Преглед на портфейла на MetaMask

Днес, в това MetaMask портфейл ревю, ще ви разкажа за една вълнуваща част от крипто технологията. Ще говорим за откъде идва, какво прави, и как работи. Също така ще ви кажа какво трябва да знаете Първи стъпки.

Ще задам всички важни въпроси като, е безопасен за MetaMask и за какво мога да го използвам? Когато приключите с четенето, ще знаете точно как да използвате MetaMask и по-важното дали искате да го използвате или не! Да започнем, нали?

Първият въпрос, на който трябва да се отговори в този преглед на портфейла на MetaMask, е – какво е портфейлът, на първо място?

Професионалисти

 • Отворен код
 • Частни ключове, съхранявани в браузъра
 • Лесен за използване
 • Използва се за достъп до блокчейна Ethereum

Минуси

 • A "горещо" портфейл – опасения за безопасността
 • Поддържа само жетони Ethereum и ERC-20

Преглед на портфейла на MetaMask: Какво представляват портфейлите за криптовалута?

Някои хора мислят така крипто портфейли магазин криптовалута. Това има смисъл, защото така работи портфейлът в джоба ви. за жалост, това не е вярно. Вместо това портфейлите за криптовалута просто се съхраняват информация относно криптовалута.

Криптовалутите съществуват само в огромни бази данни, наречени счетоводни книги. Тези счетоводни книги са запис на всички сделки с криптовалута, правени някога. Нарича се най-популярният вид книга за криптовалути блокчейн.

Преглед на портфейла на MetaMask: Ledger Nano S.

Искате ли да научите повече за блокчейн технологията? Вижте нашите "Обяснено на блокчейн" ръководство.

Криптовалутата може да бъде преместени около блокчейн, но никога не може оставете то. Не можете да изтеглите всичките си монети и да ги вземете у дома! Потребителите преместват своята криптовалута около блокчейна, използвайки публично и частни ключове. Това е информацията, която се съхранява в крипто портфейли. Нека да разгледаме набързо разликата между публичните и частните ключове:

 • Публични ключове може да се види от всеки. Те работят по начин, подобен на вашия имейл адрес. Когато някой иска да ви изпрати криптовалута, той ще я изпрати на вашия публичен ключ.
 • Частни ключове не трябва да се вижда от никого, освен от вас. Ако вашите публични ключове са като имейл адрес, тогава вашите частни ключове са като паролата. Как да докажете, че имейл адресът е ваш? Имате паролата!

Частните ключове са единственият начин за доказване на собствеността върху криптовалути. Ето защо е толкова важно те да се съхраняват безопасно там, където никой няма достъп до тях! Налични са няколко различни вида портфейли – нека ги представим по-нататък в прегледа на портфейла на MetaMask.

Видове портфейли

Преглед на портфейла на MetaMask: USB лого.Хардуерни портфейли

Те са сменяеми устройства за съхранение като USB стикове. Те са много безопасни, но могат да бъдат скъпи. Те са форма на хладилно съхранение, тъй като държат вашите лични ключове офлайн.

Преглед на портфейла на MetaMask: лого на глобус.Уеб портфейли

Те могат да се използват на много различни устройства, но има риск да бъдат атакувани от хакери. Онлайн портфейлите са известни като горещо съхранение.


Преглед на портфейла на MetaMask: лого на работния плот.Настолни портфейли

Те се инсталират директно на вашия компютър. Те могат да се използват само на компютъра, на който са инсталирани. Те са по-безопасни от уеб портфейлите, но не са толкова безопасни, колкото хардуерните портфейли или хартиените портфейли.

Преглед на портфейла на MetaMask: лого на хартиен портфейл.Хартиени портфейли

Те са парчета хартия, върху които са отпечатани вашите ключове. Те са много безопасно, просто не ги разливайте с кафе! Отново, друга форма на хладилен склад тъй като вашият личен ключ се съхранява офлайн.

Силно се препоръчва винаги да използвате повече от един вид портфейл, за да съхранявате информацията си за криптовалута. Ако някой се провали, бъде хакнат или изчезне, поне ще имате резервно копие! И така, какъв е портфейлът MetaMask?

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Какво е MetaMask?

Метамаска е портфейл за криптовалута, който може да се използва на Chrome, Firefox и Смел браузъри. Това е и разширение на браузъра. Това означава, че тя работи като мост между нормалните браузъри и на Ethereum блокчейн.

Блочната верига Ethereum е мрежа, в която потребителите могат създават свои собствени приложения (които се наричат ​​dApps) и криптовалути. Ethereum също така позволява на своите потребители да пишат насоки за транзакции, наречени интелигентни договори. MetaMask може да се използва за съхранение на ключове само за криптовалути Ethereum.

Преглед на портфейла на MetaMask: Лого на MetaMask.

Криптовалутата на Ethereum се нарича Етер. Извикват се други криптовалути, изградени върху блокчейна Ethereum жетони. Повечето от жетоните, изградени на блокчейн Ethereum, се извикват Токени ERC-20 защото спазват правилата, които разработчиците на Ethereum са определили за създаване на нови криптовалути.

Така, портфейла на MetaMask може да се използва за съхраняване на ключове за Ether и ERCi20 маркери три различни уеб браузъра. Той също така позволява на потребителите да разглеждат блокчейн Ethereum от стандартен браузър. Какви други функции има? И дали са добри? За да разберем, ще продължим с прегледа на портфейла на MetaMask и първо ще се съсредоточим върху добрите неща.

Сравнете MetaMask рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете MetaMask рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

MetaMask: Добрите неща

И така – добрите неща. Ето някои от ключови предимства често се споменава в потребителските отзиви за портфейла MetaMask:

 • Отворетеизточник: Това означава, че целият код на MetaMask е онлайн и безплатен и достъпен за достъп. Можете да създадете своя собствена версия у дома! Шегувам се, не правете това. Искам да кажа, че бихте могли, но не го правете. Софтуерът с отворен код може да бъде прегледан и актуализиран от общността, което означава, че той може непрекъснато да се подобрява.
 • HD настройки: Йерархичните детерминирани настройки помагат на потребителите архивирайте сметките си. Те правят това, като дават на потребителя списък с думи, наречени начални фрази. Семенни фрази могат да се използват за нулиране на загубена информация за акаунта.
 • Покупка на вградени монети: MetaMask се свързва директно с две борси където потребителите могат да купуват криптовалута. Потребителите могат да избират Coinbase да закупите Ether и ShapeShift за да закупите Ether или ERC-20 токени.
 • Поддръжка на клиенти: MetaMask иска да привлече колкото се може повече хора с мрежата Ethereum. Той има видео представяне на началната му страница и подробна страница за поддръжка.
 • Опростен интерфейс: След като бъде настроен, MetaMask е много лесен за използване – това е настроение, отразено и от други потребителски отзиви за портфейла на MetaMask. Всички негови функции са изложени ясно, така че изпращането и получаването на валута е лесно дори за начинаещи!
 • Локално съхранение на ключ: Някои доставчици на портфейли съхраняват ключове на собствените си сървъри. Това е често срещано при борсите, които предоставят портфейли, като Coinbase. Ключовете MetaMask се съхраняват в собствения браузър на потребителя, а не на отдалечени сървъри. Това дава на потребителя по-голям контрол над своите публични и частни ключове.
 • Общност: MetaMask е важна част от общността на Ethereum. Има повече от един милион активни потребители и има почти 70 000 последователи в Twitter.

Това са много добри неща! Какво ще кажеш лошите неща?

MetaMask: Лошите неща

Не всичко обаче е идеално с въпросния инструмент и би било неразбираемо MetaMask преглед на портфейла, ако не споменахме някои от неговите най-забележимите недостатъци.

 • Достъп до браузъра: MetaMask няма достъп до никоя ваша информация, но браузърът, който е инсталиран, ще. Браузърът ви няма да има достъп до личните ви кодове, но може да събира информация за това кога и как използвате приложението. Mozilla и Google не са много популярни в крипто общността. Много потребители на крипто се чувстват неудобно, като позволяват на тези компании да събират информация за тях. Това може да попречи на някои потенциални потребители да изпробват портфейла на MetaMask.
 • На линия: Онлайн портфейлите имат предимства и недостатъци. Един от основните недостатъци е сигурност. Всяка информация, която се съхранява онлайн, е по-застрашена от хакери, отколкото информация, която се съхранява офлайн. MetaMask не осигурява достатъчно сигурност сама по себе си. Помня, винаги използвайте повече от един вид портфейл.

Сега знаете малко за какво говорят потребителите в техните отзиви за портфейла на MetaMask. Как обаче се сравнява с други портфейли на Ethereum? Нека да проверим MetaMask срещу MyEtherWallet.

