Преглед на Ledger Nano X

С нарастващата популярност на криптовалутите също се увеличава нужда от сигурни портфейли. Съхранението на вашите криптовалути онлайн може да не е най-добрата идея, хардуерни портфейли са наистина надежден когато става въпрос за запазване на огромни количества крипто. Ето защо този преглед на Ledger Nano X може да е точно това, което търсите.

В този преглед на Ledger Nano X ще ви предоставя всички подробности относно този хардуерен портфейл, включително информация за компания, Поддържа се Ledger Nano X монети, професионалисти и минуси както и допълнителни подробности.

До края на този преглед трябва да можете да решите дали портфейлът Ledger Nano X е подходящ за вашите нужди..

Без повече шум, нека да влезем в подробности за компанията и портфейла на Ledger.

Присъда с един поглед: Ledger Nano X е водещият хардуерен портфейл за криптовалути на пазара. Той предлага максимална сигурност, поддържа над 1500 криптовалути, може да се управлява от вашето мобилно устройство и предлага по-удобен дизайн в сравнение с предишната версия на компанията. Въпреки че Ledger Nano X е относително скъп, новите му функции напълно си заслужават.

Професионалисти

 • Може да се управлява от мобилно устройство
 • Много сигурно
 • Поддържа повече от 1500 криптовалути
 • Удобен дизайн

Минуси

 • Относително скъпо

Преглед на Ledger Nano X: Кратко въведение в компанията и самия портфейл

Книга е основана още през 2014г от осем специалисти, които имат опит в криптовалутите, вградената сигурност, предприемачеството и други решения за безопасност за блокчейн приложения. В момента компанията има повече от 130 служители в Париж, Виерзон и Сан Франциско.

Интересен факт: Ledger е толкова популярен, че вече е продаден повече от 1 милион устройства. Впечатляващо, нали?

Преглед на Ledger Nano X

Портфейлът на Ledger е високо препоръчва се за хора, които са луди по сигурността. Това е толкова много по-надеждни отколкото софтуерните портфейли които са свързани с интернет и могат да бъдат хакнати по всяко време. Като студен портфейл, всички активи, които се прехвърлят на Ledger Nano X, са държани офлайн. Ще науча повече подробности, когато говорим за сигурността в този преглед на Ledger Nano X.

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Преглед на Ledger Nano X: ПРОФЕСИОНАЛНИ

Нека започнем този преглед на Ledger Nano X от положителните аспекти. Не забравяйте да обмислите всеки от тях, преди да вземете окончателното решение.

Крайна сигурност

„Безопасен ли е Ledger Nano X?“ – това е един от основните въпроси че ентусиастите на криптовалутите продължават да питат, преди да закупят това устройство. По тази причина искам да направя това супер ясно веднъж завинаги.

Ledger Nano X може да ви предостави крайна сигурност. Това е хардуерен портфейл (известен също като студен портфейл), което означава, че всички ваши биткойни, лайткойни и други алткойни ще бъдат сигурно съхранява се офлайн. Като се има предвид това, хакер просто няма достъп до него онлайн.


Може да забележите, че Ledger Nano X има Bluetooth с ниска енергия (BLE) свързаност, която ви позволява да го използвате без необходимост от кабел. Въпреки че безжичната връзка звучи наистина удобно, тя също може да породи някои проблеми със сигурността. Преди да прибърза с изводите обаче, позволете ми да ви уверя, че няма проблеми със сигурността, когато става въпрос за Ledger Nano X.

Преглед на Ledger Nano X

От само публични данни е прехвърлени чрез Bluetooth и вашите лични ключове и семена никога не напускат устройството, няма причина да се притеснявате за това. Компанията подчертава факта, че дори някой да хакне Bluetooth връзка, Ledger Nano X разполага с функции Сигурен елемент (SE), който би поискал вашето разрешение, преди да направи каквито и да е промени.

Нещо повече, важно е да се спомене в този преглед на Ledger Nano X, че компанията е разработила уникална оперативна система Наречен БОЛОС който интегрира защитен чип за портфейла на Ledger. Ledger е единственият портфейл на пазара, който предлага такава технология.

Освен това, след като получите вашето устройство Ledger Nano X, ще трябва създайте ПИН код от поне 4 цифри. Не забравяйте да запазите този код за себе си. В случай, че забравите своя щифт, има Фраза за възстановяване с 24 думи че ще ви бъде дадено, за да създадете нов щифт. Като се има предвид това, не трябва да питате „безопасен ли е Ledger Nano X?“ защото това е един от най-сигурните портфейли за криптовалута на пазара.

Таблица: Функциите за сигурност на Ledger Nano X и Trezor Model T

Сега, тъй като Книга е хардуерен портфейл, от решаващо значение е да се помисли за неговата защита срещу физически повреди. Добрата новина е, че Ledger Nano X е направен с помощта на най-висококачествени материали , които могат да предпазят устройството от физически повреди. Тъй като капакът е направен от неръждаема стомана, той е напълно защитен, в случай че го изпуснете.

Софтуерни портфейли (известни също като горещи портфейли) работят съвсем различно. Те обикновено могат да бъдат изтеглени на настолни или мобилни устройства. Много хора избират горещи портфейли, защото повечето от тях са напълно Безплатно (с изключение на таксите) и са супер лесен за използване. В повечето случаи дори хората, които ги използват за първи път, могат да разберат нещата.

Преглед на Ledger Nano X

Важното обаче е да разберете, че трябва никога не съхранявайте огромни количества криптовалути в софтуерни портфейли – хакер може да инсталира злонамерен софтуер във вашето устройство и го заразете с помощта на кейлогър което позволява да откраднете личните ключове на портфейла си и да притежавате вашите криптовалути. Не звучи твърде безопасно, прав ли съм?

Разбира се, не казвам, че всички софтуерни портфейли са лоши; те са просто не толкова надеждни, колкото хардуерните опции. Като се има предвид това, трябва да съхранявате само сума, която не би било твърде тъжно да загубите в тях.

Поддържа основните криптовалути и много други

Ако не сте в основната криптовалута, като Bitcoin или Ethereum, а предпочитате по-малко популярни опции, от решаващо значение е да сте наясно с поддържаните от Ledger Nano X монети. В крайна сметка няма такова устройство, което да поддържа всички съществуващи криптовалути.

Преглед на Ledger Nano X

Ledger Nano X поддържа повече от 1500 монети и жетони, включително най-много популярни криптовалути:

 • Биткойн (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Пулсации (XRP)
 • USD Tether (ERC20) (USDT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Litecoin (LTC)
 • Binance Coin (BNB)
 • EOS (EOS)
 • ….

Ledger поддържа и други, по-малко популярни алткойни, така че дори да сте в по-малко масови криптовалути, залагам, че ще можете да намерите монетата си.

Дизайн и използваемост

Външно Ledger Nano X е почти същият като първия модел на компанията – Ledger Nano S. Единствените малко разлики са, че е малко по-тежък и има a по-широк екран, все пак можете да го поставите лесно в ръката си.

The бутони за навигация се намират до екрана, точно както при предишния модел. Ако искате да натиснете “enter”, просто задръжте двата бутона заедно.

Преглед на Ledger Nano X

Като цяло може да се каже, че дизайнът на Ledger Nano X е такъв по-напреднал в сравнение с версията S. Тъй като имате по-голям екран, е по-лесно да видите адресите на портфейла и всички други необходими подробности.

Придвижвайки се по-нататък, ако искате да свържете Ledger Nano X към вашия компютър, можете да го направите с помощта на USB-C кабел, има обаче и възможност да използвате портфейла си с помощта на смартфон. Последният вариант е много по-удобен, тъй като можете незабавно да преместите средствата си в хардуерния портфейл. Това обаче може да породи и някои опасения за сигурността (поради Bluetooth връзка), които споменах по-рано в този преглед на Ledger Nano X.

По този начин Ledger Nano X идва с някои наистина невероятни актуализации, които правят целия процес на използване на този хардуерен портфейл по-приятен.

Сравнете Ledger Nano X рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Ledger Nano X рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Преглед на Ledger Nano X: ПРОТИВ

Въпреки че Ledger Nano X се предлага с някои страхотни функции, има и нещо, което трябва да вземете под внимание.

Относително скъпо

Що се отнася до хардуерните портфейли, един от основните проблеми е, че всъщност трябва да ги купите. Въпреки че техните цените обикновено варират, Ledger Nano X е една от най-скъпите опции.

Понастоящем, Цената на Ledger Nano X е 119,00 €‎. В сравнение с S модел това струва само 59,00 €‎, това е доста увеличение. Не забравяйте обаче, че Ledger Nano X е нова и подобрена версия, която се предлага с наистина атрактивни функции, които не можете да намерите в нито един друг портфейл на пазара.

Докато цената е една от основните причини хората да избират софтуерни портфейли (повечето от тях са безплатни), сигурността винаги трябва да е на първо място когато става въпрос за съхранение на криптовалути. Само си представете, че губите всички монети, които съхранявате в портфейла си за софтуер, само защото не сте искали да закупите хардуерен портфейл. ‎

Ledger Nano X в сравнение с Ledger Nano S

Продължавам да твърдя, че Ledger Nano X е нов и подобрен портфейл, който може да ви предостави още повече функции, обаче, по какво се различава от Ledger Nano S?

За по-голяма яснота бих искал да ви предоставя бързо сравнение на тези две устройства.

Ledger Nano S Ledger Nano X
 • 3-20 приложения
 • 1100+ съвместими крипто активи
 • Ledger Live
 • Съвместим с 50+ портфейла
 • Bluetooth: –
 • Екран: 128 x 32 пиксела
 • Конектор – USB тип Micro-B
 • Батерия: –
 • Цена: 59,00 €‎
 • До 100 приложения
 • 1100+ съвместими крипто активи
 • Ledger Live
 • Съвместим с 50+ портфейла
 • Bluetooth съвместимост
 • Екран: 128 x 64 пиксела
 • Конектор – USB Type-C
 • Батерия: 8 часа
 • Цена: 119,00 €‎

Както можете да видите, има няколко основни разлики по отношение на портфейлите на Ledger. Ledger Nano X може да поддържа до 100 приложения, има по-голям екран, който подобрява използваемостта и осигурява Bluetooth съвместимост, която ви позволява да управлявате Ledger портфейла от мобилното си устройство.

Преглед на Ledger Nano X

Докато Ledger Nano X е два пъти по-скъп, той идва с функции, които са напълно си струва цената.

Какво се предлага в пакета Ledger Nano X Wallet?

Ledger Nano X се доставя с пакет, който съдържа 5 елемента, включително:

 • 1 USB C кабел
 • 1 лента за ключодържател за устройство
 • 3 листа за възстановяване
 • 1 листовка за започване на работа
 • Самото устройство Ledger Nano X

Въпреки че по-нататък в този преглед на Ledger Nano X ще намерите цялата необходима информация за това как да използвате устройството, винаги има начална листовка, която ще ви води през процеса.

Как да настроите Ledger Nano X?

Има шест стъпки, които да следвате кога настройка на Ledger Nano X.

Стъпка 1: Вземете Ledger Live.

Ledger Live е софтуер, който е необходим за настройка на вашето устройство и управление на криптовалути. Можете да изтеглите настолно приложение за Windows, Mac и Linux на официалния сайт на Ledger и вземете a мобилно приложение от App Store или Google Play.

Преглед на Ledger Nano X

Когато изтеглите приложение, добавете акаунт което ще ви позволи управлява крипто.

Стъпка 2: Настройте като ново устройство.

За да настроите ново устройство, трябва Включи го първо. Просто натиснете и задръжте бутона до USB порта, докато не видите логото на Ledger. След като приключи, ще трябва да прочетете инструкции на екрана. Можете да продължите, като натиснете десния бутон и да се върнете, като натиснете левия. Когато на екрана видите „Настройване като ново устройство“, трябва да натиснете двата бутона едновременно.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 3: Изберете ПИН код.

След като изпълните всички предишни стъпки, е време да изберете ПИН код. Просто натиснете двата бутона едновременно, докато на екрана не видите „Избор на ПИН код“.

Преглед на Ledger Nano X

Използвайте някой от бутоните, за да изберете цифра и натиснете двата бутона едновременно, за да я потвърдите. Вашият код трябва да се състои от 4-8 цифри, така че след като приключите, Натиснете”. Повторно въведете щифта, за да го потвърдите.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 4: Запишете вашата фраза от 24 думи за възстановяване.

След като въведете ПИН кода, ще видите фраза за възстановяване на екрана. Тъй като ще бъде предоставен само веднъж, трябва да се уверите, че сте го записали внимателно. За начало натиснете двата бутона и ще видите дума # 1. Запишете го и натиснете десния бутон, за да преминете към дума # 2. Продължете, докато имате всичките 24 думи. За пореден път натиснете двата бутона, за да продължите.

Преглед на Ledger Nano X

Сега, като използвате десния и левия бутон, трябва изберете фразата за възстановяване №1. Продължете, докато потвърдите всичките 24 думи. И вашето устройство е готово! Натиснете двата бутона и отворете таблото за управление.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 5: Инсталирайте приложения.

След като устройството ви е готово, можете да инсталирате приложения на него. За да направите това, просто отидете в Ledger Live Manager и изберете необходимите приложения. Налични са всички най-популярни криптовалути, можете да намерите Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin и много други приложения.

Сега можете да получите достъп до таблото за управление на Ledger.

Преглед на Ledger Nano X

Как да получавате средства

За да получите крипто активи, първо трябва да се уверите, че имате Ledger Live заедно със създаден акаунт, както и необходимото приложение. Например, ако искате да получавате Ethereum, трябва да инсталирате приложението Ethereum. След като приключи, Следвай тези стъпки:

Етап 1: Натисни Транзакт раздел които можете да намерите в долната част на приложението.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 2: Докоснете „Получаване“.

Стъпка 3: Изберете акаунта, който да използвате.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 4: Потвърдете, че адресът, който се показва в Ledger Live, съвпада с този, който можете да видите на устройството.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 5: Копирайте адреса и го споделете с човек, който ще ви изпрати средства.

Преглед на Ledger Nano X

Въпреки че вече разбрахме, че портфейлът на Ledger Nano X е безопасен, все пак трябва да внимавате и да се уверите, че адресът, който споделяте с други хора, е същият, както е бил предоставен първоначално.

Как да изпращате средства

Преди да изпратите средства, трябва въведете подробности за транзакцията. Ето кратко ръководство за това как да направите това:

Етап 1: Натиснете Транзакт раздел които можете да намерите в долната част на приложението.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 2: Докоснете „Изпращане“.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 3: Изберете акаунта на които искате да изпратите средства.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 4: Влез в адрес на получателя. Можете да направите това ръчно или като докоснете „Сканиране на QR код“.

Преглед на Ledger Nano X

Стъпка 5: Въведете сумата, която искате да изпратите.

Стъпка 6: Натиснете „Напред“.

След въвеждане на подробности за транзакцията ще трябва проверете и подпишете. Ето как можете да направите това:

Етап 1: Проверете подробности за транзакциите и ако са верни, докоснете “продължи”.

Стъпка 2: Уверете се, че устройството ви е включено и отключено и след това изберете Ledger Nano X да изпрати с.

Стъпка 3: Отворете приложението за крипто и докоснете “продължи”.

Стъпка 4: Прегледайте всички подробности за транзакцията и се уверете, че са правилни. След като сте готови да го потвърдите, натиснете два бутона.

Стъпка 5: Вашата транзакция е потвърдена!

Може да изглежда малко предизвикателно да използвате този хардуерен портфейл, но ако сте следвали този преглед на Ledger Nano X, това не би трябвало да е проблем.

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Заключения

Следователно, Ledger Nano X е един от най-надеждните хардуерни портфейли в магазина. Тъй като това е студен портфейл и вашите лични ключове се държат офлайн, хакерите нямат достъп до него.

Освен това, в сравнение с Ledger Nano S, по-новият модел предлага по-добра използваемост. Не само ви позволява да използвате мобилно приложение за управление на крипто активи, но също така има и по-голям екран което го прави по-удобно за навигация.

Таблица: Плюсовете и минусите на Ledger Nano X и Nano S

Когато става въпрос за монети, поддържани от Ledger Nano X, устройството е съвместим с повече от 1100 криптовалути. Като се има предвид това, ще можете да съхранявате не само най-популярните, но и по-малко известни монети и жетони.

Надявам се, че този преглед на Ledger Nano S е бил полезен и сте успели да намерите цялата информация, която търсите. Каквото и да решите, винаги го знайте студени портфейли може да защити най-добре вашите криптовалути.

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови инвестиционни решения, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map