Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Прогноза на цената на биткойн: Ще се срине ли биткойн или ще се повиши?

И така, чували сте за Биткойн и искате да инвестирате…

Ти не си единствен! Биткойн е бил една от най-добрите инвестиции, които бихте могли да направите през последните 5 години. Хората все още го използват, за да правят много пари по много различни начини.

В това ръководство ще ви науча историята на биткойните, бъдещето на него, и как да разберем какво влиза в неговото прогнозиране на цените. Ще разгледаме прогнози за различни години, включително прогнозата за цените на биткойн 2021. Ще отговоря на въпросите, които са в съзнанието на всички, като „ще се срине ли биткойн?“ и „защо биткойнът се покачва?“.

Разбирането на начина за прогнозиране и инвестиране е първата стъпка към изграждането на успешно портфолио. При всички инвестиции обаче има рискове. Така че, винаги трябва да говорите с финансов съветник, преди да вземате каквито и да било важни решения – независимо дали става дума за инвестиция в биткойн, или използване на платформа за обмен на крипто за закупуване на някои криптовалути, общо взето.

Забележка: Вашият портфейл се състои от вашите инвестиции. Например, ако трябва да инвестирате в Биткойн, Ethereum и Litecoin, тогава тези монети са във вашето портфолио.

Корените на биткойните

Преди да започнете да прогнозирате прогнози за биткойн, нека се върнем малко към основите. Предполагам, че докато четете това ръководство, трябва да сте чували за биткойн. Биткойн е първата цифрова валута в света, и беше много популярен през последната година! Много хора са реализирали големи печалби, като са закупили биткойн на ниска цена и след това са го продали на висока цена.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Объркан? Е, нека да обясня.

Биткойн е а валута, точно като американски долари, японски йени или британски лири. Може да се купува, продава и заменя за стоки и услуги. И, както всяка друга валута, предстоящите прогнози за цените на биткойни винаги са от спекулативен характер.

Прогноза на цената на биткойн: Ще се срине ли биткойн или ще се повиши?

Когато отивате в магазини, можете или да използвате хартиени пари за закупуване на артикули, или да платите с помощта на банковата си карта. Всеки път, когато използвате банковата си карта за извършване на плащане, парите се взимат от салдото на банковата сметка.

Биткойн е много подобен на този, с изключение на това, че не можете да го получите под формата на бележка на хартиен носител (като щатски долари). то е валута между партньори, което означава, че няма ангажирани банки.

Всички транзакции с биткойн са електронни – можете да го използвате, за да купувате и продавате неща онлайн, а също и в няколко избрани магазина. Не само това, но има и сега Биткойн банкомати които могат да превърнат вашите биткойни във вашата местна валута.

Някои страхотни факти за биткойните:


  • Биткойн е създаден през 2009 г. от Сатоши Накамото;
  • Никой не знае кой е Сатоши Накамото – това е една от най-големите загадки за биткойните;
  • Сатоши Накамото искаше да създаде валута, която да не разчита на сегашната банкова система;
  • Има само 21 милиона биткойни, които могат да бъдат създадени.

Нека да продължим и да обсъдим действителните операционни процеси на биткойн.

Как работи биткойнът?

Още нещо, което трябва да обсъдите, преди действително да преминете към прогнозата за цената на биткойн е начина, по който функционира биткойн. Всяка една транзакция с биткойн се извършва на биткойн блокчейн. Блокчейнът е технология, която защитава биткойн и потребителите му, като ги предпазва от хакери.

Захранва се от мрежа от компютри, които често се наричат ​​„възли“. Тези възли работят заедно, за да проверете всяка биткойн транзакция, която се извършва.

С прости думи, когато някой изпрати биткойн на друго лице, един възел в блокчейн мрежата ще провери транзакцията използвайки математическо уравнение. След това транзакцията се поставя в блокчейн мрежата.

„Възлите“, които помагат за работата на блокчейн мрежата, се възнаграждават за техния принос. Когато възел проверява транзакциите, те получават биткойн за своите усилия. Това е процес, който се нарича „минен”.