MetaMask VS MyEtherWallet

MyEtherWallet е един от най-често използваните портфейли на Ethereum. Това е онлайн платформа, но не е онлайн портфейл. Мислете за MyEtherWallet повече като генератор на портфейли. Това е платформа, където потребителите могат създават свои собствени портфейли и да получите достъп до блокчейна Ethereum. Потребителите могат да преглеждат своите криптовалути, които се държат във всеки частен ключ на Ethereum, използвайки MEW.

Преглед на портфейла на MetaMask: MyEtherWallet.

Потребителите на портфейла създават, за да им го дадат пълен контрол на техните ключове. Те могат да се използват като топло или студено съхранение. MetaMask може да се използва само за горещо съхранение. MyEtherWallet може да се използва и като портфейл с пълен възел. Това означава, че е свързан директно с блокчейн Ethereum и съхранява цялата книга на вашето устройство.

MetaMask комуникира с книгата Ethereum чрез система, наречена Инфура. Това означава, че се доверява на други компютри, за да го поддържа в крак с мрежата Ethereum. Системите с пълни възли обикновено се предпочитат пред системите, които включват доверие на посредници като Infura.

Преглед на портфейла на MetaMask: MetaMask.

MyEtherWallet може дори да се използва за достъп до пишете интелигентни договори, като има предвид, че MetaMask не може. И така, MyEtherWallet по-добър ли е от Metamask? В някои отношения обаче е и двете платформи са достатъчно гъвкави, за да се използват заедно. Когато се комбинират, двете системи предлагат впечатляващ пакет портфейли.

Така че, не мислете за това като за MetaMask VS MyEtherWallet, тъй като те са в един и същ екип!

Сега да се върнем към реалния преглед на портфейла на MetaMask. След това искам да поговоря безопасността на портфейла на MetaMask.

Сигурност на MetaMask

Има един много важно въпрос, който трябва да си зададете, когато решавате дали да изтеглите портфейла след като прочетете този преглед на MetaMask: безопасен ли е MetaMask?

MetaMask не е претърпял големи хакове. Той използва HD настройки за архивиране и има силна общност от разработчици, които актуализират своя код с отворен код. Портфейлът обаче е на линия, така че е по-изложен на риск от хардуерните портфейли и други форми на хладилно съхранение.

Таблица: Функциите за сигурност на Coinbase Wallet и MetaMask

Най-често срещаните рискове пред портфейла MetaMask са фишинг атаки. Фишинг атаката е измама, която хакерите използват за кражба на лична информация като потребителски имена и пароли.

Фишинг атаката срещу портфейла на MetaMask би работила по следния начин:

Джийн работи върху своя лаптоп с няколко отворени раздела в браузъра си. Той отключва портфейла си MetaMask, за да направи транзакция. Нападателят използва отворените раздели, за да види, че Gene използва MetaMask.

Нападателят изпраща на Ген изскачащо съобщение, че транзакцията му е неуспешна. Това се случва понякога, така че Джийн не се притеснява. Той въвежда паролата си, за да преработи транзакцията. Сега нападателят има достъп до портфейла на Джен.

Този вид атака е доста разпространена при онлайн портфейлите. MetaMask работи върху кръпки за този вид проблем, но потребителите са отговорни за собствената си безопасност, така че внимавайте! Когато използвате MetaMask, само използвайте един раздел в даден момент да извършват транзакции и дръжте портфейла заключен когато не го използвате.

И така, безопасно ли е MetaMask? Отговорът тук е нервно да. Онлайн портфейлите са толкова сигурни, колкото и техните потребители. Така че, ако незаконно предавате епизоди от Game of Thrones с отворен портфейл на MetaMask и вашият Ether изчезне, не казвайте, че не съм ви предупредил!

Сега, след като имахме сериозен разговор за безопасност на браузъра, нека да стигнем до по-забавните части на този преглед на портфейла на MetaMask – а именно как да настроите MetaMask и как да използвате MetaMask.

Настройване на MetaMask

1. Трябва един от трите браузъра Споменах по-рано. Отворете браузъра по ваш избор.

2. Отидете на началната страница на MetaMask и добавете разширението за който и браузър да използвате.

Преглед на портфейла на MetaMask: закупуване на ETH от браузъра.

3. В браузъра ви ще се появи икона на Metamask. Кликнете върху иконата на лисица, за да отворите приложението.

4. След това кликнете върху "Създай нов Свод" и задайте силна парола.

Преглед на портфейла на MetaMask: влизане.

5. Сега ще ви бъдат показани вашите 12 начални фрази. Запишете ги и ги пазете някъде на сигурно място. Това е изключително важно!

Преглед на портфейла на MetaMask: 12 защитни думи за MetaMask.

6. Когато направите това, кликнете върху "Копирах го на безопасно място".

Преглед на портфейла на MetaMask: предупредително съобщение.

Това е! Вече сте горд собственик на портфейл на MetaMask. Готови ли сте да започнете да го използвате? Нека продължим нашия преглед на портфейла на MetaMask, като обсъдим как да използваме инструмента.

Как да използвам MetaMask?

Купуването и изпращането на Ether и ERCi20 токени с помощта на MetaMask е бързо и лесно.

1. За да закупите Ether или жетони, кликнете върху "Купува" и изберете или Coinbase или Shapeshift за да финансирате сметката си.

Преглед на портфейла на MetaMask: използване на MetaMask.

2. За да изпратите Ether и ERC-20 токени, просто щракнете "Изпрати", въведете адреса, на който искате да го изпратите, както и сумата. След това потвърдете транзакцията, като щракнете върху "Приемете".

Преглед на портфейла на MetaMask: потвърждения на транзакциите.

Сега знаете как да използвате MetaMask, можете също да купувате, изпращате и получавате Ether и ERC токени с лекота. Това обаче не е всичко, което MetaMask може да направи. Преди да тръгнете, искам да ви покажа няколко други начина, по които можете да използвате новия си портфейл MetaMask.

Изследване на Ethereum с MetaMask

В какво е най-добър MetaMask? Е, съдейки по потребителски отзиви за портфейла на MetaMask, най-доброто нещо в този инструмент е фактът, че можете изследвайте dApps на блокчейна Ethereum с него. За крипто начинаещи е чудесно въведение в блокчейна, защото ще използвате браузър, който ви е удобен.

Едно dApp което често се използва с MetaMask е MyEtherWallet, за които говорих в "MetaMask VS MyEtherWallet" раздел. И така, какви други dApps можете да изследвате с MetaMask?

 • CryptoKitties е dApp, където можете да проектирате и търгувате с анимационни котенца. Това е може би най-известният dApp в мрежата Ethereum. Създаването на очарователни CryptoKitties става лесно с MetaMask, както и продажбата им с дебела печалба!
 • Дигитално изкуство става все по-популярен. Провеждат се търгове, където потребителите могат да купуват и продават уникални колекционерски предмети. Технологията Blockchain позволява на художниците да произвеждат произведения, които не могат да бъдат копирани. С MetaMask бихте могли да наддавате за блокчейн Banksy за нула време!
 • Блокчейн аркади се изграждат, където геймърите могат да използват Ether и жетони за влизане в турнири за видеоигри. Сайтове като Etherplay изискват вход за MetaMask, за да се присъедините към забавлението.

Ето го – това са някои от най-популярните dApps, които някои потребителски отзиви на MetaMask портфейла споменават и като цяло говорят за.

Заключения

MetaMask е важна част от мрежата Ethereum. Той позволява на крипто начинаещите да правят първите си стъпки в света на блокчейна. Функцията му на портфейл е второстепенна за ролята му като мост в Ethereum.

Като портфейл, MetaMask е идеалният партньор за продукт като MyEtherWallet. Не мисля, че MetaMask има достатъчно силни функции за сигурност самостоятелно. Бих препоръчал да съхранявате само малки количества криптовалута в портфейла на MetaMask.

Таблица: MetaMask в сравнение с Ledger Nano X

Най-добрият начин да използвате Metamask е като магазин за монети, от който се нуждаете, за да се насладите на Ethereum dApps. Помислете за това като за торба с промяна, която можете да занесете в аркадата или в развлекателното изложение. Вземете достатъчно, за да си прекарате чудесно, но не повече, отколкото можете да си позволите да загубите!

Надявам се, че сте готови да опитате MetaMask. Ако обаче не сте сигурни и искате да изпробвате някои по-надеждни крипто портфейли, можете да проверите списък с тях тук.

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвети. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите каквато и да е криптовалута. Преди да вземете финансови инвестиционни решения, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map