Преглед на портфейла Electrum

Здравейте и добре дошли в това Electrum преглед на портфейла! Този удобен документ е създаден, за да ви помогне да разберете всичко, за което трябва да знаете един от най-старите и най-използваните Биткойн портфейли наоколо.

Така че, ако се окажете да задавате въпроси като "безопасно ли е Electrum? Или Electrum е легитимен?", сте попаднали на правилното място. Ще отговоря на тези и много други въпроси, преди да приключим.

В този преглед ще разгледам няколко различни вида портфейли и техните предимства и недостатъци. След това ще премина към самия Electrum. Ще разгледам какъв е портфейлът позитиви и негативи на Electrum и задълбочен преглед на сигурността. И накрая, ще разгледам настройването на портфейл Electrum за първи път, както и изпращането и получаването на Bitcoin с помощта на Electrum.

До края на този преглед на портфейла Electrum трябва да знаете точно какво Electrum е добре за какво не е добре за това колко е сигурен Electrum и как да използвате Electrum като цяло.

Както обикновено, има много неща, през които да преминете. И така, нека започнем вече!

Професионалисти

 • Един от най-старите портфейли за биткойн
 • Много лесен за използване
 • Базирано на софтуер
 • На сървъра не се съхранява информация
 • Отворен код
 • Използва двуфакторно удостоверяване

Минуси

 • Има проблеми със сигурността
 • Поддържа само биткойн

Какво е портфейл за криптовалута?

Преди да стигнем до нашите Electrum преглед на портфейла, първо трябва да обясня какво портфейл за криптовалута е.

Портфейлът за криптовалута е име, дадено на софтуер, който създава напълно произволна двойка криптографски ключове. Тези ключове се използват за изпращане и изпращайте и получавайте биткойн (и други криптовалути) от един човек до друг.

Преглед на портфейла Electrum: Биткойн портфейл.

Срокът "портфейл" е малко подвеждащо обаче. За разлика от вашия портфейл от реалния живот, всъщност нищо не се съхранява в портфейл за криптовалута. Софтуерът просто действа, за да комуникира с блокчейна на криптовалутата, за която е предназначен портфейлът.

Има много различни видове портфейли за криптовалута. Някои притежават само един цифров актив. Междувременно други партиди от магазини. Някои са силно защитени, а други не. Преди да започна правилно с този преглед на портфейла Electrum, нека разгледаме няколко от различните налични видове портфейли.

Студени портфейли

The най-сигурно наличните портфейли за криптовалута са известни като студени портфейли. Те са страхотни за дългосрочно съхранение на криптовалутите. Има два основни типа на студените портфейли: хартиени портфейли и хардуерни портфейли:

Хартиени портфейли

Хартиени портфейли осигурете максимално ниво на защита, ако ги настроите правилно. Това обаче не е лесно да се направи по начин, който е напълно сигурен. Те са Безплатно но поради трудността при настройването им те не се препоръчват за нови потребители на криптовалута.


Хартиените портфейли ви позволяват отпечатайте ключовете на портфейла си за криптовалута и ги съхранявайте офлайн. Единственото нещо, което трябва да направите, е да поддържате парчето хартия сигурно. Ако някой получи достъп до листчето хартия с ключовете на вашия портфейл, той може да получи достъп до вашия портфейл.

Хардуерни портфейли

Хардуерни портфейли са чудесни, ако искате високо защитен портфейл за дългосрочно съхранение на криптовалути и не сте сигурни как правилно да настроите хартиен портфейл. Примери за хардуерни портфейли включват Ledger Nano S и Трезор устройства.

Преглед на портфейла Electrum

Те осигуряват страхотен баланс между сигурност и удобство. въпреки това, те не са безплатни. Ще трябва да решите дали стойността на криптовалутата, която искате да защитите, си струва цената на хардуерен портфейл.

Горещи портфейли

Горещи портфейли са много по-малко сигурни от студените портфейли. Те обаче все още служат на полезна цел. Горещите портфейли са идеални за ежедневно харчене на криптовалути.

Трябва да мислите повече за горещи портфейли като вашия портфейл от реалния живот. Би било глупаво да се разхождате из града с всичките си пари в портфейла в задния си джоб. Това не е точно сигурното съхранение на вашите пари – вероятно не се нуждаете от преглед на портфейла на Electrum, за да ви каже това!

Таблица: Плюсовете и минусите на портфейла Binance и Electrum

Като се има предвид, това е много по-удобно да имате малко пари в реалния си портфейл, когато трябва да си купите нещо. Горещият портфейл за криптовалута е същото!

Има два основни типа горещи портфейли: онлайн портфейли и софтуерни портфейли.

Онлайн портфейли

Онлайн портфейли обикновено са лоши за съхранението на криптовалути. Въпреки това, тези портфейли обикновено се намират на борси или други онлайн услуги, които използват криптовалути. Можете да депозирате пари в горещ портфейл, за да използвате свързаната с него услуга. Абсолютно не трябва да се опитвате да съхранявате криптовалута за дълги периоди от време в горещ портфейл.

Тази последна точка е много важно – горещите портфейли обикновено не са под ваш контрол. Един от най-важните уроци, които трябва да научите във всички теми за криптовалутата, е, че ако някой друг може да види вашия частен ключ, той също контролира вашата крипто.

Преглед на портфейла Electrum: Обмен на криптовалута Bittrex.

Например, ако сте запазили крипто борсата Bittrex и утре Bittrex изчезна, бихте ли все още имали достъп до вашата крипто? Вероятно не…

С всеки друг портфейл няма значение какво се случва с отделна компания, вие пак ще контролирате монетите си, ако сте архивирали правилно ключовете си. Онлайн портфейлите могат да бъдат хакнати или просто да изчезнат за една нощ. Така че, не ги използвайте за съхранение!

Софтуерен портфейл

И накрая, стигнахме до основната тема на този преглед на портфейла Electrum! Портфейлът Electrum Bitcoin е софтуерен портфейл. Подобно на хардуерните портфейли, софтуерните портфейли предлагат на потребителите баланс между сигурност и удобство.

Те не са толкова сигурни като хардуерните портфейли, но са по-удобен за използване. Това ги прави идеален за ежедневни разходи, но не е идеален за съхраняване на големи суми пари за дълъг период от време.

Преглед на портфейла Electrum: Начална страница на Electrum.

Софтуерните портфейли ще работят на компютърна система или мобилен телефон. Те ви позволяват да изпращате и получавате криптовалути бързо и лесно. Те обаче са уязвими към злонамерен софтуер и кейлогъри.

Забележка: Злонамерен софтуер означава злонамерен софтуер. Зловредният софтуер обикновено се изтегля случайно и работи невидимо на вашия компютър или телефон. Различните видове зловреден софтуер могат да намалят сигурността на вашия софтуерен портфейл.

Преглед на Electrum Wallet: Какво представлява Electrum Bitcoin Wallet?

Портфейлът Electrum е просто, лесен за използване биткойн портфейл. Издаден е през ноември 2011 г. Това го прави един от най-старите налични портфейли за биткойн. То е също един от най-доверените.

Портфейлът Electrum Bitcoin съхранява само биткойн. Той не предлага поддръжка за друга криптовалута. Това включва всяка от вилиците на Биткойн (като Биткойн Кеш). Потребителите на криптовалута обаче са разделили софтуера Electrum, за да предлагат поддръжка на различни BTC вилици.

Преглед на портфейла Electrum

Един пример за това е Електрон Кеш. Този портфейл няма нищо общо с оригиналния портфейл Electrum, но използва повечето от същото кодиране. Той е променен, за да позволи на потребителите да взаимодействат с Биткойн Кеш (BCH) блокчейн.

Забележка: Вилицата в криптовалута е разделяне в мрежата. Те се появяват, когато група иска да направи промяна в правилата на мрежата. Твърдите вилици водят до нова версия на оригиналната криптовалута. Bitcoin Cash е вилица от Bitcoin и е най-успешният пример за хард вилка.

Въпреки че няма ясни данни за това колко потребители на портфейла Electrum има, според някои източници към 2018г, 10% от всички биткойн транзакции използват Electrum.

Сравнете Electrum рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Electrum рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Колко добър е Electrum Wallet?

Както обясних по-горе, Electrum е софтуерен портфейл. Това означава, че предлага по-голяма сигурност от онлайн портфейла и по-малко от добре направен хартиен портфейл или хардуерен портфейл.

Въпреки че не е най-сигурното решение за съхранение на криптовалута, портфейлът Electrum предлага на потребителите много удобно за потребителя решение за редовно изпращане и получаване на плащания с биткойн. Ако искате да използвате криптовалута за онлайн плащания, тогава Electrum е идеален за поддържане на малко количество, готово за употреба.

Предимства и недостатъци

Нека бързо да покрием някои от основните предимства и недостатъци често споменавани в потребителските отзиви за портфейли Electrum, нали?

Предимства

 • Перфектен за тези, които искат използвайте биткойн, за да извършвате редовни плащания.
 • Защита с парола затруднява хакерите да влязат в портфейла на Electrum.
 • Незабавно включен – потребителите не трябва да изтеглят цялото блокчейн. Портфейлът Electrum получава информация за блокчейн от сървър. Това означава, че няма закъснения и то винаги е актуално.
 • Частните ключове са никога споделено със сървъра. Това означава, че не е нужно да се доверявате на самия сървър!
 • Не се съхранява информация за потребителя с сървър. Потребителите контролират собствените си частни ключове и следователно собствените си биткойни.
 • Отворен код софтуер. Всеки може да провери кода за проблеми, грешки или нарушения на сигурността.
 • Напълно безплатно за изтегляне.
 • Electrum изчислява броя на таксите ще трябва да включите с транзакция. Той има полезен плъзгач, който позволява на потребителите да избират колко спешна е транзакцията. Те могат да изберат колко блокове (колко време) ще са необходими, за да бъдат обработени от мрежата.
 • Electrum може да се използва като портфейл с много подписи. Това значително увеличава сигурността на портфейла.
 • Потребителите могат да използват двуфакторно удостоверяване с портфейл Electrum. Това също така добавя допълнителна сигурност към портфейла.

Недостатъци

 • Въпреки че разполага с много допълнителни функции за сигурност, Electrum все още е горещ портфейл. Това означава, че към него се прилагат всички проблеми, които засягат горещите портфейли. Възможно е хакерите да влязат в отделни портфейли на Electrum.
 • Той поддържа само Bitcoin. Това е добре, ако искате само да използвате биткойн с него. Когато обаче се случват твърди вилици на блокчейн Bitcoin, ще трябва да използвате различен портфейл, за да заявите монетата, създадена от вилицата (трябваше да направя това със собствения си портфейл Electrum, когато Bitcoin Cash се раздели от основната верига през август 2017 г. ).
 • Имаше скорошно нарушение на сигурността (виж отдолу). Екипът на Electrum отне много време, за да го поправи. Това е нещо, което ви притеснява.

Преглед на сигурността

Портфейлът Electrum има много добавени функции за сигурност, за да запазите вашите биткойни в безопасност. Това го прави един от най-сигурните софтуерни портфейли наоколо. Въпреки това, той не е толкова безопасен като портфейла, който рядко се доближава до активна интернет връзка (прочетете: студен портфейл).

Характеристики на сигурността на Electrum Wallet

 • Шифрованият файл на портфейла, който съдържа вашите лични ключове, е защитен с парола.
 • Използва портфейл Electrum семенна фраза като резервна мярка. Това ви предпазва, ако загубите личния си ключ или устройството, на което е инсталиран Electrum, бъде загубено или откраднато.
 • Electrum не изтегля скрипт. Това означава, че дори сървър да бъде хакнат, няма да загубите своите биткойни.
 • Тъй като сървърният код е с отворен код, всеки може да пусне сървър. Това децентрализиран модел защитава потребителите, тъй като няма нито една точка на провал.
 • Езикът за програмиране Electrum е написан на Python. Това е стар и добре познат език, така че кодът може да бъде прегледан от много членове на общността.

Въпреки многото функции за сигурност на портфейла Electrum, в миналото имаше проблеми с неговата сигурност. През ноември 2017 г. проблемът със сигурността бе известен на екипа на Electrum.

Според Мустафа Ал-Басам, следдипломно изследване в University College London, проблемът засяга софтуера от февруари 2016 г. (версия 2.6 на Electrum). Той обяснява как грешката в софтуера излага биткойните на потребителите в риск:

„[Грешката] позволява на всеки злонамерен уебсайт да контролира вашия портфейл Electrum, включително да открадне целия ви биткойн, ако портфейлът не е шифрован с парола … Дори портфейлът да има парола, хакер все пак може да пренасочи биткойни от портфейл до техния адрес. “

Екипът отне до началото на януари 2018 г., за да реши този проблем. Те твърдяха, че дотогава не са били наясно колко сериозно е това. Оттогава уязвимостта е била фиксиран. Не е ясно колко, ако има такива, потребители са загубили Bitcoin поради проблема.

Как да настроите портфейла Electrum?

Създаването на собствен портфейл на Electrum е много лесно. Подробно описах стъпките за потребителите на Windows по-долу:

1. Посетете electrum.org и щракнете върху „Изтегли”В горната част на екрана.

2. Щракнете върху „Windows Installer”Това ще изтегли необходимите файлове на вашия компютър.

Преглед на портфейла Electrum: Сравнение на операционни системи.

3. Отворете изтеглянето и следвайте инструкциите на екрана, както бихте направили всеки процес на инсталиране.

Преглед на портфейла на Electrum: Инсталиране на софтуер на Electrum.

4. След като бъде инсталиран, отворете Electrum.

5. Сега ще бъдете попитани дали искате да създадете нов портфейл или да възстановите съществуващ. Предполагам, че искате да създадете нов. Щракнете върху опцията “Създайте нов портфейл“, “Стънък портфейлИ след това щракнете върху „Следващия”.

Преглед на портфейла Electrum: Процес на инсталиране на софтуера Electrum.

6. След това ще ви бъде представен вашата фраза за възстановяване на семена. Това е много важно записвате това и го пазите с живота си! Това ще се използва, ако някога се наложи да възстановите портфейла си Electrum без личния си ключ. Не просто създавайте файл на вашия компютър, който съдържа семето, запишете семенната фраза и я съхранявайте някъде безопасно.

Преглед на портфейла Electrum: Инсталиране на софтуер Electrum, предупредителни съобщения.

7. След това ще бъдете помолени да въведете вашата начална фраза отново. Това е, за да сте сигурни, че сте го записали правилно. Семенните фрази са една от най-важните части на портфейла ви Electrum – не изрязвайте ъглите на тяхната сигурност.

8. След това ще бъдете помолени да предоставите парола. Направете го силен и такъв, който никога не сте използвали никъде другаде. Това е друга жизненоважна стъпка за сигурност. Не разчитайте само на проста парола – ако е лесно да се запомни, лесно е да се хакне! Когато направите паролата си и я потвърдите, кликнете върху „Следващия”.

Преглед на портфейла Electrum: избор на парола.

9. След това ще бъдете помолени да изберете към кой сървър искате да се свържете. Ако това е първият ви портфейл на Electrum, препоръчвам ви да кликнете върху „Автоматично свързване”.

10. Накрая щракнете върху „Следващия”. Вашият портфейл Electrum вече е готов за употреба. Казах ти, че беше лесно!

Как да използвам портфейла Electrum?

След това ще ви покажа как да изпращане и получаване на транзакция с Electrum. По този начин, след като приключите с четенето на този преглед на портфейла Electrum, можете веднага да започнете да използвате един от най-простите биткойн портфейли веднага.

Получаване на биткойн с портфейл Electrum

Първото нещо, което вероятно ще искате да направите с новия си портфейл Electrum, е да го направите получи малко биткойн. В края на краищата не можете да изпращате никакви биткойни от него, докато не ги изпратите!

Получаването на биткойн с Electrum е много просто. Очертах стъпките по-долу:

1. Щракнете върху „Получавайте”В главния прозорец на Electrum.

Преглед на портфейла Electrum: получаване на биткойн.

2. До „Получаващ адресЕтикет, ще видите низ от знаци (под червеното поле по-горе). Щракнете върху „Символ за копиране”(Две парчета хартия на син фон). Това ще копира публичния (получавателен) ключ в клипборда ви.

3. Поставете публичния ключ към мястото, където изпращате биткойн. Ако го изпращате от борса, поставете публичния ключ в полето за адрес за изпращане под опциите за теглене на борсата. След като щракнете "Изпрати", може да отнеме известно време, за да получите в портфейла си Electrum.

4. Ако изпращате биткойн от мобилно устройство, можете да използвате QR кодът вместо. Това е под голямата лилава кутия горе.

Това е всичко! Вече трябва да имате малко биткойни в портфейла си Electrum, които да похарчите!

Изпращане на биткойн с портфейл Electrum

Сега, след като имате малко биткойн, ще искате да знаете и как да го похарчите. Това също е много лесно да се направи – това е следващото нещо, което ще ви покажа в този преглед на портфейла Electrum.

1. Щракнете върху „Изпрати“В горната част на основната Портфейл Electrum екран.

2. Копирайте адреса, на който искате да изпратите биткойни. Това може да е към онлайн магазин, приятел или обмен.

Преглед на портфейла Electrum: инструкции как да използвате портфейла Electrum.

3. Поставете адреса в полето, което казва „Плати на”. Винаги проверявайте отново адреса, за да се уверите, че е правилен. Можете да направите това, като проверите първата и последната 3 цифри.

4. Въведете количеството биткойн, което искате да изпратите, в полето с надпис „Количество”.

5. Регулирайте таксата с помощта на плъзгача. Колкото по-малка е таксата, толкова по-дълго ще отнеме транзакцията ви. Ако транзакцията е спешна, можете да плъзнете плъзгача вдясно. Това ще струва повече, но ще ускори транзакцията много.

6. Проверете още веднъж, че цялата информация е вярна. След това, след като сте доволни, ударете "Изпрати".

Това е всичко, направихте първата си транзакция с помощта на портфейла Electrum. Изобщо не беше трудно, нали?

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Заключение

И така, това е, стигнахте до края на моя Портфейл Electrum преглед. Надявам се да ви е било полезно! Заедно разгледахме почти всичко, което трябва да знаете за един от най-популярните и дълго обслужвани софтуерни портфейли за биткойни.

След като прочетете този преглед на портфейла Electrum, сега трябва да знаете:

 • The разлика между различни видове портфейли.
 • The предимства и недостатъци на всеки от тях.
 • Точно какъв портфейл Electrum е.
 • The приложения че Electrum е полезен за.
 • The случаи на употреба че по-сигурният портфейл е полезен за.
 • Отговорът на въпроса – „Electrum безопасен ли е?“
 • Нещастното нарушение на сигурността от 2017 г., което Electrum успя да реши.
 • Как да Инсталирай портфейл Electrum.
 • Как да използване портфейла Electrum за изпращане и получаване на биткойн.

И така, с всичките ви новооткрити знания от този преглед на портфейла на Electrum, какво мислите? Ще използвате ли Electrum за съхраняване на вашите биткойни в бъдеще?

Таблица: Функциите за защита на Trezor Model T и Electrum

Кажете ми в коментарите по-долу!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map