Биткойн е децентрализиран: възлите по целия свят управляват мрежата. Мрежата не се контролира от основния сървър или група от основни сървъри. Това е добре за сигурността на биткойните, тъй като хакерите много по-трудно получават достъп до мрежата.

Защо цената на биткойните се колебае?

Забележка: да се колебаете означава да се променяте без фиксиран модел.

„Защо биткойнът се покачва?“ и „ще се срине ли Биткойн?“ са въпроси, които чуваме много. За да направите или разберете прогноза за цената на биткойн, първо трябва да знаете как колебае биткойн.

Точно като повечето валути, цената на биткойн се променя всеки ден. Единствената разлика е, че цената на биткойн се променя в много по-голям мащаб от местните валути.

Прогноза за цената на биткойн: Биткойн монета.

Стойността на биткойн се основава на това колко ценен е пазарът (хората, които купуват и продават биткойн). Помислете за някои от по-физическите неща, в които в момента можете да инвестирате, като злато. Цената на златото зависи от неговото търсене и предлагане. Например, когато бъде открита нова златна мина, цената спада. Това е така, защото става достъпно повече злато и затова вече не е толкова рядко. И така, колкото по-рядък е Биткойн, толкова по-високи са прогнозите за Биткойн.

Примерът със злато е подобен на това как се променят прогнозите за цените на биткойн. Въпреки това, цената на биткойн обикновено се променя поради новините, които се публикуват за него. Ето как работи:

  • Когато има публикувани лоши новини за Биткойн, има много повече хора, които продават Биткойн, отколкото да го купуват. Тези хора продават своите биткойни на по-ниски цени от текущата стойност, за да могат да ги продадат бързо. Това води до цената изпускам.
  • Когато има добри новини за биткойн, има повече хора, които купуват биткойн, отколкото има хора, които го продават. Тези хора купуват биткойн на по-високи цени от сегашните стойности, за да могат да го купят бързо. Това причинява прогнозите за биткойн да се покачва.

Естествено, както можете да си представите, нещата са много по-сложни от това – все пак трябва да служи като прилична обща точка.

Предлагането и търсенето на биткойн

Когато Биткойн беше създаден от Сатоши Накамото, той определи ограничение за това колко биткойни могат да бъдат направени – 21 милиона. Това означава, че докато съществува биткойн, може да има само 21 милиона – няма повече. Така че, ако популярността на Биткойн се увеличи, прогнозите за цените на Биткойн ще се увеличат.

История на биткойните

Цената на биткойните се покачва един ден, надолу на следващия ден … има история, която е трудно да се предскаже в краткосрочен план.

Още, много инвеститори харесват това. С цените, които се колебаят (нагоре и надолу) редовно, инвеститорите често могат да купуват биткойн на ниска цена и след това да го продават на много по-висока цена.

Има обаче и други инвеститори, които купуват биткойн, за да го държат дългосрочно – така се обогатиха много хора! Някои инвеститори купиха биткойн преди повече от 5 години на супер ниски цени (под $ 100) и след това го държаха до края на 2017 г., когато струваше над $ 18 000!

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

2017 Bitcoin Rush

До 2021 г. стойността на Биткойн достигна най-високата си точка през януари 2017 г., когато достигна 19 498,63 долара. В този момент биткойнът беше едно от най-обсъжданите неща в медиите. Всички, които познавахте – майки, баби и дядовци, учители в училище и лекари – се питаха „до каква степен ще стигне биткойнът?“. "Биткойн цена" и "Биткойн цена" прогнозите бяха две от най-големите тенденции в Twitter!

Това внимание от страна на медиите, или „свръх“, накара цената на Биткойн да се увеличи повече от всякога. Отиде много, много нагоре. Беше лудост! Нови репортери и финансови анализатори направиха своите прогнози за Биткойн – което направи обществото заинтересовано. Все повече хора се опитваха да закупят биткойн и така цената се увеличи.

Прогноза на цените на биткойн: Биткойн диаграма.

Скоро след това биткойн Сривът на цените на биткойнитеизд.

Бърза бележка: „ATH“ означава рекорд за всички времена. Това е най-високата цена, която някога е била.

Въпросът „кога биткойнът ще се срине?“ най-накрая беше отговорено. Когато прогнозата за цените на биткойните започна да става все по-малка, милиони хора продаваха своите биткойни и цената падна до под 10 000 долара.

Прогноза на цените на биткойн: втора диаграма на цените на биткойн.

Това е значителна катастрофа!

Отне известно време, но Биткойн успя да се върне отново и през януари 2021 г. цената му се увеличи значително и достигна рекордното си ниво от 41 940 долара.

Други сривове на биткойни

Цената на биткойн се е сривала много пъти през годините:

  • През 2011 г. цената се срина 93% за пет месеца;
  • От ноември 2014 г. до януари 2015 г. стойността на Биткойн беше наполовина, подобно на катастрофата му през декември 2017 г..

Друг път, когато Биткойн се срина, беше, когато инвеститорите се тревожеха за нови закони и разпоредби. Имаше новини, че Южна Корея и Китай може да забранят обмена на криптовалути. Както можете да си представите, това накара много инвеститори да се изплашат и затова те продадоха своите биткойни.

Забележка: Няма много закони за криптовалутата и много крипто транзакции са анонимни. Въпреки че някои инвеститори харесват това, повечето правителства смятат, че това е проблем.

Прогноза за цената на биткойн: Бъдещето на биткойните

Всички се чудим къде биткойн ще бъде след 1 година, 2 години, 5 години или дори 10 години. Трудно е да се предскаже, но всеки обича да го прави.

Ще се срине биткойн отново?

Ако повече държави създадат разпоредби / закони за криптовалутата, ще бъдат публикувани още лоши новини. Това означава, че бихме могли отново да видим как биткойн се срива. Държави като Южна Корея, Япония, Китай, Франция и САЩ искат да създадат нови разпоредби.

Въпреки че искат да създадат нови разпоредби, трябва да помним, че:

  1. Това може да отнеме много време.

  2. Това може да не повлияе на цената на биткойн.

Дотогава най-популярната биткойн проекция е тази ще продължи да се издига.

Какви са прогнозите за биткойн за 2021 година?

Това е въпросът, който започва спорове по време на вечерята. Ще се повиши ли биткойн тази година? Ще падне ли догодина? Кой знае? Каква е прогнозата за цената на биткойн? Въпреки че Bitcoin и неговата технология са много полезно и променят света, всеки, който твърди, че „знае“ дали цената на биткойн ще се повиши или ще падне лъжец. Извинете, но това е истината.

Силно вярвам в това блокчейн технология и криптовалути са бъдещето. Ето защо вярвам, че цената на биткойните ще се увеличи още повече тази година. В това вярвам, но никога не мога да разбера. Всичко, което мога да направя, е да гадая и да правя прогнози за Биткойн. Можете да разгледате класациите, да разгледате новините, но никога не можете да ‘знаете’ със сигурност.

Прогноза на цените на биткойн: човек, спекулиращ с прогнозите за цените на биткойн.

Докато говорят за прогнози за цените на биткойн, има хора, които казват, че биткойн е „балон“ „dot-com балонът“ това се случи, когато акциите на интернет компаниите започнаха да се увеличават в края на 90-те години. Те казаха, че биткойнът ще „избухне“ през 2021 г., което означава, че смятат, че ще се срине. Тъй като обаче биткойнът достигна рекордното си ниво в началото на 2021 г., изглежда не се срива.

В dot-com балона акциите стигнаха до наистина високи цени. Но когато балонът се спука, акциите се върнаха обратно към ниските цени. Хората, които купуваха акциите, когато бяха на високи цени, загубиха по-голямата част от парите си. Ето защо е важно да не инвестирате повече пари, отколкото можете да си позволите да загубите.

Има и хора – като Джон Макафи (основателят на McAfee Security) – които прогнозират, че цената на биткойн ще продължи да се увеличава. Всъщност Джон Макафи прогнозира, че Биткойн ще се умножи по 10 (ще се увеличи с 1000%) през 2021 г.! Той също така казва, че до 2021 г. това ще бъде 1 000 000 долара. За съжаление това не се случи, но в началото на 2021 г. цената на биткойните се увеличи значително и достигна рекордното си ниво. В момента бъдещето на Биткойн изглежда светло, но никой не знае какво ще донесе.

Биткойн прогнози от експерти

Сега нека проверим какво казват някои експерти по криптовалута по този въпрос.

Прогноза за цената на биткойн: Бъдещето на биткойните

Saxo Bank смята, че биткойнът ще се увеличи значително тази година. Не чак толкова, колкото Джон Макафи, но все пак много. Прогнозата на Saxo за биткойн 2021: те казват Цената на биткойните ще се повиши над $ 60 000 през 2021 година! Това обаче не е всичко, което казват. Те също така казват, че цената на биткойн след това ще се срине и ще загуби повече от 98% от стойността си! Това е доста влакче в увеселителен парк.

Двама анализатори на Saxo Bank заявиха: „Биткойнът ще продължи да расте – и да се покачва високо – през по-голямата част от 2021 г., но Русия и Китай заедно ще предизвикат катастрофа.“ Те смятат, че ще се срине заради нови криптовалутни регламенти / закони от правителствата.

Blockchain Capital Partner, Прогноза за цената на биткойн на Спенсър Богарт – Колко високо ще отиде биткойнът?

Други анализатори са направили прогнози за цените на биткойн през 2021 г., според които ще се увеличи до над 50 000 долара. Партньорът на Blockchain Capital, прогнозите на Спенсър Богарт за биткойн е точно това. Тази прогноза изглежда е една от най-реалистичните, защото цената на биткойн вече е успяла да достигне почти 42 000 долара през януари 2021 година.

Той каза, че увеличението ще се дължи на големи инвестиции, направени от големи компании и инвестиционни банки. Господин Богарт вярва, че банките са видели колко пари печелят хората с биткойн и не искат да пропуснат.

Основател на Wawllet, Михаил Лала – какви са прогнозите за биткойн през 2021 година?

Ясно е, че много експерти смятат, че биткойн ще направи страхотни неща тази година, но какво ще кажете за дългосрочния план?

Прогноза за цената на биткойн: Приема се биткойн.

Михаил Лала (основателят и главен изпълнителен директор на Wawllet) има прогноза за биткойн през 2021 г. Прогнозата му за биткойн е, че Биткойнът ще достигне над $ 100 000 до 2021 г.. Отново, това е по-малко от прогнозите на Джон Макафи за 1 милион долара, но все пак е огромно!

Не трябва да се питаме „биткойнът ще се срине ли?“, А „кога биткойнът ще се срине?“. Това е така, защото когато се срине, можем да купим биткойн на много по-ниска цена!

Заключение

Ясно е: ако се направи правилно, покупката и продажбата на биткойн може да означава големи печалби. Печелеше много пари за хората в миналото и все още е днес. Ясно е обаче, че и вие можете да загубите много пари.

Сега трябва да имате по-добро разбиране за това как и защо цената на биткойн се променя (търсене и предлагане, регулации, новини и т.н.), което означава, че знаете как хората правят своите прогнози за биткойн. Освен че мислят за тези неща (търсене и предлагане, регулации, новини и т.н.), те също така мислят за технологията на Bitcoin (Bitcoin blockchain) и неговия напредък.

След като прочетете за прогнозите на експертите по биткойн и сте готови да го направите купувайте или продавайте някои BTC, имате ли собствена прогноза за цената на биткойн? Уведоми ни!

Важна забележка!

Преди да инвестирате в биткойн (или друга криптовалута), трябва направете допълнителни изследвания и винаги говорете с финансов съветник. Никога не инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите. Биткойнът е все още млад и цената винаги се променя, така че понякога се случват неща, които никой не може да предвиди.

* Забележка: тази статия е лично мнение. Преди да вземете някакви инвестиционни решения, трябва да се консултирате с професионалист.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector