Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Преглед на CEX.io

Ако искате да започнете покупка и продажба на криптовалути като Bitcoin, Ether, Dash или Stellar, обаче не знам кой обмен да използвам, това Преглед на CEX.io трябва да ви помогне да решите.

В този преглед ще разгледам следните теми:

 • Какво е CEX.io?
 • Кратка история на CEX.io.
 • Предимствата и недостатъците на платформата.
 • Цифрови валути можете да купувате, продавате и търгувате.

До края на този преглед на CEX.io вие трябва да може да решава ако CEX.io е подходящата борса за криптовалута за вас. Също така ще сте наясно с нейното начало, защитни функции, предлагани монети, такси и много други.

С толкова много за покриване, вероятно би трябвало да започнем! Нека да видим какво предлага тази популярна борса.

Професионалисти

 • Лесно е да се разбере
 • Различни двойки за търговия
 • Страхотна подкрепа

Минуси

 • Може да липсват опции за монети

Преглед на CEX.io: Какво е CEX.io?

Нека започнем този преглед на CEX.io от основите. CEX.io е платформа за обмен на криптовалути. Приема множество видове депозити и подпори различни цифрови активи. Той е чудесен както за напреднали потребители, така и за начинаещи, които започват да купуват и продават криптовалути.

Ако се чудите: легитимен ли е CEX.io? Или CEX.io е безопасен? Отговорът е да и не. Сайтът със сигурност е легитимен, тъй като е регистриран в Съединените щати като Business Money Business. Агенцията, която е лицензирана, се нарича Мрежа за борба с финансовите престъпления (FinCEN). Това означава, че е малко вероятно те внезапно да ви накарат изходна измама!

Преглед на CEX.io

CEX.io също така предоставя на потребителите защита под a DSS сертификат от второ ниво. Това означава, че се е доказал като притежаващ определено ниво на сигурност за съхранение, обработка и предаване на данни от платежни карти.

Въпреки това, CEX.io не трябва да се счита за напълно защитен. В края на краищата това е размяна на криптовалути. Фактът, че те съхраняват огромни количества различни валути, го прави голяма цел за хакерите.

Историята на дигиталната валута е пълна с примери за хакване на борси и нищо не предполага, че бъдещето ще бъде различно. Ето защо трябва никога не съхранявайте криптовалутата си на борса! Вместо това трябва да помислите за използване на защитен портфейл, като например MyEtherWallet или Изход.

След това нека разгледаме как борсата се е превърнала в доверената платформа, каквато е днес.

История на CEX.io

CEX.io беше основана в Лондон, Великобритания, в 2013. Първоначално доставчикът на облачен добив е бил собственик на GHash.io минен басейн. През 2014 г. GHash беше един от най-големите пулове за добив наоколо.

В началото на 2015 г. решението на CEX.io е да спре да предоставя услуги за облачен добив. Това се основава на ниско Биткойн цена към момента, както и факта, че компанията не притежава хардуер за добив. Миньорският пул на GHash.io беше прекратен. CEX.io обаче ще продължи да живее единствено като платформа за обмен на криптовалути.


Забележка: Облачният добив е процес на добив за криптовалута в група или пул. Потребителите споделят процесорна мощ в облака, което означава, че не е необходимо да притежават собствен хардуер. На тях им се изплаща дял от всяка награда от блока, която печели пула. Сравнете CEX рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете CEX рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Предимства и недостатъци на CEX.io

Позволете ми да ви предоставя предимства и недостатъци на платформата за обмен на криптовалути CEX.io.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПРОТИВ
 • Страхотна секция за поддръжка. Ако се мъчите да разберете как да направите нещо на CEX.io, вероятно има страница в раздела за поддръжка, която го обяснява с много подробности. Ако не, платформата предлага лесен за използване формуляр за поддръжка по имейл.
 • Борсата предлага няколко различни двойки за търговия и множество фиатни валути, от които можете да избирате. Това означава, че можете да купувате и продавате различни криптовалути с избраната от вас валута. Няма нужда първо да се връщате към биткойн. По-малко сделки означава по-малко такси!
 • Лесен за използване и навигация. Дори усъвършенстваните прозорци за търговия са чисти и без претрупване. Това прави сърфирането в уебсайта CEX.io приятно и чудесно за начинаещи.
 • Маржови опции за търговия (търговия с използване на заети пари). Това е много рискована форма на търговия и абсолютно не се препоръчва за начинаещи!
 • Регистриран и защитен. Компанията е регистрирана като Бизнес с парични услуги във FinCEN в САЩ. Той също така има DSS сертификат от второ ниво.
 • CEX.io не разполага с много дълъг списък с криптовалути. Ако никога не е бил в десетката на криптовалутата по пазарна капитализация, можете да сте сигурни, че няма да можете да я купите на CEX.io. Това е недостатък за този преглед на CEX.io.
 • Както при всеки обмен, и тук е важно да не се вярва много на сигурността му. Всеки обмен може да бъде хакнат. Следователно е важно да не оставяте пари на уебсайта, както казах по-рано. Това се отнася както за фиатната валута, така и за криптовалутата.

Кои монети можете да купите на CEX.io?

Има a малко различни цифрови активи които можете да закупите, като използвате биткойн или фиатна валута на CEX.io. По-долу изброих някои от най-популярните активи, които в момента са налични.

Преглед на CEX.io

CEX.io предлага и множество други, по-малко популярни монети.

Начини на плащане и валути на Fiat

Едно от най-добрите неща за CEX.io е, че платформата приема много различни фиатни валути. Това го прави полезен за хора от много различни страни. Ето списъка за фиат валути които се поддържат CEX.io:

 • Щатски долар (USD)
 • Евро (EUR)
 • Лира стерлинги (GBP)
 • Рубла (RUB)

Преглед на CEX.io: закупуване на крипто.

CEX.io също приема различни методи на плащане за да финансирате сметката с тези фиатни валути или криптовалута:

 • ВИЗА
 • MASTERCARD
 • S.W.I.F.T.
 • ACH
 • По-бързи плащания
 • Сепа
 • QIWI
 • Skrill

Следователно разнообразието от методи на плащане прави всичко супер просто за нови потребители.

Преглед на CEX.io: Проверка на акаунта

Има различни нива на сметки в CEX.io. Те са:

CEX.io Преглед на различни нива на сметкиРазлични нива на акаунти в CEX.io: Basic, Verified, Verified Plus, Corporate

С всяка сметка идва ред различни предимства. Те включват допълнителни опции за плащане, както и по-високи лимити за транзакции и тегления.

The корпоративен и проверен плюс сметките са за по-напреднали потребители. Затова няма да навлизам твърде много в подробности за тях.

Въпреки това, дори новите потребители вероятно ще искат да достигнат нивото на „проверен“ акаунт. Обясних предимствата на това след раздела за основните сметки.

Основни акаунти

Основни акаунти в CEX.io са акаунт по подразбиране че ще създадете веднага щом се регистрирате за CEX.io. Единственият метод за плащане, приет за фиатни депозити, използващи основна сметка, е Visa или MasterCard.

Индивидуалните методи на плащане имат свои „препоръчителни“ максимални и минимални суми на депозита.

Проверени акаунти

Ако потребителите искат да изтеглят фиатни средства или да увеличат лимитите си за плащане, те трябва да потвърдят своята самоличност. Не се притеснявайте. Това е лесно. Следващата част от този преглед на CEX.io ще обясни как точно да се направи. След това ще прегледам точните предимства на наличието на потвърден потребителски акаунт.

Преглед на CEX.io

Как да получите потвърден акаунт за CEX.io: Етап 1

Потребителите трябва да изпратят някои лична информация и документи за да достигнете нивото на потвърдения акаунт. Всичко това са стандартни неща. Информацията е необходима, за да се уверите, че компанията се съобразява против прането на пари (AML) и познайте вашия клиент (KYC) разпоредби. Нека започнем нашия преглед на CEX.io за проверка на акаунта.

По-долу изброих всички необходими необходими документи и как да ги изпратя на CEX.io. Следвайте внимателно тези стъпки. Ако не дадете документ по начина, по който компанията го иска, те ще отхвърлят заявката ви за надграждане на акаунта ви и ще трябва да започнете отново. Когато купувате и продавате криптовалута, това може да означава, че пропускате огромно колебание на цените!

 • Първо, трябва да изпратите данните от държавно издадено издание документ за самоличност. Това може да бъде вашият паспорт, лична карта или шофьорска книжка.
 • Попълнете формуляр с вашата лична информация. Това включва пол, собствено име, бащино име (по избор) фамилия, дата на раждане, място на раждане, номер за контакт и връзка към социалните медии (по избор).
 • След това потребителите трябва да попълнят техните адреси. Това включва адрес на местоживеене (където живеете по времето, когато се регистрирате в CEX.io) и вашия постоянен адрес. Ако двете са едни и същи, има възможност да кажете на борсата това. Щракнете върху квадратчето с надпис „същото като жилищно“. Той е до полетата „постоянен адрес“.

  Преглед на CEX.io

 • Следващата стъпка при проверка на самоличността ви е да изпратете сканиране или снимка от няколко документи за самоличност. Те трябва да отговарят на следните изисквания:
 • Датата на издаване трябва да бъде в бъдеще (документът трябва да е валиден в деня, в който е изпратен).
 • Трябва да се представят копия от двете страни на документа.
 • Сканираните изображения трябва да бъдат в пълноцветни и с висока разделителна способност.
 • Документите трябва да бъдат във формат jpg, gif, png, tiff или pdf.
 • Файлът не трябва да бъде по-голям от 15MB.
 • Снимката или сканирането не трябва да са по-стари от три месеца.
 • Документите трябва да се попълват с латинска азбука (a, b, c, d …)

  Преглед на CEX.io

Как да получите потвърден акаунт за CEX.io: Етап 2

Нека продължим или CEX.io преглед на процес на проверка. След това потребителите трябва да представят своя документ за самоличност, селфи, на което държат документа, и доказателство за адрес.

Документът за самоличност трябва да бъде издадени от правителството и трябва да бъде същият като попълнения по-горе формуляр. Приетите документи за самоличност са национални лични документи, паспорти, шофьорски книжки.

Селфито, притежаващо документа за самоличност, трябва да включва собственика на документа (вие), който държи документа. Има доста насоки и може да е трудно да се получи достатъчно ясен изстрел. Поради тази причина може да е по-добре да накарате приятел или роднина да ви помогне да направите „селфи“. The снимка трябва да отговаря на следните критерии:

 • Сигурно гледате право в камерата.
 • Фонът трябва да е светъл или с неутрален цвят.
 • Самото селфи трябва да е в пълен цвят.
 • Няма „червени очи“.
 • Нищо не закрива погледа на лицето ви (слънчеви очила, шапки, ленти за глава, бандани и др.)
 • Информацията в документа трябва да бъде ясно видима.

Документът за доказателство за пребиваване също трябва да бъде снимка или сканиране. Той трябва да включва вашия адрес (този, посочен във формуляра за потвърждение). The следното ще бъде прието като документ за пребиваване:

 • Сметка за комунални услуги (не за мобилен телефон, договор за телевизия или отпечатани сметки за интернет).
 • Сметка за ток.
 • извлечение от банкова сметка.
 • Данъчна декларация или данъчна сметка за съвет.

Поддръжката на CEX.io документ посочва, че ще бъдат приети и други документи за доказателство за пребиваване. Той обаче изключва електронни сметки и извлечения, онлайн екранни снимки, сметки за мобилни телефони и извлечения от кредитни карти.

Преглед на CEX.io: Предимства от наличието на потвърден акаунт

Както споменах, потребителите с потвърден акаунт може да използва повече начини за плащане и имат по-високи лимити за депозит и теглене. Също така е жизненоважно потребителите да имат потвърден акаунт, ако искат да теглят във фиатни валути. Така че, много е важно да се спомене това в прегледа на CEX.io.

С акаунт на a по-високо ниво от основното (проверен, проверен плюс или корпоративен) можете да депозирате и теглите с банкови преводи и някоя от криптовалутите, изброени в CEX.io (по-горе).

Общите лимити на сметки за всички тези сметки от по-високо ниво са неограничени, но има някои препоръчителни лимити за депозит и теглене, свързани с всеки начин на плащане. Този път не сме ги посочили, защото са огромни!

Преглед на CEX.io: Кой трябва да използва CEX.io?

Споменаването на целеви потребители е много важно за преглед на CEX.io. CEX.io е чудесно както за начинаещи, така и за напреднали потребители. По-долу сме изброили някои функции, които правят акаунта добър за двата типа потребители.

Защо CEX.io е полезен за начинаещи? Има няколко причини за това:

 • Много удобен за потребителя интерфейс. Дори ако нямате опит с използването на платформа за обмен на криптовалути, CEX.io ще бъде супер лесно да се разбере.
 • Страхотна секция за поддръжка. За нови търговци или инвеститори може да е малко страшно да купят цифрова валута за първи път. Разделът за поддръжка на уебсайта има много често задавани въпроси и ако това не е достатъчно, свързването с CEX.io е лесно благодарение на формуляра за искане по имейл.
 • Потребителите трябва да търсят повече усъвършенствани опции за покупка и продажба. Това прави процеса по-малко страшен, защото някои борси поздравяват потребителите със страница като тази по-долу. Това разбираемо е много объркващо за тях:

  Преглед на CEX.io

Източник: cledd

Защо CEX.io е добър за напреднали потребители? Ето отговора:

 • То предлага всички опции за закупуване което бихте очаквали от усъвършенствана платформа. Те са представени на изчистена и лесна за навигация платформа (на снимката по-горе).
 • То може търгувайте на марж (с помощта на заети пари). Отново, това абсолютно не се препоръчва за нови потребители!
 • Без ограничение за проверени потребители. Ако сте майстор трейдър, ще можете да въртите огромни печалби и да ги изтегляте без проблем, използвайки различни методи за депозиране и теглене. Доста готино, а?

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Заключения

И така, това е нашето ревю за един от най-популярните в света обмен между фиат и крипто. Със своите многобройни опции за депозит, множество цифрови активи и лесен за ползване дизайн е очевидно защо CEX.io беше толкова успешен през последните години.

След като приключихте с четенето на това ръководство, трябва да имате по-добра представа за това какво представлява платформата CEX.io и дали тя е подходяща за вас. Ако смятате, че има по-добра платформа за вас, трябва вижте Coinbase, Binance и Kraken.

И така, какво мислите? CEX.io измама ли е? Не е ли това, което изглежда? Или всъщност това е достоверна, полезна размяна? Ще го използвате ли за вашите криптовалутни нужди? Пишете в коментарите по-долу!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector