Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Преглед на GDAX

Здравейте, фенове на криптовалутите! Така че търсите да направите първите си милиони, търгуващи с криптовалути, но първо, искате да знаете дали GDAX е също толкова добър, колкото и други възобновени платформи за обмен на криптовалути, като Coinbase, Binance и Кракен?

Не се притеснявайте – Покрих всичко! Пазарите за търговия с криптовалути вече са a многомилиардна индустрия и по време на рекордите си през декември 2017 г. дневните обеми на търговия бяха толкова високи, колкото Нюйоркската фондова борса!

В моя преглед на GDAX ще отговоря на неща като „Лесен ли е GDAX за ползване?“, „Какви са таксите за GDAX“? и „Безопасен ли е GDAX?“.

Дори ще ви покажа как да използвате GDAX с някои наистина полезни скрийншотове! Имате много да научите, така че Да започваме като разберете какво е GDAX!

Професионалисти

 • Сигурно
 • Лесен за използване
 • Ниски такси за търговия

Минуси

 • Безполезна поддръжка на клиенти
 • Няма анонимна търговия

Какво е GDAX? (Coinbase Pro)

GDAX е борса за криптовалута което позволява на хората купувайте, продавайте и търгувайте с набор от цифрови монети. Пуснат на пазара през 2016 г., GDAX означава Global Digital Asset Exchange. Хората, създали GDAX, са част от същата компания, която управлява Coinbase, който сега е един от най-големите борсови брокери в света!

По същество платформата е посредник между купувачи и продавачи и в замяна – GDAX прави парите си, като начислява такси за транзакции. Например, ако Джон иска да купи малко биткойн, а Джени иска да продаде, и двамата се съчетават от борсата GDAX!

Преглед на GDAX

Основателите искаха да предоставят своите 13 милиона потребители на Coinbase с по-усъвършенствана платформа за търговия. Причината за това е, че Coinbase ви позволява само да купувате и продавате криптовалути. От друга страна, GDAX ви позволява да ги търгувате в реално време, като използвате разнообразие от различни инструменти за търговия.

Въпреки че GDAX се стреми да се насочи към по-опитния търговец, все още е възможно да се използват реални методи на плащане като банкова сметка за депозиране и теглене на средства!

Страхотното е, че ако имате акаунт в Coinbase, автоматично имате и GDAX акаунт! Всичко, което трябва да направите, е да въведете същата регистрационна информация, която използвате в Coinbase!

Подобно на Coinbase, GDAX сега има един от най-големите обеми на търговия в криптовалутната индустрия. По време на писането през юли 2018 г. обменът средно около 100 милиона долара при ежедневни сделки. Най-много, което някога е било търгувано на GDAX, е 650 милиона долара за един ден, което постигна в края на 2017 година!

Така че сега, след като знаете какво е GDAX и как са започнали, следващата част от моя преглед на GDAX ще говори за скорошното им ребрандиране на Coinbase Pro!

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

GDAX вече е Coinbase Pro!?

GDAX обяви през май 2018 г., че предстои ребрандирайте борсата към ‘Coinbase Pro’! Coinbase Pro ще разполага с всички същите предимства като GDAX, обаче екипът има добави няколко нови функции за да стане още по-добре!


The новата платформа вече е на живо, което означава, че ако се опитате да получите достъп до GDAX, ще бъдете пренасочени към новия уебсайт на Coinbase Pro. Когато го тествах за първи път, забелязах няколко разлики.

Първо, платформата е много по-чиста, което означава, че е така по-лесна за навигация. Процесът на депозиране и теглене също е по-право напред, което е страхотно! Също така забелязах, че графиките за ценообразуване предлагат повече опции, което улеснява много прегледа на исторически данни.

Преглед на GDAX: характеристики.

И накрая, старата платформа малко затрудни гледането на портфолиото ви от монети, но това беше променено, за да го направи много по-лесен за ползване!

По време на съобщението GDAX също разкри, че са го направили пое компания, наречена Парадекс. Технологията, която Paradex е изградила, ще позволи на потребителите на Coinbase и GDAX прехвърляне ERC-20 маркер между портфейлите. Не забравяйте, че токенът ERC-20 е криптовалута, която е изградена върху Ethereum blockchain и общо има стотици от тях!

Само за да ви уведомя, все още ще се позовавам на Coinbase Pro като GDAX през останалата част от рецензията си, тъй като не искам да ви обърквам!

И така, след като вече знаете за ребрандирането на Coinbase Pro, следващата част от моя преглед на GDAX ще разгледа какво начини за плащане можете да използвате и таксите, които обменът начислява!

Сравнете GDAX рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете GDAX рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Начини на плащане и такси

Екипът на GDAX осъзна важността да се позволи на хората да депозират и теглят с помощта на реални пари, което означава, че можете да използвате банката си, за да финансирате сметката си!

Преди да обсъдя таксите, исках да го изясня само на определени държави е разрешено да използват банкова сметка за депозиране. Освен това видът на платежната система ще зависи от държавата, в която се намирате.

Ако се намирате в Европа, ще трябва да използвате SEPA. GDAX не начислява такса за това, което е страхотно! The Таксата за теглене на GDAX за SEPA е само 0,15 евро!

Ако се намирате в САЩ., можете да депозирате чрез банкова сметка в САЩ, която ще струва 1,49% от общата транзакция.

Преглед на GDAX

GDAX такса за теглене при използване на банкова сметка в САЩ също 1,49%. Алтернативно, американските клиенти могат да направят a банков превод, което ще струва a фиксирана такса от $ 10 за депозит и $ 25 за теглене.

Ако се намирате в Канада, Сингапур или Австралия, все още можете да използвате пари от реалния свят, за да депозирате средства във вашата GDAX сметка, но в момента не можете да ги изтеглите. Това означава, че ще трябва да конвертирате всички налични фиатни валути в криптовалута и след това да изтеглите криптовалутата обратно в портфейла си.

Също така е възможно да прехвърлите средства от баланса си в Coinbase към вашия GDAX акаунт. Това е безплатно и отнема само няколко секунди! За подробно ръководство как да направите това, можете да разгледате този подробен урок!

Ако искате да депозирате с помощта на дебитна или кредитна карта, GDAX не поддържа това директно, обаче можете да направите това в рамките на платформата Coinbase. Таксата за това е 3,99% от общата сума на транзакцията и след като го направите, просто прехвърлете средствата към GDAX.

Ако нито една от тези опции не ви подхожда, можете и вие депозит с помощта на криптовалута! Въпреки че GDAX няма да ви таксува за това, пак ще трябва да платите такса за транзакция на блокчейн. Това обаче обикновено е по-малко от долар и зависи от това с коя монета сте избрали да депозирате. Таксите за теглене на GDAX за криптовалути са същите като тези, начислени за депозиране, което е нищо!

Що се отнася до таксите за търговия, GDAX е много по-евтин от Coinbase, който таксува 1,49% всеки път, когато купувате или продавате! Таксите за GDAX зависят от няколко различни неща, които ще обясня по-долу.

Първо, GDAX има различен процент за „Market Makers“ и „Market Takers“. Маркет мейкър е лицето, което осигурява ликвидност за борсата. По същество, ако търговецът прави поръчка на цена по-висока или нисък от текущата пазарна цена, тогава те са a производител.

Например, ако текущата цена на биткойн на GDAX е 6800 долара, но правите поръчка да го купите на 6300 долара, тогава вие сте маркет мейкър защото вашите средства не са налични, докато поръчката не бъде изпълнена. Това е важно за борсите с криптовалути, защото гарантира, че има достатъчно ликвидност за други търговци.

Като резултат, GDAX не начислява никакви такси за търговия за пазарни „мейкъри“! От друга страна, ако търговецът купи или продаде монета на текущата пазарна цена, предлагана от борсата, тогава той е пазарен „вземащ“!

Таксите, начислявани за пазарите, зависят от това колко търгувате за един месец. Най-високата таксувана такса е само 0,30% от общата сума на търговията. Ако търгувате повече от 10 милиона долара, това се намалява до 0,20% и ако сте достатъчно луди търгувайте повече от 100 милиона долара, това се намалява до 0,10%!

Преглед на GDAX - Ценообразуване

Така че, след като вече знаете за начините и таксите за плащане на GDAX, следващата част от моя преглед на GDAX ще разгледа какви монети можете да купите!

Кои монети можете да купите на GDAX (Coinbase Pro)?

Един от най разочароващи аспекти използването на GDAX е, че броят на монетите, които могат да се купуват, продават и търгуват, е наистина ограничен. Всъщност по време на писането през юли 2018 г. борсата поддържа само четири криптовалути.

Това са Биткойн (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) и Биткойн Кеш (BCH), което е същото като Coinbase. Според екипа на Coinbase и GDAX борсите се надяват да започнат да поддържат повече монети много скоро.

Дан Ромеро, кой е генерален мениджър в Coinbase, наскоро обясни, че добавянето на повече криптовалути е основен приоритет, но те отделят време поради разпоредбите на САЩ. Това, което знаем обаче, е, че Ethereum Classic (ETC) скоро ще стане петата монета, която ще се поддържа на GDAX, което се очаква да се случи през втората половина на 2018 г.!

Криптовалутните проекти искат монетите им да бъдат изброени на Coinbase и GDAX, тъй като те са повече от 13 милиона клиенти а платформите улесняват използването на пари от реалния свят.

Например, отборът отзад Пулсации (XRP) от дълго време се опитва да изброи монетите си в Coinbase и GDAX, като екипът дори предлага да отпусне платформите $100 милиона на стойност XRP! Когато се появиха слухове, че сделката ще премине, стойността на XRP полудя! След като обаче беше разкрито, че Ripple няма да бъде добавен, стойността му спадна обратно!

В действителност, ако търсите борса, която поддържа много различни криптовалути, тогава GDAX може да не ви подхожда. Има и други борси като Binance че избройте стотици различни монети, с добавяне на повече през цялото време.

Само за да ви уведомя, възможно е и да търгувате четирите поддържани монети срещу фиатни валути като USD и EUR, което е страхотна функция!

Така че сега, след като знаете какви монети поддържа борсата, следващата част от моя преглед на GDAX ще разгледа процеса на регистрация!

Лесно ли е да се регистрирате?

Може би си спомняте как споменах по-рано това ако вече имате акаунт в Coinbase, автоматично имате GDAX акаунт. Ако случаят е такъв, можете да преминете към следващата част от моя преглед на GDAX!

Ако не, позволете ми бързо да обясня процеса на регистрация, който е еднакъв както за Coinbase, така и за GDAX.

Форми за регистрация за преглед на GDAX

Тъй като платформата е базирана в САЩ, те вземете много сериозно сигурността на сметката. Това означава, че за разлика от някои борси, няма да можете да търгувате анонимно. В резултат на това ще трябва да преминете през KYC Процес (Познайте клиента си). Но не се притеснявайте, наистина е просто и отнема само няколко минути!

Първо, ще трябва предоставят на борсата редица лични данни. Това ще включва вашето име, националност и пълен адрес. След това ще трябва качете някаква идентификация за да докажете самоличността си, като паспорт или шофьорска книжка.

Хубавото е, че проверката на документа е автоматизирана, което означава, че системата може да потвърди вашата самоличност, без да се нуждае от служител на GDAX да го прави ръчно! Когато преминах през процеса, ми отне само 10 минути общо!

Веднага след като направите това, можете да свържете вашия дебитна / кредитна карта или банкова сметка и направете депозит веднага!

Само не забравяйте, че ако искате теглете повече от 10 000 долара в рамките на един ден ще трябва да предоставите на обмена допълнителна информация. Това зависи от това къде се намирате и може да включва потвърждение по телефона или искане за доказателство за адрес (като банково извлечение).

Така че, след като вече знаете за простия процес на регистрация, следващата част от моя преглед на GDAX ще разгледа поддръжка на клиенти на борсата!

Поддръжка на клиенти на GDAX

Когато обмислям да използвам обмен на криптовалута за първи път, едно от най-важните неща, които търся, е каква поддръжка на клиентите е на разположение. Ако нещо се обърка, искам да знам, че мога получавате бърза и ефективна помощ, Ето защо реших да го разгледам в моя преглед на GDAX!

Поддръжката на клиенти в GDAX е един от най-добрите в бранша! Първо, екипът за обслужване на клиенти на GDAX може да бъде свързан по телефона. Тази услуга е на разположение от понеделник до петък, между 8 часа сутринта и 17:00 (Тихоокеанско време).

Ако трябва да се свържете с екипа извън тези часове, можете да им изпращате имейли 24 часа в денонощието. Освен това можете да се свържете с GDAX по различни канали в социалните медии като Twitter. Ако решите да отидете по този маршрут, просто бъдете сигурни, че не публикувате никакви чувствителни подробности за акаунта!

Единственият отрицателен аспект на екипа за обслужване на клиенти на GDAX е, че те нямате чат на живо. Като цяло обаче, ако имате някакви проблеми с акаунта си, екипът на GDAX обикновено реагира много бързо!

Така че, след като вече знаете за поддръжката на клиенти, следващата част от моя преглед на GDAX ще разбере дали GDAX е безопасен!

Безопасен ли е GDAX?

Като GDAX и Coinbase са и двете собственост на същата фирма, и двамата използват еднакви контроли за сигурност. По-рано споменах това всеки потребител на GDAX трябва да се идентифицира преди да започнат да търгуват, което означава, че всяка измамна дейност може да бъде проследена директно до индивида.

