Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Прогноза на цените на IOTA 2021 и след това: Какво да очаквате?

17 беше страхотна година за по-голямата част от криптовалутите, включително IOTA. IOTA осигури възвръщаемост на инвестицията от повече от 12500% за по-малко от 6 месеца. Въпросът обаче е, как изглежда бъдещето и каква е прогнозата за цените на IOTA?

Въпреки че е почти невъзможно да се знае бъдещето на която и да е криптовалута, днес ще споделя някои от най-добрите прогнози за цените на IOTA с вас. Ще покрия както краткосрочните, така и дългосрочните прогнози за монети от IOTA и ще ви преведа през прогнози, направени с помощта на различни методи.

И така, до края на това ръководство ще знаете най-добрите прогнози за цените на IOTA 2021 г. и защо IOTA потенциално може да бъде добра или лоша инвестиция.

Заедно с отбелязването на прогнозите, трябва да вземете и мнението на финансов консултант, преди да вземете решение за инвестиция.

Най-долната линия на IOTA Crypto

Преди да преминете към нашия списък с прогноза за цените на IOTA 2021, позволете ми да обясня накратко какво представлява монетата на IOTA.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Създадена през 2015 г., IOTA е криптовалута, предназначена за Интернет на нещата (IoT). Умните домашни устройства, като Amazon Echo или Google Assistant, са едни от най-популярните примери за IoT.

IoT, казано по-просто, означава устройства, които комуникират помежду си с помощта на сензори и интернет. Монетата IOTA има за цел да направи комуникацията между тези IoT устройства по-сигурна и безпроблемна.

IOTA монетата е доста уникална, когато я сравнявате с други криптовалути като Bitcoin и Ethereum. Ето как:

  • Докато повечето криптовалути използват блокчейн технология, IOTA използва ново изобретение на протокола, наречено „Tangle“.
  • Биткойн и Ethereum са изправени пред проблеми с мащабируемостта поради ниските си скорости на транзакции. Е, това не е случаят с IOTA. Всъщност скоростта на мрежовите транзакции се увеличава с увеличаването на броя на потребителите на IOTA. По този начин IOTA обещава безкрайна мащабируемост.
  • Ако някога сте извършвали биткойн транзакция, тогава бихте се сблъскали с проблема с високите такси за транзакции. Можете ли да познаете таксите за транзакции в случая на IOTA? НУЛА! Това прави IOTA първата цифрова валута с нулеви такси за транзакции.

Това са някои от уникалните свойства, които направиха IOTA популярна сред инвеститорите. В момента тя е 31-ата най-ценна криптовалута, с пазарна капитализация от 1,3 милиарда долара.

Сега нека да продължим и да разгледаме най-добрите прогнози за цените на IOTA 2021.

Прогноза за цените на IOTA 2021

Както знаете, пазарът на криптовалути може да види огромни промени за няколко минути, което го прави много непредсказуем. Има обаче някои основни фактори, които могат да повлияят на цените на всяка криптовалута.

И така, в следващите раздели за прогнозиране на монети от IOTA ще разгледаме как различните методи използват различни фактори за прогнозиране на бъдещи цени.


Технически анализ

Преди да започнете да се чудите какво е технически анализ, позволете ми да ви го обясня. Техническият анализ се извършва с помощта на софтуер, който предсказва бъдещите цени на криптовалута въз основа само на два фактора:

  • Исторически ценови тенденции
  • Исторически обемни тенденции

Той не отчита фактори като екип, технология, текущ пазарен сценарий и др. Има няколко уебсайта, които извършват технически анализ за прогнозиране на монети от IOTA. Нека да разгледаме някои от тях.

Walletinvestor.com е един уебсайт, който споделя прогноза за цената на монети от IOTA за 1 година, като прогнозира, че цената ще бъде около $ 0,3.

Както можете да видите на снимката по-долу, тази прогноза показва, че IOTA може да даде много отрицателна възвращаемост през 2021 година.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Експерти

Има някои „експерти“ в бранша, чиито мнения могат да окажат сериозно влияние върху цените на криптовалутите. Един от тези така наречени „експерти“ е Джон Макафи, за когото съм сигурен, че сте чували, ако следите редовно пазара на криптовалути.

За съжаление, IOTA не е сред фаворитите на John McAfee, особено след новината за сътрудничеството им с Microsoft. Въпреки че не е дал точна прогноза за цената на IOTA, той споменава, че растежът му ще се забави до оскъдните 10% годишно.

Прогноза за цената на IOTA от Джон Макафи

Друго много популярно име в криптовалутната индустрия е това на момчето чудо – Vitalik Buterin (основател на Ethereum). Той беше доста гласовит в критиките си към IOTA поради факта, че той използва Tangle вместо блокчейн.

Той вярва, че Tangle не е подходящата технология за криптовалути, както можете да видите на изображението по-долу:

Ценова прогноза на IOTA от Дейвид Сонстебо

Други източници

Има някои други източници, които споделят прогноза за цените на IOTA за 2019 г. и следващите години въз основа на фактори като минали тенденции, екип, технологични предимства и пазарни настроения.

Един такъв уебсайт е smartereum.com, чиято едногодишна прогноза беше определена на 11 долара преди няколко години. Те са доста оптимистични за бъдещето на IOTA поради непрекъснатото развитие на основната технология на IOTA от нейния екип.

Друг източник, който редовно излиза с прогнози за криптовалута, е profitconfidential.com. Тяхната прогноза за IOTA за 2019 г. възлизаше на $ 4,98. Те имат оптимистична перспектива за IOTA, защото тя обединява две търсени технологии заедно – Интернет на нещата и криптовалута.

Както можете да видите, и двете прогнози очакваха IOTA да даде положителна възвръщаемост, но предсказва различни суми. Никой от тях обаче не беше близо до истината, тъй като цената на IOTA спадна значително през 2019 г. и е 0,45 долара през 2021 г. Въз основа на различни източници, цената на IOTA може леко да спадне тази година, но определено не толкова значителна, колкото през 2018 г..

И така, това бяха едни от най-добрите източници за прогнози за цените на IOTA, които успях да намеря. Трябва да вземете реалистичен поглед, когато преминете през тези прогнози за цените. В крайна сметка никой всъщност не знае как изглежда бъдещето.

Сега нека да разгледаме прогнозата за цените на IOTA за 2021 г. и след това.

Прогноза на цените на IOTA в дългосрочен план

Важно е да се разгледа дългосрочният потенциал на повечето инвестиции и същото важи и за криптовалутите. Само фундаментално солидни криптовалути могат да оцелеят на пазара в дългосрочен план.

Следват някои от най-добрите прогнози за цените на IOTA до 2021 г. и след това.

Технически анализ

Вече знаете какво се разбира под технически анализ, така че нека директно да стигнем до прогнозите на IOTA в дългосрочен план.

Подобно на прогнозата за цените на IOTA 2021, Walletinvestor.com също дава 5-годишна прогноза на цената на IOTA. Според тази прогноза цената на IOTA се очаква да остане $ 0,000001. Ако тази прогноза е вярна, това осигурява на инвеститорите огромна загуба на инвестиция през следващите 5 години.

Tradingbeasts.com е друг уебсайт, който редовно актуализира прогнозите на IOTA въз основа на историческите данни. Според тях прогнозата за цените на IOTA 2021 варира между минимум 0,73 долара и максимум 1,03 долара.

Както можете да видите, и двата уебсайта изглежда имат различни дългосрочни перспективи за IOTA.

Въпреки че и двата източника дават много различни прогнози в дългосрочен план, те не е задължително да се сбъднат. Криптовалутите са обект на много фактори в дългосрочен план, някои от които може да са извън техния контрол, като правителствени разпоредби.

Няма много информация за това какво мислят експертите за IOTA в дългосрочен план. Така че, моля, обърнете се към прогнозите за цените на IOTA за 2021 г., ако търсите мнение на експерт.

Други източници

Smartereum.com също така дава прогноза за цената на IOTA в дългосрочен план. Според тях цената на IOTA може да бъде около $ 38 след пет години.

Сега това може да звучи изключително вълнуващо, но трябва да разгледате това от реалистична гледна точка. Тази цифра може да е възможна, но има еднакъв шанс това да не се случи.

Това са някои от най-добрите прогнози на IOTA в дългосрочен план. Но е трудно да се каже дали IOTA е добра или лоша инвестиция. Сега обаче ще обясня някои основни аспекти, които биха могли да ви дадат повече яснота по отношение на IOTA.

Добра инвестиция ли е IOTA?

Това е много труден въпрос и не само за IOTA, но и за всяка криптовалута като цяло.

Пазарът на криптовалути нарасна от пазарна капитализация от едва 20 млрд. Долара в началото на 2017 г. до над 700 млрд. Долара през януари 2018 г. Тогава пазарът се срина до около 250 млрд. Долара през април 2018 г. Това просто показва колко непредсказуем може да бъде този пазар.

Така че, вместо да предсказвам цена, мисля, че би било най-добре да споделим някои от факторите, които потенциално биха могли да увеличат стойността на IOTA.

Партньорства

Крайната цел на всяка криптовалута е да бъде приета и използвана за реални приложения. IOTA вече е предприела стъпки в тази посока.

IOTA е разработила партньорства с гигантски компании като Cisco, Samsung и Volkswagen, които всички тестват нейната технология. Също така работи с град Тайпе, за да даде на гражданите си лични карти, базирани на Tangle.

Партньорство на IOTA с POC за управление на отпадъците в кметството на Тайпе

Потенциал на Интернет на нещата (IoT)

Вече се случва много в индустрията на IoT и се очаква само да расте. Разходите за B2B за IoT технологии, приложения и решения ще достигнат 250 млрд. Евро ($ 267 млрд.) До 2021 г..

И така, монетата IOTA основно е насочена към индустрия, която има огромен потенциал. Ако може да разработи перфектния продукт за тази индустрия, то пред него е светло бъдеще.

Технология

Във време, когато криптовалутите, базирани на блокчейн, се борят с проблеми, свързани с таксите за транзакции и мащабируемостта, IOTA разработи добра алтернатива.

Използвайки технологията Tangle, IOTA е проектиран да бъде безкрайно мащабируем. Не само това, но IOTA начислява нулеви такси за транзакции за транзакции, извършени в неговата мрежа. Това е нещо, което е нечувано в криптовалутното пространство.

Така че, една от причините, поради които IOTA може да увеличи стойността си, е, че предлага съвсем различна, но превъзходна технология.

Екосистема

IOTA работи за създаването на динамична общност около нея. Те стартираха Екосистема IOTA през февруари 2018 г. за ускоряване на развитието на технологията и приемането на IOTA.

Въз основа на тези фактори IOTA може да има светло бъдеще. Има обаче някои аспекти, които биха могли да имат отрицателно въздействие върху бъдещето му. Нека да разгледаме някои от тях, нали?

Защо IOTA може да бъде лоша инвестиция?

Работа в процес на осъществяване

Tangle, технологията, стояща зад IOTA, все още е в много ранен стадий на развитие. Екипът обеща на инвеститорите си много по отношение на технологията, но ще трябва да видим дали екипът може да ги изпълни.

Вече бяха повдигнати няколко опасения относно технологията Tangle, като една от тях е, че тя може да не успее да съхрани правилно реда на транзакциите.

Освен ако IOTA не успее да преодолее тези предизвикателства, тя няма да е готова за масово приемане. Това поставя сянка върху някои от положителните прогнози за цените на IOTA, за които говорихме по-рано.

Наличност

За разлика от други топ криптовалути, IOTA се предлага само на няколко борси за криптовалути. Липсва на някои от най-добрите борси за криптовалути като Bittrex и Poloniex.

За да достигне до максималния брой инвеститори, IOTA трябва да влезе в списъка на някои от тези популярни борси.

Състезание

Предстоящите криптовалути като IOT Chain, които използват същата технология и насочват към същата аудитория като IOTA, в крайна сметка могат да се превърнат в заплаха за IOTA. Така че за вас е важно да следите конкуренцията като IOT Chain, ако решите да инвестирате.

Пазарът на криптовалути е все още млад и затова е трудно да се види кои проекти ще оцелеят в дългосрочен план. Всичко зависи от стойността на технологията, както и от партньорствата, които проектът развива. Също така, в момента може да се разработи проект, който да е готов да заеме мястото на IOTA. Така че, трябва да внимавате за силна конкуренция.

Имайки предвид всички горепосочени фактори, IOTA изглежда добър вариант за инвестиция. Невъзможно е обаче да се каже нещо със сигурност за бъдещата му цена.

Заключителни думи

И така, сега знаете какво е най-високото прогнозиране на цените на IOTA както за краткосрочен, така и за дългосрочен план. Споделих прогнози на IOTA, които използват различни методи за прогнозиране на цената, като технически анализ, експертни мнения и други (не толкова надеждни) източници.

Също така знаете някои от причините, поради които IOTA може да бъде добра или лоша инвестиция.

Както вече споменах, пазарът на криптовалути е изключително нестабилен и следователно трябва да инвестирате само пари, които не се страхувате да загубите. Също така е добре да се консултирате с финансов експерт, преди да помислите за инвестиране в IOTA.

И така, какво мислите за бъдещето на IOTA? Мислите ли, че цената ще се повиши или ще падне? Ще се радваме да чуем вашите мисли, затова, моля, уведомете ни в коментарите по-долу!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector