде предоставена и опцията за настройване на двуфакторно удостоверяване. Направи го!

Бърз съвет: Пазете се от крипто борси, които не предлагат двуфакторно удостоверяване, освен ако загубата на пари не е вашата идея за добро прекарване!

Bitstamp двуфакторно удостоверяване

Както можете да видите, Bitstamp има свое собствено PDF ръководство за удостоверяване, така че няма оправдание да не го използвате!

Проверка

Има два етапа на проверка, които могат да направят времето за проверка на Bitstamp доста дълго. Трябва обаче да завършите двата етапа, за да използвате всички функции на платформата.

За да завършите първия етап, отидете на Настройки тогава Потвърдете акаунта и Проверка на самоличността. След това изберете Проверка на личен акаунт. Сега ще трябва да качите шофьорската си книжка или паспорт, както и доказателство за адрес, като сметка за бензин.

Проверка на Bitstamp

Вторият етап на проверката включва получаване на код, изпратен на телефона ви. За да направите това, отидете на Софорти тогава Потвърдете акаунта и Pудостоверяване на номера.

Време за проверка на Bitstamp: Обикновено 1-2 дни. Това обаче може да отнеме повече време, затова се опитайте да проявите търпение!

Проверен акаунт на Bitstamp

След като завършите този етап, акаунтът ви ще бъде напълно потвърден и ще бъдете готови да започнете да търгувате!

Търговия

Най-лесният начин да направите първата си крипто търговия е с кредитна карта. Всичко, което трябва да направите, е да изберете Купува – продава и след това изберете Покупки на кредитни карти. Примерът по-долу показва покупка на кредитна карта на стойност 50 американски долара Bitcoin.

Търговия с криптовалута Bitstamp

Ще бъдете помолени да въведете данните си по същия начин, по който бихте го направили, ако купувате нещо с Amazon или eBay.

Bitstamp метод на плащане

След като плащането премине, първата ви криптовалута ще бъде изпратена към вашия акаунт!

Успешна транзакция на Bitstamp

Поздравления, вие сте търговец на крипто! Доста готино, нали?

Съхранение на BitStamp: BitStamp е портфейл?

Сега, след като сте купили малко криптовалута, ще трябва да имате достъп до нея. Кодовете, използвани за достъп до криптовалути, са съхранявани в портфейли. Портфейли могат да бъдат на линия, където те се наричат ​​горещо съхранение. Или извън линия, където се наричат хладилен склад.

Забележка: Портфейлът има публични и частни ключове. Можете да дадете своя публичен ключ на всеки и той да ви изпрати криптовалута. Вашите лични ключове никога не трябва да се показват на никого! Мислете за това като имейл акаунт. Публичният ключ е вашият адрес, а частният ключ е вашата парола.

И така, Bitstamp е портфейл? Отговорът е, нещо като, но не точно.

Bitstamp е крипто обмен че може да се използва като портфейл. Bitstamp предлага както горещо, така и студено съхранение на портфейла. Никога не трябва да държите цялата си криптовалута онлайн. Най-добра е комбинацията от топло и студено съхранение. Също така препоръчвам да използвате хардуерен портфейл. Това е хладилно устройство за съхранение, подобно на USB стик. The Ledger Nano S е популярен хардуерен портфейл.

Такси Bitstamp

Преди да завърша този преглед на Bitstamp, искам да поговоря за таксите Bitstamp по-подробно. Депозитите, тегленията и сделките имат собствени такси;

 • Покупки на кредитни карти – Такса от 5% се начислява за всяка покупка на кредитна карта.
 • Теглене на дебитна карта – Такса от поне 10 щ.д. се таксува за теглене на средства с дебитна карта.
 • Международен банков превод – Такса от 0,05% се начислява за депозити, направени с международен банков превод (най-малкото, което ще платите, е 7,5 USD, а най-много 300 USD). За теглене на средства чрез международен банков превод се начислява такса от 0,1% (ще платите поне 25 USD и могат да бъдат направени други банкови такси).
 • SEPA такси: Ако живеете в Европейския съюз и използвате евро, тогава ще ви бъдат начислени такси SEPA (Single Euro Payment Area). Депозитите в SEPA са безплатни. Тегленията се таксуват в размер на 3 EUR.
 • Такси за търговия: Всички сделки под 10 000 USD се таксуват с 0,5%. За по-големи сделки таксите намаляват. Например за сделки, по-големи от 20 000 000 USD, се начислява само такса от 0,1%.
 • Криптовалута: Правенето на депозити и тегления с помощта на криптовалутите, които Bitstamp предлага, е безплатно.

Досега научихте много за Bitstamp. След това този преглед на Bitstamp ще разгледа потребителите на Bitstamp. За кого е предназначен Bitstamp?

За кого е най-подходящ Bitstamp?

Bitstamp е безопасно и надежден платформа. Има милиони щастливи потребители. Въпреки това, начинаещите могат да намерят платформата труден за използване. Професионалният дизайн и характеристики на Bitstamp са чудесни за по-опитни потребители, но може да объркат начинаещите.

Bitstamp tradeview платформа

Не бих препоръчал Bitstamp на потребители, които намират това изображение за страшно. Ако обаче сте начинаещ който обича да бъде предизвикан и е щастлив да се учи, тогава Bitstamp може да бъде чудесно място за начало вашето крипто приключение.

Оферти Bitstamp търговия с фиат и покупки с кредитни карти. Това прави започването на работа бързо и лесно. Bitstamp е идеална борса за потребители, които нямат търпение да започнат да търгуват.

Заключения

Следователно, Bitstamp има голяма сигурност и екип, който наистина се грижи за своите потребители. Bitstamp се превръща в една от най-надеждните крипто борси в света. Ако можете да разберете основите, тогава Bitstamp може да е точно за вас.

Сега е време да отговорите сами на този въпрос. Така че, регистрирайте се, потвърдете сметката си и започнете да търгувате на BitSstamp!

Когато направите първата си сделка, уведомете ме какво мислите … Легален ли е Bitstamp? Полезен ли беше този преглед на Bitstamp? Ти ми кажи! Ще се радвам да чуя какво мислите!

Ако искате да видите как Bitstamp се сравнява с Coinbase, Разгледайте това сравнение.

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map