GDAX е отговорен за криптовалута на стойност стотици милиони долари, така че те трябва да са сигурни, че пазят средствата на клиентите в безопасност. 98% от всички средства се държат в хладилни складове, което означава, че те винаги се държат офлайн. Това прави практически невъзможно за онлайн хакер достъп до тях!

Coinbase съхранява 98% от средствата на клиентите по този начин, останалите са застраховани. Ние насърчаваме всички борси да използват тези мерки за сигурност.

– Coinbase Pro (@CoinbasePro) 3 август 2016 г.

The останалите 2% от средствата се държат онлайн, което позволява на борсата да обработва поръчки на клиенти. GDAX предлага на своите потребители възможност за настройка двуфакторно удостоверяване (2FA). След като настроите 2FA, ще трябва да въведете уникален код, който се изпраща на мобилния ви телефон, всеки път, когато искате да влезете.

GDAX също инсталира наистина добра функция за сигурност наречен „Трезор“. Ако решите да съхранявате монетите си в трезора, средствата са освободен до 48 часа след вашето искане за теглене. Това действа като допълнително ниво на сигурност, защото ако хакер получи достъп до вашия акаунт, ще имате 48 часа, за да анулирате транзакцията.

Преглед на GDAX

GDAX предлага и нещо, наречено многократно одобрение. Тук е повече от един човек необходими за потвърждаване на искане за оттегляне. Това е фантастична функция за сигурност, тъй като прави практически невъзможно някой да открадне вашите средства! Например, ако сте използвали някой, на когото сте имали доверие, като втори одобряващ, никой не може да изтегли вашите средства, докато и двамата не го потвърдите!

Допълнителна функция за сигурност в GDAX е тяхната Споразумение за FDIC. Това означава, че ако Coinbase са хакнали средствата си или компанията излезе от бизнес, вашите средства ще бъдат защитени до 250 000 долара! Само не забравяйте обаче, за да бъдат защитени от FDIC вашите средства трябва да бъдат държани във вашия портфейл GDAX USD.

Всичко звучи твърде добре, за да е истина, нали? Е, имаше един лек проблем, за който исках да поговоря! На 21 юни 2018 г. цената на Ethereum на GDAX внезапно спадна от $ 319 на $ 0,10! Причината за това е, че търговецът е продал ETH на стойност милиони долари, което за няколко секунди е довело до срив на цената.

Това означаваше, че някои търговци загубиха много пари, тъй като спадът на цените активира различни поръчки. Някои хора смятат, че това е опит за манипулиране на пазара, но това все още предстои да бъде доказано. Въпреки това, ако някой е имал късмета да похарчи $ 380 за ETH, когато е временно се понижи до 10 цента когато цената се върна нагоре инвестицията им щеше да струва повече от 1 милион долара!

Освен това еднократно събитие, GDAX е един от най-сигурните борси в бранша.

Така че сега, когато знаете дали GDAX е безопасен, следващата част от моя преглед на GDAX ще разгледа за кого е подходяща борсата!

Кой трябва да използва GDAX?

The Платформата GDAX е малко по-сложна отколкото Coinbase защото всъщност позволява на потребителите да търгуват с криптовалути, вместо просто да ги купуват и продават. Това означава, че ще ви трябва малко опит за това как работят борсите за криптовалута.

Пазарите са нестабилни и цените могат бързо да се повишат или спаднат, така че просто ще се уверя, че разбирате някои от тях Основни функции. Криптовалутите, с които искате да търгувате, се наричат ​​„сдвоявания“. Например, ако искате търговия Биткойн с Ethereum, тогава ще трябва достъп до сдвояването BTC / ETH. Можете също да търгувате с криптовалути срещу фиатни валути на GDAX, като BTC / USD сдвояване.

Най-основната опция се нарича „пазарна поръчка“, което означава, че купувате или продавате монета на текущата пазарна цена. Ако изберете тази опция, вашата сделка обикновено се изпълнява в рамките на няколко секунди.

Следващата опция, налична в GDAX, е тяхната опция ‘Limit Order’. Тук сте вие изберете цена че искате да търгувате. Поръчката ще бъде изпълнена само след като текущата пазарна цена достигне цената, която сте избрали.

Например, ако текущата цена на Litecoin беше 100 $, но чувствахте, че цената ще падне, можете да зададете a лимитирана поръчка за $ 85. Ако текущата пазарна цена спадне до $ 85, тогава вашата сделка ще бъде изпълнена автоматично. Поръчката може да бъде отменена, ако цената не достигне вашата лимитирана поръчка.

Допълнителна опция, достъпна в GDAX, е тяхната „Stop Loss Order“. Това предпазва вашата търговия от загуба на твърде много пари, ако цената на вашата монета падне. Например, ако сте купили биткойн на 7 000 долара, можете да зададете спирка поръчка на 5000 долара. Ако цената на биткойн се срине, системата автоматично ще продаде вашите монети на 5000 долара.

Важно е да научите как да използвате всички горепосочени функции, тъй като те могат да бъдат разликата между това как печелите или губите пари!

Така че сега, след като знаете за кого е подходяща платформата, следващата част от моя преглед на GDAX ще обобщи бързо всички предимства и недостатъци, които съм обсъждал.

Предимствата и недостатъците

Нека да разгледаме положителните и отрицателните страни на GDAX.

GDAX PROS GDAX CONS
 • Приема депозити и тегления по банкови сметки
 • Ниски такси за депозит и теглене
 • Може да прехвърля средства от Coinbase
 • Много ниски такси за търговия
 • Бърз процес на откриване на акаунт
 • Отлична сигурност
 • Добра поддръжка на клиенти
 • Изчистена и лесна за ползване платформа
 • Трябва да обработвате депозити с дебитни / кредитни карти чрез Coinbase
 • Поддържат се само 4 криптовалути
 • Не всички националности имат право да се присъединяват
 • Няма анонимна търговия
 • Няма чат на живо

След като обобщих предимствата и недостатъците на платформата, последната част от моя преглед на GDAX бързо ще ви покаже как да използвате GDAX!

Как да използвам GDAX: Тестване на интерфейса

Преди да започнем, тъй като уебсайтът Coinbase Pro е създаден едва наскоро, понякога не се показва в Google. Следователно можете да го намерите тук.

Намиране на търговска двойка

След като влезете в платформата Coinbase Pro, влезте и след това кликнете върху Търговия в горната част на страницата.

Преглед на GDAX - Професионална търговия с Coinbase

Сега трябва да кликнете върху Изберете Пазар. Ще се появи падащо поле. Ако видите сдвояването, с което искате да търгувате – чудесно! Ако не, изберете криптовалутата / фиатната валута, с която искате да търгувате.

Преглед на GDAX - пазар на Coinbase Pro

След като изберете вашата двойка за търговия, ще бъдете отведени до основния екран за търговия. Ще избера BTC / EUR!

Преглед на GDAX

Разбиране на екрана за търговия

Както ще видите в таблицата по-долу, можете да видите историческите движения на ценообразуването за вашето сдвояване. В моя пример всяка лента представлява „5-минутно движение“. Зеленото означава, че е тръгнало нагоре, а червеното означава, че е паднало! Можете да промените това от 1 минута до 1 ден.

GDAX Review - График на цените на Coinbase pro

Можете също да промените диаграмата от свещници на линии. Погледнете екранната снимка по-долу!

GDAX Review - Coinbase pro chart

Как да търгувате на GDAX

След като сте решили каква търговия искате да направите, преминете към формуляра за поръчка вляво на екрана. Както ще видите от моя пример по-долу, можете да изберете или „Пазарна поръчка“, „Лимитирана поръчка“ или „Спиране на загуба“. Ако не можете да си спомните какво означават това, върнете се към частта „Кой трябва да използва GDAX?“ От моя преглед на GDAX!

Преглед на GDAX - Поставяне на поръчки за Coinbase pro

Ако отивате за пазарна поръчка, всичко, което трябва да направите, е да въведете броя на монетите, които искате да купите или продадете. Ако искате да направите поръчка с лимит или стоп загуба, въведете броя монети, които искате да купите или продадете, и сумата, на която искате да бъде изпълнена поръчката.

Преглед на GDAX

Както можете да видите от горния пример, аз направих лимитна поръчка. Посочих, че искам да купя 1 BTC, когато цената спадне до 5000 EUR. След като щракна върху Поставете поръчка за покупка, моята сделка ще бъде изпълнена само когато цената на BTC спадне до 5000 EUR!

Преглед на GDAX: Заключение

И това е краят на моя GDAX преглед! Знам, че ви предоставих много информация, но ако сте я прочели от началото до края, сега ще знаете всичко, което трябва да знаете за тях!

Това включва всичко от такси GDAX, поддръжка на клиенти, наличност на монети, сигурност, удобство за ползване и дори начини на плащане! Също така ви дадох няколко наистина полезни скрийншота за това как да използвате GDAX за първи път!

В крайна сметка мисля, че GDAX е един от по-добър обмен в индустрията. Въпреки че можете да търгувате само с четири различни монети, харесва ми как лесно е да депозирате и изтеглите средства, и сигурността също е голяма. Харесва ми и фактът, че има много ликвидност!

Ако искате да проверите други по-препоръчани борси, можете вижте Coinbase, Binance и Кракен.

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector