Прогноза за цената на пари в биткойн: Какво да очаквате

Стартирал през 2017 г., Bitcoin Cash (BCH) се очертава като един от най-добрите алткойни на пазара. Всъщност това е 9-тата по големина криптовалута с пазарна капитализация от 8,446 милиарда долара.

Както можете да си представите, 2017 година беше огромна за Bitcoin Cash и за инвеститорите. Но след възходите и паденията през 2018 г., може ли да продължи да се представя през 2021 г. и след това? Е, ако се чудите как изглежда прогнозата за Bitcoin Cash, тогава сте попаднали на правилното място!

В това ръководство ще разгледам най-добрите прогнози за цените на Bitcoin Cash както за краткосрочен, така и за дългосрочен план. Ще ви преведа чрез прогнози за биткойн пари в брой, които съм събрал от различни източници, които използват различни методи за прогнозиране. След това ще дам собствено мнение за Bitcoin Cash и дали мисля, че Bitcoin Cash е добра инвестиция или не.

И така, в края на това ръководство ще имате повече знания за Bitcoin Cash, как се е представил през изминалата година и как изглежда бъдещето.

И така, нека започнем с бърз преглед на Bitcoin Cash.

Какво е Bitcoin Cash?

Нещото, което прави Bitcoin Cash уникален е, че той е бил буквално роден от Bitcoin. На 1 август 2017 г. биткойнът премина през твърда вилка. Този хард форк разделя Биткойн на две отделни блок-вериги – Биткойн и Биткойн Кеш.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

За тези от вас, които не знаят какво е „хард форк“, нека да обясня…

Хард форк е, когато се създава нова блокчейн (Bitcoin Cash) от съществуваща блокчейн (Bitcoin). Новият блокчейн обаче има промени в технологията на съществуващата блокчейн.

Bitcoin Cash е създаден, за да преодолее две от основните предизвикателства, пред които е изправен Bitcoin. Тези два аспекта оказват значително влияние върху прогнозата за цените на Bitcoin Cash, така че нека ги разгледаме набързо:

  • Мащабируемост: Поради огромния ръст на популярността, Биткойн започна да се сблъсква с някои сериозни проблеми с мащабируемостта. Понастоящем мрежата на биткойн може да обработва само 7-10 транзакции в секунда.

Bitcoin Cash решава този проблем, като увеличава „размера на блока“. Това позволява на Bitcoin Cash да обработва по-голям брой транзакции в секунда в сравнение с Bitcoin.

  • Разходи за транзакции: Таксите за транзакции са основна грижа за потребителите на Биткойн. В момента средната такса за транзакция за биткойн е около 1,31 долара, докато той седи наоколо 0,125 долара за Bitcoin Cash. Както можете да видите, това е доста голяма разлика!

След като вече знаете какво е Bitcoin Cash, нека поговорим за предишните му ценови тенденции.

История на инвестициите на BCH

Както можете да видите на диаграмата по-долу, цената на Bitcoin Cash нарасна от $ 310 на 1 август 2017 г. до $ 3656 на 20 декември 2017 г. Този бърз растеж осигури на инвеститорите възвръщаемост от повече от 1000% за по-малко от 6 месеца.


прогноза за биткойн-кеш-цена

Цените на Bitcoin Cash отчетоха много възходи и падения, но през по-голямата част от 2017 г. Bitcoin Cash беше фантастична инвестиция. Докато поддръжниците на Bitcoin очакваха Bitcoin Cash да се провали, цените се увеличиха поради следните причини:

  • Повечето от основните борси (включително Coinbase!) Решиха да изброят биткойн пари, което увеличи обема на търговията.
  • Рентабилността на копаенето на BCH се повиши през август 2017 г., което го прави популярен сред майньорите за криптовалута.
  • Поредният опит беше направен за разклоняване на биткойн през ноември 2017 г. Този опит се провали и накара инвеститорите да повярват, че Bitcoin Cash е една от най-достойните алтернативи на Bitcoin.

С идея за историческите тенденции на BCH, нека стигнем до нашата прогноза за цените на Bitcoin Cash.

Внимание

Както вече знаете, пазарът на криптовалути е силно спекулативен и основните промени в цените могат да се случат за минути. Има много фактори, които могат да повлияят на цените, като регулации, конкуренция, появата на нови технологии, настроения на пазара и т.н..

Така че е много трудно да се излезе с точна прогноза за Bitcoin Cash. Най-добрите прогнози за Bitcoin Cash по-долу могат или не да се сбъднат и следователно те не трябва да се разглеждат като инвестиционен съвет.

Силно се препоръчва консултация с финансов експерт, преди да направите каквато и да е криптовалутна инвестиция.

Прогноза за цената на пари в биткойн 2021

Сега ще ви преведа през някои прогнози за 2021 г., които са нанизани заедно с различни методи. Това ще ви помогне да получите цялостен поглед върху бъдещето на Bitcoin Cash.

Технически анализ

Техническият анализ се извършва с помощта на софтуер. Той основава своите прогнози на два различни бита информация – исторически ценови тенденции и исторически тенденции на обема. Въпреки това не се вземат предвид други фактори, като екип, технология, пазарен сценарий и т.н. Има няколко уебсайта, които са извършили технически анализ, за ​​да получат прогноза за цената на Bitcoin Cash 2020.

Walletinvestor.com е един от тези уебсайтове и прогнозата им за Bitcoin Cash възлиза на $ 407 за една година. Тъй като текущата цена на Bitcoin Cash е $ 453, не бива да забелязвате голяма разлика.

Друга прогноза за технически анализ е направена от tradingbeasts.com. Според тях цената на Bitcoin Cash се очаква да бъде от порядъка на $ 353 – $ 520 през декември 2021 г. Излишно е да казвам, че и двете прогнози за 2021 г. са доста сходни.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Експерти

Добре е да разгледате какво казват експертите по криптовалута за бъдещето на Bitcoin Cash. Те може да не дават точна прогноза за цената на Bitcoin Cash, но можете да видите колко положителни или отрицателни са към проекта.

Роджър Вер, често наричан Биткойн Исус, от самото начало е привърженик на Биткойн Кеш. Както можете да видите на моментната снимка по-долу, той наскоро написа в подкрепа на Bitcoin Cash.

Мнение на експерти относно прогнозата за цената на пари в биткойн

В скорошно интервю, той също каза, „Аз съм много бичи с Bitcoin Cash, точно както бях, когато бях първият инвеститор на Bitcoin през 2011 г.“ Той също така прогнозира, че Bitcoin ще бъде 10 до 20 пъти по-висока от сегашната му стойност, а Bitcoin Cash ще бъде 2 пъти по-ценна след година.

Според него Bitcoin Cash е популярен, тъй като може да се съхранява и харчи подобно на пари, което прави възможно използването му в ежедневния живот. Roger Ver изглежда има положителна прогноза за цената на Bitcoin Cash и очаква тя да покаже добър растеж през следващите месеци.

Други източници

Нека да разгледаме прогнозата за Bitcoin Cash от някои други (не толкова надеждни) източници, които основават своите прогнози на фактори като минали тенденции, екип, технологични предимства и пазарни настроения.

smartereum.com е един уебсайт, който редовно споделя прогнози за криптовалута въз основа на гореспоменатите фактори. Тяхната прогноза за цените на Bitcoin Cash 2021 е определена на $ 6700 за 2019 г. Това е 500% ръст за по-малко от година!

Друг източник, който редовно излиза с прогнози за криптовалута, е profitconfidential.com. Тази прогноза очакваше цената на Bitcoin Cash да бъде около $ 7000 до края на 2018 г..

Тези прогнози бяха оптимистични, защото вярваха, че BCH е най-добрата биткойн алтернатива, с доказани предимства като бързи транзакции и ниски такси. Въпреки това, въпреки че тези прогнози за Bitcoin Cash бяха вълнуващи, те бяха далеч от истината, тъй като през 2019 г. цената на Bitcoin Cash продължи да пада.

Прогнозата за BCH за 2021 г. е по-реалистична. Според някои източници може да достигне до около 500 долара до края на годината.

Дългосрочна прогноза за биткойн кеш

Само фундаментално силни криптовалутни проекти могат да оцелеят в дългосрочен план предизвикателствата на конкуренцията, регулациите и други фактори. Нека да видим дали Bitcoin Cash е един от тях и как изглеждат прогнозите в дългосрочен план.

Технически анализ

Подобно на техническия анализ на прогнозата за цените на биткойн 2021, същите уебсайтове по-горе също предоставят дългосрочни прогнози за цените.

Според Walletinvestor.com, цената на Bitcoin Cash се очаква да бъде около $ 7520,50 след 5 години. Така че, ако инвестирате днес на $ 1118,2, възвръщаемостта на инвестициите ви ще бъде около + 572,6%, ако тази прогноза се окаже вярна. Имайте предвид обаче, че 5-годишните прогнози могат да бъдат много неточни.

Тези дългосрочни прогнози за цените предполагат, че може да има положително движение на цените за биткойн кеш през следващите години. Не бива обаче да очаквате цената да се промени много до края на 2021 година.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Експерти

Брайън Кели, водещ експерт по криптовалути, описа Bitcoin Cashaс „задължителната“ цифрова валута в интервю за CNBC.

Брайън Кели е основател и главен изпълнителен директор на BKCM LLC, инвестиционна компания, фокусирана върху криптовалутите. Той каза, че майньорите на Bitcoin Cash обмислят да разпределят част от своите награди за добив, за да финансират развитието на екосистемата BCH.

Изразявайки ентусиазъм от дългосрочното представяне на BCH, той добави още "Ето как blockchains придобиват стойност. Ще получавате повече случаи на употреба, доколкото полезността се превръща в стойност. Това може да е положително за Bitcoin Cash."

Други източници

smartereum.com направи 5-годишна прогноза за цената на Bitcoin Cash на стойност 24 600 долара. Прогнозата беше направена през 2018 г. Като инвеститор бих искал тази прогноза на цените да се сбъдне, но мисля, че е твърде оптимистична.

Според друг уебсайт за прогнозиране на цените, priceprediction.co, бъдещето на Bitcoin Cash изглежда светло. Те очакват цената на Bitcoin Cash да бъде около $ 9560,28 след няколко години.

Тъй като пазарът на криптовалута е толкова нестабилен, е трудно да се каже каква цена ще достигне BCH в дългосрочен план, но общата перспектива изглежда положителна.

Както знаете, тези прогнози са само индикация за възможно движение на цените, но кой знае дали ще се сбъднат или не. Така че, никога не трябва да инвестирате въз основа на това, което някой казва, вместо това трябва да разгледате факторите, които биха могли да го направят добра или лоша инвестиция.

BCH добра инвестиция ли е?

В този раздел ще споделя някои от нещата, които могат да ви помогнат да излезете със собствената си прогноза за цената на Bitcoin Cash. Следват някои от причините, които биха могли да имат положително въздействие върху бъдещето на Bitcoin Cash.

Технология

Bitcoin Cash е създаден с помощта на технологията на Bitcoin, но със значителни подобрения. Както е описано по-рано, биткойн кешът има по-високи скорости на транзакции и по-ниски такси за транзакции от биткойн.

Минен Pиздръжливост

За да процъфтява всяка криптовалута, тя се нуждае от огромна мрежа от миньори, които проверяват транзакциите и "създайте" нови монети.

Добрата новина е, че BCH копаенето в момента е по-изгодно от копаенето на Bitcoin. Това кара миньорите да преминат към BCH от Bitcoin, като по този начин създават по-солидна мрежа за Bitcoin Cash.

Mainstreаm Осиновяване

BCH полага постоянни усилия, за да стане по-приемлив в света на онлайн плащанията. Наскоро получи голям тласък, когато BitPay започна да подкрепя BCH.

BitPay, платежна услуга, поддържа само Bitcoin от създаването си през 2011 г., но сега позволява на своите търговци да приемат BCH. Това увеличи използването на Bitcoin Cash.

Инфраструктура Развитие

Има някои вълнуващи неща, планирани за развитието на BCH инфраструктурата. В допълнение към поддръжката на портфейла, общността на Bitcoin Cash тества и бета бот за накланяне на Telegram – Tipmebchbot.

Накланяне на биткойн пари в Telegram

Този нов бот от BCH дава възможност на потребителите на Telegram да дават бакшиши на други потребители, използващи BCH.

Може ли BCH да бъде лоша инвестиция?

Следват някои от факторите, които могат да повлияят отрицателно на цената на Bitcoin Cash.

Близо Aссоциация с биткойн

BCH е твърде тясно свързан с биткойн, толкова много, че почти изглежда, сякаш няма собствена идентичност, ето защо прогнозата за цените на пари в биткойн може да стане трудна. Хората често мислят за Bitcoin Cash в същата светлина като Bitcoin.

Поради това, ако биткойнът се провали, има голям шанс и BCH да се провали. Ако обаче Биткойн набере скорост, тогава Биткойн Кеш ще бъде един от първите, които ще извлекат ползите, като се има предвид, че той е един от най-големите биткойн конкуренти.

Минен ° Сентрализация

BCH често е критикуван, че е централизиран по отношение на копаенето, нещо, което противоречи на концепцията за децентрализирани криптовалути.

Повечето от BCH копаенето се извършват само от няколко големи миньори. Това не само е несправедливо, но и увеличава риска за сигурността на цялата мрежа.

Ето какво казва известният Джон Макафи за това:

Мнение на Джон Макафи за BCH срещу BTC

Състезание

Въпреки че в момента BCH е един от най-добрите алткойни, той може да загуби тази позиция поради нарастващия брой проекти за криптовалута.

BCH е изправен пред силна конкуренция от Litecoin, който също така предлага 4 пъти по-бързи скорости на транзакции в сравнение с Bitcoin. Има и други конкуренти като Monero, Dash и др., Които предлагат поверителност на транзакциите.

Други топ криптовалути като Ethereum, Cardano и EOS също предлагат технически предимства пред Bitcoin Cash и също искат да поемат BCH.

Заключителни думи

И така, ето го! Вече знаете някои от най-добрите прогнози за цените на Bitcoin Cash за 2021 г., както и дългосрочните. Може да не са дошли от най-реномираните източници, но те са най-добрите прогнози, които успях да намеря!

Обхванах прогнозите за Bitcoin Cash, използвайки различни методи като технически анализ, технологии, пазарни тенденции, анализ от експерти и др. Всички тези прогнози може да се сбъднат, но може и да са неверни. Така че, уверете се, че сте направили свое собствено проучване и основавате инвестиционното си решение на неща, различни от прогнозните цени в тази статия.

В заключение обаче, повечето от тези прогнози имат положителна перспектива за бъдещето на Bitcoin Cash. Също така, когато вземете предвид фактори като неговите технологични предимства пред биткойн, неговата общност, нови разработки и т.н. Bitcoin Cash може да бъде сигурен залог.

И така, какво мислите за бъдещето на биткойн кеш? Ще види ли огромен ръст или ще види нов ценови срив? Чувствайте се свободни да ни уведомите в коментарите по-долу!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map