Преглед на CoolWallet S

Светът на криптовалутни портфейли наистина е конкурентна. Много различни компании се стремят да създадат „следващото най-добро нещо“ – което е страхотно, особено ако сте потребител, който има нужда добро устройство за съхранение на крипто! От време на време обаче идва продукт, който разтърсва цялата общност и изпраща хората в месеци на дискусии и сравнения. В този преглед ще говорим за един такъв продукт – портфейла за съхранение на криптовалута CoolWallet S.

Ще започна, като ви кажа за компанията – как е станало, какво се стреми да стане и всичко между тях. След това ще преминем към разговор за продукта сам – ще ви кажа какво е, как работи, как можете да го настроите, какви монети поддържа CoolWallet S и т.н..

Нека не губим време и да скочим направо в него.

Професионалисти

 • Уникален стил и функционалност
 • Шифрована връзка
 • Хладно съхранение – най-сигурното

Минуси

 • Портфейлът все още не е с отворен код

CoolWallet S – За компанията

Би било доста трудно да говорим за CoolWallet S, без да знаем контекста на компанията зад него, не мислите ли? Ето защо, преди да продължим и да започнем да разкриваме портфейла, ще покрием CoolBitX – компанията зад първият мобилен хардуер в света портфейл за криптовалута.

Преглед на CoolWallet S: продукт.

CoolBitX стартира още през 2014г, в Тайван. Основателят и главен изпълнителен директор Майкъл Оу научи, че мобилните хардуерни крипто портфейли са бъдещето, когато хакерите са успели да проникнат Mt. Gox и да открадне космически суми пари малко след създаването на компанията на г-н Оу.

Надежден, функционален и лесен за използване студен портфейл беше целта за CoolBitX. През 2015 г. компанията успя да пусне своя първи крипто портфейл – CoolWallet. Тази кампания беше подсигурена и подкрепена от хора, решили да я подкрепят в Indiegogo (платформа за краудфандинг).

След опита на първото стартиране (и много запитвания за билети и поддръжка по-късно), CoolBitX имаше достатъчно данни, за да подобри своите продукти и услуги. Така че те стартира CoolWallet S в началото на 2018 г.. От момента на написването на това ревю портфейлът се счита за голям успех.

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Какво е?

И така, сега, когато имате известен контекст за създателите и разработчиците на CoolWallet S, можем да започнем да говорим за самия портфейл.

CoolWallet S е „първият в света мобилен хардуерен портфейл“. Но какво точно означава изявлението?

На първо място, трябва да знаете какво е „студен портфейл“. За да не навлизаме в твърде много подробности, криптовалутите се съхраняват в два основни типа портфейли – горещо и студ нечий. Горещо портфейлите са онлайн интерфейси и софтуер – те винаги са свързани с интернет. A студен портфейл (точно това, което г-н Ou се е заел да създаде) е хардуерно устройство, което проследява вашата криптовалута в блокчейна – „съхранява“ я в портфейла. Студени портфейли не изискват интернет връзка.

Преглед на CoolWallet S: карта.

И така, това е преглед на хардуерния портфейл. Но къде тогава влиза „мобилната“ част? Е, CoolWallet S е лесно достъпен на телефона ви – всичко, от което се нуждаете, е приложение. С него можете да извършвате всички необходими и незадължителни операции на портфейла.


Сравнете CoolWallet S рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете CoolWallet S рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Спецификации

CoolWallet S е размерът на стандартна кредитна карта и има вграден метален бутон. Ако извършвате “стандартния” размер на транзакциите на ден – това е 2 -, батерия трябва да се задържи за около Две седмици с едно зареждане (отнема 2 часа, за да се зареди напълно). Той има вграден литий акумулаторна батерия (3 V, 15 mAh).

Що се отнася до спецификациите на CoolWallet S Bitcoin, портфейлът поддържа алгоритъм за подписване на транзакции ECDSA (елиптична крива – secp256k1). Препоръчително е да се извърши генериране на семена от самия CoolWallet S. Това се препоръчва, тъй като това от портфейла гарантира a по-високо ниво на сигурност отколкото да го правите от мобилното приложение.

Характеристика

CoolWallet S ви позволява да проследявате и вашите инвестиции в криптовалута изпращайте и получавайте криптовалути по най-бързия начин.

Портфейлът предлага и незабавна функция размяна на валути. Това е чудесна възможност за търговците – особено тези, които участват в краткосрочна търговия с криптовалута.

Преглед на CoolWallet S: характеристики.

CoolWallet S се поддържа и от двамата iOS и Android. Той предлага страхотна сигурност, поддържа всички основни криптовалути и дори е водоустойчив!

The CoolWallet S поддържани монети са както следва: Bitcoin, Ethereum, ERC 20 токени (BDG токен на Bitdegree е един от тях!), Ripple, Litecoin и Bitcoin Cash.

Самият портфейл струва $ 99, но има и дуо опция (два портфейла) за 159 долара, усредняване при ~ 80 долара на портфейл. Като разгледаме някои други студени цени на портфейла на пазара (гледам ви, Trezor), вероятно е безопасно да се каже, че $ 99 или $ 80 в зависимост от това дали купувате един или два портфейла за студено устройство за съхранение на крипто е много разумна, средна цена.

Какво има в кутията?

И накрая, нека проверим самата кутия. В края на краищата това не би било подходящо ревю на CoolWallet S, без действително да отворите продукта и да го видите отблизо.

Преглед на CoolWallet S: карта за възстановяване.

Портфейлът се предлага в a лъскава, модерна черна кутия. След като го отворите, ще бъдете посрещнати от приятна храна за размисъл от създателя и главен изпълнителен директор на компанията, Майкъл Оу.

Преглед на CoolWallet S: карта в кутия.

Вътре в кутията ще намерите Карта за възстановяване CoolWallet S, стикер, на подложка за зареждане с стандартен USB кабел и, разбира се, Устройство CoolWallet S себе си.

Преглед на CoolWallet S: разопаковане.

Като цяло това е доста компактна настройка – няма бъркотия или излишни количества документи.

Относно приложението

The мобилно приложение може да бъде достъпен както в Android магазин за приложения и нататък iOS.

След като го включите, той ще ви помоли сдвоете устройството си с него. Ако включите CoolWallet, като натиснете и задържите бутона върху него, приложението ще поиска да потвърдите устройството. След като сдвоите устройството и приложението, можете да започнете.

Таблица: Софтуерните функции на CoolWallet S и Ledger Nano S

Приложението предлага a голямо разнообразие от различни функции. Можете да проверите активите си, да проследявате крипто инвестициите си, да обменяте, търгувате, да изпращате и получавате криптовалути. Приложението е естетически привлекателно и лесно за навигация – не ви натоварва с тон ненужна информация или изскачащи прозорци.

Как да настроите?

Сега, какво представлява прегледът на CoolWallet S, без да ви казвам как да настроите всичко това, а?

Процесът е просто и направо. Ще го разделя на няколко прости стъпки.

Етап 1. Включете портфейла си и отидете до Приложение CoolWallet S на вашия телефон.

Стъпка 2. Вашето приложение показва низ от букви и цифри. Това е твоето ID на портфейла. Натиснете "Свържете".

Преглед на CoolWallet S: свържете се.

Стъпка 3. След като бъдете помолени да натиснете бутона на CoolWallet S, направете го. Сдвоени сте!

Стъпка 4. Натиснете „Create“ в приложението.

Преглед на CoolWallet S: CoolWallet S

Стъпка 5. Сега трябва да изберете дължина на вашето семе. Препоръчително е обаче да зададете скоростта си на самия портфейл, вместо в мобилното приложение, за целите на сигурността.

Стъпка 6. Ще получите произволно генериране на думи и числа. Или ги запишете, или ги запазете като файл с изображение.

Преглед на CoolWallet S: семена.

Стъпка 7. След като приключите, остава само да натиснете бутона „Създаване на портфейл“ и това е! Вече сте официален собственик на CoolWallet S!

Преглед на CoolWallet S: създайте портфейл.

Изпращане / получаване на крипто

Изпращане и получаване на крипто монети е съществена характеристика на всеки портфейл за съхранение на крипто. Тъй като това е преглед на хардуерен портфейл, ще говорим за функциите за изпращане и получаване на Cool Wallet Bitcoin.

Ако искате да изпратите биткойни, всичко, което трябва да направите, е да въведете адреса на портфейла, на който искате да го изпратите, задайте сумата и таксата. След това завършете всички процеси на потвърждение (на самия CoolWallet S – натиснете бутона) и това е! The скорости на транзакциите от портфейла са страхотни, така че няма да отнеме много време, докато получателят получи неговото или нейното количество от вашите биткойни Cool Wallet.

Преглед на CoolWallet S: изпратете.

Ако искате да получите BTC, сте дали опциите на сканирайте QR CoolWallet S код или просто го копирайте и поставете. Толкова е просто!

Преглед на CoolWallet S: получете.

Сигурност

Това е широко известно и прието сигурност е основен фактор когато става въпрос за избор на портфейл за съхранение на криптовалута. В крайна сметка, както споменах в началото на този преглед на CoolWallet S, този портфейл е роден от идеята за супер сигурен и надеждно крипто устройство за съхранение! Кой се интересува дали имате изискан портфейл със стотици функции и най-лъскавия дизайн, дори ако не успее в отдела за сигурност?

Таблица: Функциите за защита на Trezor One и CoolWallet S

Нито едно от тези неща няма значение, ако всички ваши крипто монети бъдат откраднати поради някаква грешка или проста грешка в процедурата за развитие на сигурността. С това казано, нека проверим сигурността на CoolWallet Bitcoin за съхранение и съхранение.

На първо място, CoolWallet S изисква да преминете 3-стъпкова проверка всеки път, когато се извършва транзакция. Въпреки че в началото това може да изглежда досадно, това е чудесна функция, която ще ви помогне да осигурите средствата си в дългосрочен план.

Освен това портфейлът е защитен от семето които сте избрали да зададете. Това е система, базирана на код за възстановяване – можете да я направите толкова силна, колкото искате.

Преглед на CoolWallet S: Ценообразуване на CoolWallet S.

И накрая, портфейлът е защитен от нещо, което е известно като Сигурен елемент – микрочип, който гарантира, че всички ваши транзакции и валути остават криптирани по начина, по който трябва.

Като цяло вероятно е безопасно да се каже, че CoolWallet S е доста солидна когато става въпрос за сигурност страна на нещата. Това, че е студен портфейл, е просто череша на върха на и без това страхотната система за сигурност.

Предимства и недостатъци

След всичко казано и направено следващото умно нещо, което трябва да направите, е да обобщите това, за което вече говорихме. В края на краищата, това не би било правилно преглед на хардуерния портфейл без определена секция за професионалисти и противници, нали?

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПРОТИВ
 • Уникален стил и функционалност. CoolWallet S избягва все по-популярните обемисти дизайнерски опции, които много други хардуерни портфейли за съхраняване на крипто са избрали да използват. Вместо това е тънък, естетически приятен портфейл за криптовалута, базиран на модел на кредитна карта, който използва криптирана Bluetooth връзка вместо USB или WIFI.
 • Шифрована връзка. Фактът, че портфейлът използва криптирана Bluetooth връзка вместо WIFI или USB, е просто още един аргумент за неговата сигурност. Често няма да можете да намерите защитена интернет връзка, особено когато пътувате.
 • Страхотен пакет. Кутията, в която портфейлът се предлага, е приятна за отваряне за първи път – в нея няма бъркотия, има карта и стикер за възстановяване на хартия, а самият портфейл се побира във вашия физически портфейл поради своята простота и тънък дизайн.
 • Лесно за четене. „Дисплеят за електронна хартия“ е чудесен избор, когато става въпрос за четене на информацията, представена на екрана.
 • Удобен за потребителя. И портфейлът, и приложението са супер лесни за употреба и лесни за използване. Целият процес на настройка е бърз и плавен, без възникващи проблеми.
 • CoolWallet S винаги е офлайн. Информацията се обновява, след като приложението се актуализира. Това позволява максимизиране на сигурността на портфейла в пълна степен.
 • Портфейлът не е с отворен код – ОЩЕ! Има планове скоро да бъде направен с отворен код.

Както можете да видите, има малко или никакви минуси за използването на CoolWallet S – всички възможни проблеми, с които може да се сблъскате с устройството, вероятно ще бъдат разрешени в бъдеще (прехвърляне на портфейли с отворен код и QR).

Заключения

Както споменах в самото начало, светът на устройства за съхранение на крипто монети е трудно да се състезаваш. CoolWallet S обаче изглежда се справя добре.

Едно от най-важните неща при избора на портфейл за криптовалута (различен от характеристиките на портфейла) е визия на компанията. Ако една компания е алчна и е „само в нея за парите“, тя бързо показва своите отдели за дизайн и сигурност. Това обаче не е така, когато става въпрос за CoolWallet S.

Ясно е, че CoolBitX има ясна визия, която те се стремят да следват. Въпреки че по-голямата част от компаниите се отказват, след като загубят репутацията и доверието си, CoolBitX, се върна с CoolWallet S, един от най-успешните крипто портфейли на пазара.

Ако се интересувате от проверка на други препоръчани и още по-сигурни портфейли за криптовалута, трябва да разгледате Ledger, Coinbase и Trezor.

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map